Suan evde ama yanina kimse yaklasamio hirlio hih die sesler cikario elimi her yerimi tirmaladi enson elim icler acisi hala acio annem bole devam ederse gider dio nasil kendime alistiririm acil bilgi istiorum
tesekkurler
tesekkurler
zaten yanındaysa sana alışmış demektir ama kedi bir vahşi haycandır onun oyun anlayışı budur. senin canını yaktığını ona hissettirirsen sana daha kibar davranır elbetteki ama bu onun doğasını değiştirmez, sen bir aslandan kibarca tırnaksız oynamasını bekliyorsun. dışarı hayatını bilen bir kedi asla ev kedisi gibi tırnaksız gezmez. gerçi bu benim daha çok hoşuma gidiyor. bol bol kavga ederdim bende kendi kedilerimle boyna yaralanırdım ama zevkliydim :D hatta rada bende onu ısırırdım :D
yemek vereceksın sevdıgı cınsten ılık sut az olmak kaydıyla pişmit et bunları verırken hep yanında dur konus gel pisi pisi diye alıştır yemekleri hep az daha kendıne yakın bırakmaya basla enınde sonunda alısacaktır ben o şekilde bir sokak kedisini çok tatlı ev kedısı yaptım hemde kocaman kedıydı haa yası kemale ermiş görmüş geçirmiş vahşi kedi sohbaharını benim masamda yavru kedi gibi benle sakalasarak benle uyuyarak yanımda oturarak geçirdi
ben dediklerini yapıyorum sütü içerken seviyorum ama içmi yorken sevemiyorum
pisipis değince gelio ama yaklaşmıyor bu arada sokakta bakıyorum
bende sokak kedisini besledim ve bana biraz zor alıştı ilk başta çenesini kulağının altını gibi yerleri okşa felan biraz ılık olması şartıyla sevdiği içecek (süt) ver ve mamasını suyunu eksik etmemelisin. birde onunla oynarsan eminim alışır (oyun için önerilerim: ip , balon , top küçük olcak sartyla) ben beslediğimden beri kanka gibiyiz :D
sevgilerr
benimde 3 kedim var bende sokaktan almıştım onları.önce hayvanının yerini ,kumunu belirli bir yere koy oda alışsın ev ortamına .sanırım güvenemiyor şuan sana korkuyo zavallı zamanla alışır aynısını bende yaşadım şimdi dibimden ayrılmıyor fazla üstünede gitmemeye çalış arkdaşım.
Cevap
14Cevap
hala korkuyo zavallı hayvan kesin onun canını yaktın ya da korkutacak bişey yaptın. sakin hareketlerle yavaşca yemek uzat ve yanından uzaklaş yemeği az ver ki acıksın ve bidaha istemek için peşinden gelsin. sonrası ödül ve ceza olarak falan devam eder (bence)
cırmaladığı yerleri bol sabunlu suyla yıka. ve hemen batikon sür .tatlı tatlı kaşıntı yapar söyliyim.mikrop kapmasın, sokak kedileri oldukları için veba mikrobu bile taşıyabilir. fare yediklerinden dolayı, daha doğrusu fare ve bilimum etli haşere yediklerinden dolayı. . ben kapımda yavrulu büyüklü kedi beslediğimden yazdım. bilgine..
kendi haline bırak önüne yemeğini ve uyuması için sıcak tutacak bir yer olustur korkutmuşlar o yuzden yapıyor
biraz palazlanınca ilgisini cekebilecek oyuncak bul ip ucuna küçük bir kagıt parcası hışırdayan birşey ilgisini cekebilir ama once alısmasını bekle
annesini arıyorda olabilir sabah olunca veterinere sor istersen düzgün biri olursa rehabilite edebilir kutuda tutar bir sure ayrıca mama koyduysan umursama senin bakmadıgını gorunce o gezinmeye baslar yemegini yer
veteriner eve gelebilir! fareden korkacagını sanmam daha ne olup bittiğini anlamıyordur biraz kendi haline kalsın odada tek basına kalsin veya hiç ilgilenme vermişsin yemeğini zaten
evde beslemiceksin umarım?
ben de yavru sokak kedisini sahiplendim ama bahçemde yani evde değil
evin içinde beslenmiyor mu?
doğru bulmuyorum ben,besleyen besler tabii ki
hm o zaman iyi edersin canım isim koydun mu,yakın zaman da çok sevdiğim köpeğime araba çarptı ve öldü:(
tekir olabilir :)
kuduz olursun bilmediğin hayvan eve alıp tırmalıyor..
1-2 saat odanın içinde bırak kendi haline, etrafa alışsın. sonra odaya gir yiyeceği birşeyler ver sonra sev okşa. ertesi gün de veterinere götür 2 aylık falansa aşılarını yapsınlar
Eğer yetişkin bir sokak kedisiyse evde zor. Zaten sokağa alışmış bahçede falan beslesen daha iyi. Yavruysa eğer kendi haline bırak, yiyecek bir şeyler ve su ver. Alışır zamanla.
Eline alıp sevmeye çalışma yemeğini ver. Sık sık yanın da bulun ama zorla sevmeye kalkışma.
iyi hih diye ses çıkarıyo pıh da yapıyomu :) hıhlayan kediyi niye aldınki sende :))
Sokakta yavru bir kedi buldum 1,2 kedi ile birlikte bazı gunler gelip besliyorum.
Sadece yemek yerken dokunduruyor, başka türlü yaklaştırmıyor
Ona " Yün " diye sesleniyorum😆
Nasıl ev kedileri gibi sevip oynüyıp arkadaş olabilirim 😙?
kediyi rahat bıraksan, seninle evde yaşamak istemiyor belli ki.
Bir kdi çizelim ve Adıda Şerafettin olsun ve bu bizim küçük sırrımız olsun
yemekle kandır yemekla..
annem başıyla oyna başını okşa
o zaman yiyecek bişiler ver süt falan
Bizim evde var (= Çok korkak salak kedi :D
yiyecekle alıştırırsın öncelikle devamlı sen ver
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar