Somali kökenli model Waris Dirie’nin kendi hayatını anlattığı Çöl Çiçeği adlı bir kitap okumuştum. Kitapta kadın sünneti geleneğinden de bahsediliyor. Dirie’nin kendisi de sünnet olmuş ve bu nedenle eşiyle yaşadığı cinsel hayatında hiç zevk almamış. Birkaç dergide de kadın sünnetinin ne kadar zararlı olduğunu ve bu ilkel gelenekten ötürü birçok kadının mağdur olduğunu okumuştum. Bu kadın doktorun yazdıkları pek inandırıcı gelmedi. Kur’an-ı Kerim’de ve Buhari’nin Şiratü’l İslam’ında böyle bir uygulamaya rast gelmedim. Doktor neye dayandırıyor ve hangi kanıtla binlerce kişinin sıraya gireceğini vaat ediyor anlamadım.
63 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞakası bile hoş değil bu kadar da cahilce olan şeylerin gündeme gelmesi çok yanlış. Türkiyede sırf afrika gibi ülkelerde böyle yanlış şeyler gelenek olarak yapılıyor diye bu yanlışı dile getirip düzeltmek için çabalayan nice başarılı ve değerli doktorlar varken bunun yerine haydi kızlar sünnete sloganıyla paylaşımların yapılması ne kadar da görmek istediğimiz şeyler (!)
44 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYanlış olan şeyi doğrusu için çabalayan insanların yazdıklarıyla neden gündeme getirmiyoruz?
Cevap sahibi+1 yılAsıl sen benim söylediğimi anlamamakta ısrar ediyorsun. Tamam kardeşim sen harika paylaşımlar yaparsın yine çok doğru bir paylaşım olmuş emeğine sağlık 👏
+1 yılTürkiye'de hiç olmayan kadın sünnetine bu kadar boş vakit ayıracağınıza erkek çocuklarına uygulanan sünnete vakit ayırsaydınız şu an toplumsal bilinçlenme sağlanmıştı.
Kadın haksız bu arada ama ne değişiyor o kadın dedi diye kızını sünnet eden mi var Mısır ya da Pakistan'da mıyız?31 Yorumla- +1 yıl
Erkek sennetide aşırı zararlı ve vahşet içeren bir uygulamadır. Daha konuşamayan, kendi kararını vermekten yoksun çocuklara uygulanması çocuk istismarıdır.
https://sunnetinzararlari.wordpress.com/
Erkek çocuklarına sünneti savunan herkes iğrenç, ahlaksız, müşrik insanlardır tanrının yarattığı beden bozulamaz.
Mısırda uygulaban kadının ilfetli olması için yapılan rylemdir. Olayı sevecen gosterip malesef mısır politikalarını destekleyip kadınlarımız için yalan haberdir. Aman kadınlarımız sakın inanmayınız
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
+1 yılŞimdi ne kadar sağlıklı bilinmez sünnet derken şundan bahsediyo kadın vajinasında küçük ve büyük dudaklar var küçük dudakları kesiyorlar yurt dışında bazı ülkelerd2 bu işlem kızlara yapılıyor cidden çok can acıtası birşey olmalı lakin bu küçük dudaklar kesilince kişinn daha çok zevk alacağını zannetmem zevki klitorisden alınır veyada cidden çok özür dileyerek söylüyorum ilişki olmadan ön se vişme diye birşey var hani o sebepten bana saçma geliyo ve az biraz yorumlara baktım cevap vermeden önce birisi oldu olacak askerede gidelim demiş valla yalan yok keşke erkekler gibi uzun dönem olmasada kızlarada belli bir ay askerlik dönemi gelse enazından silah kullanımı söküp takma ve tüm araçların kullanımı öğretilse Allah korusun yarın öbürgün savaş olsa bayan asker ve polislerimiz var hatta Türk kadını her şeklde silah kullanır ama bu yeni çıkan üretilen araçların silahların gösterilip eğitilmesi lazım diye düşünüyorum ve bahsettiğim kız gibilerinide görünce yine ve tekrardan gelecek nesilden ümidimi kesiyorum çünkü çoğunluğu artık o gördükleri mankenler gibi olma derdinde estetik olma derdnde zengin koca avcıları çoğu okuyun bol bol kitap okuyun okumakdan kmseye zarr gelmez kendinizi geliştirmeniz vücudunuzdaki birçok yerinize dolgu yaptrmakdan daha iyi evlenirseniz falan kocanız sizin kendi bedeninize değil yaptırdığınız dolgulara dokunacak veyada yaptırdığınız estetik sonucu güzel olursunuz lakin doğacak çocuğunuz sizin eski halinize benzeyecek eşinz tabi hüsran😏😁
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılBaşta Hindistan, Nijerya, İngiltere vb. ulkelerde görülen bir adet , gelenek bu maalesef ve bu ufak kız çocuklarına ilkel metodlarla yapilmakta, sebebi ise kadını kontrol altına almak ve cinsel açıdan etkisiz hale getirmek için yapılan bu uygulama, tam olarak bir cezalandırma yöntemi, sonuç AIDS ve sarılık gibi hastalıkların yayılmasına sebep oluyor. Kadınlar enfeksiyon kapabiliyor ve hatta idrar yolları ve yumurtalıkları iltihaplanıyor ve kan kaybından ölüyor.125 milyondan fazla kız çocuğu ve kadın sünnet edilmiş durumda.
Kadın sünnetleri bilinen hiçbir tıbbi yararı yok, üstelik ciddi sağlık sorunlarına sebep olmakta. Bu ve bunun gibi şarlatanlarda orgazmı bahane ederek dikkat çekip tam tersine kadınları kisirlastirmanin , cinsel arzu ve isteklerini yoketmenin yani kendilerince kadın zinasının önüne geçme taktiği. Ne çarpık zihniyetleri kaldık bu bir vahşet.30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılKonya'da Özel Nakiboğlu Bilgi Hastanesi diye bir hastanede çalıştığı yazıyor ama emin değilim. Çünkü hastanenin web sitesine ulaşılamıyor. Neden 1993'ten beri görev yapan bir doktorun Uzm, Doç, Prof vb. ünvanları ve hiç akademik yayını yok? Benim yaşım kadar deneyimi olan bir doktorun ünvanları ve akademik yayınları olmasını beklerim ben.. Web sitesinde yayınladığı kitapları ve makaleleri alanıyla alakasız.. Son olarak bir onun web sitesinde yayınladığı bilgilere, bir de benim sonsuz güvendiğim ve sevdiğim doktorumun bilgilerine bakın. Arada bir karşılaştırma yapın. Siz hangisine güvenir sözünü dinlerdiniz, kendinizi emanet ederdiniz?
http://www.unzilegirisgin.com/index.php/hakkimda
okanhastanesi.com.tr/doktorlarimiz/esra-uyar10 Yorumla
+1 yılSon derece vahşi ve mantıksız bir uygulamadır ve ölüme de sebep olur klitoris tamamen alınır ve dudaklar birbirine dikilir sadece küçük bir boşluk bırakılır bu dikişler esneklik sağlamayacagi için ilişkide tamamen acı çekmesine doku yırtılmasına sebep olur
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSünnet dediği klitorisin kesilmesi ve bu organ ise kadında sinir ağlarının en çok olduğu bölgedir. Yanlış bilmiyorsam genelde Ortadoğuda yapılıyordu. Bu sözde doktorun dediğinin aksine kadın sünnet edilirse cinsel ilişkiye sadece çocuk yapmak için girer
40 Yorumla
+1 yılİyi fikirmiş
Düşünsene inlenicegine inlet
Tabi bu benim fikrim sonuçta herkez özgürdür diyimi
yav karılarına zik gibi zokacam akılı
Tabi altında benim menfaatimde yatıyo saklamıyorum bunu
Ama bu masum bişi acı çekmemek kimsenin poposunu öpmemek gibi
Yani fahişeler için kimseye patron demem arkadaşım
Sonra bilime odaklanırsın02 Yorumla- +1 yıl
@Deybac
:D
+1 yılSunnet nedir? Peygamberimizin uyguladıkları.. Peki ala bir kadın cınsel organına operasyonla nasıl alaka kurmuslar anlamıs değilim..
Kadında sunnet kavramı olması için Peygamberin kadın olması gerekiyordu. Mantıksızlık diz boyu10 Yorumla
+1 yılHakli degil doktor olmus ama sacma sacma konusmus beyinsiz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadın sünneti zararlı olduğu tespit edilerek yıllar öncesinden yasaklanmıştır. Bugün erkek sünnetinin de erkekler için zararlı olduğu bilimsel olarak bazı araştırmalarca ortaya konmuştur. Kesilen derinin, sadece bir deri parçası olmadığı bir sürü sinir hücresinin bulunduğu belirtilmektedir.
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle haklıdır mısırda kadınların vajinasındaki horuz çok uzundur o kadını tatmin etmek çok zordur istiriğe çevirir sağa sola sola saldırıır doymak bilmez soğuk ikimlerdeki kadınları sünnet etmeye gerek yoktur bence
00 Yorumla
+1 yıltam tersi diye biliyordum..
kadın sünnetinden sonra kadınların cinsel ilişkide zevk almadıklarını..20 YorumlaKadın sünneti kadının aldığı bütün zevki bitiriyor diye biliyorum. Bu ne saçma bir tavsiye?
30 Yorumla
+1 yılHayır haklı falan değil kadının sünnet edildiği nerede görülmüş? Gün geçmiyor ki ülkemde birileri daha saçmalamasın! Bir de kendine doktor mu diyor?
10 Yorumla
+1 yılManyak mısınız oğlum. Neyiniz var da kestiriyorsunuz... Tövbessstt...
20 Yorumlayalan haber yapma. kadın bunun iyi olmadığını savunuyor
00 YorumlaEvet bende duymuştum daha fazla zevk için yapılıyormuş
03 Yorumla- +1 yıl
Aynen zevki azgınlıgı yok etmek için yapılıyor
- +1 yıl
durulmak için ;)
Daha şiddetli orgazm olayı yalan, sünnetin amacı cinsel zevki azaltmaktır.
00 Yorumla
+1 yılCinsel zevki azaltmak için dir. Mekkede medinede genelde yoğun yapılır.
00 Yorumla
+1 yılKadın sünneti katliamdir
30 Yorumla
+1 yılBunlar hep gündem değiştirme çabaları.
19 Yorumla- +1 yıl
Bazen.
- +1 yıl
İyi günler.
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Bazen değiştiriyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSağlık açısından iyi mi bilmiyorum arastrmadm ama düşünülebilir
01 Yorumla- +1 yıl
Aklın yok galiba
+1 yılne varki ne kesiyolar.. yakında alttaki dudaklara rujda çıkartırlar
00 Yorumlaabla sen acik acik meraklilar aptallar haysiyetsizler artti diyosun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,1b cevap paylaştı. Saçmalık ya olur mu öyle şey oldu olalı askere de gidelim bir gidin ya
00 YorumlaYakında kuyruk olacak diyor kadın, kendi kesmiş mi acaba
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Kendini kestirsin önce.
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKeşke dünyadaki tüm kadınları etselerdi de orospuular son bulsaydı
27 Yorumla- +1 yıl
Niye şimdi ailendekilere öyle diyorsun hic hoş oldu mu?
Cevap sahibi+1 yıl@Synesthesia1 Ailemdekiler orospuu değil ki temiz kişileri kasdetmiyorum orospuu tüm kadınlarını demek istemiştim.
Cevap sahibi+1 yılKadınları''''''
- +1 yıl
Bu seni ilgilendirmez arkadaşım.
Isteyen istediği ile birlikte olur.
Bana göre inan senin fikrin o insanlardan daha kirli.
O kişiler insanları yargılamaz ama sen o insanların kötülüğünü isteyecek durumdasın ve hemde en kötü şekilde.
Kadının düşmanı cidden kadın.
Cevap sahibi+1 yıl@Synesthesia1 Benim düşüncelerim de sizi ilgilendirmez arkadaşım.
Kirli bir düşünce mi? Orospuuları savunacak değilim onlar yüzünden dünyada bereket vs diye bir şey kalmamış ve nasıl kötü bir zamanda yaşıyoruz ki yanlısı savunacak duruma gelmişiz !
Tekrar ediyorum keşke öyle bir şey olsaydı.
Cevap sahibi+1 yılSiz de savunduğunuza göre sağlam papua değilsinizdir şimdi görüsümden defolur musunuz
+1 yılZıvanadan çıktılar iyice
20 Yorumla
+1 yılMal mal konuşmuş bu kimse canım
10 YorumlaNereyi kesecekler onuda diyeymis 😏
10 YorumlaBunu doktor yapan devletin ta ağzına ben...
13 YorumlaMeslekten men edilesi doktor.
10 Yorumla
+1 yılBu kadın kafayı kırmış
10 Yorumla
+1 yılKadının cılesi ne zaman biter ya
11 Yorumla- +1 yıl
bitmezz
+1 yılNe saçma sapan şeyler bunlar
20 Yorumla
+1 yılSaçma geldi kadınlara sünnet yapmak nedir
10 YorumlaTürbanlı azgın karı
87 Yorumla- +1 yıl
hahaha deli kadın yaw :D
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Sacmalik yaaa reziiil
10 YorumlaKafayı yemiş.. diplomayı nerden aldı acaba..
10 Yorumla
+1 yılGeri zekali bir doktor
10 Yorumla
+1 yılTez haber çıkartıla kesile ha kesile shssjsn
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah kahretsin onu !
10 YorumlaManyaklık tövbe tövbe
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. Bu kadının hangi partili olduğunu tahmin ettim..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Meslekten alınmalı.
20 YorumlaYuh be
10 Yorumla
+1 yılIğrenç yaa
10 YorumlaSaçmalık
00 YorumlaBoş iş
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı. Manyak karı 🙄🙄
10 Yorumla
+1 yılNe saçmalıyo bu
10 Yorumla
+1 yılKorkunç
00 YorumlaHayır
00 Yorumla