TYT'DE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ PUAN-EK PUAN SORUNSALI?

Günaydın arkadaşlar, ben geçen yıl TYT'de 373k sıralama yaptım ama tercih yapmadım, bu yıl, geçen seneki tyt puanımı dönüştürülmüş olarak kullanmak istiyorum (muhtemelen dönüştürülmüş hali 390-395k olacak) istediğim yerler;
-Marmara tıbbi lab. tek. (422k)
-Sağlık bil. üni. tıbbi lab. tek. (445k)
-KOÜ tıbbi lab. tek. (467k)
-KOÜ tıbbi lab. tek. 2. öğr. (541k)
normalde sıkıntı olmaz diye düşünüyordum, ama sonra sağlık meslek liselilerin ek puanla birlikte, kendi liselerindeki alanlarıyla alakalı, normalde kendi sıralamalarına nazaran çok yüksek sıralamalara sahip bölümleri seçebildiğini öğrendim, (mesela YÖK atlasta yukarıdakilerden birinin en düşük sıralamayla giren öğrenci bilgilerine baktım, kız TYT'de 1 milyon sıralama yapıyor, ama ek puanıyla 600k yükselerek bir anda 422k sıralamaya sahip oluyor, bu üniversitelerin ilgili bölümlerinin diğer öğrencilerinin bilgilerine de baktım, aşağı yukarı yarısına yakını ek puanla girmiş, ha şimdi ''hakkımız yeniyor'' diye birşey söylemiyorum yanlış anlamasın kimse) tabi insanda ''eğer böyleyse ben bu istediklerimin hiçbirine yerleşemem, sağlık meslekliler tüm kontenjanları doldurur bu şekilde'' düşüncesi hakim oluyor, sizin fikirleriniz nedir? Teşekkür ederim şimdiden...
TYT'DE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ PUAN-EK PUAN SORUNSALI?