Arkadaşlar atatürkün cenaze namazı gorüntüleri niye yok? ya da anıtkabırde dini bir motif? Evet bana kızıcaklar ama ateist biri muhafazakar bir partiyi begenmeme gibi bir lükse sahipken bende dindar olarak atatürkü sevmeyeblrm..neden atatürkü sevmeyene bukadar tepkl yagıyo
Cevabın nedir?
+1 yılMerhaba Arkadaşım.
Kimseyi asla sevmek zorunda değilsin fakat yaptıklarından dolayı saygı duymak zorundasın. Cenaze namazı derken ben hiç cenaze namazına gittiğimde fotoğraf çekilen, video alınan bir durum görmedim. Türk milleti yas'tayken video fotoğraf ne diye onu anlamıyorum...
Din soruna gelelim. En basit çanakkale savaşında vardiyalı diyebileceğimiz kılınan namazları hatırla bence. Hepsini geçtim, mecliste kararların ardından ilk fatiha duasını kim okumuş ve ardından kimler takip ettirmiş.
Çoğu arkadaş mason'du diyor. 3.derece karaciğer hastası olan biri (tövbe est) göğsünü değilde basur bölgesini mi tutacak? İllaha bir poza benzetilmek isteniyorsa Türk tarihinde olan Bilge Kağan var, onun pozuna benzetilebilir(!?)
"Yok efendim Atatürk şeriat'ı kaldırdı" diyen bayan arkadaşlarımız da var. Onlara cevap veriyorum şimdi -> link
Atatürk'ten önce Türkiye topraklarını ve Atatürk'ten sonra gelişen Türkiye topraklarını zaten biliyorsun(dur umarım).
Dediğim gibi arkadaşım, kimseyi sevmek zorunda değilsin ama yaptıklarından ötürü saygı duymak zorundasın. Dindar biri olarakta Atatürk'e daha bağlı olman lazım aslında ama sanırım sen hayatını "ANLAMAK İSTEDİĞİN GİBİ" yorumladın ya da gerçekten bilgi sahibi değilsin, neyse...
Teşekkürler...82 Yorumla- +1 yıl
Saygı duyarım ama sevmekde zorunda degilim. yazık onun heykeli için harcanan paraya. ha işimize yarasada hergün heykel yapsak aynı putpersler gibi. ha benim atam degildir.
En İyi Cevaplar
+1 yılBakın öncelikle İslam'ı doğru anlamak gerekiyor yoksa Afgan mollalar gibi herkesi recm etmeye başlarsınız ya da adınızdan başka Müslüman yeriniz kalmaz. Islam bütünen yaşanan bir dindir bir kısmı yaşanıp diğer kısmı bırakılamaz. Ayrıca din insanın sosyal hayatını da düzenler sadece imanî bir mesele değildir. Atatürk halifeliği kaldırıp tekke ve zaviyeleri kapatıp Müslümanları asıyorsa kimse kusura bakmasın ben ona Müslüman demem. Kendisini istediği şekilde adlandırabilir, zira IŞİD te Müslüman olduğunu söylüyor. Eğer bir insan gerçek Islamî hayat ile yaşamak istiyorsa devleti de Islamî olmalıdır zira laikliğin İslam'da yeri yoktur. Ayrıca şahsen ben cumhuriyet taraftarıyım halifelik gibi bir makamın da halkın iradesine kalması gerekiyor. Bunun yanında İslamî olarak yaşamak istemeyen ve dini umursamayanların Atatürk'ü sevmesini anlarım. Ayrıca Atatürk milliyetçi görünmesine rağmen gerçek bir batı kopyasıdır. Avrupa taklididir. Bu şahıs her getirdiği şeyin başına Milli yazmış, içindeki batı menşeini gizlemiştir ve bence Türklük kimliğine en çok zarar veren kişidir.
51 Yorumla
+1 yılaha bak bitane daha. neden cenaze namazını çeksinlerki? özel birşeydir bu. çekilmez. en azından o zamanlar öyleydi. sen şuan her kıldığın namazı videoyamı çekiyorsun? saçam saçma konuşma. dindarsin diye onu sevmemek zorundamısın? din ile Atatürk ün ne alakası var gerizekalı. sen Paygamber Allah din ile Atatürk ü nasıl bir kefeye koyuyorsun? biri ayrı biri ayrı. ayrıca Atatürk ölmeden tam önce "aleykümselam"diyerek ölmüştür. melekler ölürken yanına gelir "selamın aleyküm"derler cennetlik insanlara. ayrıca hem sen kim oluyorsunda bir partideki insanları hiç tanımadığın atanı ateist ilan ediyorsun? sen kendini tanrı falanmı sandın? insanları dinsiz ilan etmek sanamı düştü? içinde yaşıyorlar belki dinlerini sen gibi insanların gözüne sokmak değildir dindarlık. neyse ben bişey demiyim anlamazsın
1020 Yorumla- +1 yıl
Madem bir ülke kurtardın tüm dünya tanıyor seni saygı değer birisin, milyonlar etkiliyorsun. Bunu yapan adamın cenaze namazını çekmeyceklerde kimi çekecekler ?; mayoyla birayla her şeyle varken pozu cenaze mi yok ? Masonluk kokusu var..
- +1 yıl
masonluk mu? aha şimdide biri gelip beni mason ilan etti. Benim didim ben ile Allah arasındadır. Efendimiz buyumuştur ki dininizi içinizde yaşayınız yapacağınız iyilikleri gizleyiniz övünmeyiniz sevabı bol olur demiştir. siz beyinsizler anlamıyorsunuz sanırım. Atatürk te her normal insan gibi dinini içinde yaşıyan bir insandı. ayrıca sizin mason dediğiniz adam mason lacolarını öldürülmek pahasına olsa bile kapatmıştır. araştırda gel
- +1 yıl
Gözünle oku lütfen :) mason diye sana demedim .. İlk kurulan mason devlet Tc ise ? ve ist kurulan mason localarının lideri atatürkse ? bir zahmet sende araştır.
- +1 yıl
ölüp giden adamın arkasından iftira atıp mason ilan etmeye utanmıyorsun değilmi? insanları dinleri ile yargılamayada utanmıyorsun tabi. aman Allah a yakın bana uzak ol.
- +1 yıl
Amin gardaş sağol duan için.
- +1 yıl
Allah a yakın olmak derken ölmeni kast etmiştim.
- +1 yıl
bilgim var zaten. git bitirmeye çlaışmaya devam et ozaman bayan zeki
- +1 yıl
hayatımda bira içmedim neyin genellemesini yapıyorsun ?
- +1 yıl
insanların içkisi sanamı düştü kedicik ? :DD
- +1 yıl
beni kimse atamdan soğutamaz. özellikle siz gerekisz insancıklar :D
- +1 yıl
hahahahah kafalar jüpiter atandan biri sogutmaya calısmadı ztn hahaha kendini ikna etti azq
- +1 yıl
''Aleykümselam'' demesi olayı palavradan ibaret. Bir milletin varoluşunu bir kişiye dayandırmak o millete hakarettir.
Aslında tepki yağmaması lazım. Neden, çünkü kimi insanlar haşa Yaratıcı bile inkar edip şirk koşabiliyorken, bir kulu sevmek zorunda değiliz ki. Ayrıca o da Allah'ın bir kulu ne kötü sözler demek gerekir ne de seviyorsan tapmak derecesine getirilmeli.
Bir yapragın kıpırdaması bile yüce Allah'tan sorulur. Atatürk'ün o kadar hoş şeyler yapmasına izin veren de Yüce Allah'tır. Allah ismezse hiçbir şey olamaz. O sadece bir vesiledir.114 Yorumla- +1 yıl
Hiçbir insana duyulan sevgi, Allah ve Resulu'ne duyulan sevgiden üstün olmamalıdır. Allah'ın hükümleri haricinde herkes ve her şey sorgulanabilmeli.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
38Cevap
+1 yılsevmek zorunda değilsin eyw da saygı göstermek zorundasın ki
şuan evinde rahat rahat oturup bu kadar rahat konuşabiliyorsan bunu Atatürk'e ve kahramanca şavaşıp ülkemizin ferah içinde yaşatmak için kanını vermiş şehitlerimize gazilerimize saygı duymak zorundasın senin burda amacın polemik yaratmak oda bir nevi saygısızlıkya o konuya deyinmiyorum bile vakfettiğin gibi dindar biri olarak kurdugun cümlede seni bugün dindarlıgına kavuşturan yeğane insanlardan nasıl ki diğecekolurasn ki demessin çünkü işine gelmez ben yinede deyineyim kurtuluş savaşını kazanamız dış mihrakları yurttan kovmamız Atamız ve şehitlerimiz sayesinde oldu kaldıki eğer olmasaydı şuan sen müslüman bile olmazdın babanın kim oldugu dahi belli olmazdı islamın kökünü kazırlardı bugn sen burda oturum rahat rahat fikrilerini savunamaz ibadetini yerine getiremezdin hoş tohumlarınız nerde geliyor bilinmezya sen ve sana akıl veren Atatür ve Devlet düşmanlarının fikirleri sapkınlıkları nasıl bir müslümansınız sorusunu sordurtuyor ınsanlara bu yapılanlara resmen yedıgın tabaga sıcmak denır
yağan tepkiyse zorla sevmek zorunda olman değil sevmediğin halde dolaylı yoldan aşşalamaya kalkman Türk milleti ve müslümanlar için yaptıklarını bir kenara atmak için dem vurmandan bu kadar tepki
ama ne güzel bir atasözümüz var
Altın çamura düşmekle kıymetini yitirmez. anlaya bilen özgür beyinlere hitaben30 Yorumlaataturku sevmeyebılırsın ama sevmeme sebeplerın bunlar olmamalı.dın oyle bır sey kı herkes kendı ıcınde yasar ve herkes kendınden sorumlu.cenaze namazı goruntulerı olmayabılır ıckı ıcıyo olabılır bunların gunahını sen mı cekeceksın? bu bır gerekce ya da bır sebep degıl.adam hacı hocalık yapmamıs basbakanlık yapmıs dını motıff aramak nasıl bır mantıkdır ya.su an namazda goruntusu olanlarıda goruyoruz ayrıca.ama ıllakı buna akrsıyım dınını yetersız buldugum bır adamı sevmem dıyorsan dınını yetersız buldugun adamın sana sundugu ımkanlardan yararlanma.kurtardıgı,kurtatmaya onculuk ettıgı topraklarda bulunma.ya da en azından bunları yaparken yuzun kızarsın.
127 Yorumla- +1 yıl
Sonuna kadar katılıyorum
- +1 yıl
aferın kızım
- +1 yıl
lan. kendin itiraf ettin. senin akrabaların o hakaret ettiğin Atatürk ile birlikte savaşır bir olur iken sen gelmiş burda, neyse neyse.
- +1 yıl
Galiba mustafa kemal seni avukatı olarak tutmuş yazık sanki ülke onun tapulu malı bunlarda varisi adam yolluyorlar ffdlvxd
+1 yılAtam'a saygı sevgi duymayan insan ben Türküm demesin ..!
ne kadar kayıtsız, cahil, at gözlüğü takan insan var ki ortalıkta rahatça Atam a laf söyleyebiliyor ..?
benim annemde kapalı, babamda beş vakit namazını kılar, çok şükür ki bende inançlı biriyim ama din ve devlet birbirinden ayrı konulardır !
bunu idrak edemeyen beyinlerden ne beklenir ki..?
sizene onun inancından ya sizene..?
kimin haddine sorgulamak..?
tabi Atam ın sayesinde çağdaş medeniyetler seviyesine geldik ya kimileri medeniyetsiz olmakta direniyor
burası Türkiye Cumhuriyeti !
rabbimiz Allah, peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v
önderimiz Mustafa Kemal Atatürk!134 Yorumla- +1 yıl
Biyolojik yaşın 28 belli ama islamı idrak edememişşin bırakın artık işinize geldiğini almayı ya hep ya hiç
- +1 yıl
Sen gercekten şakamısın ya Namaz, dua gösterişti herkesi kendine inandırdı çok zekiydi doğruya doğru ama savaştan sonra asıl kozlarını oynadı 100 senedir inancını yitirmış bir millet, yıllardır devam eden kürt-türk meselesinin yani ırkçılığın temelini atan bir kisiydi daha bunlar bilinenler 16 bin tescilli alimi asanda oydu ortalıkta cenazeyi yıkacak adam bırakmayan da, bunlar mı müslüman!!! Biz tek ömderimiz hz. muhammed'dir mustafa kemal'e ulu deyip duruyorsunuz
ulu ( ulaşılamayacak denli yüce) olan sadece allah'tır. Eğer birazcık inaçlıysan gavuran taklitçiliğini yapan adama aşık olacak kadar canım değilsindir avurupa hayranlığınız bi bitmedi be, tuvalet temizligini daha bızden öğrenen avrupaya mı aşık oldunuz? kültürümüzü unutturmaya çalıştırdılar sözde kadının özgürlüğünü istediler ama aslında onlar kadına ulaşmanın özgürlügünü istiyorlardı bu kadar safff olmayın! - +1 yıl
Sen gercekten şakamısın ya Namaz, dua gösterişti herkesi kendine inandırdı çok zekiydi doğruya doğru ama savaştan sonra asıl kozlarını oynadı 100 senedir inancını yitirmış bir millet, yıllardır devam eden kürt-türk meselesinin yani ırkçılığın temelini atan bir kisiydi daha bunlar bilinenler 16 bin tescilli alimi asanda oydu ortalıkta cenazeyi yıkacak adam bırakmayan da, bunlar mı müslüman!!! Biz tek ömderimiz hz. muhammed'dir mustafa kemal'e ulu deyip duruyorsunuz
ulu ( ulaşılamayacak denli yüce) olan sadece allah'tır. Eğer birazcık inaçlıysan gavuran taklitçiliğini yapan adama aşık olacak kadar cahil değilsindir avurupa hayranlığınız bi bitmedi be, tuvalet temizligini daha bızden öğrenen avrupaya mı aşık oldunuz? kültürümüzü unutturmaya çalıştırdılar sözde kadının özgürlüğünü istediler ama aslında onlar kadına ulaşmanın özgürlügünü istiyorlardı bu kadar safff olmayın!
Gündem konusunda 4b cevap paylaştı. Dinle atatürk arasında bir bağ kurma amacı neden güdüyorsun ki? Adamın askeri dehası, vatan millet sevgisi, başarılı yöneticiliği bizi ilgilendiriyor. O olmasaydı başkası çıkardı demişsin; başkası çıksaydı onu severdik ama başkası değil o çıktı. Bu yüzden de onu seviyor, saygı duyuyoruz.
Bu arada birini sevmediğini söylemek ne kadar çirkin birşey farkında mısın? Ölmüş bir insanın ardından, sırf seninle aynı görüşü paylaşmayan insanlar seviyor diye ben sevmem diyorsun. Matah gibi de yazıyorsun. Bende kimleri kimleri sevmiyorum ama bu sadece beni ilgilendirir. Böyle artis gibi yazmaya gerek yok. Geçen gün 10 kasım da bikaç şerefs*z atatürkü sevmiyoruz gibisinden yazı paylaşmıştı. Ulan neticede ölüm yıldönümü bu. Sevmiyorsan da saygı duy, ölüme saygı duy kapat çeneni yani. Bu nedir ya azcık toparlayın kendinizi.51 Yorumla
+1 yılSevmemek cok ayri birsey, Sen Ataturku neden sevmiyorsun? dini bir dusunceye sahip olmadigi icinmidir? Ataturk olarak bakmamak gerekir olaya. Bir insan dusun karakterinden kendisinden hic bir bilgiin yok kim olursa olsun dini gorusunu orataya acikca koymayan bir insani sevmicekmisin? anlamiyorum neden Ataturku sevmiyenler cogaldi. Dini yonde mi sevmiyorsunuz? bu Bir cahil ziniyetir. ona hic mi birsey borclu degiliziniz? o olmasaydi herkez bugun kara carsafla dolasiyor ikinci irak iran olurdu. Ataturku bir birey olarak gormeye calisan eminim dusuncen degisecektir. bir insani sadece dini gorusunun orataya kolmadigi icin sevmemezlik Cehaletir baska birsey degil
49 Yorumla- +1 yıl
Ben ak partiyi yaptiklari yuzunden sevmiyorum, bisey mi kazandirdi millete ayrimciligi ogretmekten baska, iki yuzlulugu ogretmekten baska. ATATURK ile akp karsilastirilmaz
- +1 yıl
Kimseye tapmak zorunda degilsin kardesim, beyni yikamislar senin ;) eyvvalah
- +1 yıl
Bunu biliyorum komunist ama yinede o olmasaydi daha beter olurdu hersey.
- +1 yıl
ne demeye çalısıyorsun sen kardeşim heryer kara carsaf olurmusmus bu nasıl bir acziyetlik hosuna gitmiyorsa benim dinime rabbime SAYGI DUAYCAKSINIZ sonra saygı bekleyeceksniz insanlar ALLAH a rahatca sövebilirken mustafa kemale sövenler içeri alınıyordu kimse kimseyi kandırmasın lütfen
- +1 yıl
@-Komünist Kardeşim bırak bizim beynimiz yıkansın yobaz olalım bunlar çağdaş olsunlar bir kere buradaki insanlara bu meseleyi sorman lazım sitede yeniyim özeli felan varsa gel anlatayim sana icraatlerine bak Mustafa kemal apaçık bir kafirdir bunu gerçek atatürkçüler söyler aziz nesin vs. ama ülke için yaptıkları tartışılabilir İcraatine bakmalısın şu an laiklik nedir araştır laiklik Ey Allah kusura bakma da senin kanunların burada geçmez demenin gavurcasıdır bir avrupa ülkesinde liderler görev başına gelirken incile el basar bu en basit örnek düşünsene Tbmm de kurana el basıldıgını aaa irtica laiklik elden gidiyo diye aglamaya başlarlar bak kardeşim mustafa kemal hakkında vallahi insanlar daha su 20 yıl öncesine kadar eleştiride bulunamazdı dedelerimiz kuranı topraga gömerdi bunda cok büyük meseleler var iyi araştır o yüzden kimse sözleri yaldızlı hale getirip dallandırıp budaklandırmasın umarım bu konuda biraz senin için bakış acısı kazandırmısımdır
- +1 yıl
gujini yazdıklarım senin için yanlış etiketledim
Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı. Şimdi sana bir güzel saydırmam lazımdı ama ben senin kadar şeref yoksunu olmucam..
Öncelikle dindar biri olabilirsin ama Atatürk sana ne yaptı ? Anne'ni yunanlardan,fransızlardan,ingilizlerden ve amerikanlardan kurtardı diye suçlumu oldu. ?
O Allah'a sövenlerinde Allah belasını versin.! Atatürk'e sövüp saygı duymayanlarında Allah belasını versin.! Sevmeye bilirsin zorla sevecek değilsin ama saygı duymalısın.Sana tapacaksın diyen yok arkadaşım zaten.Herşey Allah'ın elinderdir amenna ama Allah sana böyle yüce bir adam gönderiyor sen mal gibi adam'a karşı çıkıyorsun beyin yoksunu amip.. Şimdi sana soruyorum Atam'ın Savaşarak kaybetmediği toprakları senin taptığın başbakanın savaşmadan kaybettide sen onun neğini seviyorsun ?50 Yorumla
+1 yılGüzel kardeşim müslümansın dimi Atatürk eğer önderlik edip Ankara da yeni bir milli mücadele başlatmasaydı ne olurdu hatırlayalım dilersen? Osmanlı toprakları karadeniz taraflarında ermenistan ırak yakınlarında ingiliz aşağılarda fransa egede yunan italyan vs şeklinde 154114 parçaya bölünüp paylaşılacaktı neden çünkü anadolu gerek yer altı gerek yer üstü (jeoloji mühyim) kaynaklar açısından toprağı açısından oldukça verimli bir bölge elin ingilizi fransızı senin ataların kimi aldığı topraklar üzerindeki halka siz özgürce dininizi yaşayın mı diycekti evet Atatürk olmasada olurduk da babanın adı ne olurdu hangi klisede takılırdın onu bilemiycem Atatürk ü sevmeyen adamın tarih bilgisinden yoksun boş bir insan olduğunu düşünüyorum isteyen herkeslede bu konuyu sonuna kadar konuşrum Atatürk ü sevmiyosan bu topraklar üzerinde yaşama suriyede falan takıl
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZaten söylenebilecek bir çok şey söylenmiş fakat ben de bir şeyler eklemek istiyorum;
Elbette Atatürk'ü sevmeyebilirsin, saygı da duymayabilirsin. Fakat gerçekten ERDEMLİ bir insan kitaplarda okuduklarıyla, filmlerde izledikleriyle, ondan bundan duyduklarıyla yani bir insanı bizzat tanımazken nasıl böyle bir hükme varabilir? Seninle aynı görüşte değilim seni lknaya da çalışmıyorum. Elbette M.Kemal'in yanlış yaptığını, hatalı olduğunu düşündüğün durumlar olabilir. olmalıdır da!
Fakat bir insanı tanımlamaya yeten şey mensup olduğu topluluk, dini ya da siyasi görüşü, başarıları ve başarısızlıkları mıdır?
Peki hiç mi 1 tanecik ucundan bile doğrusu, iyi ettiği bir şey de mi yok, en azından kabrinde rahat uyumayı bile mi hak etmiyor?
Bak, din polemiğine hiç girmedim bile...42 Yorumla- +1 yıl
Sen cansın işte senle oturup sabaha kadar konusablırım..Atatürk iyi bir siyasetci mükemmel bir askerdir bunların hepsının farkndaym..ama yıllarca bası kapalı diye üniverste kapılarında tartaklanan kızlarda atatürkün batılılasma hevesınden kaynaklanmstr..hiçbirzaman takım tutar gbi gorus savunmam ama Allaha peygambere küfredlnce ses cıkarmayanlar sayglı bir şekilde aatürkü sevmek zordundamym diye sordgmda hakaretler kufurler dık konsmalar yaptılar..dıkkat ettıysen sevmyorm demedm sevmek zorndamym dedm ama okadar abarttılar bende abarttm bu sefer sagdıyulu yorumun ıcın tesekekur ederm super birsin
- +1 yıl
Hiçbir insana duyulan sevgi, Allah ve Resulu'ne duyulan sevgiden üstün olmamalıdır. Allah'ın hükümleri haricinde herkes ve her şey sorgulanabilmeli yani
sevmeyebılırsın.ama saygı göstermek zorundasın.ayrıca Atatürkü dinsiz yapanda siz sevmeyenler zaten.adam neyapmışta dınsız olmuş ya.TBMMnı cumadan sonra dualarla açan Atatürktü.zaten hıç gormeyın olumlu yanlarını.enazından muslumanım,muhafazekarım dıyıp çalıp çırpmıyodu.haklısın onlar çok dindar çok musluman sayılıyo
53 Yorumla- +1 yıl
+1 herkes muslumanligini gostermek zorunda degil. allah ile insan arasindadir.
mantıksızlıktan olursunuz bızde kurtuluruz ınsallah.(haşa) ataturku ALLAH la bır tutan sızsınız bızler degıl.sana kım her sey ataturkun elındedır yazdı su yorumlarda.ıkı kurusluk aklınla bızlere laf edecek adam mısın sen.dın bır sızde mı var.Allaha sukur o zaman saygıdan bahsettım sımdıde edıyorum.ve sukurler olsun kı sızın gıbı dusunmuyorum.
411 Yorumla- +1 yıl
işte goruyoruz dınden bahseden ınsanın ne kadar dındar oldugunu.bekledım davranıslar sasırtmadın tebrık ederım.sen burda dını savunmadan once bır bayana ıftıra atmaman gerektıgını ogreneceksın.ben erkeklerle fıngırdesırken basımı mı bekledınde boyle utanmadan cırkın yakıstırmalarda buluyosun.allaha havale.acınacak durumdasın.tayyıp ulkeyı sızın gıbılere bırakacak ya ona uzuluyorum.ataturk olmasa kadın sızın gozunuzde bu ıste.serefsız.sen bu ulke ıcın naptında mıllete ıse yaramıyosun dıyosun
- +1 yıl
Üniversite gençliğini göruyoruz insan gibi soruya insan gibi cevap ver kimse sana evde otur demedi işini yap ama namusunla yap diyor islam soyunup da sonra bana kimse tecavüz edemez deme ha o kıt beynin hemen algılamasın al soyununca demekki tecavüze ugruyosun bunu ortaya söyledim istersen alırsın ama biraz edep lütfen
Gizli Üye(36-45)+1 yılElhamdülillah müslümanız dinin gerekliliklerini elimizden gelene kadar yerine getirme peygamber efendimiz sav yolunda gitme çabasındayız. Yanlız bu durum türkiyede çokluca vuku bulur düşünceler saptırılarak kişilerin bir grup ya da kişiye düşmanlık sağlaması ya da saygı duymaması sağlanır. Müslüman adam akıllıca düşünmesi gerekir. Atatürk müslümanların ibadetlerini engellememiş müslümanlara zarar vermemiş varsada belgeleyin birlikte inceleyelim. Din ile atatürkün özdeşleştirilmesi neden önce bu tartışmaları açanların dünya ve gçmişte kimlere hizmet ettiğini araştır.Din ile peygamber efendimizle atatürkün özdeşleştirilmesi ne alaka insanlar atatürke tapmıyor saygı gösteriyor. Bu konudan önce din hakkında ele alınacak milyon soru var iyi düşünmek gerek kimse ataturke tapmıyor saygı gosterıyor bunu dınle ozdeslestırmeyelım
20 Yorumla
+1 yılesir iken mümkün müdür ibadet?
yatıp kalkıp atatürk'e dua et.
senin gibi dürzülerin yüzünden
dininden de soğuyacak bu millet.
işgaldeki hali sakın unutma
atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
sen anandan yine çıkardın amma
baban kimdi bilemezdin şeref...61 Yorumla
+1 yılBak yazmaya sagdan baslamadın yabancı şarkılar dinlemeni anormal karşılamıyorlar kız arkadaşınla özgürce gezebiliyorsun kız arkadaşın seni secme hakkına sahip Ataturku sevmek zorunda degilsin ama saygı duymalısın cunku o dönemde bu şekilde bir değişikliği kimse sağlayamazdı şimdi oldugu gibi..
50 Yorumla
+1 yılSevmek zorunda değilsin. Mustafa Kemal Atatürk belki tek başına değildi bu direnişte ve yapılanmada ama aklı ve ilerigörüşlülüğü sayesinde bir ulusu, bir nesli kurtardı. Bundan dolayı bu ülkede yaşıyorsan ulu önderimize ve milli değerlerimize saygı duymak zorundasın.
43 Yorumla- +1 yıl
Güncelleme: Sana Atatürk'e tapacaksın demiyorum, sadece kendisine bu ülkede yaşadığın için saygı göstermen gerekir. Göstermek istemiyorsan da Türkiye Cumhuriyeti dışarısında yaşamayı tercih edebilirsin. Farklı inanışlar elbet herkes için mevcut. Herkes birini seçmiştir ve onun için diğerleri farklıdır. Bu farklı inanışlara kendisi inanmıyor ya da saçma buluyor olsa bile saygı göstermek zorundadır. Hiçbir şey kendisine kişilerin farklı inançları ile dalga geçme yetkisini vermez.
- +1 yıl
Cevabımın altına yapmış olduğun lakayıt, ırkçı ve yobaz yorumundan belli durumun. Cevabını verirdim ama ırkçılığa girer diye susuyorum. Konuşarak bir yere varılacağını sanmıyorum. Unut gitsin, sen yaşa kendi diyarında.
+1 yılBir şahis ismi büyük yazilir hele ki ülkeni kurtarmış cumhuriyetini kurtarmış bir insanin ismiyse.İkincisi bu ülkede kim kimseyi sevmek zorunda değil fikir özgürlüğüdür eyvallah ama saygı duyup minnet borcunu yerine getirmelisin bunu da yapmam etmem diyorsan senin gibileri Arabistana atmak lazim.
61 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürkü sevme ya da sevmeme durumu değil aslında bu düşünce kalıbı tamamen yapılan artıları görmeme olabilir dünya görüşüne saygı duyarım sende insansın benim nazarımda fakat bu gün türkiyede bir sürü üfürükçü sahte hocalar var değil mi bunlar insanların dini duygularını kullanarak para kazanıyor örnek vermiyorum anlamışsındır . Atatürk Hocaları astırdı derler evet atatürk zamanındada pek çok sahte din adamları vardı artık insanlar toprak almak içinde dini kullanır hale geldiler Atatürkde kuranı kerimin kabını koyarak hocalardan üzerinden geçmesini istedi gerçek olmayanlar can korkusu ile üzerinden geçtiler gerçek hocalar geçmedi . Atatürk üzerinden geçen sahte hocaları dini kullananları astırdı. Bu en ufak anlatabildiğim olayıdır bir çok güzel yanları var bunları kelimelerle anlatmak çok zor benim sana önerim kendin araştır onun bunun ne söylediği pekde önemli değil tarih nasıl tekerrür eder ağızdan ağıza anlatımlarda kesin sonuca varmadan keskin kelimeler konuşma saygılar
00 YorumlaKatiliyorum , ulan Allah'la o kadar dalga geçtiler şu sitede kimse çit çikarmadi bu kadar mi dinsizleşti ülke ? Dindarlara saygi göstermeyenler kemalistlere saygi istiyo oldu canim başka?
128 Yorumla- +1 yıl
helal be.
- +1 yıl
İşin rast.
- +1 yıl
sanamı soracağım ? :)
- +1 yıl
sende madem okadar dindarım diyorsun şimdi neden buraya gleip cır cır konuşuyorsun hatim git indir ozaman :)
- +1 yıl
nasıl olsa yanı mantık seninle ?
+1 yılSevmeyenlerln kendilerine göre iki nedeni var : 1) Atatürk’ün ekonomik politikası, dışa bağımlılıkla içeriyi sömürenlerin ekmeğini keser; bunlar yandaşlıkla gümrüklerden kolay dış alımlar yaptıkları için süper zengin olurlar..bunlara göre “Emperyalizmle Savaşanlar Din(!)Düşmanıdır, 2) Küçük kızların evlendirilmesi de dahil olmak üzere cahiliye arap kültürünün yayılmasını engelleyen yapısı ile Cumhuriyet Yasaları içinde Türk Medeni Kanunu’nu Türkiye Cumhuriyeti’ne kazandırdığı için O’nu yine Din Düşmanı bilirler, okullarında böyle öğrenirler ve öğretirler… Bunlar arap tarihini ezbere bilirler,ancak Türk Tarihi’nden bi-haberdirler.. kutlu doğum haftaları icad ederler, Lozan, Kabotaj, Zafer, Cumhuriyet Bayramlarının anlamını bilmezler; bunlar sayesinde yaşayabildiklerini de! zavallılar… inandıklarını zannettikleri, ancak Kitab’ ına aykırı gittikleri Yüce Yaratan islah etsin Onları….bindikleri dalı kesmekten vazgeçsinler...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle değilsin. Atatürkün mason olduğuna inanırım. Bende zamanında çok araştırdım ve öyle bişey yok. Atatürk mason simgesi olan pozlar vermekten hiç bir zaman kaçınmamıştır.. Örnk :
https://www.youtube.com/watch?v=qD9J_yjG2iI
49 Yorumla- +1 yıl
akp genel merkezini görmedin sanırım
- +1 yıl
millet dellirmis
Cevap sahibi+1 yılAkp li gibi duruyorum ? Atatürkü seven chp li sevmeyen akp li mi ? ne yani ?
- +1 yıl
vidounu izlemedim. ama başta elini cebine karnına sokmasının nedeni 3. derece çok ileri karaciğer hastalığı oluşudur. karaciğerindeki şişlik karnınını doldurmuş hatta kaburgalarından geçmişti. karnında su toplanmasından yani asit toplanmasından yapan ağrı sonucu eliyle destek verme çabasındadır. aslında o zamanlarda ayakta durucak gücü bile olmasa güçlü görünmek için ayağa kalkmıştır. yoksa çok ciddi bir karaciğer hastlaığı onu içten içe kemiriyor ve dinlenmesi gerçekliydi. siz hala mason diyin.
- +1 yıl
karındaki şişliği ve kapanmıyan ceket düğmesine dikkat çekerim.
- +1 yıl
O poz M. Kemal Atatürk ileri derecede karaciğer hastası olmasından dolayıdır. Şişliği bastırma amaçlıdır. Madem bu kadar masonları takip ediyorsun, o zaman Bilge Kağan gibi bir Türk tarihinde yer almış bir insanın duruşu ya da selamı senin hiç mi dikkatini çekmedi?
Bence o mason duruşu değil bilge kağan duruşu. Bende böyle bir şey atıyorum ortaya, var mı ötesi? -> link
B*k sürmekte üstünüze yok vallahi... - +1 yıl
Saçmalamışsın o videodaki ne mozart, ne lenin, ne marx mason falan değildi. atatürkde mason değildi.
Adamın dibisin kardeşim.
Ben atatürkün bu batıyı taklit etmek istemesini ve bu milletide bir batılı gibi yapmak istemesini görünce atatürkü sevmemeye başladım atatürk olmsaydı şu olurdu bu olurdu hep yalan dolan tek atatürkmü vardı kurtuluş savaşında.Neçe komutanlar vardı Kazım Karabekir ,Fevzi çakmak,gibi ne komutanlarımız vardı buna izin verirlermiydi daha doğrusu bu millet buna izin verirmiydi ve dahada doğrusu buna Allah izin verirmiydi.23 YorumlaGündem konusunda 488 cevap paylaştı. atatürkü sevmek zorunda tabiki değilsin..sevmek istemeyende sevmesin zaten..
ama atatürk ü sevmeme nedenin dinsiz dine karşı falan diye olmasın( zaten böyle bişey yok neyse)..türkiyenin o boktan dönemlerinde adam neler yapmış biliyormusun? sanat edebiyat kılık kıyafet..
hiç bisiklet görmemiş birine motosiklet kullanmayı öğretmiş adam..sevmek için bence yeterli bir neden..10 Yorumla
+1 yılben atatürkçüyüm..seni eleştiririm,ama saygınlıgımı yitirmem..sevmiyor olabilirsin ama OLMASAYDI OLURDUK diyemezsin..yani dememelisin olurduk ama ne halde olurduk ?...
atatürkü sevme ama onun yaptıklarını inkar etme tamam mı kardeşim52 Yorumla- +1 yıl
ben merak etmem kardeşim...o sizin sıkıntınız...ama şu da bir gerçek dilde dindar kesim ateiste yaptıklarını, atatürkçü birisi atatürk karşıtı birine yapmaz...bu da kimin daha uygar bir zihniyete sahip oldugunu göstermektedir
ATATÜRK le yobaz muhafazakarlar aynı cümle içinde bile kullanılamaz. Anıtkabirde dini bir motif yok çünkü ATATÜRK okadar başarıyı ilahi yardımla kazanmadı. Sen sevme zaten o çok sevdiğin dindar kesim biraz daha iktidar olarak kalırsa yanında ki kız arkadaşın başkasının kuması olucak haberin olsun.
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCenaze namazı mevzusuna açıklık getireyim: Evet, kılındı. Cenaze, 19 Kasım'a kadar ziyarete açık tutuldu. Cenazeyi görmek için yaşanan bir izdihamda 11 kişi hayatını kaybetti. Bu yüzden cenaze namazının camide kılınması sakıncalı bulundu. Dönemin din alimlerinden bilgi alındı." Atatürk'ün şehit kanlarıyla temizlediği bu vatanın her yerinde cenaze namazı kılınabilir." açıklamasından sonra cenaze namazı kapalı bir salonda kılındı. Kaynak olarak Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Ali GÜLER beyefendi buna kaynaktır.
00 YorumlaKimse sevmek zorunda değil, ama herkes saygı göstermek zorunda.
51 YorumlaSevme kardeşim kimseye sev demiyoruz, sadece paşa paşa saygı göstereceksiniz o kadar
41 Yorumla
+1 yılatatürkü sevmeyebilirsin .düşüncen doğru .ama saygıyı hak ediyor
ateist olmak atatürkü allahtan ve hz peygamberden üstün görmek ve daha çok atatürkü anmak sevmek yanlış bencede20 YorumlaArkadaşım düşünce özgürlüğüne saygı duyan bir insan olarak Atatürkü sevmek gibi bir zorunluğun yok..Türkiye yaşayıp ta herkes Kürtçe konuşabiliyor ben etnik gruplara mensubum diye biliyorsaki şayet Atatürkkü sevmemekte de özgürdür kişi
30 Yorumla
+1 yılSevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın.
50 Yorumla- Gündem konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yıl...
boşlukları kendin doldur, bu kıyağımı da unutma.50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldüğünmü lan bu görüntü istiyosun.ama iyiki sevmiyosun.standartları düşürmenden iyidir
112 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıleksilemişler la bide.seversen .mk..,. beyni olmayan adamdan düşünmesini beklemiyorum.biz Atatürkçüyüz diye dinsiz muamelesi görüyoruz bide size saygımı duyacağız
- +1 yıl
Güzeldi :)
+1 yılsorunu bile kaldırırlar benim cevapları kaldırdıkları gibi çünkü hepsi fikir özgürlüğünden yana bunların ;)
51 Yorumlacenaze namazı görüntüleri olsa sevecek miydin :/
iyi ki sevmemişsin kardeş ya71 YorumlaBu ülkede dindar olarak yaşayabiliyosan eğer, bunu Atatürk'e borçlusun. Bu yüzden seveceksin
52 Yorumla- +1 yıl
+1
- +1 yıl
Ya Atatürk masonsa?
sana en güzel cevabı üstad versin...
https://www.youtube.com/watch?v=-YOLSJeHhUI
20 YorumlaKişinin kıldığı namaz sakın olaki seni aldatmasın,sen parayla olan münasebetine bak diye hadis var,Atatürk olmasa kim olucaktın?hangi dinden olucaktın?otur düşün bence
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcenaze namazı görüntüleri olsa ne olur olmasa ne olur ? Adam din adamı değilki niye dini karakteri eleştiriliyo sürekli. Ayrıca bu ülkede yaşayan herkesin önce Allah' a sonra da Atatürk e şükretmesi gerekiyor.
32 Yorumla- +1 yıl
Önce ALLAH a sonra Peygamberimize...
- +1 yıl
zaten Atatürk e şühreden yok. teşekkür minnet ve gurur duyuyoruz. birtek Allah a şükür edilir.
Şimdi uzatmayayım. ! link
10 YorumlaAtatürk bazıları için Allah tan önce yer alır olmuş bu ülkede o yüzden sen ister fikir özgürlüğü istersen başka birsey de bunlar anlamıycak o yüzden hic gerek yok bu tarz tartışmalara girmeye
50 YorumlaGündem konusunda 4,4b cevap paylaştı. Vatanını dinini kurtaran adamı sevmiyorsan yetiştirilme tarzında bir sorun ararım.
42 Yorumla
+1 yılMuhafazakarlık dindarlık değildir. din zaten ileriye yönelik bir kavramdır. gerici olması saçma değil mi? Muhafazakarlık gerici kafa yapısını insanların en hassas noktası olan dinle kamufle etmektir.
00 Yorumlasanane onun dininden , yaradan sen misin ne bu sorgu hesap?
60 YorumlaDinden imandan bahsediyosan daha da çok sevmen sahiplenmen gerekir atatürkü...
40 Yorumlaatatürkü sevmemek dindarlara has gibi konuşuluyor da komünizmi tam anlamış insanlar da sevmez.for example :kaypakkaya
20 Yorumla
+1 yıltürklüğün atası bu şahıs değildir bence... türklüğün çok geçmişe dayanan bir tarihi var... bide bu cumhuriyet fikri birden bire mustafa kemalin aklına gelmemiştir..
20 YorumlaPeki o bizi kurtarmak zorunda da değildi oturup evinde çayını içebilirdi olmasaydı olmazdık
20 Yorumla
+1 yılSevmek zorunda degilsin ama saygı duymak zorundasın.Kapiş;)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevmek zorunda olmayabılırsın.Ama saygı duymayı dene..Sevmedıgın bırının sayesınde kendı topraklarında yasıyorsun unutma..
20 Yorumlaben lan neyse bisey demiyorum
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevmek zorunda değilsin, ama saygı duyacaksın ilaki!
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılillaki*
Cevap sahibi+1 yıl^
I o yorum benim Türk olduğum halde sevmek zorunda değilsin yazdım, ama yinede bunu benim yüzüme söylesen pat diye fena olurdu. Saygı duyacaksın Atam'a!- +1 yıl
evet haklısın biri benim dinime de sövuyorsa ama kimse atasına saygı duymamı beklemesin demi
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevmek zorundasın bence o zaman türk değlsin
74 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsaçmalama be atatürk getirdi zaten bu kültürü o olmasa dinini bile yaşayamayacaktın
Cevap sahibi+1 yılbence siz saçma konuşmayın
- +1 yıl
yunanlar ankaraya kadar gelmişti Atatürk kurtuluş savası başlatmasa Türk nesli kalmıcak tı bu topraklarda
+1 yılbiz bayanlar sevmek zorundayız erkekleri bilmem
38 Yorumla- +1 yıl
evet aynen katılıyorum.
- +1 yıl
Baban yaşıyormu vefat mi etti bilmem ama etmişse bize cenaze fotografların paylaşırmısın, unutma yıl 1938
- +1 yıl
kuranda ne yazarsa ona bakarım diyorsun kuranda erkek istediği kadar kadınla evlenebilir kadın tek koca ile evlenmek zorunda ve kocasına karşı gelmek yasak. Erkek tam sayılıyor kadın yarım hakka sahip. Miras olaylarında kadının hakkı yok. Eğer sana göre adalet buysa hoşgörü dini buysa inan nabıyım.
- +1 yıl
İstediği kadar kadınla diyye birşey yok iyi oku ;) kadın kocasının himayesine girdiği için mirasdan mahrumdur, erkek çocuk geçim sağladığı için miras hakkıdır. Mantık ve Din aynı yerdedir. Davetlisin ;)
- +1 yıl
Bana şunun bir mantıklı açıklamasını yap ozaman adam öldürmek bile normal bir davranış gibi karşılanıyor "
178- Ey iman edenler! Öldürmede kısas size farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın. Ama her kim, ölenin kardeşi tarafından bir şey karşılığı bağışlanırsa, o zaman örfe uyması, ona diyeti güzellikle ödemesi gerekir. Bu, Rabbiniz tarafından bir hafifletme ve bir rahmettir. Her kim bunun arkasından yine saldırırsa, artık ona acı veren bir azab vardır. " - +1 yıl
Ölüm emri hangi durumlarda var bide onu araştır gözüm..
- +1 yıl
- +1 yıl
İslam kadınlara hakkını tanımıştır ztn
Evet zorundasın.
101 Yorumla- +1 yıl
bu kafadan kurtulun ya da ülkeyi terkedin
+1 yılBu işler seni aşar abisi.
51 Yorumla- +1 yıl
Bi' de anlatabilsen.
Sevmek zorunda değilsin.
00 Yorumlasevmek zorunda değilsin tabiki kendi düşüncen
40 Yorumla