• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Ataerkil sistem hakkında düşünceniz nedir?

özge9191
özge9191 Takip Et
Xper 2 Yaş: 34
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
sizce türk toplumunda ataerkil sistem ne zaman son bulur erkekler ne zaman biliniçlenir kadın cinayetleri biter mi bu yeni yıla temiz sayfa açılır mı
Ataerkil sistem hakkında düşünceniz nedir?
Nedir Soruları Erkek Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• buzdahokeymiolur
    buzdahokeymiolur Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 33%
    +1 yıl

ataerkil sistem psikolojik bir durum değil. üretim araçlarının dağılımından ve üretim ilişkilerinin yapısına göre şekillenmiş bir durum. yaklaşık 10000 yıl önce avcılıktan hayvanların evcilleştirilmesiyle sürü ekonomisine geçiş sonucunda ortaya çıkmış bir sistem. köleci toplum düzeninde de ataerkil sistem vardı, feodal toplumda da vardı, kapitalist toplumda da var. bugün batı avrupa ülkeleri de kapitalist sistem içerisinde olduğuna göre batı avrupa'da da ataerkil sistem mevcut.

ataerkil sistemi bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde daha hissedilir şekilde görmemizin sebebi, üçüncü dünya ülkelerinde burjuvazinin içerisinde yarı feodal zihniyetin tamamen tasfiye edilememiş olması. örneğin türkiye'de köktendincilerin ve ümmetçilerin kadını ikinci sınıf vatandaş olarak gördüklerini ortaya koyan sözlerine ve davranışlarına her gün şahit olduğumuzdan sanki avrupa'da ataerkil sistem yokmuş gibi geliyor.

sonuç olarak ataerkil sistem erkeklerin bilinçlenmesiyle veya hoşgörülü davranmasıyla yıkılmaz. kapitalizmin yıkılıp sosyalizm aşamasına geçilmesi gerekiyor.

3
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• urqun
    urqun Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

erkeklerin bilinçlenmesi değil de o zihniyetteki erkeklerin yok edilmesi taraftarıyım ben

2
    2 Yorumla
    • berdus27
      berdus27
      +1 yıl

Aynen katılıyorum Ailen Wurdnows gibi bir kadın seri katil çıksa hepsini temizlese keşke.

Yorumla
    • urqun
      urqun
      +1 yıl

valla bir erkek olarak nefret ediyorum varın gerisini siz düşünün..

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Erkekler feodallikten kurtulamadı ki. Eşitliği bir türlü kafalarına yerleştiremiyorlar. Kadınları ''hafif'' ve ''güçsüz'' olarak görüyorlar. Cinsellikten konuşursan, bir erkeğe arkadaşça samimiyet gösterirsen kaşarsın. Ama bu yüzden soğuk durursan kezbansın. Oyuncak etmeye çalışıyorlar. Kadınlar da tüm bunlar karşısında kişilik kayması yaşıyor. Nasıl davranacağını bilemiyor. Güçlü, açık ve net bir duruşu olmalı hanımların. Özellikle gençler.

1
    0 Yorumla
  • rubatum
    rubatum Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl

anaerkil toplumlarda da kadın cinayetleri oluyor. bunun sebebi başlı başına ataerkil düşünce yapısı değil yani.

bunun dışında değindiğin durumun sona ereceğini pek zannetmiyorum.

2
    1 Yorumla
    • buzdahokeymiolur
      buzdahokeymiolur
      +1 yıl

bugün dünyada, ormanlarda yaşayan ilkel kabileler hariç anaerkil toplum yok.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

5

Cevap

37

Cevap

• oguzdiyebirisi
    oguzdiyebirisi Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 50%
    +1 yıl

Kadın cinayetlerinin 10 bin yıllık Türk töresiyle alakası yoktur.. kadına seçme seçilmeyi birçok batılı ülkeden önce verdik..hatta atalarımız kadınlarla erkekleri gerek savaş alanında gerek sosyal alanda eşit görmüş sırt sırta at üzerinde beraber savaşmıştır..analarımız kutsaldır eşlerimizi namus ve korunacak en kıymetli değer bilmişiz. kız evlatlarımızın üzerine titremişizdir.. ne geçmişte islam öncesinde ne sonrasında kötü davranmadı benim ırkım kadınına.. arap gibi cahiliye dönemi diye kız çocuğunu canlı canlı topraga gömmedi. ya da islamdan sonra allah emretti diye eve kapatıp kara çarşafa dolayıp insan değilmiş gibi davranmadı.. benim milletim her döneminde kadını el üzerinde tutu ..töre cinayetlerinin yaşandığı yerler belli arkadaşım..ataerkil toplum anlayışı bizde beline kadar topraga gömüp taşlamak anlamına gelmez..

0
    0 Yorumla
  • outx88
    outx88 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 40
    +1 yıl

türk toplumu tarihin başından beri ataerkil bir yapıya sahipti, ancak kadınlarına her zaman sahip çıkar, toplantılara onsuz gitmez, kadınını baş tacı yapar ve kendi başına karar vermezdi. hunlarda göktürklerde ve uygurlarda bunun böyle olduğunu görmekteyiz. lakin islamiyet ile kadın 2. plana atılınca türklerdeki bu sistem bozuldu ve kadının hor görüldüğü ve mal olarak kabul edildiği bir dönem başladı. Arap ve islam kültürüne (islam dinine değil, elhamdülillah müslümanız) olan özentiliğimiz bitmediği sürece kadınlar hep 2. planda kalacak. Yaşasın kadim türk kültürü!

0
    0 Yorumla
  • seolog
    seolog Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38
    +1 yıl

kadın cinayetleri bence ataerkil sistemin sonucu değil. Bazı bilim insanlarına göre cerrah olan insanlarda cani olma eğilimi vardır cerrah olmasalardı katil olma ihtimali çok yüksektir der. Demem o ki bir cana kıymak ya da kıyamamak kişilik özelliğidir bunu ortaya çıkarmamak için de yediden yetmişe herkese görev düşüyor. Mutlu yarınlar için başta eğitim yapılanmamızı düzenlemeliyiz sadece öğretim görülen okullarda eğitimi de ön plana çekip bilinç anne baba adayları sonra bilinçli çocuklar çocukları vs vs.

Eğitim, bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak istedik değişme meydana getirme sürecidir.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Ülkeyi kuranlara sormak lazım herşey yamuk yumukmuş düzeltmişler sözde ama resmen içine etmişler dini ortadan kaldırırsan her türlü durumlara açıksındır. Kuran da bile kadın için erkeğin emaneti ve bu emanete sahip çıkmaz isen senden hesabını soracam diyor. Kadının ayaklarını cennet bahçelerinden bir bahçe diye nitelendiriyor ve kadının hakkını 40 yıl çalışsa sırtında yük ile ödeyemez kadınına sahip çık deniliyor bunları bilmeyen kadının emanet olduğunu bilmeyen bir sistemden dolayı bunlar yaşanıyor ha bunları bilip yapmayanlarda var arızlar hemen atlamasın sazancıklar.. Batıdan al kanunlar olduğu gibi yönetmeye kalkarsan başına bunlar gelir.

1
    3 Yorumla
    • oguzdiyebirisi
      oguzdiyebirisi
      +1 yıl

ne saçmalıyorsun kardeşim ne dediği sende bilmiyorsun bir ilahıyatçı oluyorsun bir hukukçu kesiliyorsun bir ülkeyi kuran ATATÜRKE ve silah arkadaşlarına dil uzatıyorsun.. belli dün gece çok içen tayfadansın sen..senede birgün içince sizin devreler karışıyor..mantıklı konuş..

Yorumla
    • fuocoturco
      fuocoturco
      +1 yıl

adam doğru söylüyor ben hiç bir hocanın hacının karısını dövdüğünü duymadım ay şarapçılar döver ka kumarcılar ya da karısını aldatan p**evenkler

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

oğuz denen ergen iş bul kendine sana yutturmuşlar din ile tarihini gelmişsin saçmalıyorsun kes sesini sana sorack halim yok zibidi. :(

Yorumla
  • Atlas78
    Atlas78 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 47 , eic 45%
    +1 yıl

Kadına şiddet ve cinayet yapılan birçok araştırmaya göre her ülkede her kültürde her dinde her yerde var .

Anaerkil bir düzen olsa eminim bu sefer erkek kadınların erkekleri öldürmesi göze batacaktır.

Atatürk yerine Anatürk olsa idi ne olurdu :P :) ...

Kadının işi erkeğe göre çok zordur. Anne olmak. Özel halleri geçici de olsa yansıtmaları...

Bu son Türk vs. toplumu olarak baz alınmamalı. Her ülkedeki topluluklarda da benzer durum vardır.

Ukrayna birçok konuda biraz farklı :) .

1
    0 Yorumla
  • yeşiltepe
    yeşiltepe Takip Et
    Xper 5 Yaş: 53
    +1 yıl

Ataerkil toplumda cinayetmi işleniyor,kadınmı dövülüyor veya köle gibimi kullanılıyor %5 le yola çıkmamak gerek anadoludaki ataerkil yaşama objektif bakmak gerek kadın baş tacıdır batıda boşanmalara,yetimhanelere,yaşlılar evlerine bak neden kültür,adet ananelerimizi yitirmemizden kaynaklanıyor.

1
    1 Yorumla
    • buzdahokeymiolur
      buzdahokeymiolur
      +1 yıl

alakası yok.

Yorumla
  • blackorred
    blackorred Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38
    +1 yıl

anlam veremiyorum madem eşit kadın erkek kadın öldürülünce yaygara kopuyor ee erkeklerde öldürülüyor onlar insan değilmi ? o zaman kadınlarda savaşsın terörle mücadele etsin kadın polislerde kendini siper etsin başkalarının hayatlarına , kadınlarda tuzlada izmirde tersanede çalışsın kömür ocaklarında çalışsın ölümü göze alsın.

0
    0 Yorumla
  • pebblee
    pebblee Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

olaya bitek kadın cinayeti olarak bakma kanunlar düzelmeden bu olaylar bitmez kesinlikle adam öldürüyosun 24 yıl hapis cezası alıyo daha önce suçu yok 6 yıl indir mahkemede iyi hal 8 yıl indir şunu indir bunu indir 8 yıl ceza alıyo 3 yıl yatıp çıkıyo önce kanunların düzgün olacak ataerkillikle alakası yok bu olayın

0
    0 Yorumla
  • EdmondDante
    EdmondDante Takip Et
    Yoda Yaş: 46
    +1 yıl

çok iddialı konuşmaktasın...profiline baktım yaş ortalaman malum...7bin yıldan beri bu şekilde varlık göstermeyi başarmış ender toplumlardan birisiyiz.bizden öncekiler müzelerde çanak çömlek oldu.kadın cinayetleri ana erkil olan israilde bile var. o nun bununla ne alakası var?

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Daha ne dediğini bilmeyip, ataerkilin ne olduğundan bir haber olup, toplumdan, sosyal yapıdan anlamayıp ordan buradan duyduğu laflarla cümle kurduklarını sanıp bir de "ne zaman bilinçlenirler" diyebiliyorlar ya. İşte o zaman çok cahil, basit, trajikomik bir görüntü sergiliyorlar, farkında değiller. Bilgisiz fikir olmayacağının, olmaya çalışınca ne hale düşeceğinin canlı kanıtı...

0
    0 Yorumla
  • MarchFlower
    MarchFlower Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

Ataerkillik ile kadın cinayetlerini bağdaştırman çok mantıklı değil. Yahudiler de anaerkil bir toplum. Ama erkek cinayeti filan duymuyoruz. Kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin ataerkillikten ziyade cahillikle alakası var. Fıtrat itibariyle erkek yönetmeye kadın da yönetilmeye muhtaçtır. Tabii ki kadının görüşü çok önemli. Hatta arka planda hep o vardır. Ama görünüşte de olsa yönetmek erkeğe yaraşır ve yakışır.

0
    1 Yorumla
    • Silentdeathfactt
      Silentdeathfactt
      +1 yıl

Ne saçma bir düşünce. Yönetmek asıl kadına yakışır. Merkel mesela. Gelmiş geçmiş en iyi yöneticilerden. Bir de ülkemizi yöneten erkeklere bak, beceriksizin tekiler. Kadınların aklı ve iradesi var! Birinin yönetmesine muhtaç değiliz! Ahmak.

Yorumla
  • sıradanbirinsan
    sıradanbirinsan Takip Et
    +1 yıl

Bu ülkemizin utancı burada biraz iş annelerimize ve öğretmenlerimze düşüyor çocukların yetişmesinde bana göre en önemli iki model ne şanslıyım ki beni bu konuda duyarlı ve kadınlara saygı konusunda çok iyi yetiştiren bir annem oldu ve babamdanda bu konuda çok önemli şeyler ögrendim keşke benm ailem gibi olabilse toplumumuz en azından

0
    0 Yorumla
  • ipsoslufilozof1
    ipsoslufilozof1 Takip Et
    Bilge Yaş: 31
    +1 yıl

kadınlar ne zaman eşlerine sasık kalırsa kadın cinayetleri o zaman biter siz inanıyormusunuz gerçekten sadece kadının çok konuştuğu için dayak yediğine çok konuştuğu için eşi tarafından öldürüldüğüne herşeyi sadece sığ olarak biliyoruz haberler olayların görüntüsünü gösterir sadece içerisini gösteremez .

0
    0 Yorumla
  • Paranoyak-Man
    Paranoyak-Man Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 69%
    +1 yıl

Yasaların yeterli olmadığı düşüncesindeyim, sistemdeki açıkları rahatlıkla kullanabiliyor bir çok kişi...

Kadına' da bir şey denemez, şiddete uğrasa, tehdide uğrasa yardımcı olacak bir kurum, güven verecek bir merkez hiçbir şey yok.

cut.

0
    0 Yorumla
  • BeyazSU
    BeyazSU Takip Et
    Xper 2 Yaş: 61
    +1 yıl

Benim dedem ve babam ataerkil dir .Eslerini severler ve saygi gosterirler.Su anda Tr.erkeklerin egitim ve kultur duzeyleri cok dusuk.Kadin cinayetleri egitmisizlikten geliyor.

2
    0 Yorumla
  • anafor
    anafor Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

Ataerkil sistem son bulmaz. Yeni yılda temiz bir sayfa acilmaz kadin cinayetlerini izlemeye devam edeceğiz (maalesef) . Bilinçlenme mevzusu şuna benziyor : ağaç yaşken egilir !

Temele inmek lazim

0
    0 Yorumla
  • KisStaNbuL
    KisStaNbuL Takip Et
    Yoda Yaş: 32
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 330 cevap paylaştı.

Ne alaka o kadın cinayetleri CAMIŞerkil ailelerde olur diğer tüm toplumlar ataerkildir. Anaerkil de anca hayvanlarda olur bkz Karadul link

0
    0 Yorumla
  • OttomanW
    OttomanW Takip Et
    Xper 2 Yaş: 43
    +1 yıl

sen kadın cinayetlerini ataerkil toplumla bağdaştırırken çok yanlış anlamışsın önce ataerkilin ne olduğunu öğren...

1
    0 Yorumla
  • silinenkedi
    silinenkedi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42
    +1 yıl

bizim kadınla yakışıklı uzun boylu adam diye o adama oy verdiği sürece değişmez/düzelmez...

zihniyet böyle... sorun erkekte değil kadında...

0
    0 Yorumla
  • selcukbey
    selcukbey Takip Et
    Guru Yaş: 44
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 985 cevap paylaştı.

Ataerkil toplumu destekliyorum. Kadınların yönettiği bir topluma hayır... Kadın cinayetleri ve şiddet her ülkede var biraz araştırın. Türk toplumunu ve kültürümüzü yozlastirma cabalarinizdan vazgeçin

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

bence toptan s*ktirolup gitsinler. çocuğu bile erkeksiz doğurabiliyoruz daha ne olsun. tanrı bile kadın bence. ne gaza geldim mk. feministin dibiymişimde haberim yokmuş :p

0
    0 Yorumla
  • ---abdullah---
    ---abdullah--- Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

ne zaman ki sahiplenilme güdünüzden vazgeçerseniz o zaman bu olur.yönetici olmanın en temel vasfı sahiplenilmek değil SAHİPLENMEKTİR..

0
    1 Yorumla
    • ---abdullah---
      ---abdullah---
      +1 yıl

anaerkil bir toplumda da kargaşanın eksik olmayacağını söyleyeyim : ) çünkü kadınlığın en temel vasfı olan kararsızlık,kargaşa ve kaos(duygusal yoğunluklar) kendini toplum bazında gösterecektir ; )

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

ataerkil toplumla kadın cinayetinin, bilinçsizliğin alakası ne. iki kelime öğrenip buralarda aforizma sıçıyorsunuz. ataerkil olmayan toplumları saysana bi. cıvıksınız ya.

0
    0 Yorumla
  • basküler1
    basküler1 Takip Et
    Master Yaş: 36
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.

Öyle sadece Türkiye'de son bulur, diğer ülkelerde devam eder diye bir şey olmaz.

0
    0 Yorumla
  • dudebrobuddy
    dudebrobuddy Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

hiçbir zaman olmamış ki öyle birşey. benim gördüğüm her evi kadın yönetiyor. ölümler aldatma ile alakalı genelde.

0
    0 Yorumla
  • namıdiyar
    namıdiyar Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl

ataerkil ya da anaerkil kavramları eskiden erkeklerin az kadınların çok olmasına bağlı olmasından gelen bir kavram.şu anki de oradan kalma.

0
    2 Yorumla
    • kenannanek
      kenannanek
      +1 yıl

nerden vardın bu sonuca kadınlar az erkekler çok diyosun dünyada nüfus sayımımı yaptın alemsin ya

Yorumla
    • namıdiyar
      namıdiyar
      +1 yıl

eğitimsiz insanlar anca böyle aptal aptal konuşur.

Yorumla
  • Zolegor
    Zolegor Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Karsiyim kadin erkek esittir bir patron olmasina ihtiyac yok

0
    0 Yorumla
  • Sonata
    Sonata Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

o gün gelirse bize ait hiçbir örf adet kalmamış olacağını düşünüyorum NOT:yapılanı savunmuyorum tabi

0
    0 Yorumla
  • kenannanek
    kenannanek Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

insan ördürmenin çocuk oyuncağı olmadığını öğrendiğimizde bu sorunda ortadan kalkıcak

0
    0 Yorumla
  • alleyoop
    alleyoop Takip Et
    Bilge Yaş: 32
    +1 yıl

Ataerkil olmayan yani soyun anneden geçtiği anaerkil toplum olan yahudilerin ne durumda oldukları ve ne kadar doğru yolda oldukları ortada.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Dünya ataerkil . Ne Türk toplumu diyorsun anlamadım

Dünyanın her yeri böyle.

cinayete herkes karşı. zaten yapanlara aferin diyen erkege erkek demem

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

senin ataerkil diye yanlış tanımladığın şey aslında feodalizmdir...

1
    0 Yorumla
  • PORCHE
    PORCHE Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

sistemlerin hepsi anaerkil olsunda kadınlara tapalım

0
    0 Yorumla
  • AkideŞekerim
    AkideŞekerim Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32
    +1 yıl

yakındır bulur

erkekler artık light olmaya başladılar :D

0
    0 Yorumla
  • EdinsonCavani9
    EdinsonCavani9 Takip Et
    +1 yıl

Bitmez bize dar geldi bu topraklar artık daha fazlasını fetheetmeliyiz sığamuııyoruz.

0
    0 Yorumla
  • Mandarinia
    Mandarinia Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 50%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.

Yer ve konum Türkiye ise bu çok ama çok zor

0
    0 Yorumla
  • dududilli
    dududilli Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

bence hiç bir zaman son bulmaz tam gaz devam

0
    0 Yorumla
  • capkin_kuru_fasulye
    capkin_kuru_fasulye Takip Et
    Master Yaş: 44
    +1 yıl

kadınlar da erkeklerde çok cahil ülkede

1
    0 Yorumla
  • kadındüşmanıyım
    kadındüşmanıyım Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

kadın kendini değiştirirse toplum değişir ..

0
    3 Yorumla
    • balmumsuz
      balmumsuz
      +1 yıl

tüm erkekler yok olursa bu toplum miss oluur.

Yorumla
    • kadındüşmanıyım
      kadındüşmanıyım
      +1 yıl

ama o zaman seni kim sevecek ? :( kim öpecek tombik yanaklarından ? :/

Yorumla
    • balmumsuz
      balmumsuz
      +1 yıl

baska toplumlarda baska erkekler :O

Yorumla
  • bpkrgn
    bpkrgn Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

kadınlar çiçektir su ister hahahaha

0
    0 Yorumla
  • HerkesİşineBaksınn
    HerkesİşineBaksınn Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

Ataerkil anlamını bilmeyen bir kezyy

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

bence o tarzdaki erkekler yok edilmeli.

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(27)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ataerkil sistem hakkında düşünceniz nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Bu sistem nasıl sizce? 5 cevap verildi
Bu sistem nasıl sizce? 4 cevap verildi
Nafaka sistemine bakış açınız nedir? 9 cevap verildi
Sizce bu sistem nasıl? 15 cevap verildi
Nasıl sistem sizce? 2 cevap verildi
Eyalet sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz? 33 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kötü birine aşık olabilir misin?
  • Güzel olmak mı, güzel görünmek mi daha iyi?
  • İnsan en çok hayallerini mi erteliyor, yoksa kendini mi?
  • Evde kaç kişi yaşıyorsunuz?
  • Nikah şahidiyim ne giymeliyim?
  • Karıma yıldönümü hediyesi olarak tek taş mı alsam beş taş mı?
  • Yemek yerken telefon ile konuşur ya da yazışırmısınız?
  • Sivri dilli misin, tatlı dilli mi?
  • ​Bazen en büyük huzur, görmezden gelmeyi öğrenmekte gizli. Sizce de artık duymamazlıktan gelme sanatını öğrenmenin vakti gelmedi m?
  • Sarı tavukları 10 saniyede sayabilecek bir zeka küpü var mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨