Yanındaki kadına bir erkeğin çirkin demesi, şaka yollu da olsa kabul edilir mi?

Merhaba
Benim 1 yıldır dans kursundan arkadaş olduğum ve çok sayıda da ortak arkadaşım olan bir arkadaşım var. Şimdi biz bununla dans gecelerime gittiğimizde artık kanka modunda rahat olduğumuz için birbirimize beğendiğimiz kadın veya erkekleri filan söylüyoruz. Neyse bu geçen oha şu kadın çok güzel dedi. Ben de evet sevgilisi de çok yakışıklı filan keşke kızla sen erkekle de ben çıksam haha filan dedim. Bu da bana, o erkek o kızdan sonra sana bakmaz ki diye güldü. İnanılmaz sinirlendim. Gayet güzel bir kadınım hatta modellik de yapıyorum. Bu arkadaş tipsiz ve çoğu kız tarafından da reddedilen bir tip. Ben bile ona böyle bir şey demezken onun bana böyle kaba bir cümle kurması cidden beni çok sinirlendirdi. Zaten güzel çirkin fark etmez, bir kadına hiçbir erkek bu lafı edemez. Hatta hiçbir insan bir insana böyle diyemez. Neyse ben buna direğimle geçirdim. Mal diye. Bu da işte yok öyle demedim. Öyle demek istemedim. Özür dilerim vs dedi. Somurttum bir süre sonra normale döndüm ama bir daha arkadaşlık yapmam Sanırım. Yakın olmam yani. Haklıyım di mi sizce?
Yanındaki kadına bir erkeğin çirkin demesi, şaka yollu da olsa kabul edilir mi?