"Nankör" insan kimlere denir ?

Nan kör insan… Adı üzerinde, kendine yapılan iyiliklere karşı hep gözlerini kapayıp sanki görmeyen “kör” gibidir.

Nankör insana ne yapsanız, ne etseniz ona kul köle de olsanız, yaranamazsınız. Çünkü o, hiçbir zaman azıyla yetinmeyecek ve hep daha fazlasını isteyecektir.

Nankör insan kendini toplumda çok çabuk belli eder. Çok fazla teşekkür etmesini bilmezler. Kendilerine hizmet edilmesinden büyük bir keyif alırlar. Hatta yardımcılarının hizmetlerine karşılık çok az teşekkür ederler. Sürekli daha iyisini yapmalarını isteyip eleştirirler.

Nankör insanın çok fazla arkadaşı yoktur, yalnızdır… Ve aynı zamanda da bencildir.

Aslında nankör insan hastadır. Onun hastalığı kendi iç dünyasında yaşadığı fırtınalarının dışa negatif olarak yansımasıdır. Kompleksli ve utangaçtır.

Kendisinde olan bu rahatsızlığı, topluma sert ve eleştirel davranarak kapatma çabasındadır.

Sonuç olarak hayatıma birçok insan girdi, haddinden fazla diyebilirim.. Aramasalar arardım, yazmasalar yazardım. Hayatımdan birçok insan gitti, yakınlarda bile çok insan kaybettim ve sebepsiz yere ne olduğunu anlamadan sessizce gittiler sadece sustum saygısızlık etmek istemedim kimseye karşı.. Artık herkesin kefesini ayrı ayrı biçeceğim. Nankör insanları bırakın hatta bir merhaba bile demeyin, çünkü onlar yeterince zaman öldürmek için sadece zorunda olduklarını bilerek yaşamak için yaşıyorlar.

https://youtu.be/3tcQAfpKpY0 ...
"Nankör" insan kimlere denir  ??
"Nankör" insan kimlere denir ?