Hem "erkek egemenliğine karşıyız" deyip, bir ömür erkeğe bağlı kalmak istemek?
Feminizim'in özeti :)
Garip değil mi?
"XVIII. yüzyılda Fransa’da filozoflar ve kadın yazarlarca ortaya atılan ve savunulan, daha sonraki yüzyıllarda her toplumda yandaş bulan, kadının siyasal ve toplumsal haklar bakımından erkekle eşit olması gerektiğini öne süren ve bunu gerçekleştirmeye çalışan akım."
feminizm tanımı bu erkek düşmanlığı gibi algılanmasına karşın. sadece zamanında ezilen kadınların eşitlik arayışıdır.
Şuanda ise erkekler kadınlarla aynı haklara sahip olmak için direniyor. Bilakis bir gün evlilikle bir kadın, bir erkekten ömür boyu maaş gibi para alabilirken erkek medeni hukukun hiçbir maddesinden fiilen faydalanamıyor.
1980 sonrası kanunlarda yapılan değişiklikler eşitsizliği doğurdu.
sizde maninizm akımı geliştirip maninist olun. yapacak bişey yok :D fazla çalışmış feministler erkeklerde hayır dememiş :D
Maskulizm var zaten :)
kimse bilmediğine göre pek başarılı olmamış :D
Birçok erkek biliyor Avrupa ve Amerikada çok yaygın.
insanlara maskulizm de tek anlayacakları şey benim stilim falan izlemişlerse erkeğimsi kıyafet stili derler sana maskülen tarz falan der. onun dışında google a bakmadan cevap verebilecek pek muhatap bulamazsın...
Avrupa'da yaşayan bir erkeğin kadınlar karşısında ezilmeme ihtimali yok. İsveçte erkeklerin konsere gitmeleri bile yasaklanıyor dönem dönem. Kadınlara fazladan haklar veriliyor. Bu durumda Maskulizm elbette yayılıyor Avrupada, ancak Türkiye'de baskı Avrupa ve Amerikadaki kadar net değil. Hukuki anlamda bir baskı mevcut özellikle evlenen erkekler üzerinde ancak gençler olarak nispeten daha rahatız. Kulaklar çekildikçe bazı erkekler uyanıyor.
bence şu an en eşit ülkelerden biriyiz. batıda kadın hakları erkek haklarından fazla doğuda erkek hakları kadın haklarından fazla. en eşit ülke biziz. ama hala az buçuk eksikler yok değil... avrupada kadınların hakları karşısında erkekler biraz mağdur konumda ama onlarda o kadar fazla taviz vermemeliydi. eşitlemeleri lazımdı...
Bizim ülkemizde de kadın hakları erkek haklarından daha fazla ne yazık ki ama batıya oranla çok daha iyi durumda olduğumuz aşikar. Batı erkeği köle gibi yaşıyor. Kadın karşısında erkeğin hükmü yok. Erkekler piskolojik hadım altında... Bizde ise yine aile mahkemelerinde kadın erkekten epey üstün. Ceza mahkemelerinde de durum farklı değil, kadın ne derse o... Ama biz Türkiye olarak birçok ülkeden daha eşitiz bu aşikar
Bu olaylar çok artmaya başladı haklı buluyorum seni olayı güzel açmışsın.
Boşanılan eşe nafaka erkeğe zulüm zaten.
1-2 sene olsa anlarım ama ömür boyu nafaka büyük zulüm...
Çocuğu varsa tamam da seninle ilişkisini kesen bir adamın parasını zorla almayı etik bulmuyorum fakat Türkiye şartlarında kadınların emek gücüne yüzde 36 civarında katkısı olması bu olaylara neden oluyor ki bununda sebebi Ataerkil bir sistem yüzünden olması ve tabi ki düzensizlik. Türkiye ekonomi, eğitim ve bu tip olayalardan daima sıkıntı çekiyor.
Çocuk varsa da mantıklı değil. Ömür boyu nafaka ödemeyi hiç kimse kabul etmek istemez.
Kadın ve erkek çocuğa beraber bakabilmeli devlet bunu sağlayabilmeli. Kadına nafaka zaten kaldırılmalı. Boşanan kadına inanılmaz meblalarda paralar vermek zorunda kalıyor erkekler. Düşük maaşlı insanlar bile eşlerine maaşlarının yarısını vermek zorunda kalıyor.
Çocuk haczi desen ayrı bir dünya... Parası olmayan erkek çocuğunu göremiyor.
Çocuk vilayeti erkeğe verilmiyor.
Ataerkil düzeni hukuğumuz oluşturuyor. Bende çevremde yaşanan bir takım olaylardan ötürü nafaka ödeyen erkeklerin düştüğü zor durumu (parklarda yatacak hale düşüyorlar) gördüğüm için anlayabiliyorum.
Boşanmayı azaltmak istiyor hükümetler...
Ama böyle cinsiyetçi maddelerle olmaz bu işler...
. Ben sadece çocuğu düşünüyorum bu tarz olaylarda boşanmış ola bilirsin ama ortada bıraktığınız o çocuğa bakmakla hükümlüsünüz erkek veya kadın. Bana kalsa çalışmayan tarafın bir iş bulup çalışmasını şart koşardım tabi kişinin engelli bir durumu yoksa o zaman kadın ve erkek devlet kontrolünde ortak bir hesap ile çocuğa eşit bir şekilde bakmış olurdu.
Ya da Devlet yardım bulunucak ve ben ütopik buluyorum neden imkansiz gibi görünüyor.
Şu konulara gelirsek velayetini alamaması veya görememesi olayında ben velayet olayına da karşıyım bu çocuk tek başına Dünya'ya gelmedi satıklık bir arazide de değil çocuk sanırsın üvey evlat ordan oraya atıyolar, zaten boşanınca ayrı evlere çıkacakalar elbette anne ya da babanın psikolojik ve sorumluluk sahibi olması söz konusu eğer adam veya kadın alkolik öfke kontrolü yoksa tabi ki çocuk doğru olan kişinin yanında kalsın fakat yinede görüşsünler ha iki taraf iyise 1 hafta onda veya 1 hafta onda yani eşit bir şekilde çocuk kalsın anasının babasının yaninda da buna uyan var mı yok genelde çocuğun sahiplenip öfkelerini çocuklarına kusuyolar.
Aynen denginle evlenirsen sıkıntı kalmıyo. bir de karakterli olması lazım. Açlıktan ağzı kokan kezbanlarla evlenmeyin aşk maşk safsatalarına boyun eğip.
Kesinlikle abicim ağzına sağlık.
Nafaka sistemi hayatımda gördüğüm en aptalca şey zaten
Benimde kardeşim.
Cevap
1Cevap
Onlar feminizmin ne olduğunu, ne olması gerektiğini bilmeyen cahil kadınlar. Sana hak veriyorum.
Teşekkür ederim 🙏
Belirli bir zaman biçilmeli eş yeni hayatına ayak uyduruncaya dek nafaka verilmesinden yanayım bir sınırı olmali
Mesela 1-2 sene olabilir.
Evet sonsuza dek nafaka ödemek enayi yerine konulmak gibi
Nerelisin kemalist
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar