Lisede hiç arkadaşım yok. Arkadaş nasıl edinebilirim?

4 senedir aynı okuldayım ama bir tane bile doğru düzgün anlaşabileceğim arkadaşım olmadı. Aslında bir kere olmuştu onda da diğer sene sınıflarımız ayrılınca arkadaşlığımızda bitti. Bu sene de sınıftakilerle zorla arkadaş olmaya çalışıyorum beni hep duymazdan gelip dışlıyorlar. Ben onlara be yaptım ne zararım dokundu bilmiyorum. Benimle hep dalga geçiyorlar mesela bugün olan olayı anlatayım. Okulda bir hafta sonra çanakkale gezisi var ben hiç arkadaşım olmadığı halde tek başıma takılacağımı bile bile o geziye gideceğim izin belgesini verdim. Otobüste nerede oturacağımızı müdür yardımcısı belirleyecekmiş, bir kız gitmiş hocaya arka 5’li koltukta şu şu kişilerle oturacağı 4 kişi ismi vermiş ben de ona söyledim bende sizinle oturacağım benim ismimi de söyleseydiniz dedim. O da bana hayır sen oturma bizimle ben senle oturmam diyip beni yerin dibine soktu ve ben bir şey diyemedim. Bu gidişle başka sınıftan tanımadığım biriyle otobüste oturucam. Ama ne olursa olsa o geziye gidicem yalnız başıma gezsem bile. Okulda çok yalnızım sınıfta sırada tek başına oturan bir tek benim. Aranızda benimle aynı durumda olan biri var mı?
Lisede hiç arkadaşım yok. Arkadaş nasıl edinebilirim?