+1 yılKeşke bu tepkinizi modern hayatın metres kültürüne de verebilmiş olsanız.. hakkında bilgi sahibi olmadığıniz bir iananca cahilce saldiriyorsunuz. Hemde bu saldirinizdan dolayı laik seküler cumhuriyetin hükümetini sucluyorsunuz. İslam insan yerine konmayan kadına, insan değeri vermiştir. Siz bundan 1000 sene önce yasamadiginiz için 2017 yılından 1000 sene öncesine bol keseden saliyorsunuz. Modern birisi kendinden 30 yaş küçük birisi ile ilişki yasayinca aşk diyorsunuz ama bir Müslüman bunu yapınca sapık yaftasi vuruyorsunuz. İslam senin hem cinslerini mal gibi alınıp satılmaktan 1400 sene önce kurtarmistir. Senin modern cumhuriyetin ise 1300 sene sonra devlet eliyle kadın satarak bundan vergi alıp kendine gelir sağlamıştır. Eğer sizler kadın hakkı diye birşeye inaniyorsaniz önce kadınları cinsel obje olarak kullanan reklamlara , kadınları erkeklere pazarlayan gece kulübü ve barlara, kadını calistiracagim diye kadinliktan çıkartan bu aptal sisteme karşı çıkmanız gerekirdi. Ama net olan birsey var sizin derdiniz kadın hakkı hukuku değil. Sadece ve sadece iSLAM bunu senden önce de yaptılar senden sonra da yapmaya devam edecekler. Sizin bu cahilce tutumunuz islama zarar vermeyecek aksine onu yukseltecektir.
376 Yorumla- +1 yıl
Eğer sizler kadın hakkı diye birşeye inaniyorsaniz önce kadınları cinsel obje olarak kullanan reklamlara , kadınları erkeklere pazarlayan gece kulübü ve barlara, kadını calistiracagim diye kadinliktan çıkartan bu aptal sisteme karşı çıkmanız gerekirdi.
Bunlar senin sözlerin ve nickname bile kadını cinsel obje olarak görüyor... Sayın suluşeftaliseven... İnandırıcı değilsin. Söylediğin bilgilere kendin inanmıyorsun. Kadını kurtaran İslam mıdır? Kağan'ın yanında kurultayda onla eşit hakka sahip olan kadın şimdi o İslam devletlerinde daha dün kazandığı sinemaya özgürce girme hakkını kutlar oldu. Kimi kurtardığını savunuyorsun? Bol keseden sallıyorsun demek kolay. Sadece bir şeyler geveleyip kuru gürültü yapıyorsun. Gerçekler gün be gün ortada. Şeriat olup da sözde İslam kurallarıyla devlet yönetiyorum diyip de kadını erkekten aşağı görmeyen bir tane devlet yoktur. Bu bir gerçektir istediğin kadar ezberden konuş nafile... - +1 yıl
@MeraklıDoktorcuk ve bu kapak uzerine sulu seftalinin yorum yapmayi birakip tursu suyu satmaya basladigi goruldü
- +1 yıl
@MeraklıDoktorcuk sizin gibiler bu sanal dünyaya kendinizi o kadar kaptirmissiniz ki Herkesi nickine göre degerlendiriyorsunuz? Yani hayatınız on yargı ile dolu nicki buysa bu şöyledir sakalı uzunsa şöyledir.. Burda paylaşım yapanların çoğu gerçek kişi bile değil. Benim nickimin saçma olmasi veya cinsellik içermesi benim yazdığım şeyin gerçek olmadiğını söylemez. Benim yazdığım yazıya cevap vermek yerine senin nickin şu sende böylesin demeyi tercih ediyorsunuz. Her konuda olduğu gibi islam konusunda da bir bilginiz yok. Size göre Suudi Arabistan ya da İran İslam devleti görünümünde olabilir. Ama aklı selim hiçbir müslüman bu ulkelerin muslumanlari temsil etmediğini bilir. Yani ben İslamî suudun vahhabi ya da İran in sia seriatina göre yaşamam ya da diğer müslümanlar da Yaşamaz.
- +1 yıl
Ben elalemin şeyi ile gerdege girmem güzelim seninde bir beynin olduğunu zannediyorum. Bilgin olmadığı için başkalarının bana cevap vermesi seni tatmin ediyor olabilir. Ama verdiğiniz cevaplar benim yazdıklarıma değil benim nickime bakarak yazılmış yazılar. . Sana tavsiye özgün ol. Kendi cevabını kendin ver. Başkaları ile kendini avutma.
- +1 yıl
Bir ülkede sadece tek bir dinin mensupları yaşamaz. Ya da bir ülkede doğdun diye o ülkenin dini neyse o dine inanmak zorunda değilsin. Dediğin gibi bir dini yönetim olması dayatma olur ki sen de bilirsin İslam hoşgörü dinidir. Bu yüzden hiç bir şekilde dini bir yönetimin gelmesi mantıklı değil üstüne haksızlıktır.
Nickime karşı tek kelime söyledim ve bunu tüm yorumuma yayıp demek istediklerimi hiçe saydın. Nickimden utamıyorsun bence o ayrı o beni bağlamaz... Daha fazla konuşmak niyetinde değilim çünkü beni anlamayacaksın ne yazık ki... - +1 yıl
1400 yildir sizin gercek islam dediginizi yasayan yok. palavralarla uydurdugunuz dinle yasiyorsunuz. size cevap vermek bana zil geliyor. o kadar ezberci motomot tektarlamnan ezbetleri yaziyorsunuz ki ugrasmaya degmiyceginizi dusundugum icin. benimle ayni fikitde olup sizi cidfiye alip yazan arkafasa saygi duydum. o kadar. siz ezberletilmis palavralarinizi sıkmaya devam egiceksiniz. bazilari bataklihin icinde bazilari kenarindafir. ben kenarindakilere yazmaya devam edicem. batakligin icinde bogazina kadar gomulmus olanlarlar icin zaman ve efor kaybetmem
- +1 yıl
Siz islam deyince aklına 4 kadın kol bacak kafa kesme gelen çürük bir topluluksunuz. Size bunları ezberletmişler islam kelimesini duyunca Besmele duymuş şeytan gibi tekrarlamaya başlıyorsunuz 4 kadın kol kesme kafa kesme diye.. Sonra başkalarına ezberci falan diyorsunuz. İslam dinine karşı savundugunuz bütün bu saçma argumanlarin altını dolduracak hicbirseyiniz yok. En azından
Bu kadar öfke duyduğun İslamî biraz araştır öğren ki neye öfke duyduğunu bil.
- +1 yıl
@MeraklıDoktorcuk Ben yazımda dini bir yönetim olsun olmazsa söyle olur böyle olur diye bir yazı yazmadım. Bu dini eleştirenler modern dönemde olan durumlara karşı neden sessiz diye soruyorum. Devletimiz vergi karşılığında kadın satarken neden ses çıkarılmadı diyorum. ya da zengin modern bir zubbe 3 5 metresi olunca kendinden 30 yaş küçük birisi ile düşüp kalkınca neden bunun adı aşk oluyor neden kadın hakkı diye islama saldiranlar bunlara tepki vermiyor. kadın hakkı deyince islam karşıtlıģı olarak anlayanlar Kadını et gibi piyasaya süren sistemden neden rahatsız olmaz? Sadece söylediğim bu.. Ben bunu dediğimde bir kadının rahatsız olmasi da ayrica ilginç..
- +1 yıl
Ama arkadaşım sen bunu söylerken demiyorsun ki ikisi de yanlış diye. Sadece ona demiyorsun sadece İslam olunca laf atıyorsunuz diyorsun. Demiyorsun ki o da yanlış bu da yanlış. Ben bunun dini değerler katılrak yapılınca doğru olduğunu söylediğini düşünürüm böyle yaparsan. Beni yanlış anlama kimsenin dini düşüncesine bir şey diyecek biri değilim karışmam ama bana gelip bu böyle yapmak zorundasın da denmeyecek. Benim tepkim din din diye dolaşım insanların haklarını sömürenlere sen bunlardan biri olarak görüyorsan kendini üstüne alın. Görmüyorsan alınma. Ama bir gerçeklik bar ki şu açılan site 1000 yıl önce açılmadınşimdi şu an açıldı. Buna tepki koyunca savunma olarak neden buna tepki göstermiyonuz derdiniz İslam demek yersiz. Yanlış yanlıştır. Yanlış diyince bu da yanlış ama diye savunma olmaz.
- +1 yıl
Benim en merak ettiğim şey ise şu: Günümüzde gerçek islamı yaşayan her hangi bir devlet var mı? Varsa o devletin adı ne? Yok ise neden yok?
- +1 yıl
@KumruSahin cunku gercek islam bu
- +1 yıl
@azelcan NİSA Suresi 3. ayet meali, NİSA-3. ayet-i kerimesi meâllerini kıyasla
NİSA-3 için 40 meâl bulundu. Adem Uğur (4/NİSÂ-3: Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.) / Ahmed Hulusi (4/NİSÂ-3: Eğer yetimler (kadınlar) konusunda haklarını vermede korkunuz yoksa, o zaman sizin için temiz olan (şirk ehli olmayan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Eğer (aralarında) adaletle davranamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir tane ile veya ellerinizin mâliki ile (yetinin). (Nikâhsız {evlilik anlaşmasız} birlikte yaşamayın. ) Zulmetmemeniz için bu en ehven olanıdır.) bak simdi bu ayette pazardan domates secer gibi begendiklerinizden 2 ser 3 er 4 tane alin diyor. az dininizi ogrenin - +1 yıl
@azelcan Diyanet İşleri: Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur
- +1 yıl
"Adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın"
Ayetin bu kısmını neden görmüyorsunuz? Adil olmayı her daim önde tutan bir insan neden fazla hanımla evlensin?
Allah "en fazla 4 eş alabilirsin ama 1 eş almanı tavsiye ediyorum" diyor. Müslüman samimi olmak zorunda, Bakara suresi 2. Ayetindeki "muttaki" tanımına göre yaşayan bir müslüman, zorunlu haller dışında, 1 eş alır. - +1 yıl
- +1 yıl
Çok doğru ayet açık ve baktığınız taraf yanlış. Bir kadın kocasının 2. bir eş almasını istemiyorsa, koca ona haksızlık ve adaletsizlik etmiş olur işte tamda bu ayete göre 2. Bir eş haram olur. 20, 20 eşin zenginlik göstergesi olduğu için, eş yapıldığı bir dönemde, insanları kırmadan dökmeden, o eşleri mağdur etmeden, ortaya koyulmuş bir çözüm. Bence işin bu tarafına bakın. Şurada 70 yıldır, kadının korunduğu, yinede başarılı olunamayan bir dünyada (yarın yine orman kanunları olabilir), savaşlar sonucu, kimsesiz kalan kadınları koruyan bir ayet bence.
Keşke ön yargısız bakabilseniz. - +1 yıl
- +1 yıl
Yorum yapmak istemiyordum lakin eşin istemezse adeletsizlik olur ikinci eş haramdır düşüncesini onaylayamıyorum. Böyle bir hakkın sunulmuş olması saçma değil mi? Dönemde savaş sonrası kadınları korumak adına yapıldığını söylüyorsunuz ama şu an böyle bir durum yok.
Hiç bir şekilde çok eşliliği savunamıyorum. Madem çok eşli olmak niyetindeyse insan evlenmesin yahu. Bakın suçlamalar yapıp ortamı germek istemiyorum ama dediğiniz gibi kadınları korumak için söylenen bu durum şu an erkeğin kendi nefsi için birden fazla kadınla birlikte olmayı günah değil diyerek savunmak adına kullanıldığı fikrini aklımdan atamıyorum.
Karşıdakini cahil olarak nitelendirmenizi de anlamıyorum. Din insanın boşluğudur ve kendisi doldurur. Bir inanç unsuru olan Kutsal Kitapları başka bir insana bir gerçek gibi dayatmak yanlıştır bence. Yani bir şey inanan insan için Kutsal Kitabında yazıyor diye doğru olabilir. Ama o inancından dolayıdır. Bir kimse buna inanmazsa cahillikten değildir. Bu inançtır. Kendinibağlar - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Düzmekmi yoksa bir aile vermekmi? Rızası olmayan bir insanla evlenilemez. Bu günkü anlayış daha yüz yıllık bile olmayan bir anlayışla bindörtyüz yıla bakmamak lazım.
Kaldıki o devirde inançları için kocasını dinlemeyen kadınlar vardı.
Dövmek? "Karısını dövenin yarın davacısı ben olucam" diyen bir peygamberin, samimi ümmeti sizce karısını nasıl döver?
Bakın vahabi töresine bakarak islamı yorumluyorsunuz. Türkler, özellikle Selçuklu dönemi Türkleri ve imamı maturidi'nin akılcı yaklaşımına uyan Türkler'in islâm anlayışına bakmanızı tavsiye ederim. - +1 yıl
- +1 yıl
Malesef vahabi gözünden bakmaktasınız. Kendi kafamdan bir din uydurmuyorum sadece her ayerin, nedeni nasılı, öncesi ve sonrasına bakılmadan anlaşılamayacağını anlatmsya çalışıyorum.
Şimdi size bir misal vereyim.
Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır. Nebe 33.
Bu ayette. "göğüsleri çıkmış genç kızlar" diye birşey yok..! Ama neredeyse 40 mealde benzer yazı var. "Kevaıbe" genç endamlı demek veburada erkeklik ve dişilik yok. Masıl bir hayal gücüyse, yardımcıların göğüslerinden bahsedilmiş. İşte bu meallere bakarak islamı yargılıyorsunuz. - +1 yıl
@azelcan İslam aklayıcısı ve görünen İslamın"gerçek İslam"olmadığını iddia edilenlerdensiniz.:Bir şeyin çakması aslından daha çok revaçta ise artık gerçek sandığın çakması, çakması dediğin de gerçeği olmuş olur. Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı, dinler 20. yyda öldüler, o iş bitti
- +1 yıl
@azelcan İslamın tüm akıl, mantık dışılığı, insan hak/özgürlüklerini hiçe sayması karşısında ölümsüzlük arzusu ve cehennem korkusuyla patinaj yapan nice insan var. Tüm bunların sebebi küçük yaşta verilen din eğitimi. Bu olmasa İslam 5 dakika bile üzerinde durmaya değmez ilkel bir arap dinidir
- +1 yıl
@azelcan İslamın bulaştığı her coğrafya, kan, irin, gözyaşı ve meni kokar. Ankara da kutsal bir şehir olma yolunda ilerliyor. Dört Halifenin, 3ünün suikastle öldürüldüğü bir döneme, Saadet Asrı deniyor. Herhalde, 4'te 4 olsaydı, Altın Asır denecekti. İslam, ne görüyorsan O'dur. Ilımlısı, barışçıl olanı, hoşgörülüsü olmaz, tarih boyu da hiçbir dönemde olmadı. Sen kandırılıyorsun. Her türlü günahın, adaletsizliğin, işkencenin, zulmün doktrinsel desteği İslamda mevcuttur. Bana inanmazsan İslam Tarihini oku. Dinler karanlıktır, İslam zifiri karanlıktır. Dünya İslamın yarattigi dehsetin çaresine bakmak zorundadır. Bu ateş heryeri sarar. İslam, insan biyolojisindeki evrimden kaynaklanan boşlukları ve şizofrenik hertürlü düşünceyi körükleyen bir dindir. bedevi arabin kabedeki bir put olan ve adi islamiyetten once de el_ilah (Allah) olan Allahü Teala Celle Celalühü, bugüne kadar yapılmış, en kötü bir Tanrı tasarımlarındandır.
- +1 yıl
- +1 yıl
bir yaratici olup olmadigi bilinemez. ama varligina bir kanıt yoktur. gercek su ki bir yaratici varsa dahi bu bedevi arabin geleneklerinden ve zaten var olan el_ilah putundan devsirme bir tanri olmadigi kesin
- +1 yıl
Ateizimde bir iddadır ve kanıtları yoktur. Darvin terorisi vardır ama asla bir kanun olamamıştır yani kanıtlanmamıştır. Allah var mı, sorusuna bir bilim kanunuyla bakalım. Bigbang ile islamın bir sorunu yok hatta destekler ama bir fizik kanunundan bahsedeyim "entropi" entropinin bir çok yönü varsada, temelde düzensizlik meydana getiren bir kuvvetin düzenli hale gelebilmesi için, ancak daha büyük bir kuvvete ihtiyaç duyduğudur. Yani büyük bir patlama varsa, o patlamanın dünyayı ve onun içindekileri bu müthiş düzeni oluşturabilmesi için mutlaka dahabüyük bir kuvvetin olması gerektiğini söyler. O kuvete kimi kozmoz der, kimi tabiat ana, kimide Allah der. Anlatabildim sanırım.
- +1 yıl
- +1 yıl
ve bir bilimsrl teori asla kanun haline gelmez.
- +1 yıl
@azelcan hipotez, teori ve kanun arasındaki farkı bilmemiz gerekli.
Hipotezler (varsayımlar), çevremizde gördüğümüz sorunlara yönelik geliştirdiğimiz geçici, muhtemel, değişimine ve yanlışlanmaya son derece açık cevaplardır.
Kanunlar (bilimsel gerçekler), bu hipotezlerin defalarca test edilip, her seferinde aynı sonucu vermesi sonucu artık değişemeyeceği, sonsuza kadar sabit kalacağı anlaşılan doğa yasalarıdır.
Teoriler, hipotezler ile kanunlar arasındaki bağlantıyı sağlayan bilimsel araçlardır.
Bilimsel olarak ne sorusunu sorduğumuzda sadece gerçeği alırız. Şayet nasıl ve neden sorularını sormaya başlarsak gerçeklerin sebeplerini ve ayrıntılarını edinmiş oluruz.
Hipotezler bilimsel olarak oldukça özel açıklamalardır. Hipotez ve gerçeklerin üzerinden geçilip, test edilip daha genel açıklamalarelde edilebilir. Bu daha genel açıklamalara da teoriler denir.
Kısaca hipotezler gerçeğin inşasında, teoriler gerçeğin açıklamasında kullanılır. Evrim bir kanundur (gerçektir). Evrim teorisi, - +1 yıl
evrim gerçeğini açıklayan bilimsel araçtır. Tıpkı Kütle Çekimi Kanunu açıklayan Kütle Çekimi Teorisi gibi. Tıpkı canlıların hücrelerden var olduğunu gerçeğini açıklayan Hücre teorisi gibi.
- +1 yıl
ve evrim kanitlanmistir. Bu gerçeğe gözünüzü kapatsanız da; evrim pek çok laboratuvar deneyi*, doğal gözlem** ve fosillerle reddedilemeyecek bir şekilde kanıtlandı.
Hatta evrim teorisi için bilimdeki en güçlü teorilerden biri diyebiliriz.
Evrim bu gücünü, halen daha devam edebilmesinden alıyor.
Şu an siz bu satırları okurken bile evrim mikro düzeyde devam etmekte.
*Lenski deneyi
**Darwin ispinozları - +1 yıl
Son yüzyılda evrimi destekleyen 200.000’den fazla makale yayınlamıştır. Bu makaleler evrimi destekleyen milyonlarca kanıt barındırmaktadır.
Bugüne kadar evrim teorisine ters düşen tek bir kanıt bile bulunamamıştır. Hiçbir bilimsel makalede evrim reddedilememiştir.
Ve emin olun, çoğu bilim insanı evrim teorisini doğrulamak için değil; yanlışlamak için uğraşmaktadır.
Zira evrimi yanlışlayabilmek çok büyük bir başarı olacağından, bilim insanı kesinlikle Nobel ödülüne layık görülecektir.
Hiçbir bilim insanı da bu ödülü kaçırmak istemez. - +1 yıl
ayrica evrende duzen vardir demissin hayir yoktur evrende duzen ve duzensizlik kural ve rastgelelik vardir. canlilar , gezegenlerin yorungeleri dahi duzenli degildirr. bircok sey kurala bagli degildir ve tesadufi islemektedir.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Ateizm, asla tanrıyı sorgulamaz, "TANRI İDDİASINI" sorgular. İddia edilen şeyin adı da TANRI olduğu için, sorgulama içinde TANRI kelimesini kullanır.
Bu tanrı var ama sorguluyor demek değil, ortaya atılan iddianın tanımsal karşılığının TANRI olmasıdır sadece. - +1 yıl
Şöyle düşünün ;
2+3=8 önermesine bir isim verin, "T" diyelim.
Şimdi önermeyi incelemek "T" yi sorgulamak demek. Ama bu "T" nin var (doğru) olduğunu anlamına gelmez. "T" sadece bir önermenin adıdır ve bu önerme de hatalıdır.
Yani var olmayan "T" nin olmadığı ispat edilebilir. - +1 yıl
Aynı şeyi tanrı için yapın.
"BİLİNÇ + SONSUZ GÜÇ = 1"
Bu önermenin adına "TANRI" demişler. Ben tanrıyı sorgularken var olan bir şeyi değil, önermeyi yani iddiayı sorgularım. Ve bu önerme yanlıştır.
"BİLİNÇLİ + SONSUZ GÜÇ = 0"
Doğrusu budur. - +1 yıl
Big bang teorisi bildiğim kadarıyla evrenin bir patlama sonucu ulaştığını ve genişlediğini ifade etmekte. Bir düzenden bahsetmiyor sanırım. Hatta bazı otörler yıldızların ölümü sonucu oluşan kara cisimlerden (kara delik de denir) daha büyük kara cisimlerin varlığını keşfetmişler. Fark etmişler ki bunlar galaksilerin merkezlerinde ve galaksileri yemekte. Galaksilerin merkezlerindeki bu cisimlere delik denmesinin nedeni galaksinin kendisini hatta başka galaksileri yediğini düşünüyorlar. Bu kaos nedeniyle bazı kara cisimler şu an gördüğümüz yıldızlardan daha da güçlü bir ışıma yaptığını keşfetmişler. Enerji yükü bu denle fazla olunca ışıyan bu cisimler başka kara cisimleri etkilemekte ve yeni yıldızlara can vermekte diyorlar. Yani bir galaksideki kaosun başka galaksiye can verdiğini iddia ediyorlar. Yani uzayda bir düzen değil tamamen bir düzensizlik hakim...
- +1 yıl
Bu duygusal veya fayda / zarar üzerine ulaşılmış bir sonuç değil. Namaz zor geldi diye tanrıya imkansız dediğimi düşünen insanlar oldu olmayacak mı? Olacak tabi 😊
- +1 yıl
Ama tabi bu onların suçu değil sadece, küçüklükten itibaren, ceza veren, yakan, işkence yapan bir tanrı kavramına inandırmak için beyin yıkayan şarlatanların da suçu.
Sadece çocuklar savunmasız değildir, 90 IQ altı herkes kısmi savunmasız bireylerdir, şeker nereye, o oraya. - +1 yıl
Televizyon ekranlarında saatlerce deve sidiği konuşup tartışmış toplumuz biz, hem de 21. yy'da. IQ 60-70
- +1 yıl
Bir dini öven, inandırmaya çalışan kitapları o dini eleştiren kitaplarla ve o dinin kutsal kitabıyla birlikte okumak gerekir, sorgulayan, eleştiren, reddeden kitapları okumak gerekir, tabiki kitap en iyi dosttur, fakat dostlar gibi çok dikkatli ve iyi seçilmelidir..!
- +1 yıl
Sen iddia ettiğin şeyin var olduğunu kanıtlayamıyorsun, ben iddia ettiğin şeyin olmadığını ve olamayacağını kanıtlayabiliyorum. Aramızdaki tek fark bu.
- +1 yıl
Bir amaç için hayata gelmedin.
Hayata geldiğin için bir amaç arıyorsun... - +1 yıl
Sen yaşa diye dünya / evren oluşmadı.
Dünya / evren oluştu diye yaşayabiliyorsun. - +1 yıl
Sen ısın diye güneş olmadı.
Güneş olduğu için ısınabiliyorsun... - +1 yıl
Yaşam için uygun ortam oluşmadı.
Uygun ortam oluştuğu için yaşam oluştu... - +1 yıl
Ne için gene gece gece 😂😂😂
- +1 yıl
Gece / gündüz olsun diye dünya dönmüyor.
Dünya döndüğü için gece / gündüz oluşuyor... - +1 yıl
İnsan olmak için milyonlarca yıllık evrim geçirmedin.
Milyonlarca yıllık evrim geçirdiğin için insansın... - +1 yıl
Tanrı olduğu için inanmıyorsun,
İnanmak istediğin için bir tanrı yaratıyorsun... - +1 yıl
@MeraklıDoktorcuk 😁😁😁😁😁
- +1 yıl
Resmen inanmaya inanmış ateisim dinine mensup biri olmuşsun 😂😂😂😂😂 çok komik yaa..
- +1 yıl
Mucizeler olduğu için tanrı var demiyorsun.
Tanrı var diyebilmek için mucizeler arıyorsun... - +1 yıl
neyse bu aksam fazla acildim. bu da ortalamanin uzetinde biriyle karsilasmanin verdihi bir coskuydu sanirim. bir dorlukle iyi geceler
Led bir' vele diştiri
Vela di seau diftiri
Dil esvuayyini murra
İl esvuayyeni murra
Amin 🙏
- +1 yıl
#De ki: Ey kafirler, ben sizin tapmakta olduğunuz putlara tapmam. Siz de benim mâ'buduma tapanlardan değilsiniz. Ve ben sizin taptıklarınıza asla tapıcı olmadım. Siz de benim mâ'buduma tapıcılardan değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim bana. #
Fazla uzatmaya gerek yok. Öldugumuzde göreceğiz var mı yok mu? Sadece mikroorganizma yiyecegimiyiz yoksa gerçek bir ahiret yurduna gidecek yolcular mı? Zaman çabuk geçiyor bu kadar Tribe girmene gerek yok. O zaman bu evren güneş bilmem ne hepsi aptal bir patlamanın ürünü mü? Sen 1000 yıl önce çiftleşen bir maymunun bugüne gelmiş değişime uğramış evrim halimisin? Hepsi ortaya çıkacak. Yaklaşıyor yaklasmakta olan sen Fazla sıkma canını okşa patlıcanını.. - +1 yıl
Bilimsel bir teoride, yeni olguların eleştirisine sunularak doğrulanmasına ve uygun bilimsel değişiklikler geçirmesine gerek duyulur. Bu yüzden hiç bir teoriye kesin gözüyle bakılmaz.
Bilimsel teori o olayın nasıl gerçekleştiğini açıklamaya çalışır. Bu konudasanırım hemfikiriz.
Everende düzendizlik olduğunu söylüyorsunuz ama bir altın oran gerçeği var. Sesin bile bir şekli var.
https://m.youtube.com/watch?v=z1JGmM9QZL4
Siz düşündüğünüz ya da inandığınız yönden, olayları açıklarsınız bende insndığım yönden, işin içinde inanç var kanıt iki taraf içinde aynı noktada. Diyelimki evrim var, bunu, Darvinden asırlar önce idda eden Erzurumlu İbrahim Hakkı gibi müslüman alimlerde var. bu yaratıcının varlığını ya da yokluğunu kanıtlamaz. "Biz her türlü yaratmayı biliriz" yasin 79 diyen bir ayet var. Ama ben bu ayetlede varlığını ben size kanıtlayamam, çünkü siz bunun varlığına inanmıyorsunuz.
Benim bir doğruda olduğumu düşünelim.
Y<-----------≥V doğrunun tam ortasında yaratıcının varlığı... - +1 yıl
... ve yokluğu noktasında duralım. Bu doğrunun tam ortası büyük patlama olsun iki tarafın kabulü. Yok diyen Y noktası tesadüf diyor, düzeni düzensizlik oluşturdu. Var diyen tarafta V. Bu düzensizliği yararıcı düzenli hale getirdi. Y. Noktası Kilise mensubu olan Darvin'in teorisinin tesadüfi oluşan bir hücrenin, tesadüfi olarak bir akıl geliştirdiği ve mükemmel bir şekilde çoğalarak canlıları meydana getirdiğini öne sürerken, V noktası yaratılmışları çeşitli yaratmalarla bir yaratan yarattı dedi. Y noktası çeşitli bilimsel verileri bu teori ile açıkladı ve labaratuae ortamında geliştirdiği canlıları buna örnek gösterdi. Bilimsel olduklarını idda edenler uzun yıllar sonra ancak 18. yüzyıldan sonra çok gelişti ve yeni buluşlar yaptı, mesela bu gün bilim çocuğunuzu iki yıl emzirin dedi, dünya yuvarlak dedi, anne karnında çocuğun oluşumunu evre evre insanlara anlattı. Gezegenlerin her birinin bir yörüngesi olduğunu buldu, dağların depremleri engellediğini buldu, yağmur...
- +1 yıl
... damlalarının nasu birbirine deymediğini çözdü, karıncaların yaşamını, arıların yaşamını araştırdı insanlara anlattı. Denizlerdeki tatlı suyla tuzlu suyun karışmadığını gözlemledi ve açıkladı.
Peki bilimsel olmadığı döylenen Kur'an nasıl olduda bunlardan 1400 yıl önce bahsetti?
Nasıl olurda bu günkü teknoloji ile bir canlı yapsakruh denen canı nasıl içine koyucaz? Nedir bu ruh, nedir bu akıl ki, var bir atom gibi boşlukta, birbirine bağı olmayan, milyarlarca neronun bilgilerini alıp aynı anda çözümleme yapabiliyor? Nasıl oluyorda vücut denen şey ne renk beslenirse beslensin, aynı renk açık koyu, dışkılıyor, bu kada teknolojik labaratuvar ortamında birkaç yüz gram böbreyin ya da ciğerin gerçekleştirdiği başarıyı gerçekleştiremiyo? ya da neden hic bir canlı hücreden destek almaksızın, doğal bir ortamda oluşmuş o hücre bulanamıyor? İşte bu düşünceler V noktasını daha çok uzatıyor. Bundan bin küsür yıl önce yaptıklarınız kayıt altında, onları göreceksiniz dendiğinde insanlar inanıyordu... - +1 yıl
- +1 yıl
İslam öğretisi %99 koyun, %1'de tilki/sırtlan üretir. Tilkiler/Sırtlanlar koyunların etinden, sütünden, yününden faydalanırlar. Herkes halinden memnundur. Böylesine mükemmel bir öğretidir.
- +1 yıl
%99 ile %1 aynı kitapları okurlar ama %1'lik sırtlanlar İslamın püf noktalarını (darül harb, hile-i şeriye, takiye vs.) bilirler, fakat %99'lık saftirikler püf noktalarını bilmezler, anlatsan da anlamaz, anlasa da kabullenemezler.
- +1 yıl
"Zavallı İslam ümmeti, zalim hükümdarlar/devletler altında tüm coğrafyalarda eziliyorlar" söylemi doğru bir söylem değildir. İslam öğretisi zaten "zalim hükümdarlar altında ezilen halklar" yaratmak için vardır. Tarih bunun şahididir, aksini tarih yazmamıştır.
- +1 yıl
İslam ümmeti, kulluktan bireyliğe, teba olmaktan vatandaş olmaya yükselmek istiyorsa, önce İslamla yüzleşmelidir. Krala-Kul yaratma alt kodlu Sümer-Hitit-Mısır türevi İslamdan, birey veya vatandaşlık çıkar mı? Güldürme. Çıkmaz, daha çok beklersin.
- +1 yıl
Aydınlanmak emek gerektirir, acılıdır, cesaret ister. Kulluk tembelliktir, korkaklıktır, aklı sıra garanticiliktir. Ümmet kulluğa devam ettiği sürece, daha çok zalim hükümdarlar altında ezilir. Kulluğun doğal sonucu ezilmektir, yani ümmet zavallı değildir, seçiminin bedelini ödemektedir.
- +1 yıl
Hay bin Yakzan'ı okumanı tavsiye ederim. İbn Sina ve İbn Tufeyl'in karakteridir. İbn Tufeyl'in bin yüzlü yıllarda Dünyanın küre şeklinde olduğunu yazdığı bir kitaptır. Bu savından dolayı, sürgün yaşamışmı, öldürülmüşmü? Ali Kuşçu, Uluğ bey, Bunlar öldürülmüşmü? Matrakçı Nasuh gibi insanları bu gün hayırla ansbiliyorsak o kiliseden uzak olduğumuz için. Yazdıklarının bir çok yerinde haklısın İslam'a siyasetin bulaştığı, ayetlerin siyasete göre eğilip bükülmesi, her dönem zulüm getirmiştir. İnanmamskta mutluluktur belki inanmaz insan, herşeyi mutlulukla yaşar. Peki gerçekten batı hristiyanlığı, kiliseyemi kapatmıştır? Bu gün birkaç dönümlük Vatikan 900 milyon insanı nasıl yönetmekte? İşid, el kaide ya da bakom gibi örgütlerle Vatikan'a tabi olanların bir ilgisi yokmu? Tamam bazıları bir dinleri var diye ahlâka ihtiyaç duymuyor ama bunun suçlusu neden o insanlar değilde dinin kendisi suçlu?
Ben özgürlükçü ateistlerle bu pis zihniyetin aynı noktadan islama bakmalarını anlayamıyorum... - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Aşşağıda yorum yapmış bir dpstum var oda inanmaz ama dostuz bence mesele tamda burada, birilerini "benim düşündüğümü düşüneceksin diye, öteki, aciz ve aptal görmeme kültürüne ulaşmakta. İnsanlsrı inandıkları için aşşağılamak ya da inanmadıkları için küfretmek aynı ahlaksızlık. İnsan dinsizde olsa dininide olsa, asla ahlaksız olmamalı. Ben buna üzülüyorum. Uzun uzun yazar Pascal'dan bahseder Lablace'nin şeytanı der uzatırım ama mesele nanmak ve inanmamaksa buns kanıt bulunamaz sadece ikna edilir insan, ölür varsa (ki varlığına inanıyorum) görür. Mesele burada istediği gibi yaşayabilmesi.
Vatikanı çok küçümsüyorsun. Anlaşmalarına, yayınladıklarına ve onun yayınladıklarını kutsal kitap gibi kabul eden seküler devletlere bak. Çok ilginç Vatikan'da sekiler bir devlet☺️
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. reyhanbirel orası çok uzadı buradan yazayım. Seviye ve zekâ benim için çok önemli. O yüzden aşşağıda yorum yapan kumrusahin'i çok severim. Sende seviyeyi koruduğun ayrıca sana teşekkür ederim.
İzninle seni takib edicem ama baştan söyleyeyim arada böyle güzel tartışmaları severim, kızabilirsin☺️.
Ab'de alınan kararlara dikkat edersen, yüzde 70, 80'i Vatikanın tavsiyeleri evet İngiltere tarihinden bu yana Kiliseyle arası yoktu ama asla kilise rağmen birşeyler yapamadı. Ateist rahibleride olmuştur kilisenin okuyan çoğu kişi saçma der ama var. Bu gün Avrupayı Tarikatlar yönetir ve bunu görmek için derinlemesine bakmak lazım.
4 kadından nerelere geldik.☺️020 Yorumla- +1 yıl
bana vatikanin tavsiyesi olan ab kararlarini kaynagiyla atabilirmisin
- +1 yıl
aytunc altindal dogu perincek versiyonudur. ortadogululiga ozgu alakasiz yerlerden mantiksiz baglantilar kurup komplo teorileti uretirdi rahmetli
- +1 yıl
m.ulukanal.com/.../
Bu haberde AB'nin kuruluşunun 60. Yıl dönümü kutlamaları için Papanın huzurunda tüm Avrupa birliği liderlerinin buluşması var. - +1 yıl
www.google.com.tr/.../
Papa Sarkozy'e emrediyor. - +1 yıl
torensel politik populizmi de iceren bir ritulden oteye bir anlamı yok
- +1 yıl
ayrica bu bir iddia kaldi ki bircok batili liderin esi de irana gittiginde basini ortuyor. vatikan dini bir merkez ve bu tur seyi istemeyebilir. bu liderlerde politika yapiyor
- +1 yıl
Bir teist yarım yamalak okuduğu tek bir kitap ile hayatın bütün sırlarını çözdüğüne inanır. Bir Ateist ise hayatı boyunca düzinelerce kitap okur ve daha öğrenecek çok şeyi olduğunu düşünür. Thomas Aquinas'ın dediği gibi: "Timeo Hominem Unius Libri"
"Tek Kitaplı Adamdan Kork" - +1 yıl
Kim tek kitaplı?
Sorularımın hiç birisine cevap verme gereği duymadın. Sadece basmakalıp kelimeleri sıraladın. Ön yargılarını aşamıyorsun, deist ya da ataist ne fark eder, mesele insan olabilmek, birbirimizi anlayabilmek..! Üstün olmaya çalışmak yanlış bir tutum, mesele değer verebilmek, çünkü değer vermekle, üstünlük ezmekle olur. İnsanların birbirine değer verdiği, insanlardan değer gördüğümüz bir dünya istiyorsak, önce biz onlara değer vermeliyiz.
Başkalarını genelliyerek, ötekileştirerek, küçümseyerek biryere varamayız. Konfüçyüs der ki: "Dünyayı değiştiremiyorsan, en azından kendini değiştirebilirsin" insanlar senin gibi düşünmeyebilir, yanlış düşünüyorda olabilirler ama olgunluk denen şey ötekine tahammüldür, madem beyazsın, kendini en iyi siyahın üstünde gösterebilirsin. Seni anlıyorum, bende senin yaşlarındayken yumuşağın, setten daha sağlam olduğunu bilmiyordum. Umarım önerimi dikkate alırsın... - +1 yıl
kucumseme mi algiladinuz. niyetim o degil di
- +1 yıl
tek kitapli derken genelleme yaptim... yani tabiki tek kitapli olmayan insanlar bunun disinda. bir felsefenin ipuclarini veriyorum. kendimi, dunyaya bakisimi anlatiyorum. ama susabilirim sorun yok
- +1 yıl
Ben yanlış anladım sanırım. Susmanı istemiyorum aksine yazıların, zeki bir insanın yazıları zekâyı severim. Hoşuma gidiyor bu tartışma, yeterki ben seni küçük görmeden, değer vererek tartışayım, tıpkı senin yaptığın gibi. Siz derken, sen diye hitaba geçtim, daha samimi olduğunu düşündüm, istersen daha mesafeli hitab eederim.
- +1 yıl
sorun degil siz sen
- Aile & Toplum konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılBen kişisel olarak herhangi bir dinin ve/veya devletin çok eşliliğe cevaz vermesi ya da yasaklaması açısından değil, bizatihi çok eşliliğin insan yaradılışına uygun olup olmadığı açısından tartışmanın çok daha faydalı olacağı kanaatindeyim.
Ve gene kişisel olarak tek eşliliğin insan yaradılışına aykırı bir dayatma olduğunu ve böylesine dayatmaların bizatihi zulüm olduğunu düşününenlerdenim.
Elbette yapısal olarak tek eşliliğe yatkın kişiler vardır ve varolacaktır. Ancak eğer çok eşlilik serbest olduğu taktirde, tek eşliliği seçenlerin bunu özgür iradeleri ile yaptıklarını söyleyebiliriz.
Yani tek eşliliğin en doğru ilişki şekli olduğunu savunanların her şeyden önce çok eşliliğin önündeki her türlü engele karşı çıkıyor olmaları gerekir. Çok eşliliğin serbest olmadığı bir ortamda tek eşliliğin bir değeri ve erdeminden söz edilemez.02 Yorumla- +1 yıl
bu yorumunuzu turkiyenin %99u ve okuyanlar erkege cok eslilogo savunduginuz sonucu cikaracaktir. oysa sanirim kadin icinde ayni seyi savunuyorsunuz. kadin icin olani savunursaniz sanirim daha dengeli ve aciklayoci olacaktir
- +1 yıl
Ben kadın ya da erkek diye bir ayırımda bulunmadım.
+1 yılSürede geçtiği gibi eşler arasında adil davranabilecek halsizlik etmeyecekseniz çok eşli olabilir. Ama söyle bir sey var zevk için 2 3 4 es almak değil. Eskiden kadınlar eşleri öldüğünde açık ta kaldığı için evleniyorlardi yani durduk yere bir sebep olmadan 2 3 4 gibi eş alıyorlardi. şu an ki toplumda insanlar 1 eşine bile güzel mutlu bir hayat sunamazken 2 3 4 eşe nasıl sunsun.
03 Yorumla- +1 yıl
Önceden çok eşli olanlar ya kölelikten ya da kadının hiçbirşeyi kalmadığından nikahına alıyorlar di. şu an bizim toplumda 1 eşe bile bakamayan haksızlık yapan olduktan sonra olmaz. Günümüzde olamaz çok eşlilik.
- +1 yıl
tamam iste ac acikta birsuru kadin var onlarda bir yuva sahibi olur
- +1 yıl
Bilemem hayırlısı olsun. Yani o düşünce ile evlenmek isterlerse gerçekten ıyi.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
+1 yılEski Türk devletlerinde kurultaylarda Kağan eşiyle katılırdı. Kadın isterse savaş durdururdu. Verilen değer belliydi. Şümdi bakıyorum da erkeğin nefsi için kapanıyor. Aman efendim bakmasın bana günah diyor. Yahu günahsa kendi bakmasın sen neden kendini erkek için sınırlarsın ki. Bu birden fazla eş ise kadın erkek için yaratıldı görüşünün ispatı niteliğinde.
Eskiden insanlar Zeus’a taparkem bile kadın sadece üreme aracı olarak görülürmüş. Ama islamın kadına hiç değer vermediği ortada. Daha yeni sinemaya gitme özgülüğü verilen ülkeler var. İnsanlar neden sorgulamıyor ki?
Uzun yazdım sinirlendim kusura bakma...20 YorumlaBu meseleyi bazıları yanlış anlıyor. İlk eşin sağlıklı iken gidip bir tane daha olsun hakkı hiç bir erkeğe verilmedi Kocası şehit olmuştur hanımın bakıma ihtiyacı vardır yardımcı olsun diye eskiden yapılırmış bizim topluluk bunu yanlış anlamış her gün bir eşe posta tövbe tövbe
02 Yorumla- +1 yıl
sen dinden ciktin su anda
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Alan , veren memnunsa bundan bize ne ?
Önemli olan kimsenin, kendi değer ve ahlak anlayışını bir diğerine zorla dayatmaya kalkmaması, kendisinden farklı olanı dışlamamasıdır.
Evcilik oyunlarını istedikleri gibi çeşitlendirebilirler.. Adına da ister islam koysunlar, isterse açık ilişki...00 Yorumla
+1 yılBöyle sitelerin server merkezi ya israil ya ingiltere gayet ya da amerikadir itibar etmeyin!..
islamı karşılamak amacıyla kurulmuştur..
Zaten aklı selim olanda itibar etmez..12 Yorumla- +1 yıl
puuuaaah ironi yaptin sanirim
- +1 yıl
ters ironi
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Üye olacakların sayısını merak ettim doğrusu.. Cahili cüela da adet önemli..
10 Yorumla
+1 yılHasta bunlar cidden hastalar. Üye olan kadınlar ne dicek çok merak ediyorum; "beni kaçıncı eşin yapıcaksın erkekim" falan mi dicekler? aşşağılık insanlar..
00 YorumlaDinin belirli emirleri var ama bazı kurallar serbest bırakılan noktalarda geleneklere milletine göre şekil alır, ve Türk geleneklerine pek de uygun değil bu hoşuma gitmedi
00 Yorumla
+1 yılYa mallar resmen ya hangi akilli kadın kabul eder
İslamda keyfi evlilik yoktur bazı durumlarda sadece müsade edilmiştir09 Yorumla- +1 yıl
her dirumda serbesttir. esit davranin diyor sadece. ha birde cariyelerde de sinir yoktur
- +1 yıl
Cariye ve çok evlilik ( ıslam öncesi gelenigiydi araplarda zaten islamiyetle gelmedi.
ıslamiyet cariyeligi zamanla azalmak yok etmek için azad etmeyi sevap olarak söylüyor zaten
Birde tek eş sizin için daha hayırlı diyor
Bunu erkekler kendi leyhine kullanıyor
Hem şimdi evlenmeye gerek yok ki erkekler zaten aynı anda 10 kadınla yatıp kalkıyor. Şu zengin yabancı erkekler bile 20 kızla yatlarda keyfi evlilik yapıyor bakarsan kimse birşey diyor mu hayır !!! - +1 yıl
azad edin evet ama kolelik kurumu islama uygundur. cagdas insan haklarinda kolelik yasaktir. ama islamfa serbesttir. cariye de savas esiri kadindir. pazardan domates alir gibi 2 ser 3 er 5 er tane alabilirsiniz. Allahin sozu zamandan ve mekandan munezehtir. senin geleneklerin cagin getirdigi modern degerlerin bir onemi yoktur
- +1 yıl
Şöyle düşün : ıslamiyet ilk geldiğinde Hz Muhammed direk herşey bırakın dese ıslamiyet nasıl yayılacak insanlar nasıl sevecek çok doğal gelen seyelri bırakın dese hi
Modern dünyada nikah bile gereksiz gelir birliktelikler normal yani. Modern dünyanın savaşlarında erkekler kadınları dilediği gibi kullanıyor haberin yok senin
Bizde din esastır. kendine hakim olamayan dindar erkeklerde var savunuyor muyum hayır hatta nefret ederim çok evlilikten
Sadece islamiyete yüklenmesi çok saçma
Burda kadinada görev düşüyor kabul etmesin kuma yani erkeklerin derdini çekmek zorunda değil kimse - +1 yıl
dine uygundur. kabul etmeyen yorum yapan murteddir. dinden cikmistir. net. ne konusursaniz konusun bu getcek degismeyecek
- +1 yıl
yani muhammed ikiyuzlu davranmis mi demek istiuorsunuz
- +1 yıl
Senin neyi savunduğunu anlamiş değilim sen net ol istersen
Hayır Hz muhammed tek basina dini nasıl yayacakti? Hoşgörü olmasa insanlık olamsa ve geleneğe saygılı olmasaydı müslümanlık kolay kolay yayilmazdi demek istiyorum
Modern zamanla ıslamiyetin kıyası bile yapılamaz bana göre, modern dünyada herşey çok aşırıdır bu bir gerçek
- +1 yıl
bu hukum dinde kesindir. ve ben dinlerin sacmalik oldugunun apacik oldugunu ifade ediyorum. anlamadigin birsey
- +1 yıl
Aslında dini dinsizligi siyaseti internet üzerinden tartışmak bana çok saçma geliyor bu tür konular yüzyüze konuşulacak konular. Good bye
+1 yılyani kuranda buna izin verildigine göre müslümanim diyen müslüman buna itiraz ediyorsa imanini sorgulasin.
07 Yorumla- +1 yıl
bak bu dogru islam bjna cevaz veriyor tipki 9 yasindaki kizla evlenilebilecegi gibi
- +1 yıl
bizim türkiyedeki tatlisu müslimleri haric.
kurani andilinde okuyan arap yanlis anliyor ama eline birkez dahi kuran almamis mümin türk en dogrusunu kendisi biliyor 😂
bir de kendilerince ekleme yapiyorlar kitaba " ya aslinda o ayet öyle demiyor sunu demek istiyor "
meali: böyle bir sacmalik olmaz mutlaka mantikli aciklamasi olmali.
yani allah tarafindan gönderildigine inandigi kitabin bazi ayetlerini sacma buluyor.
bunun islamda karsiligi dinden cikmaktir ama bizim tatlisu müsliminin bundan haberi yok henüz, kendini müslüman saniyor hala. - +1 yıl
valla bu sitede bu isi bilen 1_2 kisiden birisin takdir ettim
- +1 yıl
bizim tatlisu müslimleri sadece laik ülkelerde ayetleri kafalarina göre cevirip esasinda o dönem diye baslarlar konusmalarina, ayni konusmayi seriat ülkesinde yapmaya kalkissalar daha cümlesini tamamlamadan kellesini ucururlar garibimin.
islam sahsi fikirler ile ilglenmez.
dinler karanliktir islam zifiri karanliktir. - +1 yıl
son cumleyi bir yerden hatirliyorum
- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
heryerdeyiz 😇😇😇
bu isin ucunda uçkur düşkünlügünden başka birsey yok.. yemişim kitabınıda onuda bunuda. sapik herfirler..
20 Yorumla
+1 yılHer şeyden önce senin bir zekâ yoksunu olduğunu düşünüyorum.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılO siteyi acanların da üye olanların da tepesindem kızgın yağ dökeceksin ki bir daha kimse böyle bir şeye bulaşamasın.
04 Yorumla- +1 yıl
Asalım mı :@
- +1 yıl
@sekizinciRep negzel olurdu
- +1 yıl
ben hallerim headshot
- +1 yıl
@sekizinciRep elini iki yobazin kanina bulama sjsj
+1 yılo ayetin devamı denen okunmuyor söylenmiyor ya da yazılmıyor.. tek ile yetinmeniz sizin için hayırlısıdır der. cehalet işte
111 Yorumla- +1 yıl
o ayetin devami dedigin nisa 4 ise öyle birsey yazmiyor orada.
nisa 3 de eger aralarinda haksizlik etmekten korkuyorsaniz bir tane ile veya "elinizin altinda bulunan cariyeler ile yetinin " diyor.
elinin altinda bulunan cariye nedir? hatta cariye nedir onu bir acikla madem devamiyla ilgileniyorsun 😂 - +1 yıl
@hzrahibeteresa
Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın.2 Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
öncelikle burda amaç kimsesiz kadınların korunmasıdır.. ki o deviri düşününce.. kadınların ne kadar hakları olduğunu malum.. onlara sahip çıkmak içindir.. elinin altında kaba bir çeviri olmuş.. cariye savaşta esir düşen kadınlara nediyor.. ki yine dönemde kadınlar sokararda kötü yolu düşmemesi için bu cariyeler alınır kollanır evin bir ferdi olurlardı.. uygun olanları evlendirilirdi.. bu zamanda cariye (savaş esiri) olmadığına göre yine tek ile yetinme durumunda erkekler..
sadece devamını değil kuranıda diğer kitaplarıda bilir ve ilgilenirim.. - +1 yıl
1. kimsesiz kadinlari korumak icin onu nikahina alman gerekmez.
2. cariye savas esiri yani babasini erkek kardesini kocasini öldürdügün kadin islama göre senin malindir diledigin gibi kullanirsin bunu ve tüm islami kaynaklar da bunu destekler.
hatta örnek verdigin ayet bile " eger evlenmeye gücün yetmiyorsa cariyeler ile idare et " der
yani diyor ki cariyeye nikah sart degil.
sen sahsi yorumunu islam diye sunamazsin burada ayet gayet aciktir.
eger hayir cariye ile nikahsiz birlikte olamazsin nikah sarttir diyorsan buyur kayanagini sun. hangi islami kaynak bunu diyor?
islam senin onun bunun sahsi yorumuyla ilgilenmez kendi kurallarini uygular.
- +1 yıl
su araplarin kadin tutkusunu evirip cevirip güzellikler dini diye yutturmaya calismaniz da bir okadar komik yalniz.
islam öncesi kadin hakki mi dedin?
bakalim neymis islam öncesi kadinin durumu
bknz: islam öncesi hatice bölegnin en zengin tüccrlarindan biri muhammed de haticenin iscisi.
cariyelik? islam öncesi de vardi, cok eslilik? islam öncesi de vardi.
islam öncesi olmayan ve islamin getirdi seylerden biri de evlatliginin karisi ile yani gelinin ile evlenebilme izni.
cahiliye dediginiz dönemdeki insanlar bile bu durumu ahlaksizca bulmustur. - +1 yıl
@hzrahibeteresa gercek islam bu deel'ciler yavas yavas gercek islamın ne oldugunu ogrenecekler
- +1 yıl
@hzrahibeteresa
1. kimsesiz kadınları korumak için şu zamanda evlenmek gerekmez anca o dönemin şartlarında gerekliydi..
2. islamıyet mal ve mallaştırma köle vs gibi kavramlara karşıdır.. mal dediğinde kendinle çelişir..
3. evet cariyelerle ilişki için nikah şart değildir.. yine ödem için konuşuyoruz.. ki bu zamanda savaş esiri yok zaten..
islamiyet yoruma değil niyete açık bir dindir.. şahsi yorumum değil gerçekler ve bulunduğumuz günümüze göre değerlendirmek gerekli..
yoksa kabilelerden farkımiz kalmaz - +1 yıl
cariyenin ne oldugunu bilmiyor daha cikmis cariyeligi savunuyor koruma amacli diye.
aile ferdiymis.
sen aile ferdini pazarda para karsiligi satiyor musun hacit?
cariyeyi satin alam sahsin isiyatifine kalmis onu nasil kullanacagi. dilerse sadece ev islerine baktirir dilerse nikahsiz riza gözetmeden cinsel ihtiyaclarini karsilamak icin kullanir.
- +1 yıl
@hzrahibeteresa
sen hangi islamıyetten müslümanlıktan bahsediyorsun.. sen carieliği kölelikle karıştırıyorsun.. kim satın alıyor pazarda.. köleliği islam kaldırmış ve yasaklamıştır.. yok öyle bir şey.. sapla samanı biribine karıştırıyorsunuz.. - +1 yıl
dedigim gibi senin sahsi fikirlerin islami baglamaz.
buyur kaynak sun.
köleligi cariyeligi yasaklayan islam degil medeni kanundur.
köleligi ve cariyeligi yasaklayan tek bir ayet yoltur.
ama muhammedin esleriyle yatma sirasini düzenleyen ayetler vardir.
insanlik icin hangisi daha faydaliydi?
muhammedin geceyi hangi esiyle gecirecegi mi yoksa köleligi cariyeligi ortadan kaldiracak ayet mi?
aise muhammedi aldatmamis diye gecen onlarca ayet varken, namazi kac rekat kilman gerektigine dair tek bir ayet yoktur.
tüm insanliga inmis islam öyle mi?
😂 - +1 yıl
koleligi islam kaldirmamistir. 1952 ye kadar arabistanda bile serbestti. ulusrarasi toplumun baskisi sonucu kaldirmistir. koleligi yadaklayan tek bir ayet soyle
- +1 yıl
yani demem o ki sayin @rahat_kafa
islamla alakasi olmayan hayalinizde yarattiginiz dini ancak ve ancak hayatinda birkez dahi acip okumamis insanlara yutturabilirsiniz ancak karsinizda hatim indirmis birine rica ederim hayal aleminizin masallarini islam diye yutturmaya calismayin.
daha kitapta ne yaziyor en kücük bir bilgisi yok cikmis kuranda yasaklanmamis helal kilinmis seyleri haram diye sunuyor 😂
Şu an kurani inkar ettigin ayetleri yalanladigin icin uslam fikihina göre kafirsin dinden ciktin.
bil istedim.
Şuraya öyle küfürler yazardım ki yani ayetleri tutup kendilerine ne kadar çevirmeyi çok seviyorlar. Beyinsizler bunlar için kafa yormyacagim.
06 Yorumla- +1 yıl
yo kimse cevirmiyor. gercekten bu islamda vardir. yoktur diyeni seriat yonetiminde dinden cikti diye keserler
- +1 yıl
Ben yok demedim. Ayetin indiği zaman belli neden indiği belli ve açık açık diyor ki hepsine eşit ve adaletli davranacaksaniz edinebilirsiniz.
Simdi hangi erkek tek bir esi olduğu halde ona hakkaniyetli adaletli davranabilmiste , bir ikinci ucuncu ya da dördüncü esi olmasını hak edebilsin? Her neyse ben buraya tartışmak için yorum atmadim , bunlar bana uygun düzgün gelmiyor. Boyle düşünen insanların o sözde şeriatte qotune girsin..
İyi günler. - +1 yıl
yani ayet erkeklerin eslerine esit davranamayacagini bilmiyor mu doyorsun?
- +1 yıl
doktor bu ne "Simdi hangi erkek tek bir esi olduğu halde ona hakkaniyetli adaletli davranabilmiste , bir ikinci ucuncu ya da dördüncü esi olmasını hak edebilsin?"
+1 yılHükümetin açtığı yol bu durumlara sürüklüyo işte arap ülkelerine döndük artık
00 YorumlaBiz birincisini bulamıyoruz. Millet tur bindiriyor.
00 Yorumla
+1 yılKadını mal gibi gören hem cinslerimden nefret ediyorum annesinin ya da bacısının aynı senaryoya kurban gitseler ne derler acaba
00 Yorumlaiyiymiş yakında zaten yasal olacak :) 2019u bekleyin
00 YorumlaYa birinciyi arayanlar ne yapsın : kafamıza mı sıkalım.
00 Yorumlayok artık bu damı oldu hahhaha bence diyecek tek söz kolay gelsın
00 YorumlaBiz 1 tane si ile zor baş ediyoz gadasi 2. 3. 4. Ne yapalim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de bunları anlamıyor um ben ilkini bulamadım daha kafama yatıp da, adam ikinci üçüncü yü alıyor
00 Yorumla
+1 yılİlkinin taksidi btsin
21 Yorumla- +1 yıl
2. Yide alıcaz
- Aile & Toplum konusunda 742 cevap paylaştı.
+1 yılBu ülke yaşanmaz hale geldi
10 Yorumla Kafana göre es alamazsin 1 tane sev adam akilli sev
00 Yorumlafatal error
27 Yorumla- +1 yıl
🤣🤣🤣😃
Kadinlar icin de gecerli mi bu cok eslilik olayi
12 Yorumla- +1 yıl
yok bize kol saati ve 2. sinif olma hakkı
+1 yılAllahın ayetini ne hale düşürdüler. Yazık
30 Yorumla
+1 yılBenim babam annemle zor uğraşıyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kadınlar da 4 eş alabiliyor ise harika.
00 YorumlaO zamanlar o insanlar.
00 Yorumla
+1 yılGezklılıkta son nokta.
00 Yorumla
+1 yılEş dediklerinin çoğu realistik mankendir.
00 Yorumlasaçmalık ne denebilinirki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. Bir de ahlaktan bahsederler
00 Yorumlaİslam akıl dinidir
erkeklere kolaylık dini değil14 Yorumla- +1 yıl
akıl burada nerde?
- +1 yıl
sen kendi uydurdugun dine inaniyorsun. tipki turk muslumaninin cogunun yaptigi gibi. islam nedir bitaz okuyun
+1 yılİMam nikahi kiyilacak once dimi
01 Yorumla- +1 yıl
Yazik diyorum
Yobazliga son sürat devam
06 Yorumla- +1 yıl
Error 404 found
- +1 yıl
Bunlara mavi ekran😂😂
- +1 yıl
😂😂😂
+1 yılBinTane Olsaydı Şükür Ediyoruz 😱😱😱
00 Yorumla
+1 yılŞu anki İslam gerçek İslam değildir
00 Yorumla
+1 yılinsanın bazen küfür etmesi lazım dimi
00 YorumlaNeler oluyo böyle ahaaha
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn azından sizin gibi önüne gelenle yatmıyorlar.
07 Yorumla- +1 yıl
biz istedigimizle yatariz bunun adi ozgurluktur. kafan almaz zorlama
- +1 yıl
kimsenin ikinci ucuncu esi olacak kadar asagilik ve gurursuz ve bunu destekleyenler kadar ortacag kafali yobaz degiliz
Cevap sahibi+1 yılKimse kimseyi zorlamıyor isteyen ikinci eş olur isteyen üçüncü bu kimseyi ilgilendirmez... siz dinsiz kitapsızlara gelince özgürlük, isteyen ikinci eş oldumu aşağılık ve gurursuz öyle mi... rezidanslarda metreslik yaptığınızda özgürlük, dine uygun ikinci eş olmak aşağılıklık gurursuzluk öyle mi? Sizin özgürlük anlayışınız batsın.
- +1 yıl
rezidanlarda metreslik yapan da gurursuzdur
- +1 yıl
anan ya da kardesin adina konus terbiyesiz
Cevap sahibi+1 yılAnamda kardeşimde seni ilgilendirmez ahlaksız pislik.
- +1 yıl
bilmedigin tanimagin insanlar hakkinda kadini 2. sinif goren onu insan diye tanimayan bedevi kafanizi alin arabistana s... gidin.
+1 yıldaha neler görecez
00 Yorumla
+1 yılSaçma bir şey.
00 Yorumla
+1 yılPislikler
00 YorumlaYuhhh!!
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 824 cevap paylaştı.
+1 yılHukuka aykırı
00 Yorumla Çok iyi olmuş 😂
00 Yorumla
+1 yılbu da ahlaksızlık..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılAklıma gelmişti :@
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 662 cevap paylaştı.
+1 yılCok sacma
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılSonun başlangıcı
00 Yorumla
+1 yılAdı nedir?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,5b cevap paylaştı. Tercih meselesi
00 Yorumla
+1 yılAyıp ayıp
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026