Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Hayal gerçekleştirmesi zor olayları aklında senaryosunu kurup canlandırmaktır. Bir anlık da olsa gerçekliğin yerini almasını isteyip kavuşamayacağını bildiğimiz gibi. İdeal; hayatını değiştirebilecek olguları amaç edinip onun uğruna birçok şeyi göze alarak azimle çalışmak, uğraşmaktır. Herkesin bir ideali olmalıdır hayatında hayali kadar..
En doğru tanım bu oldu sanırım.
İnsan hayallerinden vazgeçer ama ideallerimden vazgeçmez. Hayalden daha gerçekci olan bir şey varsa oda idealdir.
İdeal amaca bağlılık noktasında kendini bulur, hayal ise sınırsızdır ve imkansız fikirler dahi hayal edilebilir.
Çok hızlı oldu, teşekkür ederim.. :)))
Başka en iyi görüş yoktu. O da gelmiş oldu. :)
Cok tesekkurler.. :)))
İdeal aslında hayalin gerçek olmasıdır. İdeallerin gerçekleşmesi hayalin gerçekleşmesidir. Have a nice day.
Kind regards.
😄😄
Cevap
11Cevap
Hayal, henüz gerçekleşmemiş bilinçaltına çok iyi gelecek gerçekleşmesi pek mümkün olmayan olguları zihninde kurgulamaktır.
Her konunun ideali farklıdır. Her hangi bir düşüncenin, inancın, dinin, dinsizliğin, insana dair olan her eylemin bir tanımı vardır kendini onunla ifade eden herkes idealist değildir o realitelerin idealini yani tam tutarlı eylemsel hayatına ikame ederek yaşayanı yani idealisti nadirdir.
İdeal amaç demek. Şuanda üniversiteyi bitirip mesleğimi elime alıp hak ettiğim konuma gelmek istiyorum. Bu benim hayalim değil amacım olması gereken birşey bu. Bu amacım doğrultusunda hareket ediyorum. Fakat bir de hayalim var ki ilerde bir Karavan almak onunla dünya turu yapmak gibi bir hayalim var. Belki olabilecek belki olamayacak bir hayal ama hayal. İmkanlar oluştuğunda o da ideallere dönüşür.
İdeal; yapabilecegini hissettigindir. Hayal; kimi zaman olmayacagını bildigimiz ama düşündügümüzde bizi mutlu hissettirendir gerçekleşme ihtimali ya çok zordur ya da hiç yoktur :)
İdeal hedeflerin daha çok arzulananıdır benim gözümden 😊
Hayaller genellikle kırılgan olur, her şeyi hayal edebilirsin ve vazgeçebilirsin ancak idealler daha gerçekçidir ve vazgeçilme olgusu daha azdır.
Çok güzel özetledin.
Hayallerimiz bize karanlık gecelerde yol gösteren yıldızlar gibidirler, ideallerimiz ise o gecelerde yürüdüğümüz sokakları aydınlatan ihtişamlı sokak lambaları gibidirler. Hayallere ulaşmasan da olur ama ideallerimizi adım adım gerçekleştirebiliriz.
Tek hayalim vardi bir kızım olsun olmadi artik ideallerimi gerceklestiriyorum bende
Bende kızım olsun istiyorum ☺️
Senin olur inşallah benim artik o şansım yok
😕😕
Acı ama gercekler ben kabullendim😑😑
Zor olanı başarmışsın. Kabullenmek...
Hayat devam edio bir oglum var ☺
Biliyorum söylemiştin ☺️
Söyledim evet ve iyikide varmiş şöyle bakinca şükür sebebim o benim tek kotu yani kardesi olmuycak ama olsun bana anne diyen bir evladim var 😊
Kardeşi olmayacak olabilir ama dünyalar güzeli bir annesi var. 😊
Teşekkür ederim 😊😊
☺️☺️🌹
Hayal yapim aşaması idealde olmasi gereken😅zordu bu soru😅😅
Hıı tabi tabi ☺️
İdeal yapmayı planladığın yaparım dediğin şey hayal ise sana elde etmesi çok zor ulsşılamaz gibi gelip düşlediğin şey
Her şeyi hayal edebilirsin ancak idealler daha gerçekçidir ve vazgeçilmez olanağı çok azdır.
İdealler teorik, hayaller sahip olma, hayat pratiktir...
Hayallerim gerçekleşemeyecek şeyler, ideallerim ise bir gün başarabileceğimi bildiğim şeyler..
ideal dediğn şey en iyi olan şeydir sana göre eee zaten kendin için en iyi sandığın şeyi de hayal etmez misin
Zirve benim olacak 😎😘
Peki 🙃
hayaTla hayaLler arasında tek fark TL bazılarına göre
Her idaele ulaşmakta yeni hayaller doğurur
Ideal paradır. Hayat ise heyecan
Her şey
Hayallerinize engel olan şey mantıklı düşünmek.
Biliyorum
Aynı ben işte
Gerçeklik.
Bilmiyorum
Hiçbir fark yokla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar