Engelliyim engelimden dolayı insan içine çıkamıyorum. Dışlandığımı hissediyorum. Artık kendimi eve kapattm. Çok karamsar ve mutsuzum. Neden beni sevmediniz ben sizi naptım insanlar size soruyorum. Sokaktan yanimdan geçen insanlara soruyorum belki içlerinde sizlerde varsınız neden bu kötü bakışlar. (Engelim ayağım sakat)
Cevabın nedir?
neden suç olsun akrdeş bizim toplumumuz acımak üstüne çığır açmış lanet olasıca bir toplum bunun sana engel olduğunu sanmıyorum bence eve kapanma çık gez yaşamak seninde hakkın onların eli kolu tutuyoda noluyor beyinleri düşünmek için çalışmıyor çık dışarı o beyinsizleri yen o bakışlarıda aklından çıkar dünya ölmek için dogar her canlı...
06 Yorumla
Soran+1 yılÇok motive etti dediklerin gerçekten Allah razı olsun
- +1 yıl
rica ederim bilinçli insanlarla tanışman dileginle kardeşim ben kitap okurum fazla okulu sevemedim ama kendimi geliştirdim ama bazı okuyan cahil kısmı bile hala bu döngüyü yenemedi. ama sen onların cahilligini yen salla takma onları yaşa ben 22 yaşından beri duygusuz yaşıyorum hiç bir şeyden mutlu olamıyorum üzülemiyorun ağlayamıyorum içim öldü insanlar yüzüne senin yüzün güldün o duygular varya seni en üst seviyede tutacak jkardeşim he de geç onlara ye iç eylen sıkma canını
Soran+1 yılSen okullarda eğitim görenlerden bile daha iyi eğitmissin kendini ne mutlu sana kalbin güzel çok teşekkür ederim sana inşallah sen gibi insanlar vardır. Ama sende mutlu ol duygusuz olma bak benim ayagım yok ama duygularım var agliyabiliyorum gulebiliiyorum duygularını kaybetme en önemlisi onlar
Soran+1 yılAllah kalbine ferahlık versin inşallah
En İyi Cevaplar
Neden kötü bakışlar atsınlar ki? Çok kafana taktığın için böyle düşünüyor olabilirsin. Her sağlıklı insanın bugün olmasa bile yarın bir engeli çıkabilir. Biliyorum söylemesi kolay ama hayattan zevk almaya çalış.
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok denedim çok etrafimdan geçen kızlar bile acıyarak bakıyorlar
- +1 yıl
Acınacak bir durum yok ortada. O kızların da bir gün senden çok daha kötü hastalığı ya da sakatlığı çıkabilir. O yüzden seni seven insanlarla birlikte güzel vakit geçirmeye çalış derim. Sana bakanlar acıdığı için değil bende de olabilirdi diye düşünüp üzülüyor. Yoksa sana karşı kötü bakan olacağını düşünmüyorum.
Soran+1 yılGüzel kalbinle yazdıkların için teşekkür ederim kardeşim beni rahatiyor
Herkes insandır benim gözümde hatta sen bir tık üstünsün benden😊hiç karartma içini sana küçümser gözle bakanlar utansın çünkü onların engeli senden daha fazla, onlarda beyin yok yani, bu en kötüsü bence, içini ferah tut dimdik gez😊👍
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim duygulandım gerçekten iyiki var böyle insanlar
+1 yılSeni sevmeyen ölsün kalbi güzel insan onların kafası sakat hiçbir zaman korkmadan dışarıya çık onları umursama
21 Yorumla
Soran+1 yılUmursamamaya çalışıyorum ama gene çıkıyor birileri moralimi bozuyor
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
25Cevap
Engelli olmak kötü değilki. Çok normal bir şey. Belki sana öyle geliyordur insanlar sana dediğin gibi kötü gözle bakmıyordur. Çünkü bir insanın sırf engelli diye birine neden kötü gözle baksınki? Anladığım kadarıyla bu durumdan çok etkilendin ve insanların düşüncelerine çok takılıyorsun. Bende insanların düşüncelerine çok takılan birisiydim bu sebeple tavsiyem, bu senin için tramva haline dönüşmeden psikoloğa gitmen yoksa özgüvenin çok kırılacak ve benim gibi sende kendini çok mutsuz hissedeceksin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılya sana kıyamam oğlum ne kötü bakması ne hor görmesi
hepimiz engelli adayıyız , yarına sağ çıkacağımız vs engelli olmayacağımız belli değil
sana kötü bakan varsa onlar insan olamaz bu yüzden onları düşünme bile. sen kraliçesin prensessin 😍😍😍😍10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 815 cevap paylaştı.
+1 yılSacmalama kimse seni kınayamaz alay edemez hor göremez benimde arkadaşım engelli hiç utanmadan sıkılmadan sırtımda taşıyorum ne var bunda ellerimle yemek yediriyorim çocuk gibi sevip ilgileniyorum
Çünkü hepimiz engelli adayıyız bunu asla unutmamak gerekir00 Yorumla
+1 yılAyıp değil elbette bu senin isteğin dışında olan ve herkesin başına gelebilecek bir durum, kendini eve kapatarak kötülük yapma sakın kendine, nasıl bakıyorlar bilemem ama görme onları. Yaşadığın yerde belediye ya da Kaymakamlığın engelliler ile ilgili kursları etkinlikler vs. Ilaki vardır mutlaka git kafanı dağıt göreceksin iyi gelecek sana
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. olurmu öyle şey neden suç olsun?
ben şahsen hiçbir zaman bir engelliye garip bakışlar atmam. istemeden yanlış anlaşılabiliniyor çünlü engelli kardeşlerimiz hassas çok. sözlerin içimi bitirdi gerçekten.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKötü bakış anlama ne olur. O sana bakan herkes dua ediyor o sıra "Allah'ım şifa ver ne olur " diyoruz hepimiz. Annemde engelli şu an, felç geçirdi ama alırım onu tekerlekli sandalye ile alısveris merkezine bile götürürüm. Kapatma kendini eve sakın. Bu dünya ne kadar bizimse bizden daha cok sizin.
04 Yorumla
Soran+1 yılRabbim senden binlerce kez razı olsun o anene öyle bakıyorsun ya. Acır gibi bakıyorlar alay eder gibi çok utanıyorum
Cevap sahibi+1 yılHiç utanma, beynine engel koyma. Her insanın basına gelebilir. Kendin için yaşa. Bosver yollarda yürüyenleri.
Soran+1 yılAllah kimseyi böyle yapmasın çok zor
Cevap sahibi+1 yılAmin, insallah. Acil şifalar diliyorum
+1 yılBazilari hep kusur arar ama kendilerindeki kusurlari gormezler
Takma kafana ne dusunuyorlar dusunsunler
Sanki onlar sigortali yarin onlara bir sey olmuyck sadece dusunemeyen mahluklar01 Yorumla
Soran+1 yılKimsenin yarına çıkmaya senedi yokki demi haklısın kuzun
neden böyle düşünüyorsun sen bence en özel insanlardan birisin bu suç değil ayıp değil ve sağlıklı insandan asla uzak değil sen bozma morelini sıkma canını asla güzel insan..
04 Yorumla
Soran+1 yılGüzel düşüncelerin beni mutlu etti saol
Soran+1 yılAyh çok sevindim teşekkür ederim
Ben sosyal fobiliydim. Sokaktaki insanların bakışlarından o kadar bıkmıştim ki, yillarca hiç dışarı çıkmadim. Salak insancıklar. Hastayım işte. Ne var bunda?
14 Yorumla
+1 yılİnsanlar öyle baksın ben karşıdan karşıya geçerken araba çarptı beni geri döndürmüşler babam vefat etti doğduğumdan beri ananem teyzemle kalıyorum annem 4 yıl önce vefat etti vücudumda 3 platin var yürüyemiyorum kalıcı bir şey yok çok şükür fizik tedavi alıyorum çok insan tanıdım ama burdakileri görünce bir karar verdim ben engelli birisiyle evlenicem dişardakilerin çoğu engelli aslında engel kalpte olmasın Gerisi çö, çözülür
00 YorumlaRahmetli dedemin ayağı aksaktı mesela gayet de hayat dolu bir insandı.. Hem yarin ne olacağımız belli değil ki.
İnsanlar sürekli konuşur ama takmamak lazım yoksa işin içinden çıkamayız00 Yorumla
+1 yılSuç değil neden suç olsun
Sen onlara bakma ağızları var konuşurlar gözleri var bakarlar ilerde hesabı sorulunca demesinler neden acaba diyr02 Yorumla
Soran+1 yılRabbim görüyordur demi herseyi
- +1 yıl
Herşeyi görüyor sen hiç üzülme tamam mı 😚🌸
aşkımmmmm gel beraber gezelimmm insanların içi kötü senin suçun yokkk
14 Yorumla
Soran+1 yılAyhhh çok teşekkür ederim sevgisizlikten belki böyle hissediyorum şu güzel samimi sözlerin bile beni sevindirdi
Soran+1 yılSen çok samimi içten mükemmel bı insansın ya ne güzel konuşuyorsun ben sana kurban olurum
+1 yılÖyle düşünmeyin. 3.5. Kendini bilmez sizi hayata küstürmesin. Hatta onlara inat çıkın dolaşın insan içine karışın sosyal olun. Şuna emin olun. Asıl engel onların zihinlerinde.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar takmiycam desende etkileniyorum
- +1 yıl
Boş verin. Allah a havale edin. Unutmayın kimse küçümsediği durum başına gelmeden ölmeyecek. Sizin onlara verebileceğiniz cevap onları umursamamak engelsiz bir şekilde yolunuza devam etmektir. İnsan için en büyük engel onların varlığıdır...
+1 yılBiz olmadığımız için bilemeyiz fakat hepimiz adayız özellikle ülkemizde engelli insanlarımıza iyi davranıyorlar benim gözlemimde tabi kötü davrananlar var onları takma asla engelli olmak suç değil
00 YorumlaÖyle düşnme... kendini eve kapatması gerekenlet kötu bir şekilde bakanlar. Kaderde bu varmış. Allah'ın yazdiğindan senin yaşadiğin seyden insanlara ne...
00 Yorumla
+1 yılYarin ne olacagimiz belli degil engellilerle dalga gecenin asil beyni sakat
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet değil ama işte böyle düşünmüyorlar
- +1 yıl
Takma kimseyi kendinle barisik ol
+1 yılbosver beyni sakat kalbi sakat olan insanlar var. sen onlara aldirma
04 Yorumla
Soran+1 yılBende biliyorum bı yanım eksik ama bu benim suçum degilki
- +1 yıl
mükafatini elbet alacaksin gereksiz insan bozuntularina aldiris etme sen basini kaldir. onlar yüzünden kendini üzmeye degmez
Soran+1 yılEvet zaten yeterince vahim bı durum kendime mı üzülüyüm yoksa insanların davranislarinami bilemedm
- +1 yıl
insanlik ölmüs sen hic üzülme gül gec
Engelli olmak değil bunu dostluklara engel görenler suçludur.
06 Yorumla
Soran+1 yılKeşke herkes sen gibi düşünse
Soran+1 yılEvet banada öyle bakıyorlar
Soran+1 yılBende hep ağlıyorum üzülüyorum rabbim göz yaşlarımizi dindirsin
+1 yılEngelli olmak sizin sucunuz degil. Asil size bunu hissettirenler sucludur
00 YorumlaInsanlrin beyni engelli ve bole hissttrdyse uzuldum.. hepimiz engelli olabiliriz 5 dk sonramizin garantisi yok
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Takmamayı öğrencen sen kendini farklı olarsk görmezsen öyle kabul olursun
00 Yorumla
+1 yılSana oyle geliyor olur mu oyle sey herkes engelli adayidir bu ayip ya da cekinilecek bir sey degildir insanin basina gelebilecek en dogal seydir
10 Yorumla
+1 yılSen takma onlari
Oçç bitmez bu dünyada
Herşey biter oççğu bitmez 😄01 Yorumla
Soran+1 yıl😂 haklısın iyi dedin
Belki içlerinde yokum ama vücut engeli her insanda olabilir bu ayıplanacak birşey değil aksine onlara engelleri aşmada yardımcı olmak gerekir sizin çevrenizdekiler insan değil anlaşılan
10 Yorumla
+1 yılSen hiç üzülme. Seni seven olduğun gibi sevmeli. Karamsarliga kapılma, kendine yeni uğraşlar bul. Sana mutluluklar.
10 Yorumla
+1 yılKendini aklını ve vicdanını geliştirmemiş insanları önemseme
00 YorumlaBazı insanlar o kadar şerefsiz ve merhametsiz ki engelli olsan da olmasan da açığını bulup dalga geçme derdin de Allah onların belasını versin
00 Yorumlaengelli degilsin, çık dışarı gez,
evde kapalı kalırsan, çok üzülürsün00 YorumlaYanlış yapıyorsun sen dışarı göremi yaşıyorsun yoksa kendine göre mi?
04 Yorumla
Soran+1 yılBenim yaşamım hayatım kalmadiki herşeyim mahfoldu daha düne kadar herşey yolunda gidiyordu ama bugün farklı alışmak zor
Soran+1 yılDüzelmiyor hapis hayatı yasiyorrum
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Sende problem yok asıl engelli olan seni dışlayanlardır
01 Yorumla
Soran+1 yılSen gibi düşünseler keşke herkes
+1 yılYav qllah belasını versin onalrın benmde ablam rngelli takma kafanı kadeşim
00 Yorumla
+1 yılBence engelli olmak kötü bakılcak bisey değil önemli olan düşünce engeli olmaması
00 Yorumla
+1 yılBenim annemde kazada sağ gözünü kaybetti aen aldirma daha kötü durumda olanlar var görmemeye bak inşallah mutlu olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPislik ünsan her yerde pisliktir engelin hayattan zevk almana engel değil dolu dolu yaşa hayatını
00 Yorumla
+1 yılSeni böyle düşündürenler utansın sen değil! :*
00 Yorumla
+1 yılKank etkinliklere katilsana. Seviyoruz biz seni
06 Yorumla
Soran+1 yılBen kasabada yaşadım için öyle şeyler yok
- +1 yıl
Burada bile gizlisin :) Kank hersey kafada bitiyor senin guclu olman lazim
Soran+1 yılEvet gizliym açıktan sormaya utandım çünkü bilmesinler istedim
- +1 yıl
Utanma utanilacak ne var kanka
- +1 yıl
Takip at bari :)
- +1 yıl
Kanka :D
+1 yılYuregin sakat olmasin... guzel insan
02 Yorumla
Soran+1 yılYüreğim çok yaralı hayatım karardı zaten dahada zorlastiriyorlar hayatimi
- +1 yıl
Sorun etme canim benim hersey olacagina varir...
Hasan Hüseyinin dediği gibi; Kısa çöp uzun çöpten hakkını alır elbette
Gizli Üye(25-29)+1 yılSakat derken doğuştan mı ampute mi
03 Yorumla
Soran+1 yılSonradan
Cevap sahibi+1 yılBak geçen otobüs yolcuğunda ampute bir abi gördük hepimiz kaynaştık konuştuk o da çok pozitifti kendini farklı görme hepimiz aynıyız senle kimse dalga geçmiyo yarın sağlıklı birinin sakat olmayacağının garantisi yok sende önceden sağlıklıydın engellileri küçük mü görüyodun ki benim babamda felçli benim için çevre için aynı hatta felçten sonra toplumla daha çok kaynaştı
Soran+1 yılBen hayata küstüm sonradan olunca tabiki bende öyle bakmadim hiç bir insana ama olay daha geç eski değil ya alisamadm
+1 yılBnce yanlis dusunuyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle düşündürüyorlar
- +1 yıl
Sen millete ne bikiyorsun herkes kndi aleminde bnce kndini bole dusunup sikintiya sokma
+1 yılSaçmalama çok yanlış düşünüyorsun
00 Yorumlaöyle düşünme boşver onları
00 YorumlaOlma bu ayip degil ayricaliktir
02 Yorumla- +1 yıl
Nesi ayrıcalık kız sakatım diyor
Neden suc olsun ki
07 Yorumla
Soran+1 yılSanki öyleymiş gibi davranıyor bakiyorlar
Soran+1 yılİşte o egoları beni çok üzüyor dislaniyorum
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim saol bunu diyebilmen bile güzel
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bakmadım cidden bende kafadan sakatım
00 Yorumla