Dinimden şüphe ediyorum yardım edin?

Arkadaşlar ben kapalıyım ve 4 yıl imamhatipte okudum bir sürü din dersi gördüm tefsir siyer fıkıh kelam çok şey öğrendim namazını kılan kuran okuyan bir insandım ben okulumda okulumda kız erkek sınıfları ayrıydı ve bize müslüman bir kızla erkeğin zorunlu olmadıkça konuşulmaması gerektiğini öğrettiler sonra lise bitti mezuna kaldım dersaneye gittim dersanede kızlı erkekli takılıyolardı ben bu ortama ayak uyduramadım ben bir erkekle konuşmaya bile çekinirken onlar şakalaşıyolar gülüyolar çok garip geldi bana sınıf arkadaşlarım bana çok içe dönük olduğumu söylediler aslında çok dışadönük bir insanım ama bu ortamda pasif kaldım sonra dinimi sorgulamaya başladım evet bence kadınla erkek arkadaş olabilir ne var ki sonra sosyal medyada ateist sayfalarına baktım mantıklı gelmeye başladı bir hadiste kadının cihadı kocasına itaat etmesi yazıyo niye bir insan insana itaat etsin ki tanrı dururken mesela iki kadın şahit bir erkeğe denktir diye ayet var sonra kadınlar 90 kmden fazla uzağa tek gidemiyolar sonra eğer kulun kula secde etmesi gerekse kadın kocasına secde eder diye hadis var sonra peygamberimiz bir sürü kadınla evlenmiş şey de var kocası yatağa çağırınca gelmeyen kadına melekler gece boyunca lanet eder diye hadis var hem de buhariden kadın yani kuran kadınlar cinsel obje olarak mı görüyo daha çok şey var sanki islam kadınları ikinci plana atıyomuş gibi geldi şimdi bir boşluktayım dinimden şüphe ediyorum neye inanacağımı şaşırdım bunları öğrendikten sonra namaz kılmayı bıraktım ne doğru ne yanlış bilmiyorum sizin diniz islamsa kendinizi nasıl tatmin ediyosunuz bu ayet ve hadislerden bana yardımcı olun
Dinimden şüphe ediyorum yardım edin?