Özenle sert terlikler saklanır, acıtmayanlar ortada bırakılır. Anne kızdırılır. Tam kaçılır. Çat. Tam isabet. Annenin özel yeteneklerinden biridir. Anne dışındakiler öyle iyi çekemez o terliği. Anne olduğu an isabet ve atış gücü otomatik yüklenir anneye. İyi ki varlar. İyi ki bizi o şekilde eğittiler de bu saygıyla yaşıyoruz. Bu terbiyeyi almayanlar sizce ne kadar eğitim alıyor, saygıyı öğreniyor? (Bahsettiğim aile terbiyesidir. Terlik sadece bunu ifade ermek için kullandığım sembolik atamadır.)
Anne terliği yemeyen nesil daha bir saygısız mı yetişiyor?
Genellikle taşra yerlerde köyde kasabada bu saygı düzeni zorlada olsa devam etsede hızla büyüyüp gelişen metropol şehirlerde ne yazık ki saygı ile yetişen çocuklar elbette ki var fakat bir 80-90 kuşağı gibi olmadıklarını gözlemliyorum (2000'li doğumlular için) Bir kere çok agresifler sakin değiller. Anne terliği artık sembolik oldu diyebilirim. Görseller çok iyiydi, özellikle KEN. :)
Yeni nesil çok saygısız. Büyüklerine karşı küfür kullanıyorlar , adam daha 11-12 yaşında bilmediği küfür yok sürekli milletin anasına sövüyorlar iğrenç saygısız bir nesil. Yolda yanımdaki çocuk anasına senin a*ına k*yim diyor ya. Ben anamın babamın yanında 'lan' diyemezdim , sevmesem de karşımdaki büyüğüme saygı gösterirdim.
Sen benim aklımı okumuşsun aynı en üsteki resme saat 22:00 da bakdım ve böyle bir soru sorsam mı dedim. Ama senin maşallah ın var. Aynı resmi çekip atacaktım ki cevabı vermişsin. Ben terlik değilde sofrada kaşıklardan nefret ederim. Çünkü sofrada konuşsan kafada çat kaşık.
A hahahah bir söz vardı pazarda bile annemizin elini bırakıp kaybolurken evinin yolunu bulduğu halde takdir beklerken terlik yiyen çocuklardık biz 😂😂ablam ne oldu bizim de terlik işi 😉😊
En İyi Cevaplar