Sevgisiz insanların yaşattıklarıyla uğraşıyoruz bakın... Hayvana işkence, kadına şiddet, çocuklara şiddet... Bu yüzden çevrenizdeki çocuklara iyi, güzel şeyler katın. Merhametli, vicdanlı, düzgün insanlar olmalarını sağlamak için bir damla bile olsa hayatlarını olumlu yönde etkileyin...
Çocuklara daha iyi bir dünya bırakmak yerine,
dünyaya daha iyi çocuklar bıraksak,
sorun kendiliğinden çözülmeyecek mi?
Çok güzel bir konuya değinmişsin. Hani bazı kişiler "böyle kötü bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum" diyorlar ya, işte onlardan nefret ediyorum. Kardeşim dünya neden kötü? Sen o dünyaya çocuk getirmediğin için. Sen iyi eğitimli ve zeki biri olarak şu dünyaya düzgün evlatlar bırakmazsan, öteki tarafta cahil cühelanın üçer beşer sçıp sokağa attığı ve iyiyi kötüyü ayırt etmek konusunda en ufak bir eğitim almamış veletler çoğalacak. Ve işte dünya asıl o zaman kötü olacak. Dünya asıl senin yüzünden kötü olacak. Senin bu dünyaya çocuk getirmek istemeyişin yüzünden.
Hayat görüşünden harika bir alıntı olmuş, harika demek bile üzücü normal olanın bu olması gerek ama harika, harika, harika, saçma sapan sorular arasında görünce çok etkiledi beni
Çok doğru bir tesbit Allah senden razı olsun. gerçekten de öyle. istediğin kadar güzel bir dünya , güzel bir gelecek/baht bırakmaya çalışsanda, düzgün yetiştiremediğin nesil hepsini yeniden berbat edecektir Zaten...
Çocuklara eğitim veriliyor. Tek amaç modern dünyada ayakta kalıp para kazanmak üzerine kurulu bir eğitim sistemi. Kültürümüzü örfümüzü geleneklerimizi büyüğe saygıyı küçüğe sevgiyi unuttuk. İnsan olmayı unuttuk.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Çocuklara daha iyi bir dünya bırakmak yerine,
dünyaya daha iyi çocuklar bıraksak,
sorun kendiliğinden çözülmeyecek mi?
En İyi Cevaplar