Toplumumuzda büyük bir sorun teşkil eden kadın şiddeti hakkında düşünceleriniz neler? Sevgili, baba, koca fark etmeksizin şiddetin gerekçesi, doğrusu olur mu sizce? O benim kızım/eşim/sevgilim döverimde severimde mantığı sizce de çok saçma değil mi? Türkiye de sizce hukuğun bu konuda yeterince hassas olduğunu düşünüyormusunuz?
Şiddete karşı verilen ceza nedir bilmiyorum ama şikayet durumunda mahkemeye gitmeden bitiyor çoğu zaman ya da şiddet göreni tatmin edecek sonuçlar almıyor hiçbir zaman ki ülkemizde linç olayı var birini doğru yanlış bir olay vererek toplum önüne bıraktığında yaşanan bir durumu da göz ardı edemeyiz. Kime şiddet daha fazla bilmiyorum ama medya daima insanlara kendi istediğini veriyor, söylenmeyen çok şey var ve çoğu insan araştırmaya gerek görmeden duyduğuyla yetinmeyi tercih ediyor. Kadın erkek çocuk hayvan fark etmez fizikselin yanında yapılan psikolojik ve siberzorbalık denen kısımlarda var, tabii ki beklenen gibi şiddetin her türlüsüne karşıyım hümanist bir insanım konuşularak her şeyin hallolacağına inanırım olmuyorsa da aradaki ilişkiyi kesmek zor olmamalı
"Erkek "adam" olsa idi, kadın hiçbir şey yapmazdı" mantığı ile gidiyorsunuz. Umarım bir gün duvara toslamazsınız. Konu erkeğin "adam" olması ile ilgili değil. Konu bir insanın "Aşığım ula" diye böyle saçmalıklar yapması. Bu hayvanların dalaşması ile aynı şey. Sizin dilinizden de anlaşıldığı gibi hayvansı tavırlarınız içinizde saklı.
@angaranıngülüüü Bakın ben o videonun ayrıntısını bilmiyorum, bilmek de istemem. Kıza yazık olması beni ilgilendirmiyor, diğer kızların onu dövmeye kalkması da ilgilendirmiyor. Burada değinilmesi gereken şey konuşup dağılmak iken, kendileri yumruklayarak emir veriyor.
Erkek zaten diğer kızı ayırıyor. Ya bu insanlara bulaşmayacak ya da onların dilinden konuşacak.
Çingene mahallesine gidip "Ay konuşmaya geldim" deme ile kurtulamazsın. Bu onların raconu kültürü.
Şiddeti değil kadın, erkek, çocuk, ve hiç bir canlı ne sebeple olursa olsun hak etmez, kadına uygulanan şiddet bire bir acizliğin net göstergesidir bunun yanı sıra cezaların yeterince caydırıcı olmadığını düşünüyorum.
Eskide kalan geleneklerde erkek ne derse kadın onu yapar basının dikine gitmezmiş zamane kızları bu geleneğin çok dışında. Kocaya ya da ne bileyim erkek arkadaşa habire dikleşmenin peşindeler ve marifet sanıyorlar. Kesinlikle şiddeti hiç kimse hakemez ama bağırmamak da lazım. İnce çizgiyi tuturmak önemli olan. Vesselâm.
Bu başlık altında kadına şiddete hayır diyenlerin %80 i aslında şiddetin bazı zamanlarda gerekli olduğunu düşünen ve uygulayan insanlardır. Bırakın şu iki yüzlülüğü ve riyakarlığı! Hayatınız palavra!
Gerçek bir kadın etmez. Ama bazı değişik ruh hastaları var ne yapsan sinirin geçmez. Pis bir f*hişenin iftirasına maruz kalmıştım metroda kıçım ona dönük olmasına rağmen.. Susmadım ağzının payını verdim beni savundular tabi anlayıp. O aşağılık köpekte hırlamasını kesti
Hak eden kadınlarda erkeklerde var ne yaptığı önemlidir. Şiddete karşı olmak saçma karşı olunacak şey mantıksız, hak yiyen, başkasının alanını ihlal eden davranışlardır.
Tamam işte gündemi belirleyen kim? Belli başlı güç odakları. Mesela geçen yıl 300-400 arası kadın öldürüldü bu kötü birşey ancak 1000++ da erkek öldürüldü cinayete kurban gitti ama kimse bunu konuşmadı. Ayrıca şiddet bazen hak edilir mesela karısı adamı aldattı bu adam bu kadını döverse ( öldürmekten bahsetmiyorum) tokat atsa vursa sonra çekip gitse kimse bu adama birşey diyemez o kadın dayağı hak etmiştir. ya da bir kadın bana bıçak çekti diyelim kolunu çevirip dişlerini dağıtsam yine suçlu sayılamam çünkü başlatan o. Bu yüzden duyar kasmak yerine mantıklı olmalıyız dayağı hak eden erkeklerde kadınlarda bolca var dünyada.
Biz bunlardan bahsetmiyoruz mesela benim dediğim su geçen gün gördüm kadın hızlı yurumuyo diye kocası kadını dövüyor niye erek güçlü kadın güçsüz ve erkek gücünü kullanmaktan anlıyor
Böyle bir durumla karşılaşmadım o adam ağır ruh hastası demektir kadını yürüyemiyor diye dövüyorsa böyle bir adamla evlenmemeliydi evlendiysede boşanmalı boşanamıyorsa allah yardımcısı olsun diyeceğim :D Okullarda, askerde, iş yerlerinde en çok dayak yiyen madenlerde, inşaatlarda çalışan, -20 derecede hakkaride nöbet tutan insanların hakkını savunanyok malesef kadına şiddette kötü ancak erkeğe şiddet daha fazlayken bunu normalleştirmiş hatta alay konusu etmiş bir toplum yapısı var. Dediğim gibi hak eden hak etmeyen ben buna bakarım. Bu ülkede erkek güçlü diye dövüyor demekte kolaycılık kaç kadın çocuğunu kızınca dövmüyor? aşağı yukarı her anne çocuğunu döverek büyütüyor asıl sorun bu çocuklar ailede ruh hastası oluyor sonrada o kontrolsüz şiddeti çevresine sunuyor.
Bide şu durum erkek erkeği öldüruyor senin o erkek cinayeti dedigin şey genelde erkeklerin kavgası filan oluyor 10 kadın cinayetinden 7 8 i erkek tarafından oluyor ama 10 erkek cinayetinden 2 ya da 3 u kadın tarafından oluyor benim dediğim şeyse su kadın erkeğe göre güçsüz olduğu için erkekler kadın üzerinde rahatlıkla şiddet uygulayabiliyor
Cinayette suçluya değil mağdura bakılır. Evrensel hukuk kuralıdır yani sen erkeksin seni öldürende erkek eeee diyemezsin işte kim mağdursa onu savunursun. İstatistiklere göre her yıl 100 kadın kocası/sevgilisi tarafından öldürülüyorsa 90 erkek karısı/sevgilisi tarafından öldürülüyor yani karşı cins şiddeti birbirine çok çok yakındır. Ayrıca öldürülen çocukların %60 ı annesi tarafından oluyor. Dediğim gibi bunlar istatistik önemli olan kimin mağdur olduğudur ve çözümün ne olduğudur.
Karşındaki anlamıyorsa şiddet kesin çözümdür. Dediğim gibi karısı aldatmış bir adam ne konuşacak cevap vermelisin? ya da bana küfür eden birine nasıl cevap vermeliyim yoksa başımı eğip yürümelimiyim? Bana bıçak çeken birinin burnunu kırmam kötülük müdür? Dediğim gibi mantıklı insanlarla konuşulur mantıksız olanlar yönetilir.
Hayır. Aldattıysa suçlu ama şu var dayak yemesine engel olur tutar vs. ya da çekip gider vuruyorsa üstüne kendi karakteriyle ilgili bir durum dediğim gibi demek istediğini anladım kadının gücü yetmez vs. diyorsun ama bu sizin biyolojiniz yapacak birşey yok. Durduk yere bir kadını dövmeye karşıyım ama kadın şiddeti tamamen popülist bir söylem millet bununla duyar kasıyor ve diğer şiddetleri hatta çocuğa şiddeti bile (annelerin hepsinin uyguladığı) görmezden geliyor böyle bir iki yüzlülükte hiçbirşey olmaz.
Bende senin dediğini anladım bazı konular da hak da veriyorum kadın şiddeti çok fazla on plana çıkıyor kadının ne yaptığı değil erkeğin dövmesini vurguluyolar anladım demek istediğini
Erkekse işler değişir zaten boksorüm geçenlerde adam dik bakış attı ne bakıyon lan? dedim adam hayırdır dedi üstüme yürüdü yumruğu attımı boşa eğildim sol gösterip sağ kroşeyi bir çaktım yanağı dağıldı. Ama kadınlara asla. Vursa bile bişey demem zaten başka kızlara bakmaktan sevgilimden ikide bir dayak yiyorum :)
Şiddetin her türlüsü kötü , kadınlar psikolojik şiddetle saldırıyor genelde erkeklere. İki cinste hareketlerine konuşmalarına dikkat etmeli. En önemlisi eş seçimi tabi. Ben maço istiyorum diye psikopatla evlenip dayak yediği zaman kimse aglamamali.
Sormakta ki sakınca ne insanların görüşlerini merak etmek mi hata ben burda kadına şiddeti destekleyen bir sey söylemedim ki zaten ben böyle şeylere karşı bir insanım
En İyi Cevaplar