Abiler ablalar kardeşler Selamun Aleykum direksiyon derslerine gidip geliyorum hafta sonuda sınavım var ama araba kaldırırken Ve durdururken fren debriyaj gaz ilişkisi nasıldı yani hangisine basarken diğerini bırakıyordum şimdiden teşekkürler
Arabayı çalıştırırken ayağın debriyaj ve frende olacak. Sonra ayağını yavaş yavaş debriyajdan çekerken yavaş yavaş da gaz vererek arabayı kaldıracaksın. Arabayı durdurmak için de önce debriyaja sonuna kadar basacaksın ardından da frene basacaksın.
Arkadaşım iyi misin? :D Gaza basmanı söylüyorsam ve arabayı kaldıracaksan daha frene basmanın anlamı var mı, bence yok. Araba çalıştıktan sonra ayağını frenden çek gaza getir. Debriyajdan kaldırırken de gaz ver bu kadar. :D
@Vlad_Dracula Ay çok pardon. Ona bakarsanız anahtarı eline alması gerektiğini, nasıl tutması gerektiğini, nasıl deliğe sokup çevirmesi gerektiğini falan da söylemeyi unutmuşum... Gençler hiç araba kullanmadınız mı? Arabayı kaldırmaktan bahsediyorsak demek ki ayağımızı durduran etken frenden çekeceğiz GAZ verirken. Pes..
@MeridyeNN Olayım. :D @Vlad_Dracula Bebeğim, arabayı çalıştırırken debiyaj frene basıyorum. Araba çalışınca arabayı birinci vitese alıyorum. Sonra ayağımı frenden çekip gazın üstüne getiriyorum. Debriyajdan ayağımı çekerken gazın üstüne getirdiğim ayağımla da yavaş yavaş gaz veriyorum. Tamam?
Bu dengesizin dediğini sadece yokuş yukarı kalkarken yap hoş onda da el frensiz kaldırmak zor olur ama yeni araçlarda yokuş kalkış desteği var sıkıntı olmaz. Ben araba kullanmayı 12 yaşında kamyonda öğrenmiştim buna kamyon versen değil kaldırmak direksiyon dahi ceviremez
Freni bırakıp gaza basacaksın. Diğer ayağın debriyajda kalmaya devam edecek. Debriyajdan kaldırken ayağını, frenden kaldırdığın ayağınla da yavaş yavaş gaz vereceksin. :)
Arkadaşım aracın debriyajina basmak aracı boşa alır. Yokuş aşağı giderken el frenini indir ayağını frenden çek tamam. Düz yolda kalkarken debriyaja bas boşa al araci çalıştır yine el frenini kontrol el debriyajdan kaldırırken yavaşça gaz ver.
@Vlad_Dracula yokuş aşağı giderken bu arkadaşın dediğini yapıp el frenini çekip arabayı durdurmaya kalkarsan sınavdan kalırsın NET olarak. Arabayı durdururken debriyaj ve fren kullan.
Debriyajı hafif hafif kaldır araba hareket edecek zaten, hareketi hissedince ayağını yavaşça debriyajdan tamamen kaldır bunu yaparken hafif hafif de gaz ver.
Şimdi şöyle teorik sinavi 2. de kazandım Ve o ilk teorik sınav biter bitmez direksiyon dersleri oldu bende ikincide sınavı kazandığım için o arada zaman geçti bu haftada 3 dersim var çok stresliyim
En İyi Cevaplar