Bir arkadaşım Osmanlı Türk Hanedanlığı olduğunu belirtmekte.
Ama araştırma sağladığımda hiç bir padişahın annesi Türk değil.
Ama araştırma sağladığımda hiç bir padişahın annesi Türk değil.
"Hiçbir padişahın annesi Türk değil" demek yanlıştır. İlk dönem padişahlarının neredeyse tamamının annesi Türk'tür. Ayrıca, biz Osmanlı değil Türküz. Osmanlı bir millet değildir, millet olmanın kriterlerini taşımamaktadır. Zaten Osmanlı da Oğuz Türklerinin Kayı ve Karakeçili boylarından gelmektedir. Bu yüzden Osmanlı-Türk diye ayırmak yanlış olur. Osmanlı içinde yaşayan başka milletler de vardır, fakat bu durum Osmanlı'yı Türk olmaktan çıkarmaz. Bu konu hakkında Şemsettin Sami ve Hacı İbrahim Efendi'nin münazaralarını araştırabilirsin.
Osmanlı bir ailedir, Türk ise soy. Osmanlı hanedanından olmayan kimse Osmanlı Torunu değildir.
Hic inanma. onlara bilmem kac nesil milliyetci. olan arkadasim soy agaci ile kurt cikti :)))
cumhuriyet çocuguyum Türküm..
Cevap
12Cevap
Öff, ben Osmanlıcılara zıtımdır, adamlar türk hanedanı. Dilleri Türkçe (Öyle değil Osmanlıca diyenlerin anasına söverim), hayat algıları türk algısı (sünni arap müslümanı gibi yaşamıyorlardı), kendi soylarını türklere dayandırıyorlar zaten.
Yok anası türk değilmiş, ee ne var? O kafayla bakacaksak zaten TÜrkiye'deki kimse türk sayılmaz.
Yav zaten millet farkında değil, hakiki ecdadları genelde Osmanlı'ya isyan edip duran Celaliler falandı.
Kardeşim osmanlı torunuyum diyenlerin hepsi Anadolu'da yaşayan gariban Türkmen torunu. Osmanlı Türk kimliğini reddeden, onun yerine ümmetçiliği ön plana alan bir aile sadece.
Biz ataerkil bir toplumuz annesi nereli olursa olsun babası Türk ise çocuk Türk tür. Düşüncenin temeli bu.
Bu bakış açısı “ kadınlara sofrada, öküzden sonra yemek vermemize” neden oldu. Hayır efendim egemen ideoloji ataerkiyi dayatıyorsa sen de bunu kabul edeceksin değil. Neymiş baba nereli ise sen de oralıymışsın. Baştan sona cacık anlayış.
Şu soy ile övünme ortadan bir kalksa. Yani sonuçta herhangi bir ailede dolayısıyla soyda doğma olasılığı herkes için eşit.
Türkiye devleti Osmanlının devamı sayıldığı için hem osmanlıyız hem türküz
osmanlı 1300 lerde varolmayıp fetihler yapmasaydı şu an anadoluda türkler değil bizanslılar olurdu
Hanedan soyundan gelmiyorsan Osmanlı torunu olamazsın zaten.
Tabikide bir yerde kız alma verme konusu olacak dünyadaki herkes Türk değil ya hey Allahım buda mi gelecekti başımıza
Orhangazi (2. hükümdar) ile başlıyor yabancı gelin almak.. Soyları Türk diyemeyiz.
Osmanlı diye bir ırk yoktur.
Soy babadan geçer anneden değil.
Cumhuriyetiz. Mustafa Kemal Ataturk'çüyüz.
araştırma nasıl sağladın?
Orta Asya’dan geldiğimize göre Türküz
Ne alaka? Orta Asya'dan her gelen Türk mü oluyor ? O zaman sana göre Moğollar, Evenkler, Siyenpiler, Şorlar, İtelmenler ve daha adını saymadığım halklar da mı Türk oluyorlar Orta Asya'da yaşadıkları için? Yanlış bir görüş.
@ArapKedisi cümleyi saptırma bence, kastettiğim kökenin Türk olmasıdır.
Ne saptıracağım senin bilimsel olmayan cümleni? Cümlen o kadar saçma ki, saptırılmayı bile hak etmiyor.
@ArapKedisi bilimsel olduğunu iddia etmedim ki, saydığın halkların evenkler ve siyenpiller zaten Moğol, şorlar da Türk’tür zaten. Ne anlatmaya çalışıyorsun ki
Moğollar, Şorlar, Siyenpiler Türk mü :D Cidden güldürüyorsun. İkinci sınıf ülkücü forumlardan aldığın bilgilerle gelme bana. Al sana Central Asia'nın Antropolojik bilgileri: anthropology.net/.../
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19723301
bmcgenet.biomedcentral.com/.../1471-2156-10-49
www.genomturkiye.com/orta-asya-genetik-yapisi.html
@ArapKedisi yazdığımı anlayabildiğin zaman devam edelim, tamam? Mesela evenk ve siyenpiler için ne yazmışım bir daha oku
Bana Wikipedi ve ikinci sınıf ülkücü forumlardaki bilgilerle gelme. Sana yukarıda antropolojik bilgilerin hepsini attım. Üşenme de oku. Şorlar ayrı bir genetiğe sahiptir, keza Evenkler ve Siyenpiler de öyle.
Genetik akrabalık var diye aynı milletten olunmuyor. Moğollarda Türk genetiği var, Türklerde de Moğol genetiği var. Ama bu durum Moğolları Türk ya da Türkleri Moğol yapmıyor. İkisi ayrı milletler, antropolojik yapıları ayrı. Bu yüzden ne Evenkler ve Siyenpilere Moğol, ne de Şorlara Türk diyebilirsin. Yukarıda attığım bilimsel araştırmaları oku, zaten bu savunduklarının saçma olduğunu farkedeceksin. Hepsinin antropolojik yapısı birbirinden farklı.
@ArapKedisi ee sonuç? Varmak istediğin yer ne?
Bişey savunmuyorum olm, sen iyi misin
Yani daha neyi savunduğunu bile bilmiyorsun. Sırf konuşmuş olmak için konuşuyorsun. Sosyolojiye ve antropolojiye aykırı bir yorumda bulunup bir de üstüne bu konuda diretiyorsun. En önemlisi de dediklerine inanan biri varsa, onun zihnini kirletmiş oluyorsun. Yeterli mi bu sonuç? Yoksa daha da sayayım mı?
@ArapKedisi sen yazdıklarımı bir daha oku bence
Kardeş sen baştan hatalısın zaten. "Orta Asya'dan geldiğimize göre Türküz" demekle fire verdin. O kadar hatalı bir genelleme ki, insan düzeltme ihtiyacına giriyor haliyle.
Atatürküz biz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar