Bu sene üniversiteye başlıyorum, yaklaşık 9 aydır kapanmayı düşünüyordum ve araştırmalarım sonucunda en iyi fikrin kendimce çarşaf olduğuna karar verdim. (lütfen çarşafa ne gerek var gibisinden yorumlar yapmayın, kendi tercihim saygı duyun.) Lakin ailem kapanmaya bile karşı, kapalılara karşı ön yargılılar. Annem ''kişi ahlakını kapatmalı , ne kapalılar görüyoruz vs vs , tüm ahlaksızlar bu dincilerden '' tarzı yorumlar yapıyor, babamda aynı kafada. Onların fikri umrumda değilde, yinede onlara söylemem gerek. Benim durumumu yaşayan veya çevresinde benim gibi olan gördünüz mü hiç? ve tavsiyeleriniz nelerdir?
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılŞöyle bir şey var, herkes ailenin görüşü önemsiz demiş ama sonuçta seni bu günlere kadar getiren insanlar ve üzerinde emekleri var ama Allah hem seni hem de onları yarattığına göre Allah rızası daha üstün.
Senin burada yapman gereken hem aileni ısındırmak hem de kendi görevini yerine getirmek. Ben de senin durumundaydım ama hiç değilse benim annem kapalıydı fakat ferace giymeme karşıydı. Başörtümü uzun yapmak istiyordum ona da karşıydı. Tunik tarzı kapanmamı istiyordu. Daha modern olmamı istiyordu. İlk önce onun istediği gibi kapandım. Hem bir kaç ay benim için de alıştırma oldu. Daha sonra feraceye geçtim. Siyaha karşı olduğu için siyah ferace hala giymiyorum. Fakat bir süre sonra annem de uzun şeyler giymeye başladı.
Şöyle bir şey var. Tesettür demek sadece çarşaf demek dersek tesettürü kalıba sokmuş oluruz. Çarşaf bir görüştür. Kesinlikle saygı duyduğum bir görüştür. Fakat bu esnada senin psikolojin çok yıpranacak. Ben başörtü konusunda da çok çabaladım ama olmadı. Çok yıprandım. Şimdi prof. Fotoğrafımdaki gibi yapıyorum başörtümü. (Fotoğraf bana ait değil temsili)04 Yorumla
Soran+1 yılöncelikle teşekkür ediyorum ama şunu unutma ki Kuran anne ve babaya itaat edin fakat onlarla iyi geçinin, sizi şirke düşürecekleri zaman onlara uymayın der. (sure ve ayeti hatırlamıyorum, istersen defterimden bakarım) Profil fotoğrafından ki kapanmaya biçimi bir çok alimimize göre yanlış, bu senin nefsine ağır gelebilir ama gerçek bu kusura bakma. İnsanlara dini nefsine göre yorumluyor malesef. Kuranda ki cilbab ve hımar kelimelerini daha detaylı araştırmanı tavsiye ediyorum ve peygamberimiz döneminde kadınlar nasıl giyindi önemli olan o, sonuçta peygamberimiz Kuranın açıklayıcısı (nahl 44) . En iyi o ve sahabe bilir bizde onun yoluna uyarız
- +1 yıl
Profil fotoğrafım internetten alıntı. Temsili olduğunu söylemiştim.
Cilbabın açıklaması ise vücudu belli etmeyen dış giysisi olarak geçer.
Şirk, Allah'a ortak koşmaktır. Sizin anne babanız ise sizi günaha sokabilir ama şirke sokmuyorlar. Bunların ayrımı çok önemli. Şirk dinden çıkmaktır.
Soran+1 yılAllah'ı dinlemeyip anne babaya uymakta şirk olabilir, profilindeki başörtü senin yaptığın gibi diye okudum ve o yüzden yanlış dedim. Eğer başörtün profilindeki gibiyse detaylı araştırmanı tavsiye ederim. İslam alimleriminden
- +1 yıl
Canım ben düzenli olarak dini ders alıyorum ve bu şirke girmiyor. Eğer bir şey şirk değilse ve ona şirk derseniz veya günah değilse ve ona günah derseniz de günaha girmiş oluyorsunuz, biliyorsunuz değil mi?
Ben zaten benim yaptığımın doğru olduğunu söylemedim. Şimdilik böyle dedim. İnşallah ailemdem ayrıldığımda onu da layığıyla yaparım.
Araştırma yapan tek kişi siz değilsiniz. Merak etmeyin 😉
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen normalde kapalıyım ama yavaş yavaş daha da tesettüre girmeye çalışıyorum. Mesela internetten siyah ve bol tunikler elbiseler sipariş ediyorum annem kapalı olmasına rağmen o ne öyle cıvıl cıvıl giyinsene diyip duruyo, ablam da önemli olan insanın kalbidir renk insanın içini açar kişiliğini belli eder vs. Diyo ( kapalı olmasına rağmen). Aynı olmasa da seninle benzer durumdayım. Lakinnn sana nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum çünkü aile yapısına göre değişir yani. Senin ailene en güzel nasıl açıklanır sen bilirsin diye düşünüyorum. Allah yardımcın olsun. He bu arada başta söylemem gerekirdi ama aldığın karar çok ama çok güzel, öylesine mutlu oldum ki İnşallah Allah daim eyler senin gibi güzel gençleri. Allah kabul etsin niyetini. İnşallah hakkıyla kapandığın günleri görürsün bir an önce.😊😇
47 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun, teşekkür ediyorum güzel yorumların için. Sanada tavsiye ediyorum :)
Cevap sahibi+1 yılSana bu kararında yardımcı olan şeyleri benle paylaşır mısın☺ çünkü insan beyni nedenini bilmediği şeyi uygulamakta zorluk çekermiş, tatmin olmak için ben de nedenini iyice öğrenmek istiyorum.
Soran+1 yılÖncelikle İslam dini için en uygun kıyafetin Çarşaf olduğu kararına vardım, Kuranda ki Cilbab ve Hımar kelimeleri başka manaya çekilsede, eski arapça lügatlara bakıldığında ve peygamberimiz döneminde giyilen kıyafetlere bakıldığında İslam'ın emrettiğinin çarşaf olduğuna farkediyoruz. Benim kararım ise biranlık süreç değil , dine yakınlaştıkça ve dini kitaplar okudukça bu Allah'ın emirlerini daha doğru uygulamam gerektiğini anladım ve çarşaf dışı kıyafetler ( düz renk bol ferace hariç) dikkat çekiyor bu ise dinimizce hiç uygun değil. Çarşaflı insanların içlerine girdim ve onlara baktığımda şu mesajı alıyordum ''ben İslamın kızıyım, diğerleri gibi bana yan gözle bakamazsın asılamazsın, labalu hareketler sergiyeleyemezsın, asıl özgürlüğüm sizin gözünüzde cinsel obje görülmeyişimdir'' bu mesajı onlardan aldım ve çok etkilendim. Gerçek özgürlük kimsenin karışamamasıdır, yan gözle bakamamasıdır. En kısa zamanda sanada tavsiye ediyorum, dualarım seninle
Cevap sahibi+1 yılKanım öyle ısındı ki sana şu yazdıklarını okuduğumda, yemin ederim daha dün benzeri düşünceler geldi aklıma, ablamla eşarp seçerken siyah olanı seçtim ablam bana sana pek yakışmadı ama sen bilirsin dedi, ben de dedim ki zaten önemli olan yakışmamış olması, ben güzelim dedirtmemesi değil mi? Benimle aynı fikirde bir genç olması beni mutlu etti 😊
Soran+1 yılönemli olan yakışması değil tabi ki canım benim, sen çok doğru yolda güzel düşüncelere sahip birisin, emin ol bizim düşüncemize sahip milyonlarca bayan var dünyada. fakat yaşadığımız çevre itibariyle göremiyoruz ve ben binlercesini gördüm (rakamı abartmıyorum). Kısa zamanda seninde en doğru şekilde kapanacağına inanıyorum :)
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkür ederim ben de senin en yakın zamanda hakkıyla kapandığın günleri göreceğine inanıyorum😊😊
Soran+1 yılrica ederim :)
+1 yılBen sene 2006 veya 7 cubbe ve salvar giyimistim ailem de senin aile. tarzi yazili ve gorsel. medya uzerinden bulunan tarikatcilar soyle yobaz vs laflar ile milletin beyni yikanmisti ama ben azmettim direttim istanbula gittim babam goturdu sonra ordaki durumu gordugunde o fikri 360 derece dondu ve bir daha o sekilde dusunmedi o yuzden Allah nasip ederse her turlusu olur dert etme onemli olan carsafi serifi giydiginde onun yuku agirdir seytan insanlar ve cinler de dahil olmak uzere seytanin 1 ise 10 olcak bunlari goze alman lazim ve Allahtan yardim istemen dua etmen ve sabir etmen gerekir ve emin ol ki o carsafi serifin tadini lezzetini aldiginda cok cok farkli olacak Allah simdiden mubarek etsin daim kilsin
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun teşekkür ediyorum, sizi de tebrik ediyorum
+1 yılÖncelikle çarşaf kadın tesettürünün takvaya en uygun halidir. Seni bu kararından ötürü bir abin olarak kutluyorum ve Allah razı olsun diyorum. Tarihte çok kimseler en yakınlarıyla sınandılar ve başarılı oldular. Unutma imtihan ne kadar büyük ise kazandığındaki mükafatın da o kadar büyük olacaktır. Değil annen baban tüm dünya karşına dikilse o mübarek çarşafı giyecek ve tertemiz saliha bir hanım olacaksın. Kendi çapında biraz islami ilmi olan biriyim. Arzu ettiğinde ne şekilde olursa yardımcı olmaya çalışırım. Sünnet sakalını ilk bıraktığımda ben de çevremce yadırgandım , kadınlarla tokalaşmıyor olmam da aynı şekilde. Lakin sabredeceğiz kardeşim. Unutma La Tahzen! İnnallahe meana!!!
141 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun, teşekkürler
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
65Cevap
Öncelikle senin adına çok sevindim. Allah bu düşünceni daim eder inşaAllah.
Haşa Senin Allah'ın ailen, arkadaşların , cevren değil bu yüzden onları asla umursama. Onlar senin sınavın olacak.
Eğer şimdi kapalı değilsen önce siyah bol feraceyle kapan, bir süre sonra çarşafa gir. Kademe kademe yapmalısın. Yoksa zorluk çekeceğini düşünüyorum. cunku insan herşeye zamanla alışır birden değil.
Şeytan insanla ugrasamayinca etrafindakileri katarmis. O yüzden burda veya reelde kimseye kulak asma. Bizim yapmamız gereken, şeytana ve seytanlasmis insanlari değil Allah'ı, peygamberi dinlemek.
İnsaAllah nefsinin kölesi olmak yerine, nefsini yönetmeyi başarırsın.
Birde gireceğim iş, okuduğun bölüm çarşafa uygun mu iyi dusun. Değilse ilerde çarşafa girersin. Şimdi feraceyle kapanirsin. Bence.414 Yorumla- +1 yıl
Lütfen şunu unutma. Burası sınav yeri. Eğer biz sinavlarimizi geçersek Allah ahirette odullendirecek.
Hesaba tek cekilecegiz ailecek değil ailelerimiz bizim için yanmayacak. O yüzden aileymis, arkadasmis önemseme.
Herkesin sınavı farklidir seninde ailen. Sen sabret, dua et, ibadetlerini yerine getir zaten Allah yardımcın olur. Öbür dünyada mukafatlandirir
Soranteşekkür ediyorum güzel yorumların için
- +1 yıl
Bir de son olarak lütfen burdaki insanlara kulak asma. Herkesin düşüncesi kendinedir. Ama İslam'da doğru bir tanedir. İmanını güçlendir ki bu tarz insanlarla karsilastiginda nefsine kulak asma. Şeytan sana vesvese verecek seni Allah'in yolundan ayırmaya çalışacak ama senin Allah'a olan sevgin ne kadar güçlüyse onunla o kadar başa cikacaksin
- +1 yıl
Ortalama 50-60 hadi 70 yıl olsun ömrümüz var.
Dünyaya geliş amacımız belli, nereye gidecegimiz belli.
Ahiretin yanında dünya oyun, meşgale gibi birşey.
Burada misafiriz kalıcı değiliz ölümden başka herşey yalan
Dünyaya kendini kaptırma bak ne kadar güzel birşey istemissin ki bu isteği kalbine koyanda Allah
Kapanınca namaza da baslarsin inşaAllah çünkü kalben kapandiginda yani bedenini kapatırken kalbini de kapattiginda ister istemez namaza başlıyorsun. Teşvik ediyor insanı. Bu güzel düşünceyi kalbine koyan Allah. Tövbe etmememizi sağlayan kişi de Allah. Bunların bilincinde ol lütfen
Soran+1 yılÇok teşekkürler, Allah razı olsun. Bu arada kapanınca namaza da başlarsın demişsin :) açık kızlar namaz kılamıyor gibi anlam çıkmış sanki ;) Açık kızlarda kılabiliyor namaz (tabi namazda kapanmak şartıyla)
- +1 yıl
Pişman olacaksan kapanma diyenler olmuş.
Güzel kardeşim neden Allah'ın rızasi için yaptığın birşeyden pişman olasın. Zaten yapmamız gereken bu. Herkese nasip olmaz ve kapanmak dunyanin en güzel şeyi inan bana kendini öyle huzurlu hisseceksin ki alışınca herşey çorap söküğü gibi gelecek ilk başlarda şeytan ugrasacak ama sana Allah kapan demiş onu mu dinleyeceksin
Bana her zaman mesaj atabilirsin ben sana elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışırım lütfen hiç çekinme - +1 yıl
Namaz kılmak ayrı kapanmak ayri oruç tutmak ayrı namaz kılmak kapalilara özel değil kapalı olup kılmayan açık olup kulak insanlarda var ben cahil yobaz bir insan değilim
Benim demek istediğim şey kapanınca İslam'la butunlesiyorsun -allah rızası için ve kalben de kapaninca-
Kapanmak vesile oluyor. neyse kardeşim.
Allah yardımcın olsun.
Soran+1 yılestağfurullah kötüye çekmedi canım, sanki öyle anlam çıkmış dedim. Öyle demek istemediğini tahmin ettim düzeltmek istedim. Amin, Allah yardımcımız olsun
- +1 yıl
Tamam anlastigimiza sevindim kusura bakma ben böyle konularda çok hassasim çünkü insanlar sürekli kapalilarin aciklari ayirdigini, ya da kapalı olan kişilerin sadece kendini müslüman olarak gördüğünü söylüyor ki burda da bir kac kez böyle tartışmalar yasadim o yüzden sert cikistim kusura bakma hakkını helal et dediğim gibi lütfen bişey olursa aklına bişey takılırsa mesaj atabilirsin
Soran+1 yılhelal olsun estağfurullah, sana tavsiyem insanlarla tartışmaya girme, bu sana birşey katmaz. Mevlana ne demiş : Cahille girme Münakaşaya.. Ya Sinirini Zıplatır Tavana! Ya da Yazık olur Adabına!. Tamam canım , aklıma takılan birşey olursa sorarım.
- +1 yıl
Aynen öyle ama Malesef ister istemez giriyoruz. Bu hayatın bir kanunu gibi birşey. Benim amacım kendimi açıklamak, doğru buldugum ve bildiğim şeyi söylemek fikrimi insanlara dayatmak değil.
Zaten sabrimin son demlerinde kesiyorum açıklama yapmayı.
Neyse teşekkür ederim, hayırlı geceler
Soran+1 yılsanada hayırlı geceler, insanlara doğruyu sonuna kadar anlat, önüne ne engeller çıksada yılma :)
Sen gönlünü ferah tut. Sen bir adım git Allah 10 adım gelir. Sen 10 adım git O 100 adım gelir. Kendileri nefsine ve zihnine söz dinletemeyenler yaptığın hareketi kınayacaklardır. Kapalılar daha ahlaksız vs. sözlerine aldırış etmene gerek yok çünkü ahlak kapalılıkla değil kişilikle olan bir şeydir. Şayet ahlak kapalılık ile endeksli ise açık olanların hepsi ahlaksız olduğunu kabul etmiş olurlar. Ama suratlarına bu cümleyi kullanırsan saygısız olursun.
Müslüman dediğin ahlaklı, sevgili, saygılı olmalıdır. Günah işleyebilir ama af diler. Günah işlememek bizim için değildir. Kapalı olmak çarşaflı olmak ahlak değil iman ve ihlas ile alakalıdır. Hee çarşaflı olup bunların dışına çıkan yok mu? Bu da onların sinsiliği ve acizliği.
ALLAH YARDIMCIN OLSUN.50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de senin durumundayım. Aynı şekilde araştırmalar sonunda çarşafin en uygun tesettür olduğunu anladım. Üniversite de çarşaf sıkıntı olabilir. O yüzden ferace tercih edebilirsin. Evlendikten sonra da zaten ailen sana karışmam. Çarşaf giyersin. Tabi buna izin verecek bir koca bulmalsin. Ben böyle planladim. Benim de ailem kapanmama bile karsiydi. Ama kapandım çok şükür halimden de gayet memnunum. Inşallah ilerki aşama da da çarşaf düşünüyorum. Sen de şimdi ferace tercih edip sonra çarşafa girebirsin ayrıca benim gibi düşünen bir hemcinsimi
45 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTanıdığım için çok mutlu oldum
Soran+1 yılteşekkür ediyorum, izin verecek kocaya bence takılma, zaten çarşafı kabul etmeyen bir eşten ne hayır gelebilir ve sadece çarşaflı kabul eden birsürü erkek duydum gördüm. Bol ferace ve baştan aşağı düz renk olabilir ama aşamalarla uğraşmak istemiyorum, şeytanın oyunu gibi geliyor, doğrudan giymek en doğrusu.
Cevap sahibi+1 yılÜniversitesi de çarşafa izin veriyorlar mi ki. Bunu bir araştır. Çünkü bizim uni de hiç görmedim giyen
Soran+1 yılben üniversiteye çarşafla giden çok gördüm
Cevap sahibi+1 yılHa o zaman çok iyi sevindim senin adına. Bölüm de önemli olabilir. Eğer senin bölümünde izin veriyolarsa giyebilirsin
+1 yılHer şeyden önce insanların istemedikleri şeyleri kötülediklerini unutma derim. Çarşafsız da ferace tarzı dökümlü bir kıyafet ve uzerine en az beline kadar gelecek siyah dökumlü bir ortu ortebilirsin. Carsaf gorevini gorur. Ki diyorsun ki carsaf giycem, ozaman tum hazirliklarini yap direk giyin. Kimseye oncden soylemene gerek yok. Sen ailenin mali degilsin. Kendi beynin dusuncelerin var. Allah in emrettigi bir sey icin bir baskasindan izin alman gerekmez hatta allah in dediginin yerine kulunun dedigini yaparsan bilerek sirk kosmus bile olursun. Hayat senin hayatin. Evlenicegin insani da ona gore secersin. Sikinti kalmaz
30 Yorumla
+1 yılHangi niyet üzere çarşaf girdiğine bağlı, Allahım rızası için mi?
Yoksa yakıştığı için mi?
Eğer Allah rızası içinse cook güzel bişey.
Dimdirek söylemelisin.
Ilk önce tepki verirler ama sonrada alışırlar42 Yorumla
Soran+1 yılyakıştığı için kimsenin çarşaf giyeceğini zannetmiyorum :D çarşaf giyen herkes Allah rızası için giyiyordur diye düşünüyorum. (aile baskısıyla giydirilenler dışında)
- +1 yıl
Belki inanmazsın ama çoğu çarşaf giyen , sırf yakıştığı için giyiniyor.
Ben böyle çok insan tanıdım.
Aile baskısıyla giydirilenler zaten kendini belli ediyor.
Allahım rızasına için
giyinenler çook az.
Eğer sırf Allah rızası varsa gönlünde giyin yoksa hiç giyinme.
Karşı gelenler olacaktır ama mükafatı cook büyük olacaktır.
Gizli Üye(30-35)+1 yılTesettür , başörtüsü , türban vs. bilmem takabilirsin burası laik bir ülke kimse kimsenin giyinişine karışamaz bu kişiler ailen olsa bile sonuçta reşit bir insansın kimse senin kıyafetine karışamaz. Ancak çarşaf - sadece gözlerin gözükür vaziyette giyinmek - Osmanlı İmparatorluğunda olduğu gibi Türkiye Cumhuriyetinde de yasaktır. Üniversiteye de bu şekilde giremezsin. Her ne yaparsan yap yapacağın şeyi sadece kendin karar vermelisin , ancak düşünmeden bir şey yapmamanı tavsiye ederim zira sonra değilşim kolay olmayacaktır.
13 Yorumla
Soran+1 yılOsmanlı imparatorluğunda çarşaf yasak değildi ve üniversiteye çarşafla giden çok kişi gördüm.
Cevap sahibi+1 yıl1892 yılında Osmanlı da çarşaf yasaklamıştır tarihi kaynaklardan araştırmalar yapabilirsin. üniversite okuyorum 1 tane bile çarşaflı görmedim toplamda 5 6 tane üniversiteye gittim hiç görmedim. Benim bahsettiğim sadece gözler açık olacak şekide çarsaf giymek bu yasaktır.
Biloyorum seni cok iyi anliyorum ben de annemi kapanmaya ikna edene kadr zorlandim yavas yavas kapandim carsaf giymek istoyorum benim hicam bana aldi evin icinde tek goyebiliyorum annem izin vermiyor benim de ama ikna edicem yavas yavas Allahin izniyle ikna edicem sonucta ahirette benim hesabimi onlar vermiycekler
30 Yorumla
+1 yılEvet var maalesef, anlamıyorum insanlar kendilerine verilen bütün herşeyi verenin emrine neden bu denli karşı çıkarlar. Evet tabiki ve olması gerekeni çarşaf Rabbim niyetinden seni uzak tutacak herşeyden korusun. Bunun biraz değerlendirme yapmaya çalışayım. Nasib olursa dönerim.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kendi adına ciddi bir değişime gitmeyi düşünüyorsun. Benzeri örnekleri çok gördüm. Gayette üstesinden geldiler. Karakterini bilmiyorum ama nefsin senden daha kuvvetliyse yavaş yavaş ilerle. Yoksa bir anda alınan kararlardan büyük pismanlik duyarsın. Ki en büyük yanlış açılmak olur. Allah yardımcın olsun bu süreçte.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı.
+1 yılarkadasım oyleydı annesı konusmadı. uzuluyorum ınsanların gıyımlerıne dınelrını yasamalarına saygı duyulmamasına..
43 Yorumla- +1 yıl
kendı dogrunu yasa. kimsenın kararı kımseyı ılgılendırmez. ne ben arkadasıma bırsey dedım ne arkadasım bana.. daglar kadar farklı oldugumuz halde. takma onun bunun ne dedıgını.
Soran+1 yılteşekkür ediyorum
- +1 yıl
rıca ederım
- Aile & Toplum konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılÇarşaf biraz kadının karakterini törpülüyor gibi maalesef. Sen çarşafta kararlıysan verebilecek bir tavsiyem çok yok ailen kesinlikle karşı çıkacaktır. Belki kendi içinde yaşadığın şeyleri ve neden özellikle çarşafta karar kıldığını anlatabilirsen kabullenme ihtimalleri vardır.
12 Yorumla
Soraniçimde yaşadığım şeyi biliyorlar ''İslam'' , ama ailem dine çok uzak ve karşı
- +1 yıl
İslam diyerek işin içinden sıyrılamazsın. İyice aktarman lazım duygularını ve düşüncelerini ve çarşaf konusunu da.
Bu durumda ailenize karşı çıksanız günaha girmezsiniz, normalde anne/babaya saygısızlık büyük günahlardan ama bu durumda sevap bile olabilir karşı çıkmanız.
21 Yorumla
Soranteşekkür ediyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn sorulmaması gereken yere sormuşsun bunların çoğu zaten böyle şeylere düşman.. Ahirette ailen çekmeyecek senin cezanı her koyun kendi bacağından asılır Allah ben sana akıl fikir irade vermedim mi diyecek o yüzden ne istiyorsan onu yap ailenin söylediklerine gelirsek ahlak evet açık kapalı meselesi değil sende zaten ahlaklı olmak için değil haram olmasın diye kapanmak istiyosun bence vazgeçme
30 Yorumla
+1 yılKapalılığın hakkını verecek misin? Namaz oruç gibi diğer farzlarda yani. Hakkını veremeyeceksen hiç kapanma zaten. Kaldı ki ailen karşı olsa da sen kararını vermişsin. İkna falan uğraşmana gerek yok. Bilimsel bakarsak saçların havasızlıktan güneşteki faydalı ışınlardan mahrum kalarak zayıflar. Cildin de aynı etkilere maruz kalacak zamanla. Bu da bilimsel boyutu. Ama çarşaf değilde pardesü ve eşarp daha bir ılıman ve hoş değil mi? Çarşaftan farklı değil amaç kapanmış olmaksa.
22 Yorumla- +1 yıl
Evet cilt kısmı hatalı oldu.
Onları ikna edecek delillerle git.. mesela kitaplarla.. geçmişte yaşamış dini insanların hayatından kesitler sun.. çevrende iyi huylu insanları örnek ver.. günah işlememen gerektiğini ve dinimizin gerekliliklerini anlat.. video izlet.. gibi gibi şeyler.. Allah yar ve yardımcın olsun 🙏🙏🙏
30 Yorumla5 vakit namazın orucun var mı eğer yoksa önce bunlardan başla
70 Yorumla
+1 yılSimdi kardesim ilk olarak kapanmakla basla yavas yavaa carsafa dogru ilerlersen alistirarak yapar ailenede alistirmis olursun bu arada dogru yoldasin nasipse Allahin yolundasin Rabbim kolayligini verecektir ve ailene hesap vermek gerekirsede mezara benimle giricek vrsa o karar versin Allahin emrini uyguluyorum dersin , Allah yar ve yardimcin olsun dua edecegim.
00 Yorumla(lütfen çarşafa ne gerek var gibisinden yorumlar yapmayın, kendi tercihim saygı duyun.) diye uyarmana rağmen hâlâ itiraz eden aptallar var. Birde çağdaşlıktan, ilericilikten bahsediyor bu aptallar. Daha okuduklarını anlamaktan haberleri yok. 😄
50 YorumlaDini tam olarak anlayıp. Ondan sonra onları ikna etmeyi dene. O * başarırsın. Eğer onlara, bu yaptıkları şeye karşı Kur'an-ı Kerim'den sure örnekleri gösterse idin. Daha farklı davranırlar. Ve deki benim şahidim Allah de.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılÖzgürlükten bahsedenler önyargıyla yaklaşır olmuş ilginç🤔
60 Yorumla Tabi ki gerçek islam ahlaki onu gerektirir bakma sen boş boş konuşan tiplere şimdi burda medeniyet diye ahkam kesmeye kalkarlar sen bildiğin yolda yürü ve dimdik dur annen zamanla alışır bu duruma
71 Yorumla
+1 yılBen de her sabah ne giyeceğim derdinden kurtulmak için çarşafa bürünmek istiyorum aslında. Kendini ikna edince, beni de eder misin?
77 Yorumla
Soran+1 yılHer sabah ne giyeceğini düşünmek için değilde Allah emrettiği için giymek gerek. Yaptığım tüm yorumları okursan orada anlattım , belki ikna olursun.
- +1 yıl
Yaratıcının bir saça bu kadar takık olduğunu düşünmek, onu küçük görmektir. Zaten kendine saygın varsa, kendine yakışanı giyersin. İlla kafan kapalı olmak zorunda değil kıçını örtmek için.
- +1 yıl
Allah nerede emretmiş ya Kuran'da nerede yazıyor
Soran+1 yıl@Aslikocak2000 Kadınların çarşaf giyerek örtünmeleri, Kur’an’ın bu konudaki açık bir emrinin gereğidir.
“Ey peygamber, zevcelerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle. Bu, onların tanınıp eza edilmemelerine daha uygundur. Allah çok affedici, çok esirgeyicidir.” (Ahzab, 59)
Ayet doğrudan peygamberin zevcelerine, kızlarına ve arkasından bütün mümin kadınlara cilbab giymelerini emretmiştir. Cilbab ise, kadını tepeden tırnağa örten ve elbisenin üzerine giyilen dış örtü olarak tarif edilmiştir. Bunun anlamı çarşaf ya da çarşaf benzeri bir dış örtüyü elbiselerinin üzerine giymeleri bütün mümin hanımlara için bir farzdır.
Ayetin bu açık emri gereği, başta peygamber hanımları olmak üzere, bütün hanım sahabeler siyah örtülere bürünmüşlerdir.
Peygamberimizin pâk zevcelerinden, müminlerin annesi, Hz. Aişe validemiz (r. a) bunu şöyle anlatmıştır:
Ensar kadınlarına Allah rahmet etsin. Cilbab ayeti indiği zaman mırtılarını (mır
Soran+1 yıl@Aslikocak2000 “Bu âyetin nüzulünden sonra ensarî kadınları siyah çarşaflara büründüler. Sanki hepsinin başına birer karga konmuştu.” (Cessas, C. 3. S. 372.)
- +1 yıl
Benim görüşüme de bir yorumun olursa gizli hatun, çok sevinirim.
- +1 yıl
Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir
(Ahzab 59)
+1 yılÖzgürlük bu işte isteyen istediğini gibi yaşamalı fikrim konu annende olsa babanda olsa farketmez yaptığın kötü bişi değil er ya da geç bunu kabullenirler önemli olan senin fikrin
20 YorumlaAilenin ne dediğinin 1 gram önemi yok, bu hayatı sen yaşayacaksı onlar değil
Senin seçimin istiyorsan kimin ne dediğini umursama.30 Yorumla
+1 yılAilenin kapanmaya karşı görüşünü bir şekilde yumuşatman lazım mesela annem kapalı ama ben açığım ve kızım isterse çarşafa girsin isterse şortla gezsin buna karışmam ailene buna inandığını istediğini anlat ve kesinlikle ama kesinlikle KENDİNDEN EMİNSEN eğer asla vazgeçme
10 Yorumla
+1 yılAnnen kişi ahlakını kapatmali derken bir açıdan hakli. Kapanmayı sadece dış görünüşü kapatmak olarak algılama güzel birşey yapicaksin o yüzden dinin diğer getirilerini de yapmalısın. Çarşaf konusuna gelirsek önce normal kapan zamanla onlarda buna alışınca çarşaf giymen daha iyi olur. Ailende duruma alışır ve ailenle araniz bozulmaz.
30 Yorumla
+1 yılBirden çarşafa girmemelisin. Bende tesettürlüyüm. Nerede ise 5 sene oldu. Hala zorlanıyorum. Ailen ile oturup sakince konulmalısın. Seni neyin nasıl mutlu edeceğini, tercihlerinde sonucu ne olursa olsun katlanacağını açıklamalısın. Uyarmam gereken bir konu var. Kapanınca bunun geri dönüşü yok. Ayrıca herkes seni ilk zamanlar sorguya çekecektir. Niye, neden kapandın diye sorabilirler.
10 Yorumla
+1 yılUygun bir dille aile buyukleri anlatmali durumu. Bu yolda ileriyi goren alim insanlar vardir cevrende... bir de sunu soyle annenin kulagina ÖLÜM VAR ANNE...
10 Yorumla
+1 yılBurada bir şey gördüm açık kızlar kapanmak istiyor aileleri karşı çıkıyor, kapalı kızlar açık giyinmek istiyorlar aileleri karşı.
En iyisi aileleri değiştirin topluca sorun kalmaz :D30 YorumlaAileni onları ikna edebilicek bir büyüğünden halandan amcamdan misal yardım iste kabul ettiremiyosan..
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılİsteyen istediğini giyer, özgur bir ülke de yaşıyoruz ama kapanmak için illa çarşaf şart değil. Karar senin ama iyi düşün. İki gün kapanıp diğer günlerde yapamadım açılayim diyeceksen hiç girişme... Son karar senin
10 Yorumla Neyi araştırdın da çarşafta karar kıldın kardeşim? Kılını örtünce mi İslamiyet yaşanıyor sadece ben anlamıyorum ki.
68 Yorumla- +1 yıl
12 tane comar eksilemis
- +1 yıl
bir de kuran da oyle bir sey yazıyormuş gibi konuşanlar var
- +1 yıl
Din cahil insanın esrarıdır.
Umrunda değilse neden soruyorsun, kapanacaksan kapan ne tavsiyesi...
20 Yorumla
+1 yılAilen belkide başı kapalı ama dedikleri gibi ahlakı başı kapalı olanlardan daha açık insanlara karşı önyargılıdır. Sen onlara ahlakınla birlikte başını kapatmak istediğini söylersen ve güzellikle anlatırsan belki izin verirler.
00 Yorumla
+1 yılBoşver ne istiyosan yap hem direnirsen daha çok sevaba girersin
30 YorumlaBenim annem de çarşaflı ama ben çarşafa karşıyım. Kapanana bir şey diyemem usulünce giyinir ama çarşaf kesinlikle kabul etmeyeceğim bir şey. Eşim giymek istese boşarım o derece.
31 YorumlaAile & Toplum konusunda 994 cevap paylaştı. Çarşafa girme sebebiniz Arap kültürüne olan merakınızsa giymeniz normal.
Fakat dini olarak giymek zorunda hissediyorsanız, Allah’ın bize gönderdiği dinle çarşaf arasında hiçbir bağlantı Yok. Tamamen uydurma bir kuraldır bu.614 Yorumla- +1 yıl
Eksiyelen kızın sebebini merak ettim doğrusu.
- +1 yıl
@birlahmacuncucu1230 4 tanesi birden eksilemiş hemde.
Cahilliğin en büyük özelliği herşeyi bilmeleridir. Bunların da 4 eksi verecek kadar bilgisi varmış:)
Ben isterdim ki dinde vardır diye bakara’dsn Bahsetsinler.
Allah’ın yobazları.
Soran+1 yılKuran'daki Cilbab ve Hımar kelimelerinin anlamlarına bak. 1400 sene önce ki Arapça lügat a göre değerlendir. Günümüzde ki ne olduğu belirsiz hocaların (!) sözlerine bakarak konuşma. Birde peygamberimiz döneminde bu ayetler indikten sonra sahabe kadınlar neden çarşaf giyinmiş onu düşün.
- +1 yıl
Kadınlar zaten çarşaf giyiyorlardı öncesinde ve sonrasında.
Örtünmeyle ilgili kelime Humr diye geçiyor ve bu kelime örtü anlamına gelir. Masa örtüsü içinde humr kullanılır, perde içinde. Bunu çarşaf olarak almak kadınları baskı altına alıp, mal yerine koymak isteyenlerin oyunudur.
Soran+1 yıl
“Ey peygamber, zevcelerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle. Bu, onların tanınıp eza edilmemelerine daha uygundur. Allah çok affedici, çok esirgeyicidir.” (Ahzab, 59)
Ayet doğrudan peygamberin zevcelerine, kızlarına ve arkasından bütün mümin kadınlara cilbab giymelerini emretmiştir. Cilbab ise, kadını tepeden tırnağa örten ve elbisenin üzerine giyilen dış örtü olarak tarif edilmiştir. Bunun anlamı çarşaf ya da çarşaf benzeri bir dış örtüyü elbiselerinin üzerine giymeleri bütün mümin hanımlara için bir farzdır.
Ayetin bu açık emri gereği, başta peygamber hanımları olmak üzere, bütün hanım sahabeler siyah örtülere bürünmüşlerdir.
Peygamberimizin pâk zevcelerinden, müminlerin annesi, Hz. Aişe validemiz (r. a) bunu şöyle anlatmıştır:
Ensar kadınlarına Allah rahmet etsin. Cilbab ayeti indiği zaman mırtılarını (mırtı bir çeşit ku
Soran+1 yılYâ eyyuhân nebîyyu kul li ezvâcike ve benâtike ve nisâil mu’minîne yudnîne aleyhinne min celâbîbihinn (celâbîbihinne), zâlike ednâ en yu’rafne fe lâ yu’zeyne ve kânallâhu gafûran rahîmâ (rahîmen).
- +1 yıl
1. Bir şeyin bir yerden, birisi tarafından başka bir yere götürülmesi;
2. Bir şeyin başka bir şeyin üzerini örtmesi
Cilbab dediğin şey örtüdür ve baştan aşağı siyah gibi bir anlamı yoktur.
O dönemde Arap toplumunda zaten çarşaf giyiliyordu hem erkekler hemde kadınlar tarafından. Bunun amacı güneşten ve kumdan korunmaktı.
Allah yasakladığı şeyleri direk olarak bildirir.
Örnekleyecek olursak;
Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
Burada görüldüğü gibi haram olan şeyler bildirilmiştir. Allah’ın kelime noksanlığı çektiğini mi düşünüyorsunuz? Neden haram diye bildirmedi sizce?
Birde hadisler konusuna girecek olursak, hele hele Ayşe validemizden gelenlere bakarsak, 9 yaşında bir kızla evlendiği gibi saçma bir hadise de inanıyorsunuz demektir. - +1 yıl
Ebu’s–Suûd Efendi: “Cibab”tan maksat, çok geniş ve uzun bir örtüdür. Kadın bununla başını örttüğü gibi yüzünü ve göğsünü de örterek ayaklarına kadar salar. Buna göre âyetin mânası, ‘Kadınlar dışarıya veya yabancı bir erkeğin karşısına çıkacakları zaman, bu örtüyle yüzlerini ve bütün vücutlarını örtsünler.’ olur.” demiştir.
- +1 yıl
@BlastMyDesire
Allah böyle birşey söylemiyorken ebu suud efendi dediğiniz zat, kendi dinini mi yaratıyor?
Soran+1 yılcilbabı söyleyen kişi Allah, cilbabın ne olduğunu günümüz modern arapçasına bakarak söyleyemezsin. Ebu Suud efendi diye küçük gördüğün kişi o yorumu, 1400 yıl önce kullanılan Arapçaya bakarak ve peygamberin tariflerine bakarak söylüyor. Senin gibi gelişigüzel kafasından atmıyor, ilminde bir namusu vardır. İlmi ayaklar altına aldınız. Google'a giren kişi Alim sanıyor artık kendini. O sorduğun hadis içinde burada dil dökmeme gerek yok, google'a yazarsan o hadisin açıklaması var.
- +1 yıl
Peygamberin vefatından 200 sene sonra yazılmaya başlanan hadisler.
Recm cezası vardı, elen ayeti peygamberimiz evde sedirin altına koymuştu. Keçi geldi yedi.
Deve idrarında yarar vardır. İçilir.
Namaz kılmayanın katli farzdır.
Sizin yeriniz Irak’ta işid’in yanı. Allah’ın gönderdiği dini tahrif ederek atalarınızın uydurduğu Putlara tapıyor insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Allah emir ve yasaklarını Kuran’da bildirmiştir.
Kapanmak, çarşaf giymek farz olsa, orada öyle yazardı.
Soran+1 yılKlasik hadis inkarcısısın, Caner Taslaman dinlemiş gelmişsin. Daha hadislerin ne zaman yazıldığı hakkında yazdıkların bile uydurma. Sahabe Hz Muhammed'in sözlerini Kuran'ın korunma ayeti geldikten sonra karışma tehlikesi olmadığı için yazmaya başladı. Sahabe döneminde yazılan hadis kitapları var, el yazmaları bile mevcut (ufak bir araştırmayla ulaşabilirsin) Buhari gibi adamlar hadisleri derlediler , bizlere kolaylık sağlamak için biraraya getirdiler. Her ne hikmetse bazı din adamları (!) hadisler için böyle çirkin iftiralarda bulunuyor. Davanda samimiysen o dediğin hadisleri araştırırsın, bu işler habertürke çıkan adamları dinlemekle olmaz. Ateistlerde sadece Turan dursun okuyor, cevaplarına bakmıyor bile zerre kadar ilim namusunuz varsa, hadis külliyatlarını okuyun, o hadislerin arkasındaki olayları görün.
Soran+1 yılHa bu arada o yazdığın hadisleri bile gerçeğinden okumadığın çok belli çünkü öyle ifadeler bile geçmiyor hatta o saydıklarından biri hiç bir hadis kitabında bile geçmiyor, diğerleri dolaylı yoldan geçiyor, o dediğin manada değil.
+1 yılGiy istediğini diyim en iyisi sen çoktan karar vermişsin çarşafts
10 YorumlaValla ilk defa böyle bir sey görüyorum. Senin kendi kararın ama biraz da haklılar. Ne kapalı insanlar var ahlaksız ahlaksız ortada dolaşıyor (Hemen saldırmayın genel konuşuyorum)
Gene de sen son kararı vereceksin.23 Yorumla- +1 yıl
Evet bir kaç sefer denk geldim yemek siparişi götürdüğüm yerlerde ben sipariş fişindeki ücret neyse onu istiyorum inanmayıp fişe bakıyolar kendileri hesap yapıyolar bide tersliyolar bir insanı sahtekâr yerine koymak bu kadar basit onlara göre.. bide elime eli değcek diye bir kaç sefer parayı atanıda gördüm.. kardeşim madem bu kadar imtina ediyosun kendini jelatinle evden çıkma bu nedir bu nasıl bir egodur..
+1 yılSeninle gurur duyuyorum bacim.. mashaAllah 💜 bir zamanlar benimde hayalimdi..
33 Yorumla- +1 yıl
Ben yapamadim umarim sen yapabilirsin
Soran+1 yılteşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Bence sende yapabilirsin. Allah'ın rahmeti çok büyük. Hiç bir şey için geç değil.
- +1 yıl
Seni kocaman opuyorum ve sariliyorum. Kendine iyi bak kardesim😘💜🌹
+1 yılçarşaf la baslama direk önce normal giyin sonra çarşafa geç yavaş yavaş geçersen bişey demezler belki
32 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler tavsiye için
- +1 yıl
rica ederim güzel sık tesettürlü kıyafetler var once öyle yap sonra ve versin çarşafa ailen de sen de hemen alışamazsin degikse
+1 yılBu tip elbisenin üstüne güzel bir şeyle örtünebilirsin eşerp değilde tülbent gibi daha sade olur...
01 Yorumla- +1 yıl
Çarşafa ben olsam bende karşı çıkarım
Sen allah icin kapacaksın su neder bu nederle teseddur olmaz tesedddur kalbindeki mahremin dışa gorunumudur riyasizca
10 Yorumla
+1 yılOnlara nasıl açıklama yaparsan yap onlar buna ikna olmayacak senin dediğine göre biraz sert çıkıp onlara kararına saygı duymalarını dile getireceksin ki yanında gelecek hormundanmalara katlanman lazım ve çarşaf konusuna gelince de bunu kademeli olarak yaparsan daha iyi olur diye düşünüyorum yani bir anca çarşaf değil de önce ferace sonra çarşaf veya önce pardesu sonra ferace sonra çarşaf şeklinde yaparsan daha iyi olur diye düşünüyorum tabi yinede senin kararın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimseyi bir şeye ikna etme
Senin hayatın
Senin kararların30 YorumlaHelal olsun valla. Ailene Allahın emirlerini hatirlat.
10 YorumlaKardeş iki yanda Suriye var seni oraya alalım ailen haklı ben de asla müsaade etmezdim hangi yılda yaşıyoruz çarşaf mı kaldı
01 Yorumla
Soran+1 yılZinayı aşk yaptılar, kumarı şans oyunları yaptılar, faizi kredi yaptılar, açılmaya özgürlük dediler cehennemin adı ise halen cehennem. İslam indiği günden kıyamete kadar devam ediyor.
Din çarşaf giymeye zorlamıyor, kuranda da geçmiyor. Ama sevabı çok ve sünnet.
19 Yorumla
Soran+1 yılCilbab ve hımar kelimelerinin anlamını eski arapça sözlüklerden araştırmanı tavsiye ederim ve peygamber döneminde yaşayan kadınların nasıl giyindiğine bakmak gerek malesef bugün günümüzde insanlar dini nefsine göre yorumluyor
Soran+1 yıl@scil63 isminle seslenen yeterli olur diye düşünüyorum, herhalde adınla seslendiğin takdirde hepsi dönmez :D Bu arada sünnetin ne olduğunu araştır öğren bakalım
- +1 yıl
scil63 Ben burda çarşafı savunmuyorum? Bildiğimi iletiyorum, sen niye bu kadar dert yandın onu anlamadım? Herkesin dini, inancı kendine. O da çarşafa inanmak istemiş bizene? 10 kişiye çarşaf giydiriyorsun eşini aralarından seçemiyosun. Ne alaka? Vucüt hatlarından tanırsın belki.
Bizim ne düşündüğümüzün bir önemi yok dini doğru kaynaktan öğrenmek önemli olan http://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1046
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHelal olsun ne diyim Allah yardımcın olsun kolay olmayacak ama sen çok dogru yoldasın
40 Yorumla
+1 yılDin’in bir emri diye mi kapanıcaksın yoksa toplumda kendini rahatsız hissettiğin için mi?
05 Yorumla
Soran+1 yıltabiki dinin emri olduğu için
- +1 yıl
Yanlız dinde çarşaf diye bir şey yok
Soran+1 yıl“Ey peygamber, zevcelerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle. Bu, onların tanınıp eza edilmemelerine daha uygundur. Allah çok affedici, çok esirgeyicidir.” (Ahzab, 59)
Soran+1 yılEnsar kadınlarına Allah rahmet etsin. Cilbab ayeti indiği zaman mırtılarını (mırtı bir çeşit kumaştır) yardılar, onunla başlarını sardılar da Resulullah (sav) arkasında öyle namaz kıldılar ki, sanki başlarında kargalar varmış gibi idi. (Elmalı : c.6-s.338)
Aynı mana da yine Peygamber (asm)’ın zevcelerinden Ümmü Seleme (ra) şöyle demiştir:
“Bu âyetin nüzulünden sonra ensarî kadınları siyah çarşaflara büründüler. Sanki hepsinin başına birer karga konmuştu.” (Cessas, C. 3. S. 372.)- +1 yıl
Bu arada, “Kur’an’da çarşaf geçmiyor.” diyenler, şayet birebir “çarşaf” kelimesinin geçmesini kastediyorlarsa, o zaman doğru söylüyorlar, Kur’an’da “çarşaf” kelimesi geçmez! Çünkü “çarşaf” Farsça bir kelimedir. Ama Türkçemizde de kullanılmaktadır. Oysa Kur’an–ı Kerim Arapça indirilmiştir. Yani bu mantığa göre, yanlış anlaşılmasın ama, Kur’an’da “namaz” kelimesi de geçmez, “oruç” kelimesi de… Ya nasıl geçer? “Salât ve savm” şeklinde geçer.
Senin bu isteğinin arkasında durup onlara sana ve isteğine saygı duymalarını sağlaman lazım zaman içerisinde kabullenirler bence
00 YorumlaSana helal olsun bacim
100 Yorumla
+1 yılYa kapanmak hadi neyse de çarşaf sence de biraz fazla değil mi
30 Yorumlaailesinin fikrini umursamayan ablamızın bizim fikrimize uyacagını düşünmüyorum.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı. ne diyim benim de kızım var. hiç istemem açıkcası. kendin bilirsin zaten aile baskısı bir yere kadar tutar.
30 Yorumla
+1 yılSen kapanmak istedikten sonra kimsenin karşı çıkmaya hakkı yoktur. Ailen buna karşı çıka bile onları dinlememe gibi hakkın var. Sana dinle ilgili yanlış şeyler söylüyorlarsa dinlememelisin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKapan sonra alışırlar.
Ayrıca kapalı olacak diye ahlaksız olmak zorunda değil10 Yorumlayapabilirsin saygı duymak zorundalar. o beyinli insanlar baya sıkıntılı insanlar
10 Yorumla
+1 yılÖnce normal kapalı giyin. Sonra yavaş yavaş çarşaf giy. Yanı kendinden emin olunca. Aileni bosver. Allah ıslah etsin onlari
10 Yorumla- Devamını Gör (58)
Devamını Gör(103)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Çarşaf giymeyi düşünüyorum fakat ailem kapanmaya bile karşı. Ailemi nasıl ikna edebilirim. Tecrübesi veya fikri olan var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler