Ama milli piyango almayın haramdır..
Köle çocuk almak helal milli piyango haram, tamam mı?
A. Hür İnsan
B. Köle İnsan
C. Kadın.
Anlarsın herhalde artık. https://t.co/OcnGY9Agby
Bu yanlış anlaşılmaları düzeltme fırsatı verdiğiniz için ve bir önceki yazıda seviyeli tartışmanız için teşekkürler.
"Hiçbir günahkâr başka bir günahkârın yükünü yüklenmez. Günah yükü ağır olan kimse, (bir başkasını), günahını yüklenmeye çağırırsa, ondan hiçbir şey yüklenilmez, çağırdığı kimse yakını da olsa." Fatır 18.
O fevirde daha güçlü ve daha zengin kabileler ile daha fakir kabileler arasında çıkan çatışmalarda, daha şerefli olduğunu idda eden kabileler: "herhalde bizden bir köle karşılığında onlardan bir hür, bir kadın karşılığında bir erkek ve bir erkek karşılığında iki erkek öldüreceğiz" derlerdi. Kendi yaralarını hasımlarının yarasının iki katı sayarlar ve bazen daha da ileri giderlerdi öyle ki: bir kere birisi, ileri gelenlerden bir insan öldürmüştü. Katilin yakınları, öldürülenin babasının yanında toplandılar ve "Ne istersin?" dediler.
O da: "Üçten biri!" dedi. "Nedir onlar?" diye sordular. Cevaben: "Ya oğlumu diriltirsiniz veya evimi semanın yıldızlarıyla doldurursunuz yahut da bütün kavminizi bana teslim edersiniz, hepsini öldürürüm. Sonra da oğluma bir karşılık aldığım görüşünde bulunmam." demişti.
Bu tür hesaplamaların öne sürülen isteklerin önüne geçmek için, Bakara 178 inmiştir. Buradaki kasıt Özellikle hür hüre, köle köleye, dişi dişiye, yani bir hür bir hürü, bir köle bir köleyi, bir dişi bir dişiyi öldürdüğü zaman, öldürülen hür karşılığında o katil hür, öldürülen köle karşılığında o katil köle, öldürülen dişi karşılığında o katil dişi, kısaca her öldürülen kimsenin karşılığında kendi katili aynı şekilde öldürülür. Bu öldürme yeterli bir kısas olur. Cahiliye devri âdeti gibi şeref ve kıymet davasıyla katilden başkasının öldürülmesine kalkışılmaz.
Bu kayıtlar (hür hüre, köle köleye, dişi dişiye), âyetin iniş sebebi olan olayda olduğu gibi, kâtilden başkasının öldürülmesinden kaçınılması içindir. Maide 45 ayetininde dediği gibi "cana can..!" Yani bu tanımı yapanlar o devirdeki kendini şerefli sayan, şeref davası güdenlerdi.
...
Köleliğe gelince: İslamiyete göre, hür bir insan asla köle edilemez..! İslamiyet kölelik getirmedi ama öyle bir sistem kurdu ki; kölelere iyi davranılmasına, onları azad etmeye, hür olmak isteyen kölenin hür olması için izin vermeye mecbur bıraktı.
"Kölelere iyilik edin!" Nisa 36
"Yanlışlıkla bir adam öldürenin, bir köle azat etmesi gerekir." Nisa 92
"Yemin kefareti için, on fakiri yedirmek veya giydirmek yahut bir köle azat etmek gerekir." Maide 89
"Bedel vererek kölelikten kurtulmak isteyenlerin bedellerini kabul edin!" Nur 33
Köleliği birden kaldırsaydı, hayatı boyunca köle olmuş insanların, halini bir düşünün. Bu emirlere muhattab olmayan gayri müslimlerin elinde kim bilir neler yaşarlardı.
Piyango. Piyango ile mutlu olan kaç insan vardır acaba? En son piyango sahibinin elinden tüm parasının alındığını duymuşsunuzdur. İmsanların umutları sömürülmesin diye bu yasak var. Çünkü çocuklarını aç bırakıp bilet alanlar var bu ülkede malesef.
yani koleligi kabul ediyor köle diye birsey vardir ve islamiyet bunu kaldirmamistir. ben baska birsey mi söyledim
egip bukmeyin. kolelik yoktur demek yalandir
18 haziran 1962 yılında Amerikada köleliğin bittiği söylensede 1980'lerde aslında bitmiştir. İngilterefe halâ Afrikadan getirilil çslıştırılsn kölelerin olduğu birleşmiş milletlerin kayıtlarında bile var. Ne eydim ne büktüm, olsnı yazdım, müslümanlsr hscı olurken, insanların, "zenci" dedikleri, bir kölenin, hareketlerini taklid eder ve Hacer anamız derler. Hazreti Bilal derler, hazreti Selmanı Farisi derler. Siz bu hürmetin gösterildiği kaç batılı sayabilirsiniz?
islamiyet de zulüm olan hiç bir yerde iyi fetva verilmez milli piyango olsun sayısall idda gibi binimum şans oyunlar kesinlikle haramdır
harama helal demek de insanı direk gayrimüslim yapar bilmem anlatabildimmi
insan oğlu yasaklara düşkündür yasak olanı her ne kadar yapıyorsanızda harama asla helal demeyin
Devlet niye izin veriyor o zaman, yasaklasın!.
@sekscaambazı iyide kanunlar bunu gerektiriyor hali ile bildigimiz kerhanelerde işletiliyor ordada fuuş yatağı ama devlet yine kapatmıyor kanunlar yasalar şu an kapatılmasına kaldırılmasına izin vermiyor
Ya ne kanunu :) sen hangi ülkede yaşıyorsun anlamadım, anlık değişikliklerle adamlar milyonları götürüyor (kanun değişikliği) sen ne haberrr.
@sekscaambazı ben türkiyede yaşıyorum da senin yaşadığın yer türkiye değil sanırım
Bırak git, biz neyin ne olduğunu iyi görüyoruz, sen hala kanundan bahset, benzine kanun çıkar alkol sigaraya kanunu dakkada çıkar, sonra de ki iddia ya kanun yok, kime anlatıyon.
@sekscaambazı ben kanun yok demedimki sen yanlış anlamışsın yazılanları iyi bir taaül et sonra yaz bilgisiz ir cahil gibi bilmediğin bir konuyu önce oku sonra cevap ver bilip bilmeden konusma
birde sen takılmışsın benzine alkole bu ülkede 90 yıldır işletilen bir fuuş yatağı var ona sesin cıkmıyor birde alkolden bahsediyorsun
Yav tamam onu da kapat.
rusvet haram mıdir?
kesin bir şey söyliyemem ama fikrim iyi bir şey olmadıgı
Adam rüşvete haram diyemedi ya la :).
Piyango haramdır ama sayısal loto iddia vb değil bence.
Çünkü piyango da aynı numaradan en fazla 4 tane olur. 5. Kişi istese de alamaz adil olmaz şans olur bu da haramdır. Ama iddia ya da sayısal loto vb oyunlarda aynı rakamların ya da tahminlerin oynanması sınırı yoktur. Yani irade meselesidir, piyangodaki gibi sınırlama olmadığından helaldir denmesede haramdır da denilemez (bence)
Milli piyango günahtır ama kul hakkı yemek günah değildir ihaleye fesat karıştırmak günah değildir taciz tecavüz günah değildir hırsızlık günah değildir tüü bitmemiş yetimin hakkını cebe indirmek günah değildir rüşvet almak günah değildir ama milli piyango çok günahtır Sakın almayın
aynen
Cevap
30Cevap
Günan tabii de. Ama siz yine de bilet alın. İkramiye çıkarsa, onu kullanmayın. Bana verin. Sizin yerinize ben günaha gireyim. Hinnom Oğulları Vadisi'ne ben atılayım.
Twiterda Yusuf Yakup Hoca var. Geçen fetva verdi."Herşey Ğünağhtır!" dedi.
O haram da sigara neden halen mekruh acaba?
Oy kaygısı, büyük tütün patronlarrıyla ters düşme endişesi.. vs durumlar mı acaba bu fetvalarda seçicilik yaratıyor?
Milli Piyango haram topçu popcu parası helal mi? Haram ve helal arasında ki ince çizgi ne? Emek mi? ne kadar emek? kaderdir arkadaşlar bunlar. eğer hayırlı islere harcarsaniz hiç birşey sorun değil.
Ayrıca bu soruların da bir anlamı yok. büyük ikramiyeler de şike vardir
Kölelik diye birşey yok ki artık ve kölelik helaldir diye birşeyde yok evet milli piyango haramdır
dinden ciktin Allahin ayetini reddettin
Tövbe estağfurullah ne diyon sen
haram olmayan birsey helaldir.
Köleliği İslamiyet kurmadı. Üstelik her fırsatta kölelerin azat edilmesini ve onlara iyi muamele yapılmasını emreder. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Kölelere iyilik edin!) [Nisa 36]
yani kolelik vardir. kurandada bjnu kabil ettin tesekkur ederim
Evet kölelik vardı ama köleliği islam getirmedi
kaldirmadi da aslinda islamiyet cagdas yasam adina insan hakki adina hic bir ilieri gidisin oncusu degildir. cok basit bak domuz yasaktir. alkol yasaktir uzerinde tartisma var mu yok. kolelik yasaktir. bak 2 kelime ama yok. ama geliniyle evlenmesi icin karisinin onu aldatmadigini soylemek icin bir suru ayet Allagin isi mi bu. evrensel bir dinin derdi muhammedin gelkniyle evlenip evlenememesimidir
Yasak günah haram kim uyguluyor hiç kimse çünkü kimse dört dörtlük değil islama göre haram olan herşeyi yapıyorlar bu devirde. Evet üzerinde tartışmalar ve açıklamaları var elbet olay şu herkes farklı açıdan bakıyor kimi inanıyor kimi inanmıyor
İslamın hukumleri inananları baglar , kumar haramdır. islamda köleligin tek kaynagi savastir. Fakat islam koleligi kaldirici tedrici hukumler getirmistir. Biraz arastirmayla bulursunuz.
islam koleligi kaldirmamistir.
yok onun parasına cennetten arsa bile alırsın papa gbi :D
Güncelleştirme de bir şeyler saçmalamışsın hiçbir şey anlamadım.
normaldir anlamaman
bak bilale anlatir gibi anlatayım.. kolelik haram degildir dedim nesini anlamadin
ilgilendormiyorsa yazmazsin kapiş
Çıkan ikramiyelerden alınan vergilerden ve o vergilerden Diyanet'e ayrılanlar ne oluyormuş
Boşversene takıl kafana göre dünyaya bir kere geliyoruz bari tadını çıkaralım seni seviyorum ateist 😚
ulan ne acayip biri cıktin sen
Sözde bir müslüman olarak ateistlerden bir seni çok sevdim 😊😊
Sözde Müslümanım tamam anne babam dört dörtlük ibadetini yapıyor ama ben bir tek bile namaz kılmıyorum
sende ayri bir prototipsin ne diyeyim
O ne demek prensesim
Adamların almaya ihtiyacı yok ki ne kadar maaş alıyorlar gelsinler asgari ücret veya 2000 lira civarı alsınlar o zaman haram mı helal mı açıklamasını bekleyelim
o zman maasa zam da haramdir, zam istemeyin :):):):)
Din üstüne bukadar konuşma bence
Dinde kolelik haramdır milli piyangoda haramdır
sen ogren biraz dinini atma
Diyanetin amkoyayım memleketi soydular hala fetva veriyo bacım cocukları
Bende haram diyorum ama cikmadigi icin ahh bir tuttursam catir catir yerim
Sen IQ testi yaptır kendine böyle g. zeka ürünü soruları nasıl soruyorsun..
Devlet bunu yapıyor günah değil sen bunumu düşünüyosun
Devletin diyaneti verip devletin kurumu satiyo :D
Alın gitsin bea ama çıkmaz
İmamların maaşı piyango, içkiden alınan v. s. vergiyle ödeniyor. Aldıkları maaş haram mı?
Valla aldım 4 tane 1 tane daha alcam çıkarsa sözüm var 1 okul yaptıracam 😉
Köleliği islamiyet getirmedi
ama haram fa kılmadi
yok ya simdi de islamda kolelik guzellemesi pes
Bırak yaa Genee Çaktıın.. https://youtu.be/XyUtXS3ZhfY
boyle secmene, boyle lider
iyi bisey sandi garibim. sakat galiba
umut etmekte günah o zaman
Haksız kazanç oldugu için evet haram
Kumara giriyor"ah"li para hayrını gören yok
Zekeriya Beyaz haram dedi 😃
Yo gunah degil tutarsa günah ama