Üniversitede yurt arkadaşlığı nasıl olmalı?

Özel bir yurtta kalıyorum ve Odalarımız 2 kişilik. Oda arkadaşımla anlaşıyor gibiyiz yani illaki bazı şeylere gıcık oluyoruz ikimiz de ama fazla dile getirmiyoruz birbirimizi idare ediyoruz ama samimi de degiliz aynı bölümdeyiz o başka sınıfta ama. Sadece odada konuşuyoruz birbirimizin arkadaş ortamına pek girmiyoruz o benden önce başladığı için kendi arkadaş ortamında daha çok takılıyor. Bazen kendi arkadaşlarında kalıyor ve odaya gelmiyor bana hiç haber vermiyor gelmeyeceği zamanlar başta ben gelmeyeceğim bu aksam arkadaşıma gidiyorum diyordum o söylemeyin ce ben de söylememeye başladım. Normal olan haberleşmek değil mi sizce ben mi takıntılıyım ben bana mesaj atmadiğında beni pek adam yerine koymuyormus gibi hissediyorum yanlıs anlaşılmasın hesap vermek gibi değil yalnızca ben gelmicem arkadaşımdayim/disardayim merak etme mesajı..
Başka mesele asla birlikte ders çalışmıyoruz hep iyi anlasabilcegim birlikte bir şeyler yapabileceğim hatta en yakın arkadaşım olacak birini hayal etmistim yurt arkadaşı konusunda. Ama öyle olmadı. Ben ders çalışmak istiyorum ama o pek sevmiyor kitabın yanında bir de film acıyor veya bir yandan mesajlasiyor motivasyonum düşüyor
Hayal ettiğim gibi olmadığı için mutsuzum sanırım biraz evime gelince aşırı mutlu olurken yurda dönerken de bir hayli Üzgün oluyorum. Normalde insanlarla konuşmayı yeni birilerini tanımayi severim ama şansıma yan odadaki kızlar buzdolabı gibi aşıri suratsızlar
Oda arkadaşınla anlasamiyosan onlarla görüş yorumlarına önceden cevap vermek istedim
Kisaca Şu an tecrübeli olanlardan tavsiyelere ihtiyacım var fazla mi beklenti içerisine girmisim sizce bu durum normal mi daha büyük sorunlar yaşayanlariniz var mı?
Üniversitede yurt arkadaşlığı nasıl olmalı?