Yukarıdaki anket maddelerinin hepsi kuruntuluk abidesi insanların cümleleri bu cümlelerin hiçbirine sinir olunacak birşey yok. 'Aslında guzel/yakışıklı birisin' ifadesi dışında bu ifadelere sınır olan birine iltifat etmek de insan yapacağı en ahmakça davranış olsa gerek buna sinir olacak insanlardan uzak durmak gerek ruh sağlığı için.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Biraz bakımla güzel olabilirsin lafına bek alınmam şahsımca çünkü bazık yapınca güzellik sınırında artış olur. Lakin cümle başında sen çirkinsin bakımla güzel olabilirsin derse ayrı. Bu sebeple aslında yakışıklısın ama cümlesine çok bozulurum. Ama cümlesi pis bozar beni..
"Şirin, tatlı kızsın." Aga şirin ne, tatlı ne? Gözünün yağını yiyeyim, şöyle deyip ortamı gerim gerim gereceğine çık aslanlar gibi "Güzel değilsin." de. Ne gerek var aslı astarı olmayan iltifatlara ya.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aslında sinir olduğun bir iltifat yok çünkü bu kadar irdelemiyorum nezaket gösterip bana iltifat etmiş ne gerek var.. utanırım sadece bazen
açıklama: çok tatlısın : kişinin fiziğine değil yaptığı bir jeste veya harekete söylenir. aslında güzel yakışıklısın : iltifat değil nazik bir eleştriden önc ekullanılır bu gün ne kadar hoş görünüyorsun: bu gün ayrı bir güzellik var böyle devam et biraz bakımla çok güzel olabilirsin: karşıdakini kırmak istenmeyen durumlarda kullanılır. Yani bunların hiçbiri iltifat değil. en azından fiziki anlamda. Söyleyen kadar anlayan da önemli demekki
Abartılacak bir güzelliğin olmasa da hoş bir kızsın. Ne demek yani bu şimdi? Yoklukta gidersin anlamında mı yoksa sana yavşamak istiyorum ama cool da olmalıyım demek mi? Hayatımda duyduğum en kötü iltifat buydu.
Çok tatlısın falan benim için sıkıntı değil aslında tatlı olmanın güzel bir şey olduğunu düşünüyorum ama cümlenin başına aslında falan getirilirse sinir bozucu oluyor
En İyi Cevaplar