Tanıdığımız bir kadın trafik kazasında 6 yaşında ikiz kızlarından birini ve eşini kaybetti kadının söyledigi kelime aynen şuydu: " Keşke diger kızımı da kaybetseydim de eşim ölmeseydi yuvam dağıldı" sizce bu kadın ne kadar doğru söyledi? Tabiki eş önemli ve değerli ama bir evladın yerini asla tutmamalı yuvam dagıldı diye de keşke diğer kızım da ölseydi diyemem belkide boşluğa düştüğü sağlıklı düşünemediği için böyle dedi ama ben garipsedim biraz siz ne düşünüyosunuz?
bunu sağlıklı düşünrek söylediğini zannetmiyorum ki bu çok büyük bir travma yani bu yüzden adamıda suçlamak yalnış olur... mesela olaya farklı bir örnekle açıklayabiliriz... hamile bir kadın düşün ve bu çıcuğun doğması onun hayatını tehlikeye atıyor bu durumda adam çocuğundan vazgeçebiliyor... neticede o Annenin yeniden bir çocuğu olabilir... adamın söylemek istediği buna benzer bir şey ama keşke o ölseydi demek yalnış bir düşünce tabi... sadece olaylara o kişinin psikolojik etmenleri göze alınarak değerlendirilmeli
Eş ve çocuk arasında seçim yapmak çok çok zor olmalı kesinlikle, Allah kimsenin başına vermesin. Ama ben bu kadının ruh halini anlayabiliyorum. Söylediği cümle çocuklarına değer vermediğini anlatmıyor. Onun elinde olsa hiçbirini kaybetmek istemezdi. Belli ki eşini gerçekten seviyormuş ve o çocukları da onun sayesinde kazandı bu kadın sonuçta. Şimdi sevdiği adam hayatta yok ve bir kızıyla hayata nasıl tutunacağını bilemiyor yaralı ve sahipsiz bir kuş gibi. Çok üzücü gerçekten, Allah sabır versin ve yardımcısı olsun.
Eş;kadının hem cennetidir hem eli ayagi. Diğer çocuğu da ölmüş olsaydi iki cocuguda Allaha kavusmus olacakti. Cennete nasip olacaklardi. bu yuzden onlatin emin ellerde oldugundan emin. Ama eşine olan bağlılığı ve onunla gecen bir gecmisi var. Herkes bir düşünemez. mesela bir kiz sevdigi adama ailesini karsisina alarak kaçar. Halbuki ailesini kaybedecek. yillar boyunca onunla zamani geçti. bazi kizlarda varki ailesini gecmisin hatrina birakamaz. zorda olsa sevdiğinden vazgecer
Acıdan da olsa söylenecek şey değil bu. üzüldüğü şey muhtemelen maddiyat. Kurulu düzeni. Baktığın zaman insanlar aşık oluyor ve evleniyor. Yeri geliyor o büyük aşklar bir şekilde bitiyor ve insanlar ayrılıyor. Evladın yerinin daha farklı olması gerektiğini düşünüyorum. Kadın cocuk sahibi olmaması gereken biriymiş.
Bende çok garimsedim. Belki de o anki ruhsal çöküntü. Kimse yaşamadan bilemez. Arkadaşım 6 ay evli kaldı eşi vefat etti sonra. 18 sene gecti ve cocugu için evliliği bile düşünmedi. Böyle insanları takdir etmek gerekir. Kimse yaşamadan bilemez derim her zaman. Allah rahmet ve sabır versin.
Yinede o kişinin yaşadığı şeyleri yaşamadığımız için bu konuda rahatça yorum yapabiliyor. Belki eşi geçimlerini sağıyordu. Hem maddi olarak da büyük sıkıntılara yol açmış olabilir. Allah kimseye vermesin
Ya eşle çocuğa karşı duyulan sevgiyi kıyaslamak mantıklı değil. İkisi farklı tür sevgiler. Aile ile eşi karşılaştırmak gibi bu. Saçma. Ben çocuklar küçük olduğu için onların yaşamasını isterdim ama bunu aklımla değil kalbimle söylüyorum. Olaya pragmatist yaklaşırsak; kadın dediğinde pek de haksız değil. Çocukları ölse de yanında ona destek olacak bir eşi olurdu, yeniden çocukları olurdu vs. Kısaca hayat onun için daha kolay olurdu.
O kadin su an cok zor durumda psikolojisi bozuk ve saglikli dusunemiyor soyledikleri ile dusunceleri cok celiskide ve bir ruyada o yuzden cok dikkate almamak lazim ve bu yillarca surer belkide gecmez Allah yardimcisi olsun cok zor...
Allah kimsenin başına vermesin , başa gelmeyince bilemeyiz gerçekten çok zor bir durum biri hayat eşin diğeri canının canı keşke ben de ölsem öyle bir durumda
Cocugu tekrar eşiyle yapardi diye düsünmüs olabilir. Kardes şok etkisidir tramvadir takilma fazla ama gerçekten ççook üzüldüm Allah sabir ve metanet versin
Travmatik bir şey yaşamış. Onun söylediğini garipseyip tartışmaya açmak çok manasız. Yakınların kaybı ağır bir süreçtir. Çocuk bu konuda bilinçlenirlerse annesini suçlamaz
Acılı bir kadın tabiki ama yani ne denir bilemedim. Evlat bu eşinle ikinizin ortak bağı sonuçta ikinizin de canından kanından o yüzden evlat bence öncedir.
Allah kimseye böyle bir acı vermesin. O anki ruh haliyle söylemiş olabilir. Ama sanmıyorum ben öyle bir şey demem evlat başka eş başka evlat canından biri eş ise bir başkasının canından bilemiyorum.
Tabii ki çocuk. Karnında taşıyorsun büyütüyorsun. Kadının söylediği yanlış 6 yaşında masum bir çocuk ölmemiş hayatta. Onu da kaybetmedigine sevineceğine keşke diğer kizim da ölseydi diyor üzücü
Bence evlat daha değerli ama eşte değerli aslında yani... belkide sırtını yasladığı dagı kaybettiği için öyle demiştir bilinmez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Anne/baba olan birisine sorun bu soruyu. Emin olun direkmen çocuklarını seçeceklerdir. Evlat acısı farklıdır, eşim benim ile çocuğumun arasında seçim yapmak zorunda kalsa kesinlikle çocuğumu seçmesini isterdim
Cok zor bir durum. Onu da anlamak lazim. Ama yinede evlat yerini kimse tutamaz. Tabi zor bir durum. Esi olmese yine cocuklari olurdu onu demek istemis o psikoloji ile. Psikolojisi bozulmuştur. Yoksa öyle demez
o çocuk kadın ve erkeğin bir meyvesi. erkek ya da kadın dan biri olmasa çocuk olmaz. Çocuğun büyüyüp nasıl bir şahsiyete bürüneceğinide bilemezsiniz. Anasına babasına eziyet eden bir sürü evlat var. Hemde eş olmadan çocuk büyütmek kolaymı?
En İyi Cevaplar