Başka bir şey demiyorum ahım yeter anlayana
Ben her acımı Allah’a bırakıyorum demek yeterli bence

İyilik genelde yaramaz insanlara çünkü "Doğrusu insan çok haksız ve çok nankördür."-Ayet..
İyilik insanlara yarar mi yaramaz mı aslında bunun bir önemi olmamalı, insanları memnun etmek zordur. Yanu iyilik kişinin kendisi için veya başkaları için değil, iyiliği yaratan için yapılmalıdır.
Yaptıklarınızda rıza-yı ilâhî olmalı. Eğer O razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Eğer O kabul etse, bütün halk reddetse tesiri yok.” -Said Nursi
Ayrıca dünyada yapılan iyiliklerin sadece dünyadaki karşılığı bire ondur ve bu en az olanıdır. Rabbimiz bire yüz, ikiyüz, yediyüz, yedibin mükafat da vermektedir. Ahirette verilecek bu kat kat mükafata göre, dünyada verilenler kıyas bile edilemeyecek kadar değersizdir.. Yani insanlara yaramasa da bir önemi yok onlara yaramasının..
hayır olamam
düşünce yapıma ters çok yapmacık durur
Evliyadan bir zat, suda bata çıka ilerlemeye çalışan bir akrep görür. Onu kurtarmaya karar verir ve parmağını uzatır. Fakat akrep onu sokar. O zat tekrar akrebi sudan kurtarmaya çalışır, ama akrep onu tekrar sokar. Yakınlardaki başka birisi ona, onu sürekli sokmaya çalışan akrebi kurtarmaya çalışmaktan vazgeçmesini söyler. Ama mübarek zat şöyle der:
Sokmak akrebin fıtratında vardır. Benim fıtratımda ise sevmek var.
Akrep sokuyor diye kendi fıtratımda olan sevmekten niçin vazgeçeyim?
İyi niyetlerimiz suistimal ediliyo evet ama yinede istesekde kötü insan olamayız biz sadece daha dikkatli olabiliriz.. insanları filtreden geçirerek eleyebilirsek o zaman fazla üzülmeyiz...
Cevap
17Cevap
Olmayalım tabiki. boşver kuzum yüreğini yakanı Allah’a havale et. bende öyle yaptım , boynuzsuz koçun hakkını boynuzlu koçtan alacak olan Rabbim , kimin yanına koyar ki kul hakkını...
Tabiki kötü biri olmayacaz tabiki ama daha dikkatli daha emin adımlarla devam edecez yani insan sarrafı olup kişiye göre ya yakınlaşacaz ya da uzaklaşacaz
Kötü biri olmak istiyorum desem yeridir.. Çok iyi olunca ahını çok çekiyorum..
Duruma göre bence ah almak ya da ah etmek
Hayir tabii ki... insan evladi dort duvar arasinda karanlikta kaldi diye güneşe küsmemeli... o güneş o duvari deler :)
Hayır kötü biri olmayalım lakin suistimal eden kişiyle aramıza uzuuuun mesafeler koyalım
Eğer yapılanlar karşısında kötü biri olabilseydim benden kötüsü yoktu ama ben yinede yapamadım
İyikide olmamışım diyorum 😊😊
Ne güzel :)
Öyle bir riske girmedim :)
Bilemiyorum ne geçerdi ki kendini yormaktan başka :)
Her şeye rağmen iyi niyetli olmaya devam edebilmektir önemli olan.
Iyi insanlar kotu olmak istedikce iyilige daha cok yaklasirlar..
Ben herzaman herşeye pozitif bakarım. Hep iyi olmaya çalışırım. Ne olursa olsun... paylaşmayı mutlu olmayı ve mutlu etmeyi ćok seviyorum...😎
Soru sormuşsun sorunun cevabını da vermişsin karmaşık bir durum 😵
Sende bir iyi bir kötü yapabilirsin yelken suya inince oda suistimal etmiş
Sana yapılanları havale et.. elbet karşılığını bulurlar..
Sorun değil zevkle olurum
elif gibi sevmeli herkes dimdik dosdoğru...
Olamazsin ki neysen o oluyorsun
Düşünmüyor değilim aslında
#iyiaksamlar
Kötü biri olmayı onlar gibi davranmayı mı üzmeyi mi yeğliyorsun?
Neden?
Ne yaptılar da böyle düşünüyorsun
Çoğunluk öyle maalesef ama kimseye sevmek ve değer vermek de yaramıyor
Hem de üzülen ve yıpranan
Hayır kötü olmak gideni geri getirmiyor
adamına göre evet. yoksa hep suistimal
Öyle sanırım
O yüzden kimseyi sevmiyorsun kalbinde kimse yok :)
Suistimale açık olacak kadar saf olma yeterli...
Hayır elbette.
olmayalım yaaa
Reste rest
Evet
olalım napalım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar