18 yaşındayım ağustos ayında 19 olacağım. 2014 yılında ilk mahkemem açıldı. Suça sürüklenen çocuk olarak 14 yaşında gözükmekteydim. Suçum'a gelecek olursak karşı komşumuz benden 5-6 yaş büyük bir kıza aşık olmuştum ilk aşkımdı tabiri caizse köpek gibi koştum peşinden sürekli mesajlar seni seviyorumlar ama asla asarım keserim yapmadım ona lan bile demedim sadece aşk mesajları attım bunalttım. bir de sevgilisi vardı onu ölümle tehdit etmiştim. bu beni riske attı. ama asla gerçekten yapmak niyetiyle etmemiştim. 14 yaşındaki bir çocuktan ne beklersinizki laf geldi ağzıma söyleyiverdim adam öldürmek benim neyime. Kişilerin huzur ve sükununu bozmak'tan dolayı yargılandım ve hakim bey bana 4.500 tl para cezası verdi. bu olay 2015 eylülünde gerçekleşti. avukat verildi bana ve avukat hanım temyizden bahsetti. istiyorum mu dedik veya istemiyorum mu hatırlamıyorum. para cezasını ödemedim çünkü kimse iletişime geçmemişti benimle. dava sürecinde mesaj atmaya devam etmiştim kıza ama son mahkeme sonuçlandıktan sonra asla atmadım rahatsız etmedim. yalnızca 6 7 ay sonra evlendi o zaman hayırlı olsun mesajı atmıştım hepsi bu. şimdi ise sene oldu 2018 evime mahkeme kağıdı gelmiş bizimkiler hiçbir şey demedi bana ben dolapları karıştırırken buldum ve moralim sıfıra indi. şu an çok pişmanım. o zaman ki benle şimdiki ben arasında dağlar kadar fark var. ben çocuk aklıyla düşünemedim bunları. evime kağıt gelmiş. sonuç ne olur acaba bana açıklayabilecek var mı? bu arada ilk mahkemeden önce yani 2014 yılında savcının yanına gitmiştim savcı hanım serbest bırakılmasını istiyorum diye yazdırmıştı. Bana kağıt geldi şimdi sene 2018 5 - 6 kişinin ismi var sanırım mahkemede ifade vereceğim insanlar bunlar. Daha önce hiç 5 - 6 kişi karşısında ifade vermedim çok korkuyorum elim ayağım titriyor şu an yazarken bile. Eylül ayında duruşmaya katılacağım sonucum ne olur acaba? NOT : Bu mahkemeden önce hiç mahkemem olmadı ve daha önce hiçbir suçtan hüküm giymedim.
Yani bunu yaptığım da 14 Yaşındaydım diyorsunuz ve o zaman ki mahkemeden sonra mesaj dahi atmadım diyorsunuz. Bir problem olacağını sanmıyorum çünkü Yaşının verdiği bir cahillik var ve o cahillikten sonra bir daha asla kötü bir şey yazmadım diyorsanız, bir şey olmaz. Daha yeni ergenlik çağına girmiş bir kişi de görülebilecek şey ler. Bunu şimdi ki Yaşınızda yapsaydınız belki, ama o Yaşta yaptığınız için pek bir sorun olacağını sanmıyorum. Mahkeme de de burada ki anlattığınız gibi anlatırsanız, bence kolay sıyrılırsınız. -Ayrıca tehdit derken nasıl bir tehdit? Yani nasıl cümleler sarf ettiniz, orası biraz önemli de?
1
13 Yorumla
Soran
+1 yıl
2014 kağıt bana geldi 2015'te duruşmam vardı o zamana kadar yazdım sadece Tehdit'e gelirsek erkek arkadaşına yalnızca 1 kere mesaj attım. şuanda evliler. Seni öldürürüm kızdan uzak dur gibi şeyler söyledim ama yalnızca 1 kere attım bu mesajı ve gerisi gelmedi. o da ciddi değildi tabikide ciddi ciddi öldürmeyi düşünmedim kimseyi.
Yani herhangi bir teşebbüs yok. Sadece sözel olarak bir ifade var. Bu da pek bir sorun yaratmaz diye vaat etmekteyim. Peki ya bu kız ve tehdit ettiğin kişi senden şikayetçi mi?
Yani muhtemelen en fazla para cezası veyahut 3-5 Ay hapis (çok zor ihtimalle). Daha YEni de belirttiğim gibi, ergenlik çağının verdiği bir cesaret bu. Yani şimdi ki yaşın da yazsaydın belki ama o Yaş da yazdığınız için kötü bir şey olacağını zannetmem.
Mahkeme de öyle bir saçmalık olmaz. O zaman ki Yaşın tabir tutulur. Şimdi Reşit olduğun için tedbir amaçlı para cezası verebilirler. O da zor ihtimal ile. Bu arada Hakim karşısındayken dikkatli konuş. Yani cümlelerin kesinlik ile çelişmesin.
Yalan konuşup, konuşmamak değil mesele. Önemli olan konuştuğun cümlelerin birbirleri ile bağdaşıp bağdaşmadığı. Sakin davran. Yoksa İYi olmaz. Hayırlısı bakalım...
Iyi olmuş çek cezani. Ozamanlar cocuk olmuş olsanda hiç mi adam eden yoktu seni? Ölümle tehdit etmeyi biliyordunda yanlış oldugunu mu bilmiyordun? Umarim yüklü bir ceza alirsin
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
ne boş insanlar var ha ben gerçekten öldürmek için yazdım zaten. kaybol.
Kardeş bizde o yaşlarda yargılandık evet ama komşumuzun namusuna asla bakmadık adam gibi 28 Şubat darbesinde meydanlarda varlığım Türk varlığına armağan olsun dediğimiz için hücrelerde işkence çektik.
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Valla abi ben kimsenin namusuna yan gözle bakmadım harbi sevdim. gerçekten sevdim hepsi bu.
Olsun kardeş gerekirse içine gömeceksin ve asla sana güvenen komşunun kızına bakmayacaksın. Onlar bir yere gittiklerinde sana ailesini bırakabilsin öyle bir komşu ol
Büyük ihtimalle ceza almazsın savunmanı düzgün bir şekilde yaz pişman olduğunu söyle senden hem yazılı hem sözlü savunma isterler savunmanın ikisininde aynı olmasına çok dikkat et
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ediyorum ama anladığım kadarıyla 5-6 kişi karşısında savunma yapacağım bu beni biraz aşan durum utangaç biri değilim resmi yerlerdede nasıl konuşabileceğini bilen biriyim ama içimde büyük bir korku var nasıl sükunetimi koruyabilirim?
Ya zaten genelde tek kişi karşısında konuşulmuyor mahkemede karşında birkaç kişi olur ama seninle sadece biri muhattap olacaktır o yüzden sakinliğini koru
Mahkeme ilk kararı bozmuş galiba, bunu karşı taraf yani komşu kızı bozduysa yeniden yargılanabilirsin. Yakalarından düştüysen sana tekrar bulaşmak isteyeceklerini sanmıyorum. Kusura bakma ama cezanı çekmen iyi olur. Sen 14 yaşındaydın kabul ama senin başında hiç mi büyük yoktu yapma etme diyen. Yaşının küçük olması da bahane değil bu yüzden.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Siz burda zırlayacağınıza bence çocuk tecavüzcülerine tepkinizi gösterin hadi eyvallah.
En İyi Cevaplar