simdi ben her yedigini kusan bir kizim. hastanede yattim olmadi düzelmedi ailem kustugumu yine ogrendi ve artik onlarin yuzune bakacak yüzüm yok. bu yuzden evden ayrilmak istiyorum bir mektup bırakarak. yasim 21 sizce bu bir cozum olur mu
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalık...
Yediğini kusmayı "normal" gibi görüyorsun ve devam etmek üzere evden kaçmaktan bahsediyorsun...
Bu rahatsızlığın sonunun ( Allah korusun ama ) ölüm olduğunun farkında mısın?
Bu farkındalığı takınıp, evinde oturup, tedavi görmeli ve kurtulmanın yollarını aramalısın. Net!03 Yorumla
Soran+1 yılherseyin sonuna kadar farkındayım ama bu artik tuvalete gitmek kadar gereksinim oldu vucudumda yapamıyorum durduramiyorum
- +1 yıl
En büyük alışkanlıklar bile öncelikle bunu kabul etmek sonrasında da sabırla ve uzun bir tedavi görmekle bırakılabiliyor. Çok iyi bildiğin üzere bu aslında öncelikle bir irade meselesi.
Ne olursa olsun en azından evde kalmaya ve bir şekilde direnmeye devam etmelisin. Yaptığın intihardan başka bir şey değil yoksa :-(
Soran+1 yılben artik ailemin cabalarini bosa cikarmaktan yoruldum baska carem yok
En İyi Cevaplar
+1 yılBu kadar saçma bir sebep olamaz. Sonuçta namussuzluk yapmamışsın, sağlık problemin var bu da bir şekilde düzelir, derdi veren Allah bir dermanını da verir elbet. Bunun için evden gitmek mantıksız olur, gitsen bile neyle geçineceksin hayat o kadar kolay değil.
05 Yorumla
Soran+1 yıliste istedigim seyde bu. evde ailem beni yedirip iciriyo ve ben o yiyecekleri midemde tutamiyorum elimde degil olmuyo 1 senedir gitmedigim doktor kalmadi ama yine iyilesemedim belki parasiz kalirsam elimdeki 2 lokmanin degerini amlarim iyilesirim
- +1 yıl
Sen hayatında hiç çalıştın mı?
Soran+1 yılhayir calismadim
- +1 yıl
Mail adresimi vereyim, oradan da numaramı özelden ara dertleşelim ne dersin?
Soran+1 yılcok teşekkür ederim ama olmaz
Bulimiya tedavisinde aile desteği çok önemli. Utanman gereken bir şey yok
05 Yorumla
Soran+1 yıl2 senedir hic bir tedavi fayda etmediki
Soran+1 yılcok denedim cok cabaladim ama olmadi
Soran+1 yılinan cok hakli oldugunu biliyorum ama olmuyo cok yoruldum cok yiprandim
Evden kaçmak ne alaka?
Anlamlandıramadım baya saçma bence02 Yorumla
Soran+1 yılailemin yuzune bakamiyorum
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
15Cevap
evden kaçmak ne alaka intihar etsemmi falan diye sorsaydın bari :D hem bilerek yapıyorsun hemde kaçsammı diyorsun yapmamayı denesen nasıl olur? çabalasan
07 Yorumla
Soran+1 yılbunu nasil dusunemedim ben ay aptal ben. tamam sen dedin ya hemen birakiyorum bu hastaligi iyilestim sagol.
- +1 yıl
@Blanoir ozaman yapmayı istemiyorsan güzelce oku ilk önce psikoloğa gidiyorsun eğer gittiğin halde ilaçların işe yaramıyorsa doktordan ilacını değiştirmesini iste ya da doktoru değiştir belliki o doktor sana iyi gelmemiş 2. olarak gerçekten düzelmek istiyormusun kendine bu soruyu sor cevabı evet ise internetten araştırma yaparak okuyarak meditasyon yapmayı öğreniyorsun bu sayede düşüncelerine engel oluyorsun 3. sü psikolojiden ileriye geçmiş olabilir senin dahiliyeyede görünmende fayda var ona göre ekstra ilaç ve psikolojik tedavi ile atlatırsın
- +1 yıl
Ha öyle mi diyosun. Psikolog dediğin benim canım. Psikoloji öğrencisiyim. O süreçleri de bana anlatma istersen:D böyle ahkam kesmeyelim bilmediğimiz konularda, bulimiya çok ciddi bir rahatsızlıktır. Kişinin kendisiyle alakalı sıkıntıları yüzünden oluşan bir rahatsızlık değildir, toplum bazlıdır. Tedavi süreci erken safhalarında işe yarar. Bu kız erken safhasında o ayrı, ama acilen tedavi görmeyi istemeli. Görmeli demiyorum.
- +1 yıl
@Blanoir iyi oku bence ilk kendisinin istemesi gerektiğini söyledim zaten kendisi istemesse sonuç alamaz ve şu an için kendisi istemiyor başka çözümlere yöneliyor ve psikoloji okuman bişeyleri bildiğin anlamına gelmez 4yıldır tedavi görüyorum artık ilacı bırakmaya başladım biliyoruzda konuşuyoruz dimi :)
Soran+1 yıl@Blanoir bu hastaliktan kurtulan var mi kusmayi bırakıp hayatina devam edebilen
+1 yılSaçmalama eğer bu bir hastaliksa tekrar onlarla konuş ve bı çözüm yolu arayın sırf bu yüzden evden kacilmaz aklını başına al her zaman yanında olacak kişiler onlar
07 Yorumla
Soran+1 yılinan her yolu denedik doktor doktor gezip ama olmadi
- +1 yıl
Psikolaga gittiniz mi
Soran+1 yıl2 ay hastanede bile yattim
- +1 yıl
Mutlaka bı çözüm yolu vardır pes etme ailenle görüş ve onlara bu durumu daha ağır bı şekilde yaşadığını feln şöyle mutlaka seni anlayacaklardir
- +1 yıl
Evi terk edersen ne olacağını hiç düşünüyor musun bu hastalıktan dolayı yemek yemek te istemezsin açlıktan olebilirsinde
Soran+1 yılbu sekilde zaten yavas yavas ölüme gidiyorum disarda kusma luksum de olmayacak
- +1 yıl
Ya böyle düşünme cidden çok uzulursun
Aile & Toplum konusunda 466 cevap paylaştı. iyi de bu hastalık neden ailenin yüzüne bakamıyorsun ki? evden kaçmak bir çözüm olamaz hem ailen merak eder. geçmiş olsun
03 Yorumla
Soran+1 yılcunku isteyerej yediklerimi kusuyorum onlara iyilestim diye yalan söyledim ama bugun kustugumu amladilar artik yüzlerine bakamiyorum evde
Soran+1 yılsorun ne mi
+1 yılNasıl bir aile bu hastaneye yatırsınlar seni psikolojik yardım aldırsınlar aynı zamanda kendini öldürtecekler sana.
09 Yorumla- +1 yıl
Çözüm değil kesinlikle.
Soran+1 yıl2 ay hastanede yattim 1 senedir girmedik doktor birakmadilar neyin on yargisi bu dediklerini tabiki yaptılar ama olmuyo duzelmiyorum
- +1 yıl
E öl ozaman nasıl düzelmezsin sadece ilaç tedavisiyle olacak iş değilki bu moral destek vermeleri gerekir.
Soran+1 yılonlarin verdigi destek var ya kimsenin ailesini vermez cok cabadilar cok ugrastilar simdi tekrar basa sarmis oldugumu gorduler bu yuzden yuzlerine bakamiyorum
- +1 yıl
Evden kaçmak çok saçma ozaman
- +1 yıl
Yani onlar senin ailen yanında olmak için varlar
Soran+1 yılyüzüm yokki yanlarinda olmaya
- +1 yıl
Yüssüzlük yapmadın sen insanın başına herşey gelebilir
Soran+1 yılbu tamamen benin hatam
kusuyosun dıye aılenımı bırakıyorsun sacmala ama onun bı hastalık oldugunu bılıyorum ama caresıde vardır evden kacmak ne alaka aılenle beraber olmalısn
017 Yorumla
Soran+1 yılonlara bakacak yuzum yok onlar iyilesmem icin herseyi yapti olmadi hem belki parasiz ve ac kalirsam bu kusma isinden de vazgecip iyilesirim
Soran+1 yıl21 yasindayim ve inan artik baska carem kalmadi
Soran+1 yılbu bir hastalik ve ben bunu hic bir sekilde cozemiyorum ailemin tum çabaları bosa cikiyo o yuzden onlarin yuzune bakamiyorum git gide benden daha cok nefret edecekler diye korkuyorum
- +1 yıl
yahu senden nıye nefret etsınler kustugun ıcın mı kusuyo dıye ınsan evladından nefret etmez ne hastalar var ne hastalar var amansız hastalıga yakalananlar var yanı boylesı bısey ıcın sen aılenden vazgecıyorsun ve bu cok sacma yanı ben ölüyüm o zaman yasamayım sen oyle dıyosan
Soran+1 yılkusarak zaten bir ölücem ve onlari tamamen kaybetmis olucam hic degilse bu sekilde iyilesirim evden kacinca iki lokma yemegin karninin tok olusunun degerini anlarim
Soran+1 yılkardesim benle küstü ne halin varsa gor ölmek istiyosan öl diye digerleri kendi aralarinda cozum ariyo tabiki doktor olarak ama ben düzelmeyecegimi biliyorum
Soran+1 yılcubku acizim. yedigi herseyi kusan 40 kilonun ustune cikmanin ölüm gibi oldugunu dusunen hastayim ben cirkinlessemde kemik torbasi gibi dolasmak istiyorum kendimden nefret ediyorum evden cikmak bile istemiyorum hayatim ye ic kus sadece bu başka bisey yok ve biktim artik
Soran+1 yılevet
Soran+1 yıladi ustunde hastalik bu
+1 yılakıllı ol kız şimdi burada onlarca karpaş cılar senin gibileri bekliyorlar aman
020 Yorumla
Soran+1 yıl21 yasindayim kendimi kollarim 2 saatlik yol mesafesi olan arkadasimin okudugu kucuk sehre gidicem o yardımcı olur bana
- +1 yıl
o zaman tamam kaçıcam deyince bir şekilde irtibata geçerler yardım bahanesiyle adres telefon verme sakın
Soran+1 yılarkadaşıma guveniyorum denez kimseye bisey zaten reşitimde
- +1 yıl
kızmı erkekmi arkadaşın
Soran+1 yılkiz
- +1 yıl
tamam kız arkadaşına kaçtın ne zamana kadar kalıcan orda
Soran+1 yılbilmiyorum ki
- +1 yıl
bence kaçma canım
- +1 yıl
özelim açık bir yazarmısın
- +1 yıl
Kusma sebebin nedir
- +1 yıl
@__Piraye__ senin iyiliğin canım
- +1 yıl
@__Piraye__ akiz sen burdamiydin😊😊
- +1 yıl
@Delitilki evet canım bu gün evdeyim dün spor fitnes günümdü bu gün avm lerden birinde gezmeye yürümeye gidicektim olmadı gelen giden nete sörf derken
- +1 yıl
Burcuyubulucam 😂
- +1 yıl
@Delitilki tilkim yeni girdim eve canisi😊beni mi takip ediyorsun
- +1 yıl
@Delitilki mesajlar karıştı napim
- +1 yıl
@__Piraye__ evet
- +1 yıl
@Delitilki prifilimi niye paylastin cane🤔
Niye böyle oluyor. Ve ayrica bu evden kaçacak bir sebep değil
08 Yorumla
Soran+1 yılbaska bir cozum gelmiyor ki aklima
Soran+1 yıldoktor degil doktorlar dolusu doktora gittim ama sonuc ayni
Soran+1 yılneden sehri sordun ki
Soran+1 yılvar ama uygulayacaklari tedavi ayni olur bence
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayir cozum olmaz aksine daha cok uzersin.
Bu hastalagin icin nasil bir tedavi goruyormuydun? İlac vs var mi08 Yorumla
Soran+1 yılcok tedabi gordum aylarca hastanede bile yattim ama olmadi
- +1 yıl
Ee bunun suclusu sen misin?
Bu sey gibi oluyor, şöyle agir bir grip olmuşsun ve tedavi icin ilaclar filan kullaniyorsun ama gecmiyor, sonra ben iyilesemiyorum diye kendimi suclu hissedip evden kacmak istiyorum...
Komik demi 😄
Soran+1 yıloyle degil iste. tedavi gorup ailem iyileştiğimi düşündü bana sorduklarinda hep kusmuyorum dedim ve bam dun kustugumu anladilar sence yuzlerine bakabilir miyim
- +1 yıl
Evet yalan soylemis olman hos degil ancak fazla abartiyorsun, bu yuzlerine bakamayacak duruma gelmek veya evden kacmayi dusundurtecek birsey degil
Soran+1 yıleger tekrar hastaneye yatirmak isterlerse mecbur yapicam bunu ama diger turlu yapmicam sanirim
- +1 yıl
Hastaneye yatmayi neden istemiyorsun? Sonucta tedavin bu sekilde gerceklesicekse bunu yapmak gerekir
Soran+1 yıldaha oncede yattim hemde aylarca
- +1 yıl
Çözüm olmayacagini dusunuyorsan farkli tedavi yontemlerini arastirip onlari deneyin oyleyse elbet bir cozumu vardır
Gizli Üye(30-35)+1 yılLan kazara hamile oldun zannettim. Bu ne biçim soru?
Kaç kızım, hatta nefes aldığından utanark kaç01 Yorumla
Soran+1 yılsize basit geliyo hersey
Gizli Üye(36-45)+1 yılIssız bir köşede cesedini bulurlar artık, kaç tabi...
01 Yorumla
Soran+1 yılboyle devam ederaede klozet basinda cesetimi bulacaklar
+1 yılYanlış bir çözüm bence
03 Yorumla
Soran+1 yılbaska guzel fikrin varsa seve seve dinlerim
- +1 yıl
Bu psikolojik bir durum muhtemelen ve evi terketmek çözüm değil ailen yanında olmalı herkesin başına gelebilir... sanırım bununla mücadele etmelisin ve yenmelisin
Soran+1 yılbaska bir cozum gelmiyo ki aklima
+1 yılkusuyorsun diye evden mı kacılır k
09 Yorumla
Soran+1 yılailemin yuzune bakacak yuzum yok
- +1 yıl
size beyin dagıtılırken şemsiye mi tutuyorsunuz anlamadım kı
Soran+1 yılevet canim oyle. nolur biraz anlamaya calissan
- +1 yıl
derdi veren ALLAH dermanıda verir sabret sen bugünlerde geçecek tıka basa yemek yiyeceksın rahatlamak için şişeelerce soda içeceksin göbegin çıkacak daha dur yasın genç azcık sabret :)
Soran+1 yılkeske ah keske. ama evde boyle rahatca otururken olmuyo o kiymetini bilemiyosun hicbirseyin
- +1 yıl
oruç tutmayı denermısın kanka
Soran+1 yılizin vermezler ki kilom cok az
- +1 yıl
yaw kilo aldırıcı mamalar vs ler var bıdaha gorunurmusun doktora
Soran+1 yılkilo almamda sorun yokki ben her yedigimi kusuyorum
pekı mıdende rahatsızlık var mı tam nedır bu?
01 Yorumla
Soran+1 yılpsikolojik bir hastalik tabi artik midemde de bir suru sorun var egildigim anda yediklerim direk geliyo
Kusmuğunu takip ederek seni bulurlar bence yapma
01 Yorumla
Soran+1 yıltobe yarabbim
+1 yılKaçmaya gerek yok.
Kısmamin nedenine bağlı tabi.012 Yorumla
Soran+1 yılgerek olmasa neden kacayim ki ailemi cok seviyorum ama mecburum
- +1 yıl
Mecburiyet neden
Soran+1 yılonlar iyilestigimi sanarken tejrardan kustugumu ogrendiler artik yuzlerine bakamiyorum ne halin varsa gor ölmek istiyosan öl dedi bana kardesim
- +1 yıl
Cahilliginden demişdir. Yenersin eminim
Soran+1 yılinan denedim olmadi yenemedim bu hastaligi
- +1 yıl
Yenersin. Bırakma kendini.. emin ol buna. Kax kiloya düştün
Soran+1 yıl31le hastanede yattim simdi 38 falan
- +1 yıl
Ne güzel işte artıyor. Botun kaç. Belki de çok almana bile gerek yok
Soran+1 yıl157 boyum doktor en az 45 olmasin dedi o da en az ben 40in üstüne bile çıkamam
- +1 yıl
Neden ki. Bende olabilirsin. 37 okan onu da olur kesinlikle. Bırakma kendini herkese inat
Soran+1 yılelimden geleni yapmaya caliscam
- +1 yıl
Kendini bitakma sadece. İyi olacaksın eminim
- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılHayır tabiki saçmalama kaçıp nereye gidicen
02 Yorumla
Soran+1 yılbaska sehirde okuyan arkadasimin yanina
- +1 yıl
Olmaz öyle şey kimse ailen kadar yanında olmaz hiçbir zaman
Aile & Toplum konusunda 9,1b cevap paylaştı. Neden her yediğini kusuyosun
07 Yorumla
Soran+1 yılbu bir hastalik midemde yiyecek saklayamiyorum rahatsiz ediyo ve cikarmam icin egilmem yetiyo
Soran+1 yılcunku basta parmak atarak kusturdum hep kendimi sirf kilo almadan yemek yiyebilmek icin
Soran+1 yılne yapicam peki
Soran+1 yıldoktorar gitti hatta bir suru doktora ama olmadi kusma yoksa yemek yemiyorum kusabileceksemde fazlasiyla yiyorum 2 senedir boyle
Bu bir çözüm olmaz kız ayool
01 Yorumla
Soran+1 yılneden ki
Gizli Üye(30-35)+1 yılTuvalete gittim s. çtım evden kaçmalımıyim?
09 Yorumla
Soran+1 yılhaha cok komik
Cevap sahibi+1 yılAynı şey
Soran+1 yıltabi canim senin gibi sığ kafa icin ayni sey. bisey bilmeden gelip bilmişlik yapma bu hastalik cok tehlikeli ve ben bunu durduramiyorum
Cevap sahibi+1 yılKız ben senin hastaliginla dalgami gectim? Hatta benim ablamda seninle ayni durumda ( hastalik olarak) ben sadece evden kacmak icin gereksiz bir bahane onu kastettim
Soran+1 yılcok gecmis olsun. ama inan artik baska carem kalmadi aklima baska bir yol da gelmiyo
Cevap sahibi+1 yılYa sacmalama onlar kızsada sana sen onların evladısın, senin kötülüğünü isterler mi hic. Zaten hastaligina üzülüyorlar bir de kaçarsan ohoooo hepten perişan olurlar
Soran+1 yılpeki napican iyilesmek icin aklima baska bisey gelmiyo
Cevap sahibi+1 yılDoktor ne diyorsa hepsine harfiyen uyucan ki yarın öbür gün bişey olursa ailenin gözünde suçlu durumda kalmayasın
Soran+1 yılkusmadan duramiyorum
- Aile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılOlmaz aptal olma
01 Yorumla
Soran+1 yılnapayim peki
+1 yılNerelisin?
06 Yorumla
Soran+1 yılniye ki
- +1 yıl
Takip etsene özelden yazayım
Soran+1 yılburdan yazar misin
- +1 yıl
Yardımcı olabilirim
Soran+1 yılburdan olsan