Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Zenginlik ya da diğer tabirle ticaret herşeyden önce kabul etsekde etmesekde
Piyasa ve ekonomi koşullarını iyi bilmekden ticareti kendi kurallarıyla yürütmekden geçer.
Öte yandan sermaye ve sermaye yatırımınıda fırsatçı yaklaşımlarla yapmak kapitalizmin temel kuralıdır.
Ancak zenginlikden kasıt bol para kazanıp ev araba dükkan almak açmk vb ise buna güvenmek ve kalıcılığını düşğnmek en büyük zaaf ve yanılgıdır.
Ki piyasa ekonomisini kaçırdıgın anda iflas riskin 0%100 dür..12 Yorumla- +1 yıl
Ticaretin dışında da zengin olmak için yollar var
En İyi Cevaplar
+1 yılZeka değil de vicdanın büyük bir rolü olduğunu düşünüyorum. Araya din ve ahlak kavramları girince bu durumdan sadece bu yükü kaldırabileceğine inananlar sıyrılıyor. Tabi bu demek değildir ki her fakir vicdanlı ve her zengin vicdansız. Elbette herkes farklıdır, sadece benim gözlemlerim bu yönde.
11 Yorumla- +1 yıl
Konut dinle ilgili değil Ayrıca dürüst yoldan da zengin olan insanlar var
+1 yılTanidigim toprak zengini insanlar var, atalari cok eski zamanda kus ucmaz kervan gocmez yerlerde arsa sahibiymis. Zaman geliyor ve simdi e tabi insaatlar durmadigi icin, oralarada el atiliyor. Burda aktif zeka sifir, kisileri de taniyorum zeka faktoru kesinlikle yok. Kimisine armut pisip agzina dusuyor. Daha magazinsel bakarsak Seyma Subasi, zeki oldugu icin mi zengin? Yaptigi ahlaksizlik bile ustu ortuldu. Zenginlikle zeka arasinda bir ivme bir oran yok.
13 Yorumla- +1 yıl
Ki hakeza basarili insanlarin basarisinin anlasilmasi icin bile adamin olmesi falan gerekiyor. Ondan sonra kiymeti anlasiliyor, fakir bir hayat yasamasi onun zekasiyla olculemez ki
- +1 yıl
Sonuçta akıllı değilse o parayı kaybedecektir
- +1 yıl
Cok buyuk zeka gerekmez ki buna azicik akli olan kullanabilir
Zeka dogru sekilde yonlendirilmedigi surece maddiyat saglamaz. Biraz kurnazlik da gerekiyor sanirim. Bknz: Nikola Tesla. Zekiydi ama paralari ve patenti Edison kapti. Gerci Edison aileden varlikliydi. 1 0 ondeydi
48 Yorumla- +1 yıl
O halde şöyle diyelim zeka ve akıl bir arada olursa mükemmel oluyor. Bence Tesla zeki değil, akıllı bir adamdı. Yavaş yavaş düşündü ve geliştirdi. Ama zeki değil di. Olsa idi buluşlarını Edison un çalacağını fark edebilirdi.
- +1 yıl
Tesla zekiydi ama Edison kadar kurnaz degildi. Edison kurnazligini kullandi. O bir burjuvaydi ve Tesla yaninda calisan siradan bir isciydi sadece. Tesla zeki l, Edison akilli ve kurnazdi. Zeki olmasa Akim savaslarinda alternatif akim degil Edison un dogrudan akimi galip gelirdi.
- +1 yıl
Hayır gelemezdi.. Çünkü uygunsuzluğu bilim çevresinde zaten kabul edilmişti. Sonuç olarak Tesla da birşeyler eksikti :)
- +1 yıl
Tesla nın bilim adamı olarak iyi oluşu onu bütün olarak mükemmel yapmaz. Aynı şekilde Edison u da yapmaz. Önemli olan o zenginliğe kavuşabilmek ve bunu kullanabilmektir. Bu açıdan her ikisinin de eksiği var.
- +1 yıl
Evet eksiklikleri var (di) mekanlari cennet olsun...
Tesla zeki ama kurnaz degildi ayni zamanda zekasini yonlendirebilecegi serveti yoktu. Edison kurnaz ve akilliydi ayni zamanda bir burjuvaydi. Yani lokomotif hazirdi. Tek eksik makinistti. Bunu da en iyi Tesla yapti...
Onlar mukemmel degildi, kimse mukemmel degildir. Biz zeka ve akili tartisiyoruz mukemmelliyetciligi degil. Eksin olan sey neydi biliyor musun? Ekdik olan sey Edison da olmayan sey: Vicdan
Bence durum bu - +1 yıl
Aslında bu soru için örnekleme yapmak doğru olmaz. Çünkü karşımıza yüzlerce istisna çıkar. Ben mantıksal olarak bu sonuca gittim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
+1 yılHaram paraya ulaşmak için zeki olmak gerekmiyor. Bu biraz vicdan allahtan haramdan korkmakla alakalı gerçek bir müslümanın önüne dünyaları sersen yinede dokunmaz. peygamber (SAS) efendimiz ne yüce gönüllüymüş mesela Allah ona iste dünyaları ayaklarının altına sereyim ey Muhammed demiş ama o Ne kadar mütevazi bir hayatı tercih etmiş ve o ümmetim ümmetim demiş hep😔o şekilde de mutlu olmuş şimdi kimde vardır ki o koca yürekli merhametli insan gönlü tok gözü tok allah peygamberim gibi olmayı nasip etsin bizlere hakikati göstermeyi nasip etsin.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılHem zekiler, hem şanslılar en azından kendi şanslarını yaratıyorlar, hem de güçlü olmanın kurallarını, ticareti, siyaseti, dini, halkın zaaflarını, zayıflıklarını, neye ihtiyacı olduklarını daha önceden tespit edip yatırım yaparak ürettikleri ürünleri millete beğendirip satıyorlar :D :D :D
12 Yorumla- +1 yıl
Zaten miras zengini bile olsalar, düşük zekaya sahip iseler, o miras, zekaları ile orantılı olarak eriyecektir.
- +1 yıl
Çayın sıcaklığına dayanamayan küp şeker gibi eriyecekler hocam :Dd
Zenginler ap-taldır diyemeyiz o halde fakirler aptal da diyemeyiz, o halde zenginler fakirlerden daha zeki de diyemeyiz.
Şuana kadar çalıştığım birçok yerde üst mevkide olan insanlar bunu haketmeyen insanlardı, haketmeme lafım torpille yükselmiş, bulunduğu konuma uygun öğrenim hayatı olmayan, bulunduğu konumun gerekliliklerini karakter olarak gösteremen vs.
Birçok çok mükemmel çalışan insanada şahit oldum onlarda hakettikleri yerde değillerdi. O halde çok çalışıp başarılı olan işini çok iyi yapan akıllı olan değil midir? Şans faktörüde var tabi.
Mesela youtuberlar aylık 75 bin minimum gelirleri var, bu bir zeka belirtisi mi? Yaptıkları her şeyin yurtdışı versiyonu var, üretici ruhu sıfır, çalıntı uyarlama tabi ki temelinde özentilik ve taklitçilik var.
Maalesef adalet yok.10 Yorumla
+1 yılHayır
Zeka değil
Doğruluk kötülükle yarış edemez
Sorun orda
(Her zengin olan kötüdür anlamı çıkmasın. Bilişim çağındayız. Bir yazılım geliştirir, bir buluş yapar köşeyi dönersin o ayrı)
Değer yargıları olmayan insanların para ulaşması daha kolaydır20 Yorumla
+1 yılSorularda paylaştığın şarkılara denk geliyorum hepsi aktif olarak dinlediğim şarkılar bazen benim müzik listemden mi paylaşıyor şarkıları diyorum. Dünyadan Sesleri mi takip ediyorsun? Bir de ülke zenginlerden yana o yüzden
18 Yorumla- +1 yıl
Ben kimseyi takip etmem.. Dünyadan Sesler kanalı, duygu sömürüsü yaparak emek hırsızlığı yapan bir kanaldır. Sadece sevdiğim müzikleri paylaşıyorum.
- +1 yıl
Ne alakası var ya? Her şeye duygu sömürüsü diyorsun kafana bir şey mi oldu bu ara? Gayet güzel bir kanal bir sürü takip ettiğim kanal var üstelik çok güzel ve kaliteli içerik üretiyorlar.
- +1 yıl
Bu işten para kazanıyorlar ama sanatçıların payına düşen hakları vermiyorlar. Açıklamalarını oku anlarsın.
- +1 yıl
Sanatçılar zaten zengin.
- +1 yıl
:) Peki.. O halde bana hak, adaletten bahsetme bir daha :D Demek ki çıkmaza girdiğinde sen de adaleti kendine yontabiliyorsun :D
- +1 yıl
İnternetten film de izliyorum çatır çatır. Bu internet bu kadar yaygınlaştı yakında sinema da cd de bunların hiçbirinin önemi kalmayacak telif diye bir şey de olmayacak tıklanma alarak para kazanıyorlar artık. Bence Dünyadan Sesler daha çok hizmet ediyor onların isimlerini tanıtıyorlar. Duyuruyorlar.
- +1 yıl
Ülkedeki yasal boşlukların farkında olmamandan kaynaklanıyor bu... ABD de internetten film indir bakalım neler oluyor.. Ertesi gün vergi dairesi kapını çalıyor. Aslaücretsiz olarak ne müzik dinleyebilirsin ne de film izleyebilirsin.. Sadece izin verilen kanallarda internetten izlersin ki onlarda telif ücretini kendileri ödüyor. Yakında Türkiye de de aynısı olacak.. Yani hiçbirşey beleş değil. Şu an sadece alıştırılıyorsun.. Ticari rekabetin zayıflaması ve insanların TV, radyo alışkanlıklarının kırılması bekleniyor. Kısaca şu an yemliyorlar..
- +1 yıl
Olunca düşünürüz bizimkiler yine bir çaresini düşünür.
o zaman niye ilmi isteyen zenginligi Allah istedgne verir demisler. Zengin olmak Allahn dilemesiyle olur. çok zenginde varki birgece de batmıştr. çok zekalı olsalardı bunu engelleyebilirdi. Allah birini ne yükselteceği ne de alçaltacağı zaman kimse engelleyemez velhasl
10 Yorumla
+1 yılAlakası olduğunu düşünmüyorum. Fakir olup o kadarın ona yettiğini düşünüp zenginliği düşünmeyen biri olabilir. Orta gelirli olup da aynı şekilde düşünen olabilir. Zengin adam riski seven adamdır. Zekilikle değil cesaretle ilgisi vardır.
12 Yorumla- +1 yıl
Fakirin anlamı zaten yetmiyor demektir
- +1 yıl
Orada demek istediğim fakir olsa da şükür eden kişilerdi.
+1 yılKardesim zenginlik akil ile olmaz nasip ile olur allah dilemedikce zengin olan bir kul varmi? Ne buyuruyor ALLAH teala zenginliği istedigime ilmi isteyene veririm bitti bu kadar yani calisip tabiki mücadele edeceğiz o ayrı ama unutmayalimki kimse nasibinden bir lokma daha fazla yiyemez
14 Yorumla- +1 yıl
Tam anlamıyla kaderci bir yaklaşım. Müslümanların bugün ezilmesinin en büyük nedeni bu anlayıştır. Kaderine razı olup, sorgulamadan "nasip" deyip noktayı koymak. Allah bize bu aklı ve zekayı kullanmak için verdi. Tamam harama kullanma ama mücadele et ve kullan.
- +1 yıl
Bende mucadele edeceksin dedim zaten kader farklı bişey biz kulun kaderini kendi cabasina bağlı kıldık diye hadis var ne kafanı kullanırsan kullan o zenginligi allah nasip etmeyecekse soruyorum sana hangi akil o zenginliğe sahip olabilir?
- +1 yıl
O halde neden çoğunlukla inançsız insanlar zengin oluyor. Hatta inançsız toplumlar daha mutlu.
- +1 yıl
Şimdi bunu neye göre yorumlayım dinimize goremi yoksa sosyal topluma goremi kardesim farkında isem hz peygamber de fakirdi yahudiler zengin ve güçlüydü dünya efendimiz için yaratilmisken hz peygamber gün geldiğinde kuru ekmeğe muhtacti isteseydi allah ayaklarına sererdi dünya servetlerini ama imtihan dunyasi
+1 yılHayır fakir demeyelim de maddi durumu kötü olan insanın daha az imkan ve cesareti vardır sadece. Etrafinda üniversite sınavında derece yapanlara bakarsan çoğu esnaf çocuğu.
11 Yorumla- +1 yıl
Ama babadan zengin olup aptallığı yüzünden fakirleşen insanlar da var.
Valla nice zeki insan bu zekalarını mallıklarda kullandığı için fakir kalıyor. :D
Yoksa kafasını kullanan adam elbette para kazanmanın yolunu bulur. :)12 Yorumla- +1 yıl
Evet bazıları zekalarını kötü amaçlı kullanıp, sonra duvara çarpabilir bu doğru ama biz zaten hayata sıfırdan başlayıp, zengin ve mutlu olan insanları baz alıyoruz.
- +1 yıl
Haklısın, biz hep en mutlu olanı veya en zengin olanı baz alarak, onlar gibi olmak istiyoruz. Elimizdekilerle yetinmeyi pek bilmiyoruz. Buna ben de dahilim, her zaman olmasa da...
Umarım bir gün bende dahil herkes elindekiyle mutlu olmayı öğrenir ve insanlık birkaç adım daha ilerler. :)
Zenginler zeki değil kurnazdır nerden ne kadar para kazanabilirim der fakir zekidir ama kurnazlık yoktur içinde o da nerde daha az çalışabilirim diye düşünür günüzümde ki çoğu zengin kişi *ünlüler hariç* baba parası yiyor yani bence fakirler daha zekidir zaten onlar az parayla yaşıyor onun için de bir zeka gerekiyor...
10 YorumlaAcımasızlıkta gerekir merhametli biri zor zengin olur. Zeka kadar çakallıkta önemli yani.. Hele ki bu devir de yandaş, yalaka, etek öpen bir tip değilsen zengin değilsindir orta hallisindir.
14 Yorumla- +1 yıl
İnsanlara AK Partiyi destekliyor diye hemen böyle hakaretler etmek te hoş bir durum değil. İşin kötü tarafı bu sana özel değil. Seçimi kaybedince halka "koyun" diyerek hakaret eden bir anlayıştan daha fazlasını bekleyemeyiz.
- +1 yıl
İfade etmek istediğin şeyi bilecek kadar zekamız var. İşin kötüsü, Ak Partili siyasetçileri sizi nasıl sazan gibi avlıyor. En çok buna gülüyorum. :) Adam yemi atıyor tüm balıklar saldırıyor :D
+1 yılBelki fakir kişinin malı zenginler tarafından çalındı. Veya zenginin malı miras kaldı. Bence mirası kullanmak zeka işi değil. Neyse bu çok uzun😂😂😂
12 Yorumla- +1 yıl
Ama ben bunları soruda açıkladım.
- +1 yıl
Aman boşver düşünme bunları takmaaa 😂😂😂
+1 yılBöyle bir genelleme yapılamaz net olarak
Ama zeka, maddi engellerden daha güçlü bir imkandır diyebiliriz sanırım11 Yorumla- +1 yıl
Bu durumda benim dediğim doğru oluyor :)
Piyasayı bilmek gerekiyor. Ticaretten, kar-zarar ilişkilerini anlamak gerekiyor.
Parayı helal yoldan kazanıp, helal dairesinde yatırım yaparsa Mevlam zaten onun hakkını veriyor.12 Yorumla- +1 yıl
Ticaretin dışında da yollar var
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Ticareti bilmek ticaret mantiğinolmazsınyeter zekilik başka bişey bence aklını kullansa kendine güvense olur sanırım
11 Yorumla- +1 yıl
Aslında burada zenginlik ifadesini şöyle düzeltmemiz gerekir. Yaşamını ve geleceğini garanti altına almak.
Beyin geliştirilebildikce gelisen bir organdir, biraz maddiyat ya da yaratıcılık gerektigini düşünüyorum bizzat.
12 Yorumla- +1 yıl
İlk cümlene biz zeka diyoruz. Devamlı kendini geliştiren beyin ;)
Zengin olanların çoğu okumuş gezmiş görmüş insanlar oluyor zaten bence de fakir insanların geneline göre öyle
12 Yorumla- +1 yıl
Yanlış... Hiç eğitim almadan da zengin olan çok insan var.. Önemli olan doğru zamanda doğru kararı verebilmek. Bunun içinde zeka önemli.
‘Bırak dünya onların ahiret bizim olsun’ demiş bir bilge..
21 Yorumla- +1 yıl
Selam söyle bilgeme :D
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHedefler ile ilgilidir o konu
Kimi az olsun helalinden olsun der
Kimi gelsin de nereden gelirse gelsin ( haram , helal fark etmez ) der11 Yorumla- +1 yıl
Burada önemli olan mutluluktur. Bir insan yaşamının mutlu geçirebiliyorsa zekidir.
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılDaha zeki demeyelimde. Firsatlari daha iyi degerlendiriyorlar diyelim
12 Yorumla- +1 yıl
İşte o fırsatları değerlendirenler zaten zeki oluyor :)
- +1 yıl
Bak oda dogru. Haklisin 🤓👍
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılOkul başarın yüksek olduğu zaman parası yüksek bir mesleğin olur.
Ama bence zeka ile para doğru orantılı olmamalı işin statüsü yerine zorluğuna bağlı maaş miktarı belirlenmeli..
Fakat bu seferde zekiler çalışmak istemez..10 Yorumla Ne alaka? Zekilik paraya bakmaz. :D Kurnazlık ayrı şeydir, insan aldatmak filan.
11 Yorumla- +1 yıl
Tam tersi. Para zeki olana bakar.
Böyle bir kafa olamaz. Ben ne zenginler gördüm beyninde akıl yok
12 Yorumla- +1 yıl
İşte o zenginler babalarının Kazandığı parayı kaybetmekle meşguller
+1 yılZenginlik zeka simgesi olamaz bence çok çalışmanın ve biraz da şansın eseri
11 Yorumla- +1 yıl
Hiç alakası yok
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
u +1 yılAkıl ıle alakası yok bu işin evreleri var okuyup zengın olan varmı? Hep aıleden gelen zengınlık
14 Yorumla- +1 yıl
Akıllı ise aileden gelen Zenginliğin üzerine para koyar değilse var olanı da kaybeder.
- +1 yıl
Akılsız adama akıl verende cok olur
- +1 yıl
Başkasının aklını kullanan da akıllı ve zeki insandır
- +1 yıl
Olay bu dur biılmıyorsan bir bilene soracaksın
+1 yılZeki değil akıllı adam bence ;) akıllı insan zaten zekidir tek fark üzerine kurnaz da olması
11 Yorumla- +1 yıl
Sanırım doğru tanım :)
Elon musk zekidir, ali ağaoğlu zeki değildir.. Yani böyle bir kıstas yapmak doğru olmaz
13 Yorumla- +1 yıl
Her ikisinin de zeka derecesini bilmiyoruz. Bizim gördüğümüz sadece medyadaki şovları. Elon musk başarılı mıdır yoksa başarının simgesi midir. Adam 150 milyon dolara uzay teknolojisi kuruyor Türkiye'de yüzlerce kişi var milyar dolarları olan.
- +1 yıl
Uzay teknolojisi fırından ekmek satmaya benzemez bunun için ciddi bir devlet desteği veya sırtını yasladığın Finans kaynakları olmalı
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılParayı kazananlar zeki ama harcayanlar tam bir aptal beyin yoksunu züppeler
21 Yorumla- +1 yıl
Ben de onu dedim zaten :D
Evet, zenginlik - zeka belirtisi. Ayrıca, zeka sadece intellectual bir özellik değil, yani iq yüksek olan şahsi.
Pratik zeka, sosyal zeka güçlü olan kişiler da kolay zengin olabiliyor.10 YorumlaHaklısın evet katılıyorum haram yolları tasvib etmiyorumancak insanlar zenginlerse kendi zeka zenginliği var onlarda
10 Yorumla
+1 yılBir insanın zengin olması onun Zeki olması demek değil yani zekilik haksız zenginliği meşru etmez
11 Yorumla- +1 yıl
Ben görüşümü yazdım...
+1 yılSanmam ama herkesin zekası farklı ama fakirler daha adaletli oluyor
20 YorumlaFırsatları değerlendiren zengindir. Mesela biri limon toplar diğeri limonu sıkar limonata yapar diğeri limonatayı şişeler uzakta turistlere satar.
10 YorumlaZekilikbu işlerle olmuyor Bea insanları boyle durumlara sokan hal zekilik değildir zekiligin sözlük anlamını çok karıştırmışsın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 528 cevap paylaştı.
+1 yılBence Türkiyedeki zenginler fakirlerden daha zeki değildir
11 Yorumla- +1 yıl
Öyle olsaydı fakirler ekonomik zorluk çekmezdi
Yok sadece. Biraz daha cimriler parayo tutmasini biliyorlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılAllah ilmi isteyen kula
Parayı da istediği kuluna verir10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Parası olan ve bunu kendisi kazanan adam zekidir. Gerisi hikâye.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılYaklaşımın mantıklı ama zenginlik zeka göstergesi değildir bence.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlakası yok, akıllı olmayanlar ticaret yaparak parayı katlar, akıllılar okuyup, sabit maaşla yaşar.
11 Yorumla- +1 yıl
Akıllı değilse parayı nasıl katlayacak :D İflas eder bence :D
Zenginlik olmanin etaplari vardir.
Öncelik programli ve duzenli bir hayat yasamaktir. Ve kendini gelistirmek. Bunlar yoksa zenginlik cabuk erir. :)10 Yorumla
+1 yılZeki değil akıllı adam bence akıllı insan zaten zekidir tek fark üzerine kurnaz da olması onu zengin yapar
10 YorumlaNasıl zengin olduğuna bağlı. Aptal birine dededen miras kalması ayrı bir şey, çabalayıp zengin olması ayrı bir şey.
10 Yorumla
+1 yılOkumadim. Ama haklisin😂😂😂
13 Yorumla- +1 yıl
Görmedim ama güzelsin 🤣🤣
- +1 yıl
Akillisin 🤣🤣🤣
- +1 yıl
Zekisin 😚
+1 yılKişiden kişiye değişir bu durum
14 Yorumla- +1 yıl
Hayır değişmez apttal ise kaybeder akıllı ise kazanır
- +1 yıl
Evet bu dediğin doğru ama benim demek istediğim zengindende salak çıkabilir fakirdende, fakirdende zeki çıkar zengindende
- +1 yıl
Söz konusu zenginliğini artıran insan Ancak bunu sadece para olarak değerlendirmek lazım hayatı mutlu yaşayan insan da zekidir
- +1 yıl
Tamam☺
Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. hayır haram korkusunun azlığı meselesi..
12 Yorumla- +1 yıl
Helal ile de zengin olanlar var
Yoo çok canım Zengin akrabalarım var.😂😂😂
14 Yorumla- +1 yıl
Sen de bir adaysın o halde... :) Genetik olarak :)
- +1 yıl
Şimdi ne desem bilemedim :D
- +1 yıl
Ben silmedim...
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Aklını kullanmakla ilgili o zeka farklı birşey
11 Yorumla- +1 yıl
Hepsi bir arada olacak. Tam ifade etmeye kalkarsam kitap yazmam gerekir.
Yok yaa para biraz ego yapar
12 Yorumla- +1 yıl
Konu EGO değil ki
Ben zekiyim ama cokta zengin degilm :(
112 Yorumla- +1 yıl
Olacaksın o halde :)
- +1 yıl
Çakal avukat olursan çok zengin olursun :D
- +1 yıl
O dediğin olsaydı size ihtiyacımız olmazdı :D
- +1 yıl
Ne yapayım? bir şiir okusam :)
- +1 yıl
Aşk seranatları yapsam :D
- +1 yıl
Kib. mucuk :D
+1 yılevet zekiler yoksa zengin olmazlardi. Fakirler genelde saf ve salak
10 Yorumlane alaksı var bunun zengin ve fakirle alakası yok
11 Yorumla- +1 yıl
Gördüğün gibi ben alakayı kurdum açıklamada
+1 yılBu işin fakirlikle zenginlikle alakası yok bence
11 Yorumla- +1 yıl
Ne ile alakalı?
+1 yılFakir çalmayı bilmediği için fakirdir
10 YorumlaNekadar yanliş düşünüyorsun
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Evet yoksa paraya para nasıl eklenicek. :)
10 Yorumla
+1 yılZengin olunca cevaplayacağım...
10 Yorumla
+1 yılNeden bos yapiyosun
14 Yorumla- +1 yıl
Belki de kabullenemdiğin için böyle diyorsun.
- +1 yıl
Ben gerekçelerini yazdım açıklamada. Senden bişey duyamadık henüz.
- +1 yıl
Kardes bir insan zeki olup fakirde olur zenginde hangi ortamda ve imkanlarina baglidir bu is olay ya zengindir ya da degildir gerisi bos is ve sona nokta koymicam bb
- +1 yıl
Ne onemi var fakir olup zeki olursa sadece fakir olarak algilanir zeki olup zengin olursada zeki degil zengin zeka olayida bana gire insanliga fayda olayidir paraylagidip dernek felan kuruyosa bana gore zekidir gidip arabalarla dolusunoyun parki yapiyosada aptalin teki
+1 yılhayir
14 Yorumla- +1 yıl
İzah et. Bak ben açıkladım.
- +1 yıl
fakirken çalışıp çabalayıp bu günlere gelen ünlü sanatçılar, bilim adamları çok
- +1 yıl
Tamam biz onlara zeki insan diyoruz zaten.. Ayrıca zenginken herşeyi tüketen tipler var.. Onlara da aptaldiyoruz.
- +1 yıl
aynen yani kısacası zeki olması zenginlikle fakirlikle alakalı değil
- Devamını Gör (13)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler