Evlilik bir ağaçsa, çocuklarda o ağacın meyveleridir. Ancak bazen bazı ağaçlar meyve vermek istemeyebilir. Ağaç meyve vermek istemedi diye ağacı sevmekten vazgeçer misiniz? Ya da o ağacın meyve vermesini sabırla bekler misiniz? Özetle; Vücudu bozulmasın diye çocuk doğurmak istemeyen eşinize hoşgörü gösterir miydiniz? Çocuk doğurmamak, evli kalmaya engel midir?
Vücudu bozulmasın diye çocuk doğurmak istemeyen eşinize hoşgörü gösterir miydiniz?
Kimse kimseyi yemesin. Kaç çocuk doğurup taş gibi olan hatunlar var bu ülkede ve dünyada. Vücudum bozulacak diye çocuk istemiyorum diyenler, sorumluluk alma korkusu olan ve zoru yaşamak istemeyen kadınlardır. Ayrıca o vücut öyle de bozulacak böyle de bozulacak. Yer çekimi ve zaman denilen bir şey var.
erkek olsam hoşgörü asla göstermem evlilik aile olmaktır.. cocuk düşünmeyenler niye evlenir onuda anlayamam.. sanirim evlenmeden önce bu konulari konuşmak gerekir.. nisanliyim 4 ay sonra düğünüm var ve şu an düşündüğüm tek şey anne olmak..
cocuk sahibi olmak isteyen okadar anne varki.. sirf vucudu bozulmasn diye bundan kacan kadina kadin demem erkek olsam anlayisli olmam bosanirm cocuksus aile olmaz
Ben de hemen hemen bu sebeplerden çocuk istemiyorum. 48 kiloyum ama vücudum sıkı falan değil. Mesela hamile kalınca doğumdan sonra vajina genişliyormuş ve estetik görünümünü kaybediyormuş bunun yanısıra ilerleyen yaşlarda çok fazla sorun oluyormuş, doğum sancısını atlatabileceğimi düşünmüyorum. Sonradan şeklini düzeltmek için ameliyatlar vs yapılıyormuş ama çok korkutucu değil mi? Ben o acıyı çekemem. Eğer kendi çocuğum olursa kesinlikle sezeryan doğum yaparım ama sanmıyorum... Dünyada çok fazla kimsesiz çocuk var. Onları sahiplenmek, onlara ümit olmak beni daha mutlu eder. Evleneceğim insanla da evlenmeden önce elbet bunları konuşurum buna göre hareket etmesini isterim. Bana hosgötü göstermeyecek bir insanla evlenmem.
Çok saçma bana göre. Vücudunda çatlaklar olacakmış da, çok acı çekiyormuşun da, vajinanın şekli (vulva aslında) bozuluyormuş da, mış da, muş da...
Vücudun yaşlanınca derin sarkacak, memelerin yere bakacak, buruş buruş olacaksın, o zaman yaşlanmadan öl? Ölebiliyorsan öl ya da kendini -300 derecede öldürmeden dondurabiliyorsan dondur, ölümsüzlüğünü ilan et.
Evet, çok acı çekebilirsiniz ama normal doğumda çocuk doğduktan sonra acınız en fazla 1-2 saat içerisinde duruyor. Sezaryen ile çocuk doğurmak, hem size hem de çocuğa zararlı. Normal doğumun ertesi günü hastaneden çıkabilirken sezaryende en az 3 gün hastanede acılarla durursunuz. Teyzem sezaryen yaptı, 4 gün hastanede kıpırdamadan durdu.
Vulva ve vajina konusuna gelirsek; vajina esnek bir yapıda olduğu için kendini zamanla toparlayabilir. Vulva için ise doktorlar o an müdahale ediyor diye biliyorum yani darlaştırma gibi bir şey yapılıyormuş.
bir kadın eşine güzel olmalı millete değil Erkek çocuk isterse Kadın olmaz güzelliğim bozulur neyin kafası bu İki taraflı anlaşıp biraz çocuksuzca yaşayıp evlat sahibi olmalıdır Çocuk içinde acele elmemeli Sınradan geçimsizlikler başlıyor Ayrılıyorlar çocuğu perişan ediyorlar
Bekar bir erkeği çocuktan yoksun bırakmak yanlıştır. Çünkü çocuk dünyanın en güzel şeyidir. Ayrica çocuk doğunca tüm vücut bozulur diye birşey yok. Sadece ufak değişiklikler oluşur. Bunu da iki tarafta sorun etmemeli. Çocuk doğurmak istemeyen çocuğu zaten olan biriyle evlenebilir
Şöyle bir şey de var erkekler en çok hamileyken ve doğum sonrası aldatıyor. Nedenleri arasında bozulan vücudu da koyar bu erkekler e şimdi kalmış kadınları hedef gösterme bence. Evlilik sosyoolojik olarak iki kişi olarak ele alınıyor ama aile kavramı e az 1 çcuk olması konusunda öyle.
Olaya psikolojikte yaklaş hedef göstermek yerine... Çift anlaştıysa kime ne?
sorana yönelttim işte konuya bakıl açını diyebilirsin. Kılıç çekmedim çocuk istemeyen kadını hedef göstermiş gibisiniz. Bu hoşuma gitmedi. Kadın anne olduğu zaman kadındır gibi algılar doğru değil.
Gosterirdim. tabi ki. sonucta ortak karar alinmali her zaman. cocugu cikaran ben degilim karsindaki bayan dir. esim istemedigi surece bende istemem. hem hayatimizi yasayacagiz. birlikte 35-40 yasima kadar çocuk sahibi olmayi isteniyorum😎
Örneğin Tülin Şahin. Hatta evliliği bu nedenle sonlandı diye biliyorum. Her iki taraf evlenmeden evvel bu konuda anlaşmalı, aksi halde evlilik uzun ömürlü olmayacaktır.
Bu düşünceye karşıyım öyle olunca aşk illa ki bitiyor sonrası yıkılan hayatlar...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Herkes bir evladı hak eder ne demek vücudum bozulmasın diye çocuk yapmamak , eğer öyle istiyorsa karşımdaki o kendine göre birini bulur ben kendime göre birini derdim herhalde.
En İyi Cevaplar