+1 yılÖncelikle bu kadar basite indiremezsin bu olayı ataerkil sistemi kadın yarattı vs diyerek, senin biraz tarih okumanı tavsiye ederim dostum özellikle kadın tarhini bunları safsata efsane diyerek günümüz yaşayan kadınlarını her koyun kendi bacağından asılıra, kendiniz ettiniz kendiniz buluduna getiriyorsun, o kadar kolay değil yani, tüm yaşananları sıf kadın tarafına yüklemen hiç etik değil, Kadın geçmiş zaman da zevk sefa için bir alet olarak gören erkekler kadınları vatadaş gorüp yurtdaş saymadıklarını, dini alet edip kadınları evlere hapis ettiklerini ve buna karşı gelen bilim vs gibi alanlarada iş yapan kişileri gyotinde idam edip hapise attıklarından haberin yok galiba hatta hikaye zanediyorsun bunları, tek yönden at gözlüğü bakışıýla ordan burdan duyduğun bilgilerle bilinçsizce paylaşım yapıyorsun... Dünyada tanrının erkeğe kadını hediye etti laflarını bundan yüzyıllar önce söylendiğini unutma kadın bir mal olarak görüldü teknoloji ve sosyal statü gelistikce dini baskının azalarak kadın kendi haklarının olduğunu keşfetti baskılanıp gelişmeyen bir canlı yıllarca kendini erkeklerin yönetimine bıraktı böylece akıllarını kullanmalırına gerek kalmadı ve gerilediler, kadın sürekli aptal yerine konuldu bunu tarihi kitaplarda bula bilirsin Avrupada gorürsün kadını erkekğin alt türü olarak görďüğünü, şimdi günümüze gelirsek kadın hala gelişmemişliğinden kurtulmuş değil malesef ve gerilemede yobaz kalan kadın kesmi yıllarca devam ettirmiş olduğu alışkanlıklarını bırakamamakta ve erkeklerinde kadınların bu düzeyinden faydalanışını bırakamaması ( kadın dediğin temizlik yapar kadın dediğin yemek yapar kadın değin işte çalışmaz kadın dediğin çocuğa bakar) erkekte bu alışkanlıklarını bırakamamakta onlarda günümüzde bunun doğru olmadığını gayet bilselerde bunun üzerinden gitmeyi devam ettiriyolar. Yani hadi biz aptalız tamam siz niye bunları devam etiriyorsunuz derim sana yıllarca kadının ekonomik alanda önyargı ile baktılar çünkü erkek gücün kontrolünü kaybetmekten korkuyor.
221 Yorumla- +1 yıl
Ve çok genele vuruyorsun olayı,
- +1 yıl
Şunuda vurgulamak istiyorum kadın hakkını arayım derken bundan faydalanan kendini zeki sanan yarı cahil kadınlarda var sıf bu yarı cahiller yüzünden tüm kadınları asağlıyamazsın, ve son olara ne kadın nede erkek cinsiyetlerinden yana hiçbir avantaji veya değeri yok sadece isimden ibaretler. Toplumu değiştiren zaten bunlar değil açık görüşlü insanlardır..
- +1 yıl
Öncelikle tarih, edebiyat ve felsefe ile yakından ilgili olmasaydım kesinlikle bu konulara girmezdim. İÖ yıllarda dahi, Hindistanda kadınlar "tanrı" konumunda idi. Tanrılaştırılmış, yüceltilmiş durumdaydılar, varlığın esas sebebi olarak görülmekteydiler. Aramilerin gelişi ve doğumda erkeğin de rolü bulunduğunu ileri sürmeleri ile birlikte Hintlerde durum değişti. Yine diğer Eskiçağ uygarlıklarında kadın bereket, varoluş, aşk, zenginlik ve yaşamın simgesiydi tanrıçaların çoğu kadındı. Azınlık kısmı erkekti, bunun nedeni ise; doğumda erkeğin rolünün bilinmemesiydi. Çünkü 9 ay erkeğin rolünün bilinmesi için çok uzun bir süreçti. Yine o dönemlerde bile kadınların boşanma, NAFAKA (bu hak değil imtiyazdır dikkatinizi çekerim) boşandıktan sonra yeniden evlenme hakları mevcuttu zaten. Ana tanrıça kültü ise Anadolu, İran, Yunan medeniyetlerinde hızla yayıldı. Ayrıca Neolitik kültürde bile kadına verilen değer gözler önüne serilmektedir.
- +1 yıl
Mezopotamya ise Ataerkil erkek egemen bir toplum olmasına rağmen yine kadınlar çeşitli haklara sahipti. Ancak kadınların bu coğrafyada iyi şartlarda ve gereken ilgi ve saygı, insanî değerler çerçevesinde bir yaşam sürdüğü söylenemez. Bunun sebebi de çağın ve o bölgenin şartları olmakla beraber erkeklerde de bu durum gözlemlenir. Fakir erkekler köleleştirilir ve köle olarak dönem pazarlarına sürülür. Bu kadınlarda da böyledir. Yani ataerkil toplumlarda da köle ERKEKLER mevcuttur ve her zaman mevcudiyetini sürdürmüştür. Sadece kadınların köle olduğu, mal olarak kullanıldığı söylenemez. Bunun yanı sıra erkek evlendiği eşine mal muamelesi yapamıyordu. Yine sözlü ve yazılı kanunlarda bunların da cezaları mevcuttu. Ataerkil düzen erkeği insan olarak görmeyen bir düşüncenin ürünür, yine tekrar ediyorum. Ataerkil düzende erkek KADIN VE ÇOCUĞUNA bakabildiği, iyi hayat sürebildiği kadar erkek ve insandır. Bu da göz önünde bulundurulması gereken bir meseledir.
- +1 yıl
Bunun dışında Doğu'da kadınlar, siyasi olayları etkileyebilecek, hükümdarları öldürebilecek kadar ciddi siyasî etkiye sahipti. Yine Ataerkil olduğu kabul edilen toplumlarda kadınların sosyal hayat ve geleneklere etkileri açıktır. Yine kadın olmanın bir ayrıcalığı olarak kadın "seçen" erkek "seçilen" konumundaydı. Yani evlenebilmek için imkanları zorlaması, hatta değil sevdiği kadını AİLESİNİ dahi mesut etmesi gerekiyordu. Başgırtlar ataerkil ve erkeğe önem veren yapıda olmalarına rağmen (İbn Fadlan penise taptıklarını söyler) evlenmek isteyen erkek kadının ailesine bir sene hizmet etmek zorundaydı. Başlık parası ise erkeğin tüm malına tekabül ediyordu. Yine ataerkil düzenlerde çok ciddi miktarlarda başlık paraları söz konusuydu. Yakın dönemimize kadar mevcuttu hatta :)) Kemal Sunal'ın filmlerinde bile hiciv bulunur bu konuya yönelik :))
Bunun yanı sıra hemen tüm toplumlarda geçim erkek üzerindedir. Evin tüm geçimi erkeğin üzerindedir. - +1 yıl
Bugüne baktığımızda ise yine maalesef dişiler dişi olmanın avantajını zirvelerde yaşarken erkeklere cehennemi yaşatıyor. Erkekler kadınları düşünürken, kadınlar erkekleri düşünmüyor. Erkeklerin hakları sıklıkla istismar ediliyor. Hiçbir erkek ilgi görmeden, değer görmeden sırf "erkek" olduğu için cinsel isteğinden dolayı ayıplanarak büyütülüyor ve bu erkeklerde farklı problemlere neden oluyor. Yine hayat ve kadınlar erkekleri bir adım geriye atma peşinde... Evlilik şu an adeta bir erkeğin tüm haklarından fegarat etmesi gibi. Mehirler, nafakalar (boşanınca) geçim derdi derken erkekler eriyip gidiyor. Eşitlik derseniz; o hiç yok zaten. Erkek 20 yaşında zorla askerliğe çağırılırken kadının üzerine yüklenen hiçbir yük yok sırtında (kanunlarla) yine asker şehit oluyor boşandığı, süresiz nafaka ödediği ama CENAZESİNE bile gelmeyen kadına veriliyor şehit maaşı. Daha niceleri... Evlilikten vazgeçmesine rağmen ömür boyu nafakaya mahküm edilenler...
- +1 yıl
Kadınlar her zaman avantajlıdır.
Çünkü kadın olmanın getirdiği haksız imtiyazlar, haklar vardır ne yazık ki (eşitlik ilkesine aykırı)
Erkek olmanın da beraberinde getirdiği yükler vardır ki buda erkekleri geriye atar her zaman...
Doğada da dişiliğin getirdiği şanslar vardır.
Onu da geçtik cinsellik... Cinsellik erkekler için çok zorken kadınlar için böyle değildir...
Dedim ya kadın "seçer" erkek ise "seçilmek" zorunda bu nedenle kendini beğendirebilmek için her şansını zorlamak durumundadır.
Modern köleliktir erkek olmak. Bugün Avrupada dahi erkekler konsere gidemiyor. Müzik festivallari erkeklere yasaklanıyor. Türkiye'de de konserlerde ön sıraya geçen erkekler uzaklaştırılıyor. Kadınlar öne alınıyor. Aile mahkemeleri, ceza mahkemelerinde hep kadınlara yönelik bir müsammaha var. Kısaca cinsiyetçilik var.
Erkeğe yönelik soykırım var.
Umarım cinsiyetçilik bir an önce son bulur. Irkçılık kadar saçma hatta daha da saçma... - +1 yıl
Tüm yazdıklarımdan sadece yuzyilar öncesine mi takildın pes yani, kardeşim neyin yarışını yapıyorsun neyi savunuyorsun sen? Amacın ne senin tam olarak günümuze gel lutfen bu bölgeye gel bana hintistanı anlatıyorsun ulan orasi kız çocuğundan nefret ediyor neyini savunuyorsun?
https://youtu.be/vgwfOVO0eXo
Orta doguda hatta Dünya genelinde ki kadın gelin vakalarına, kadın tecavuzleri, kadının iş ortamı adaletsizliğine, kadın şidetine gel sen tamamı degermiş neyin değerinden bahsediyorsun nafaka olayina takmıssın değer ama nasıl değer erkekleri aşağlamıyorum senin ataerkil sistemi kadın yartmistir demenin mantıksız olduğunu o zaman erkekler en başindan kendi has kültür yoksunu kadınlar tarafindan yönetilen canlilar olurdu, anaerkil tanri tanrica hangisi günmuz Türkiyesinde hangisi gecerli söylermisin. - +1 yıl
Sana şu kısmı tekrardan atıyorum.
şimdi günümüze gelirsek kadın hala gelişmemişliğinden kurtulmuş değil malesef ve gerilemede yobaz kalan kadın kesmi yıllarca devam ettirmiş olduğu alışkanlıklarını bırakamamakta ve erkeklerinde kadınların bu düzeyinden faydalanışını bırakamaması ( kadın dediğin temizlik yapar kadın dediğin yemek yapar kadın değin işte çalışmaz kadın dediğin çocuğa bakar) erkekte bu alışkanlıklarını bırakamamakta onlarda günümüzde bunun doğru olmadığını gayet bilselerde bunun üzerinden gitmeyi devam ettiriyolar. Yani hadi biz aptalız tamam siz niye bunları devam etiriyorsunuz derim sana yıllarca kadının ekonomik alanda önyargı ile baktılar çünkü erkek gücün kontrolünü kaybetmekten korkuyor. Olay bu her erkek senin gibi mi düşünüyor sanıyorsun? - +1 yıl
Bugün erkeklere değil de, kadınların "pozitif ayrımcılık" adı altında yaptığı cinsiyetçiliğe bir bakın isterseniz... Gerçekler çok net.
- +1 yıl
Dünyada cinsiyeticiliği bu kadar yükselten ve tek tarafa yük bindiren kişilerden nefret ediyorum sana göre erkekler melek dimi boyle devam bir de Ataturk resmi var ne tuhafsıniz tarafsız olmasını öğren bu nasıl bir zihniyet geçen son nafaka olayında da tek sorun para sizede onunda açıklamasını yaptım hiç dönup bakmadınız , hepsini gectim yillarca insanlar zaten bir birni sömürüyor kadin olsun erkek olsun hangi biri masum?
- +1 yıl
Nafaka olayında sorun para değil, sorun erkeğin bir ömür çalışarak kazandığını kadının 2 ay boşanma sürecinde hiç çalışmadan kazanması... Sen nafaka almak ne demek biliyor musun? Resmen kadını boşandığı için ödüllendirip erkeği cezalandırmaktır ki erkekler eşlerinden kesinlikle nafaka alamıyor. Neyse ben her türlü nafakaya karşıyım. Nafaka cinsiyetçiliğin somut örneğidir bugün... Tacizi bile insanların gözüne sokup nafaka zulmüne susmanız garip...
Tarafsız baktığım için gerçekleri gördüm. Sorgulamam küçük yaşlarda başladı ve devam ediyor. Her gün daha fazla şey öğreniyorum.
Atatürk eşitlikçi bir liderdir. Döneminde kadına yönelik bir imtiyaz verilmemiştir. Zaten kadına yönelik hukuki imtiyazlar 1970 sonrasına rastlar. O dönemde Mustafa Kemal Paşa yaşıyorsa tamam derim size...
Recep Tayyip Erdoğan ya da Turgut Özal, Kenan Evren ya da Bülent Ecevit Atatürkten kat kat daha fazla kadın hakları savunucusudur.
Atatürk cinsiyetlere eşitlikten yanadır - +1 yıl
Tabiki hiç kimse masum değil. Erkekler de masum değil.
Erkekleri de eleştiriyorum yalnız sorularda sık sık. Denk gelmedi sanırım. :) - +1 yıl
Kötü niyetli olmadığın açık ama erkeklerin hakları olduğunu göz önünde bulundurmuyorsunuz.
- +1 yıl
Küfür eden arakadas gordun kaldirdim genele vurmayın onda bile o.. pu çocugu kadınin has cümlelileri alıyorsunuz ne ayrımcılıği ya hep geneliyolar insanı insan yerine koy ben o kadınmiyım nasıl var senin araya giren arkadasa lafim.
- +1 yıl
Peki bahsettiğin o gerici doğu toplumlarında kan dökülmesinin sebebi nedir sence? Sebebi kadınla birlikte olabilmek değil mi? Sırf bir kadınla beraber olmak için töreler düzenlenir, toplumsal normlar ahlak kuralları bile kadın etrafında şekillenir. Bu durumda kadınların varlığını hiçe saymak gereksizdir, çünkü kadının "ana, bacı, abla" olması ona ekstra bir değer ve "namus" kavramı onu korunması gereken bir olgu haline getiriyor. Yani kadınlar, erkekler tarafından korunmak isterken yine erkekler tarafından ne yazık ki gasp ediliyor. Kadına yönelik dayatmalara elbette karşıyız ancak artık erkeklere yönelik dayatmalara karşı çıkma ve erkek hakları bilincini oluşturma vakti geldi hatta geçmiştir. Yine bak, gelişmemiş toplumlarda (Türkler dahil) erkeklerin öldürülme sebebi de kadınlardır. Erkekler erkekleri kadınlar için öldürür. Bilmem anlatabiliyor muyum durumlar biraz karışık doğu yörelerinde.
Daha diğer haksızlıkları da sayabilirim kardeşim. Kadına yönelik İMTİYAZ hoş değil. - +1 yıl
Tamam sakin olalım arkadaşlar
- +1 yıl
Son baska bir lafım yok cidden belki ben bir kız olarak sadece kadınların sorununa odaklanmış ola bilirim ama bu benim bahsettiğim sorunların ve senin buraya paylastığın erkelerin tüm sorun ve problemrin hepsini kabul ediyorum bunların hepsi günümüzde devam ediyor, bunu ancak egitim ve devletin koydugu yasalar veya kanunlar ile düzelte bilirler fakat görünüşe bakılırsa özellikle araya giren arkadaşımız gibi erkek ya da kadın fark etmez bu zihniyetle bu ayrım yapanlar yüzunde sonsuza dek devam edicek. burda tartısmis olmam benim agir feminen biri olduğumu çıkartmayın bu kadar.
- +1 yıl
Neden her şeye evililik ve çocuk doğurma açısından bakıyorsun. Bilim yapma, oy kullanma veya en basitinden araba sürme hakları bile yoktu kadınların. Benim bir kadın ve insan olarak ASIL İSTEDİĞİM BUNLAR. Evlilik hayatı da erkeklerin gücü de yapısı da çoluk çocuk bakmak da zerre umrumda değil.
- +1 yıl
BakırKöylüm'e yazım o yorumu. Yorumu yapan hanfendiye değil.
- +1 yıl
olm adam copy paste yapmış inanma asdfghjk
En İyi Cevaplar
Ataerkil toplum diyen kadinlar bu durumu yarattigina inaniyorum. Sevgilimdir karisir erkektir yapar bunlari diyen de kadin sonra vay efendim ataerkil toplum. Sen kadin olarak dur ayaginin ustunde sana eslik etmek isteyen gelsin bu kadar basit kimseye kanitlama ihtiyacim yok
11 Yorumla- +1 yıl
maalesef haklısın ama tüm kadınlar değil kesinlikle
+1 yılNe kadar da saçma. Bir toplumun gelişmesi ne kadınla ne de erkekle ilgilidir. Bir toplumun gelişmesi, o toplumu yönlendiren kişinin insanların özgürlük haklarını ne kadar iyi kullanıp kullanmadığıyla ilgilidir. Mısırlılar bilimle uğraşırken kadınlar çok mu değerliydi? ya da insanlar? alakası yok
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum.
Kadınlar çok mu değerliydi? Elbette hayır. Erkeğin de bir değeri yoktu zaten. Konumla alakasız bu sözleriniz ama esasında doğru tabiki. - +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum.
Bu yüzden kadınların bilim yapmasına izin verilmediği kültürler toplumlar kabul edilemez ve biliyoruz ki tarihte böyle toplumlar var. Soruyu sonran da bunları biliyor da tek açıdan yaklaşmayı tercih ediyor kendisi.
+1 yılAtaerkil anlayışın çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Erkek doğduğundan itibaren erkektir hakkıdır, kadındır yapamaz algısı yüzünden ezilme gören kadınlarımız var. Valla bizim evde tam tersi bu durum, erkek zaten kendi başının çaresine bakar diyerek büyüdüm :D
23 Yorumla- +1 yıl
Ataerkil düzen kadına istediğini veren düzendi fakat iş şartları ve teknoloji geliştiğinde kadınlar bu düzenin fazla sürmemesi gerektiğine inandılar ya da inandırıldılar diyebiliriz :)
Ve çoğu hanede bu durum mevcut. Erkek güçlüdür, kendi başının çaresine bakar anlayışı nedeni ile erkekler desteksiz büyüyor ve yaşıyor. Bunun topluma etkisi çok net... - +1 yıl
Bakıröylüm, ataerkil düzen bana istediğimi veremez. Çünkü ben evlenmek veya bir erkeğin bakımına girmek istemiyorum. Sen her kadının istediğini düşünüyorsun ama istemiyorum emin ol. Midemi bulandırıyor erkeklerin çoğu. Ben kendi evimi almak, kendi arabamı almak, oy kullanmak, bilim-sanat yapmak istiyorum. Ben 500 yıl önce de doğsam bunu isterdim benim karakterim bu. Sen bunu anlamakta zorlanıyorsun bence.
- +1 yıl
@theumbrellaacedemy bu iyiydi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
+1 yılSonuna kadar haklısın kadınlar bunu asla itiraf etmez çünkü diğer erkeklerde bu düzenin kendilerini köle haline getirdiğini anlarsa eğer kadınlığı kullanarak nafaka alan, rahat ve lüks yaşıyan, erkeği kadına bakması gerektiği savunanlar artık tamamen kendi emekleri ile bir yerlere gelmek zorunda kalır. kadınlar biririni sürekli uyarır dikkat et erkeklerin bilerek yokluk çekmelerini isterter ki bu tip erkeklerde akılcı düşünemez kadının kölesi olurlar. kurnaz ve akıllı erkek bu oyunlara gelmediği için yanlız kalır genelde
01 Yorumla- +1 yıl
Çok safsınız erkekler uyanın
+1 yılHala bir doktora mühendise kapak atıp yatıp çalışmadan para kazanma peşindeler
24 Yorumla- +1 yıl
Dedim ya işlerine geliyor ve her zaman da gelecek. :)
- +1 yıl
Her kadın değil bu bir.
İki: Doğa da her zaman güçlü olan erkek dişiyi kapar. Ona bakarsan erkek de her zaman güzel kadına yöneliyor çünkü sağlıklı ve doğurgan olduğunu gösteriyor o özellikler. Biz de sizi o yüzden eleştirelim o zaman. Bunlar iç güdüsel. - +1 yıl
Bakırköylüm, ben seni anladım sen kadınları kıskanıyorsun. Yazık... Erkek olarak sen de güzel bir hayat yaşayabilirsin çok şeyapma. ;)
- +1 yıl
Saçma sapan genelleme yapma. Erkeklerden nefret ediyorum ve kendi ayaklarım üzerinde duracağım, duracağız.
Kadınlar çalışmamalı çünkü gerekçe yok , çocuğuna baksın, kocasını memnun etsin
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de erkekler çalışmasın kadınına kölelik yapsın, kadınını mutlu etmek için uğraşsın. Kadının yanında da çok dırdır yapmasın yerini bilsin.
Kimin dediğini yapacağız şimdi? Senin mi benim mi?
+1 yılE ben evlenmek istemiyorum, doğal olarak beni çalıştırmayacak bir erkek de hayatımda istemiyorum napcaz?
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca ataerkil düzende
-Kadınların oy kullanması da yasaktı
-Kadınların bilim yapması da yasaktı
-Güçlü kadınlar cadı diye asılıyordu
-Kadınlar zorla evlendiriliyordu
-Kadınlar sadece KADINDI ama İNSAN değildi
Bunları da mı kadın istedi? Evet ataerkil zihniyette olan ve bu durumdan mutlu olan pek çok kadın var. "Erkek bunları yapmak zorundadır" diyen ve erkek bana baksın ve güçlü olsun diyen. Ama her kadın bunu istemez. Aşk-tutku güzel şeyler ama bir erkeğin egemenliği altına girmek midemi bulandırıyor benim mesela. Aile kurmayı da zaten düşünmüyorum.
Ben bir insan olarak eşit haklar için her zaman savaşacağım. Senin gibi gücün kontrolünü kaybetmek istemeyen veya elini taşın altına koymaya zorlanan erkekler çıkıp olayı tamamiyle tek taraflı değerlendirse de ya da kadınlara böyle iftiralar atsa da.
+1 yılÇok güzel bir konuyu ele alarak adeta bilimsel bir açıklama şeklinde anlatmışsın. Beğendim. Sayınızın çoğalması dileklerimle..😊
22 Yorumla- +1 yıl
Güncellemelerini yeni okdum. Keşke bunu toplumumuz fark etse. Bilinçlensek amaa nerdeee..
- +1 yıl
Kadının mal gibi alınıp satıldığı düzende ataerkil düzenin bir sonucu. Kadının cahil kaldığı kendisini geliştiremediği düzen de ataerkil düzenin bir sonucu. Sizin gibilerin sayısı arttıkça daha fazla feminist doğacak ve kadınlar eğitime daha fazla yönelecektir. Sizin tek istediğiniz erkek üstünlüğü. Ama hiç bir kadın susmaz sizin gibilerin karşısında ;)
+1 yıleskiden kadınların erkekleri seçme hakkı mı vardı sanki...
14 Yorumla- +1 yıl
Doğadan bahsediyorum.
Ama lügatımıza bir söz girmiştir "bir kızı bin kişi ister bir kişi alır" erkek elde edebilmek için çabalayan taraftır her zaman...
Kadınların tamamlanma isteği erkekleri de mağdur etti senelerce. Doğadan ayrı değiliz, doğanın bize verdikleri ile beraberiz çok uzun senelerdir...
Kadınlar istediği gibi bir toplum düzeni oluşturur ve onu yaşar. Şuanda da kadınlar erkeklere görece daha rahat, ileride de öyle olacak. Çünkü imtiyaz onların hak onların... - +1 yıl
doğada da kadın erkeği seçemez. Evrim teorisine göre de kadın her zaman 2. planda kalmıştır. sen evrim teorisini kadını güçlü bir pozisyona koyarak değerlendirmişsin. O dönemde de kadın mal gibi bir şeydi.
Bu dönem için belki bu değerlendirme doğru olabilir. Genelde kadınlar parası olan erkekleri seçip, çalışma hayatında yer almak istemiyorlar. - +1 yıl
Geçmişte kadın mal gibi felan görülmüyordu. Kadınların kutsal ilan edildiği coğrafyalarda az değildi.
Dişiler doğada erkekten daha avantajlıdır, tecavüze uğramazsa seçme hakkı elbette vardır bu barizdir.
Ve son söylediğine kesinlikle katılıyorum. Kadınlar kendilerini çalıştırmayan zengin erkekleri arıyor. - +1 yıl
Sen sadece tek taraflı bakıyorsun ki olaya bu çok net. Eğer tek taraflı bakmasaydın; kadının kutsal ilan edildiği kadar mal gibi alınıp satıldığı, erkeğin yanında konuşmasının bir değeri olmadığı kültürleri ve toplumları da hesaba katardın. Diyorsun ki TÜM KADINLAR zengin erkek ister. Sen kafanda bir hayal yaratmışsın onu gerçek sanıyorsun. Kadınların karşısında eziklik kompleksi yaşayan erkekçiklerde seni takip ediyor. Sana 1000 tane kadın getiririm bilimini-sanatını aşık olduğu için yapan. Paraya tapmayan ya da kocası ne kadar güçlü olursa olsun çalışmaya devam etmek isteyen çünkü çalışmayı seven. Sen cahilsin. Hayatında yaşadığın kendi zorluklardan ve ezikliğinden dolayı kadınları suçluyorsun. Kadınların haklarını ellerinden almak ve ataerkil düzene geçmek seni kurtarmaz her zaman baş kaldıran kadınlar olacaktır. Tek çareniz hepimizi öldürmeniz ;)
Doğada da bana göre her zaman daha fazla yük taşıyan dişidir. Erkek neredeyse sadece üremek için var çoğu yük dişinin omzunda.
Hiç bu yönden bakmamistim ya
11 Yorumla- +1 yıl
Bu yönden bakınca sana mantıklı gelmesi her kadına mantıklı geleceği anlamına gelmez. Benim için kabus gibi bir hayat evin erkeğinin boyunduruğuna girmek. Bazı kadınlar seviyor biliyorum ama benim için intihar sebebi. Ben İNSAN olarak hak istiyorum.
Malmisin nesin m. kemal atatürk profil resminde bisuna tasiyosun kadinlar hep ezipmektedir ataerkil düzende
121 Yorumla- +1 yıl
Hayır. Halen varlıklı bir erkeğe tutunup rahat yaşam peşindeler. Ataerkil düzen her zaman işlerine geldi ve gelecek. Kadın haklarını geliştirmek için ortaya safsatalar atıyorlar sadece... Atatürk'e gelince eşitlikçi bir lider olduğu ortada...
- +1 yıl
Kadınlar hiçbir zaman ezilmez, dişiliğini kullanarak topluma yön verir. Kadını hiç saymanız komik...
- +1 yıl
Ben rol almasın mı dedim kardeşim? Tabiki çalışmalılar. Sadece yaratmaya çalıştıkları algıya değiniyorum. Erkeğin bir suçu yok, bu düzen kadınların eseri diyorum. Ama mutlaka kadınlar çalışmalı, erkeğin üzerine yük olmak mantıklı ve akılcı insanlar için eziyet gibidir.
- +1 yıl
Kadin ne daha gücsüz bir varliktir kanun ve yasalarin tandigi haklar disinda ekonomik özgürlükleri ekonomik bagimsizliklari erkekle anca bu esitligi saglayabilirler kadinin okumamasi calismamasi demek erkege muhtac ve köle olmasi anlamindadir bu durumun tersinde ise erkek issiz olsa bile kadin tarafindan fiziksel olarak siddet görmez köle gibi kullanilmaz kadinda issini kaybeden bir erkege bakip bakmamak kendi tercihi tabiki ama kadin issizse ekonomik olarak bagliysa evin her isini yapmak zorunda gibi
- +1 yıl
Yok hocam ya. Cidden kadınların yarattığı ataerkil düzende de anaerkil düzende de fayda yok. Eşitlik yok. İkisinde de erkeğe zulüm var. Erkek vahşeti filan yok dünyada. Resmen kadına kölelik var. Bunun için kadına dair her şeyin silinmesi ve eşitlikçi insanların sistemi oluşturması gerekiyor. Eşitlikçi bir düzen gerekiyor tüm sorunların çözümü için. Kadınlarda insanî değerler çok gelişmemiş daha çok tamamlanma üzerine yaşıyorlar. Yönetim ve liderlik duyguları erkeklerde daha gelişmiş ama iki tarafa da fırsat eşitliği sunulmalı. Kadın işsiz kalırsa yine bir destek alabilir erkeğin bu imkanı da yok. Erkek her zaman dezavantajlı. Bu da ataerkil, anaerkil düzenlerin eseri
- +1 yıl
Artık suç ve toplumsal bozulmanın sebebi kadınlar. İmtiyazlı yaşayanlar da kadınlar. Bir kadına verilen haklar erkeğe verilenden her zaman fazla. Her yerde destekleniyorlar eşitlik yok. Buda erkeklerin ezilmesine neden oluyor.
- +1 yıl
Kadın işsiz kalsa bile bu durum aileyi çok olumsuz etkilemez. Geçim kadında değil çünkü.
- +1 yıl
bence kadınlarla ilgili fazla tabuya sahipsin bana göre kadınla erkeğin arasında fark yoktur kadınları bu hale getiren aile eğitim vs çevresel etmenlerdir... tüm suçu kadınlarda bulma biz erkeklerde çok doğru değiliz.. her cinsin iyisi kötüsü vardır genel yargılar herzaman yanlıştır.. kadınlardan birçok darbe yiyen biri olarak söylüyorum her kadın aynı değil erkeklerde olduğu gibi içlerinde kötü olanıda var iyiside kadınlar şöyle böyle demekten vazgeçip kadın erkek ilişkisin daha akılcı mantık çercevesinde bakmalıyız...
- +1 yıl
Evet bende bunu söylüyorum kardeşim ve zaten şu an oluşturulmaya çalışılan erkek "kötü" kadın "iyi" kadınlar dünyaya egemen olsunlar gibi fikirlere karşı çıkıyorum. Ne yazık ki kadın ne yaparsa yapsın meşru görülüyor ve imtiyaz veriliyor üzerine... Kadınlardan daha zor bir hayat yaşıyor erkeklerin geneli ama hiçbir kadın erkekleri düşünmüyor ne yazık ki... Ancak bir dayatma var ki "erkekler kadına çok değer verecek kadını düşünecek" diye... Her şey karşılıklı olmalı.
- +1 yıl
Erkekleri bu hale getirenlerde kadınlar...
- +1 yıl
Dediğim gibi kadınlara "dur" denmediği sürece bu düzen sürer ve daha çok erkek ölür. Uyanık olmak şart artık.
- +1 yıl
Erkekleri sırf cinsiyetinden dolayı aşağılayan "erkek düşmanı" kadınlar olduğu sürece kadına şiddet bitmez aksine artarak devam eder. Ayrıca erkekler de şiddet ve cinayet mağduru hocam
- +1 yıl
Bopa1993, çok teşekkürler. Kadınların haklarının olmadığı bir dünya benim için cehennemden farksız. Kadınların da insan olduğunu anlayan erkekler olması çok değerli benim için.
+1 yılpeki ya zorla evlendirilmeleri
20 Yorumla
+1 yılKemalist birinin safsatalarından seçmeler:)))
21 Yorumla- +1 yıl
neyyy asdfghjk yuhh tam tersi olmasın
+1 yılHaklısın kanka +1
10 Yorumla
+1 yılDoğruya doğru
11 Yorumla- +1 yıl
Katılmıyorum. Sana mantıklı gelmiş olabilir ama benim için ataerkil düzen ve kadınların toplumsal hayatta bulunmadığı bir düzel tahammül edilemez. Bilim-sanat yapamadığım, erkeğin gücü altında ezildiğim düzen beni hiç bir şekilde mutlu edemez ve böyle düşünen pek çok kadın var benim gibi.
+1 yılHaklısın
11 Yorumla- +1 yıl
Değil. ;)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler