En yakın arkadaşım çok değişti?

En yakın arkadaşım geçen sene kiloluydu bende öyleydim ve ikimizde çok yakındık makyaj yapmaz oje sürmez hatta yapanlarla dalga geçerdik. Bu sene arkadaşım spora başladı ve 5-6 kilo verdi fakat onda gerçekten çok fark etti. Israrı üzerine bende başladım bende 3-4 kilo verdim lakin dış görüntümde çok bir değişiklik olmadı. Arkadaşım kilo verince bir değişti ki size anlatamam. Her gün makyajını yapıyor saçını yapıyor ojesini sürüyor. Bunlar beni rahatsız etmedi ama artık sanki beni küçümsüyor. Sanki bir şeylerin hıncını alırmışcasına kendisinin benden daha güzel olduğunu ima edip yaptığım beğendiğim her şeyi kötüleyip duruyor. Benim beğendiğim şeyleri beğenmiyor saçımı beğenmiyor üstelik sürekli kendini benle kıyaslayıp duruyor. Sizce o mu değişti yoksa ben o böyle olduğu için kıskanıyor muyum? Ben onun adına mutlu oluyorum ama onun bu tavırları beni psikolojik olarak çok yıpratıyor. Sanki onun arkadaşlığı benim için bir lütufmuş o ise benim tek seçeneğimmiş gibi davranıyor. Ne yapmalıyım?
En yakın arkadaşım çok değişti?