Sanaldan tanıştığınız birinin sizi kullandığını, size yalan söylediğini vs. nasıl anlarsınız? Ona nasıl güvenirsiniz?
#VoyagerC
#Yalancıkişilikler

Çok basit. Sabrını ölçerek ve her şeyi zamana bırakarak birazda gözlem, sorgulama becerin varsa tamamdır. Yoksa bu işler akılla, kalple, hisle çözülmüyor herkesi kendin gibi bilirsen sonu faciaya dönüşebiliyor bu ortamlarda görüyoruz işte sanalcızedelerin sonlarını. İşi şansa bırakmamak gerekiyor yani zaten senden bir beklenti içerisine girerse bil ki seni kullanıyordur yok beklentisiz seni tanımak için savaş veriyorsa samimidir. Basit dedim ama bunları ayrıntılı düşününce ben bile yoruldum bir de bunun stresi, şüphesi, vesvesesi var ki Allah o duyguları da kimseye yaşatmasın :)
Sanaldan birine güvenmek çok zor...
Zamana bırakmak en doğrusu.
Sanal alemde dusuncelerimi belirtirim ancak gercek hayata taşıyacak kadar kimseyle samimi olmam, gerçek hayattan tanıdığım insanlara daha çok güvenme eğilimin var ancak onu da yapmamak gerekiyor sanırım ( hayatım boyunca 1 arkadaş edindim o da yabanciydi, Abaza değildi tam 5 yıl sürdü arkadaşlığim tabi genctim o zaman, tek bir saygısızlığı olmadı bana karşı)
Kendimi kullandırtmam. Mesafem vardır hep.
Hele ki sanalda, daha daha fazladır
Cevap
64Cevap
Ben hislerimle yola çıkarım. Öncelerden yanıldığım oldu lakin artık yeterice piştim. Ben ilk önce analiz ederim dışardan gözlemlerim. Sonra "Selâmün Aleyküm" derim. Bir sonraki hamlem onu tanımak olur. İnanmam gerektiğinide zamana bırakırım. Sanalda olsa çok iyi arkadaşlarım var.
Sadece bir his, güvenecek miyim güvenmeyecek miyim bir seçim yapmak lazım.
Ahahah ben böyle birini çok iyi biliyorum. Bu sitede birden fazlasını tanıdım hemde 😃 en azından geç. olmadan bazılarını uyarabiliyorum artık
Güvenemem. Zira hal ve hareketlerini anlık doğaçlama olarak gözlemleme fırsatı bulamadığımız insanlar kendilerini bize istedikleri gibi tanıtıp bir anda kendini göstermek suretiyle darmadağın olmamıza neden olabiliyor.
Reeldeki adamlara güvenilmiyor ki sanala güvenesin..
Sanalda seni riske sokacak hiçbir bilgini paylaşmamak en doğru tavır..
Adam evliliğe karar verip düğün gecesi kandırılan, dolandırılan var...
Allah korusun öylelerinden
#Vesselam
Sanalda ki kişiye asla güvenilmez. Daha reeldekileri güvenip arkamızdan bıçaklanırken. Sanalda daha zor olduğunu düşünüyorum. Tabiki iyi insanlar var tanıyoruz. Ama güvenmek apayrı bişey. Sadece severiz güvenmeyiz diye düşünüyorum.
dostum aslında dediğin şey neredeyse imkansız çünki sanal ortamda yüzünün ifadesini göremessin fakat eğer telefonda felan görüşmeye başladıysanız ses tonundan yalan sölediğini anlayabilceğini düşünüyorum
Anlamak akıllılar için çok basit. Ama maalesef iki güzel söze kanan çok kızımız var. Ben sevgilimle internetten tanıştım. Ve ilk tanıştığımızdan beri ona karşı güven hissediyorum. Hislerimize güvenmeliyiz👍
Ne kadar oldu tanisali
Benimde 9 ay oldu 😊. Uzakmi yakinmisiniz sizde
Hemen güvenmem gerektiğini yaşadığım birkaç kötü olaydan sonra anladım 😊
Anlayamıyorum ki. aylarca gece gündüz konuştuğum insanlar fake çıktı. uslandım mı hayır , yine güvenmeyi tercih ediyorum. güvensizlik bana zarar veriyor çünkü
Burada çooook vakit geçiren adamlardan uzak durun hatun kişiler. Genelde o kişiler boş işler müdürü olup tek amaçları da sanal tatmin oluyor.
Konuşmalarından anlarsın zaten ya kötü niywtli olan biri bir yerde açık verir mutlaka çok ısrarcı davrananlara da güvenmemek lazım test edip onaylandı
Görüş paylaştığı sorulardan ya da yaptığı yorumlardan bir ihtimal anlaşılabilir nasıl kişiliğe, karaktere sahib olduğu ama güvenilir olup olmadığını ancak bana karşı olan tutumundan anlayabilirim
Sanalda çoğunluk doğal ve gerçek fikirlerini paylaşıyor bence ama rol kesenlerde varki onlar zaten cinsel konular gibi konularda renklerini belli ediyor haksizmiyim
Knight online denen oyundan tanistigim 2 tane abim var.
Ne zaman cikmaza girsem ilk bunlarla paylasirim.
Guven konusuna gelirsek pimi cekilmis bombaya benzetiyorum.
İlk konuşmanızda sizden telf no istiyorsa bu kişi kesinlikle Erkek!
Sizle samimi, arkadaşça ve dedikoducu konuşuyorsa kesinlikle Kız!
Ama Yine de Siz Siz Olun Kimseye Sanal Alemden Güvenmeyin!
Leyla ile mecnunun izliyorsa yüzüklerin efendisini ve benzeri filmleri izliyor belli kitapları okuyorsa benim kafama uygun birisini bulduğumu ve sohbetinden zevk alabileceğimi anlarım :)
Aslinda cok kolay o kayrolasi kalbin sesini deile aklin ve mantigin sozunu dinlemekte geciyor hersey. Bunlar seytan olmuslar genclerimizin kanini emiyorlar. Bu internet denen illeti alet ediyorlar
Sanal tanismak icin bir arac sonucta disarda ki insanlarda cok guvenilir degil. Guven karsinizdakiyle ilgili bir durum. Dogru, durust birisi denk gelir guvenirsin. Ama bazen dedigin gibide oluyor kullanip atanlar vs , bunu anlamanin yolu tecrube etmekten geciyor. Ben insan sarrafiyim hemen kimin ne oldugunu anlarim diyenlere bakma , bir insani tanimak cok zor. Cok sevdiginiz insanlar evlendiklerinde degisiyor , yuvalar yikiliyor bunlar hep duydugumuz seyler
Neye göre kime göre kullanmak? sınırların olursa o çizgiyi geçmesine izin vermezsen kullanılmış olmazsın
Anlayamam. Sanalda kimseden bir beklentim olmadığı için gelene geçene güvenirim. Kaybedecek bir şeyim olmadığından dolayı henüz bunun bana bir zararı olmadı. Olacağını da pek sanmıyorum.
O kadar profesyoneller var ki, gercekten ayirt etmesi zor oluyor :)) Bu yüzden fazla rahat olmamak gerek bunu ögrendim :D
Kesinlikle 👍👍
İlla görüşmek gerekmiyor. Sanaldan 9 ay ilişki yürüttüm. Gayet iyiydi. 3. Kişiyi soktu araya. Güvenle alakalı bir durum bu.
telefon numarası isteyip istemediğine bakarım istiyorsa ne kadar sürede istiyor saçma sapan muhabbetlere giriyor mu fotoğraf istiyor mu vs
Sanırım önce görüşmem lazım. Yoksa bu şekilde ilerlemesi sağlıklı değil. Tabi görüşmeye gitmek için de güven sağlaması lazım bende.
Gerçek hayatta zor güveniyorum. Sanaldakine nasıl güveneyim. Kolay kolay güvenmem sanırım. Ama o bana güvenebilir onu biliyorum :D
cok sasirtiyorlar.. sanal farkli bir kimlik farkli kisilik, karakter.. hemde cok farkli.. yanildigim icin soyluyorum..
Sanalda da reelde de guven yok. Ama en azindan reelde tanisinca bir tanisma hikayen ve heyecan oluyor.
Erkekler :Senin yazdığın kıza günde 50 kişi yazıyor neden sen?
Kızlar : Sana yazan adam günde 50 kıza yazıyor artık hangisi geri dönerse.
Aman be kuzum boş ver guvenib napicaksinki 😏
Ben anlayamiyorum o yuzdende kimseyele konuşmuyorum 😊
Sanaldan kimseye güvenmemek gerçek hayatta görüp tanıdığın insana güvenemiyorsun ki ona nasıl güveneceksin.
sadece sanalda tanıdığım birisi şimdiye kadar gerçek hayatıma dahil olmadı :))
Zaten insanlara kolayca güvenen birisi değilim
Hisle alakalı ama ben güvenmemeyi tercih ediyorum ..
Sürekli soru soruyorsa o kişiye güvenmem. Meraklı tipler genelde aşırı yalancı olur.
Sanal ya da gerçek her insan ilk etapta güvenilmez. Konuşması kendini ele verir.
Gerçek hayatta bile güvenilmeyecek insanlara güvenirken reelde a s çarlar
Valla hiçbir şekilde güvenmem çünkü 10 lafın 9 u yalan at ata bilirsen
İnsan babasına güvenemiyorum sanaldakine nasıl güvenelim
asla güvenme adı üzerinde sanal, sadece eğlen keyfine bak. çünkü bilgisayarı kapattın mı bitiyor
söylediklerini bir süre sonra tekrar sorarım. görüntülü konuşurum.
Bence herkese hemen güvenmemek lazım. Devir çok değişti ya sizi çok rahat kandırabiliyorlar. Ama çok güzel arkadaşlıklarda kurulabilir değişirr
Paylastiklarindan belli. Olur. Tabiki yanilma payi vardır ama insan kendini belli ediyor
tanımak lazım.. reele taşımak lazım... ve zaman lazım...:)
Anlayamazsın valla buna bende dagil burdaki herkez birbirini kandiriyo reel olmiycaklarini bile bile tek amaclari vakit gecirmek, hayal kurmak, sanal seks, burdaki kimseye güvenmeyin ks halki
Kendine güveniyorsan karşıdakine de aynı hisle bakarsın
gözlemlemek şart zaten kendini belli eder yaptıklarıyla.
Sanaldan çok arkadaşım var ve hiç numara paylaşanı görmedim
Tabi ki uzun zaman konuştuktan sonra anlarım kötü insan kendini belli eder
Arkadaşlık eyvallah da ilişkiye sıcak bakmıyorum o yüzden denemiyorum bile
İnsan ilişkilerinde o kadar da kasmıyoruz maksat muhabbet
Genelde herkes güvenmem der geçer ama aslında hepimiz hislerimizle hareket ediyoruz o yüzden bunu anlamanın tek yolu his
Yaşamış biri olarak söylüyorum Sonunda sıkıntı oluyor
Nasıl bir sıkıntı. Tecrübenizi paylaşarak insanlara yol göstermelisiniz
Onlar anlasiliyo yani konuşmasından samimiyetinden belli olabilir
Kendinden emin olup karşıdakine çok takılmamak lazım zamanla tanır karar veririm zaten
Kimseyle konuşmam genelde o yüzden anlamak gibi bir durumum da olmuyor.
Bir anda güvenemezsin zaten ama zamanla hâl ve hareketlerinden anlaşılır
Önce konuşurum tanımaya çalışırım biraz zaman geçtikten sonra güvenirim hemen görüşmeye de gitmem sonuçta tam olarak tanımıyorum
Babama bile zor güvenirim. Kolay güvenmeyen bir insanim. Kolay kolay oltaya gelecegimi dusunmuyorum acikcasi
Beklentiye girmediğim için güven sorunu yaşamam diye düşünüyorum
Bence insan Allah'tan gayrısına güvenmemeli. Hele ki sanalda tanıdığına.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar