cuma akşamı Viyanaya uçıyim bari, biraz temiz insan göriyim.
İzmir Kordonda Kızlar Erkekler Tanışıp Kaynaşıyor mu? Yoksa yerlere çekirdek kabukları atıp birbirlerine bakıp gidiyorlar mı?
cuma akşamı Viyanaya uçıyim bari, biraz temiz insan göriyim.
Ayy bu ne deyyus deyyus konuşma tarzı.
İzmir'e gelmişsin hala çiğdeme çekirdek diyorsun.
Kimse Kordon'a aç maymun gibi kız tavlamaya gelmiyor hüdaverdicim yanlış yoldasın insan içine karış beynin hava alsın.
ben insan içinden geiyorum, ömrüm avrupada geçti, normal insan ilişkilerine karşısınız! kapalı dindarlara karşısınız! herşeyin yasak olduğu garip bir topluluk gördüm, ve kendinizi normal insan ilişkilerini tabu görmeye alıştırmışsınız, saçma bir kırolar ordusu. tıpkı herşeyin yasak olduğu bir bilimkurgu filmindeki robotlaşmış toplum gibi. zavallılık bu!
Normal insan ilişkilerine karşıysak ne tür bir ilişki kuruyoruz acaba?
Kapalı insanların (o ne demekse) veya dindarların en rahat ettiği şehirdir burası.
Yazın sahillerde tüm millet sen şucusun bucusun demeden halay çeker, çay içer, sohbet eder.
Sen alışmışsın ayrım yapmaya git şu kafadan sıyrıl rica ederim.
Ayrım falan değil dediğim.
Ayrıca kimseyi kötü eleştirmek istemiyorum. Ama ben mi yanlış intiba edindim, uzaktan görüntü güzel, ama yakından bir sıkıntı baskılanmış toplum sezdim. İnsanlar özgürce tanışıp, konuşup, kaynaşıyorlar mı? Yoksa görüntü Çakma Avrupalı görüntüsü mü? Dışı Avrupalı içi Arabistanlı. Mesela beğendiğim bir kızın yanına Avrupadaki gibi gidip tanışıp konuşabilirmiyim? Yoksa bu tip şeyler yadırganır mı? Tabu mu?
yani oturup ''çiğdem'' yeyip önüme bakmamı tavsiye ediyorsun. :)))
muassır medeniyete ulaşmak falan güzel laflar :)))) ,
aynen küçükken seyrettiğim o bilim kurgu robot dikta toplumu gibi gidiyor muhabbet. :)
:* :))
Embesil diyemezsin kimseye senin gibi her gordugu kiza atlamiyo diye. burasi boyle İstanbul gibi heryerde kizlara maymun gibi sarkintilik eden yok. Yallah istanbula
Sarkıntılık?
Geçi sorumu bir şekilde cevaplamış oluyorsun. Thanks.
Senin gibi düşünenler çok mu bu kalabalıkta?
Cok evet. İzmir boyle. Konusmak isteyen oturur karsisindaki insanla konusur zaten gayet kirk yillik arkadas gibi. Garipsenmez yani. Herkes kiz tavlamaya cikmiyo oralara.
Ben hiç öyle bir şey görmedim aksine enfes bir yerdir fırsat bulduğum her zaman gideceğim
Senin amacın farklı kardo yanlış yoldaşın niyetin kötü öyle bir dünya yok
kötü niyet ne demek? iyi niyetle kastın ne?
Cevap
2Cevap
“ Çiğdem yiyelim, bomonti içelim, boş yapalım.” diyor çoğu
Viyana'da da "yeyip" deme de İzmiri beyenmezken Viyana dan kovulma. Gitmeden önce diksiyonunu düzelt.
Bu kafayla herhangi bir kızın sana pas vermesini bekleme İzmirde
hangi kafa lazım?
Kız tavlamaya gidicem diye kordona gitmemen lazım
kız tavlıcam innadına demiyorum ama pekçok avrupa ülkesinde yaşadım, insanlar özgürce arkadaş olur ve konuşurlar, burada uzaktan öyle gözükse de yakından aşırı tabular ile aşırı baskılanmış insanlar gördüm, hayret ettim ve sordum. ben mi yanlış intiba edindim yoksa bunlar Çakma Avrupalı, dışı Avrupalı içi Arabistanlı insanlar mı?
sonradan görmedir onlar.
Çiğdem yiyip, evlerine dağılıyorlar.
Heee birbirlerine bakıp gidiyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar