+1 yılŞİNASİ VE ÖLÜM SONRASI
Şinasi diye bir arkadaş, ‘’ben öldükten sonra dirilmeyi çok ilkel görüyorum’’ dedi…
‘’Neden be ağabeycim ilkel görüyorsun’’ dedim,
‘’öldükten sonra ne olacak benim moleküllerim toprağın nötronlarına protonlarına karışıyor, öldükten sonra toprağımda otlar çıkacak… Bir inek gelecek otlarımı yiyecek ve benim atomlarım başka bir canlıda vazife görmeye başlayacak’’ dedi.
‘’Doğru söylüyorsun’’ dedim Şinasi. Adamı dinlettirmek için evvela dinleyeceksin.
Dedim ; ‘’Şinasi kaç yaşındasın abicim’’
Dedi ; ‘’25 Yaşındaydım’’
Dedim ; ‘’mesela 26 sene evvel sen neredeydin?’’
‘’Yoktum’’ dedi.
‘’Vardın Şinasi’’ dedim,’’ hatırlamıyorsun tabi.’’ Sen dedim bir ıspanaktın, bir inektin bir keçiydin. Baban denilen adam yoğurtlu ıspanacağı yedi, ineğin köftesini yedi, keçinin kızartmasını yedi babanın damarında sperm oldu. Annene intikal etti, annen hoşaf yedi, börek yedi, kayseriden gelen çikolatayı yedi, amerikadan gelen nescafeyi içti sen annenin karnında Şinasi oldun. Haberin oldu mu?
Gördün mü Şinasi dedim, o kadar dağınık yerlerden seni Şinasi yapan Allah yine günü geldiği zaman toplar. Bir işi birinci defa yapmak mı zor, ikinci defa mı?
Tabii ki dedi birinci defa.
Birinci yaratan Allah ikinci defa daha kolay yaratır. Onun için her şey kolaydır dedim.
‘’teşekkür ederim’’ dedi. ‘’Çok güzel yanıt verdiniz’’.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ateistlere yaklaşım şöyle ki, ikide bir doğadaki bişeyleri açıklaman istenebilir, sanki diğer dinler herşeyi açıklayormuşcasına ve ikinci en çok karşılaşılan vaka da şu evrene bak bu kadar muazzam bir evren kendi kendine oluşabilir mi yaklaşımı oluyor. Herşeye olduğu gibi göğüslemen gereken tepkilere karşı argümanlar geliştirebilirsin:
1- Eğer bir Allah var ise, onun bana verdiği akıl ile ben buna ulaştım ya da sonuçta Allah herşeyi yaratan ve bilen ise madem benim ateizme ulaşacağımı da zaten biliyordu yani herşey kontrol altında der geçersin :)
2- Evrenin kendi kendine oluşamayacağı argümanına karşı da şunu söyleyebilirsin : Afrika' da yeni doğmuş bebekler açlıktan kıvrana kıvrana ölürken bu mu muazzam evren? ya da Mars yüzeyinde sinek bile yaşayamaz ya da insanlar neden kanser oluyor, herşeyin sözde mükemmel işlediği evrende neden kanserli hücre türüyor vs vs.
3- Herkesin eğer bir dine inanmak istiyorsa bunu seçme özgürlüğü olmalıdır, insanın kendi aklıyla ulaşamadığı dine zorlanması da zorbalıkdan başka birşey değildir.56 Yorumla
Soran+1 yılMüthişsin belleğime yeni şeyler ekledim :) Sanki her şeyi bizim bilmemiz isteniyor :D Mecburen açıklıyorsun iyi oldu yazman :)))
Soran+1 yılSendemi ateistsin_?
+1 yılböyle bir toplumda ailene söyle mutlaka ama dışarıda insanlara pek anlatma.. illa ki onun inandığın şeye inanmak zorundaymışçasına baskı yaparlar.. her yalanı söylerler, hırsızlık yaparlar.. sübyancılık yaparlar.. her haltı yerler.. dinin gereklerini yerine getirmezler.. alakaları yoktur ama sen atesitim dediğinde seni dışlarlar.. Din manevi bir olgudur ne düşünüyorsan düşün kimse değiştiremez
00 Yorumla
Ailen gerçekten dinine bağlıysa dinde hoşgörünün olduğunu elbette bilmeleri lazım.Senin yerinde olsam bu kadar saklamazdım,çekinmezdim.Zaten ilk sinirlenseler bile sonra yumuşarlar diye düşünüyorum aile içi kavgalar pek uzun sürmez
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
bakın sevgili kardeşim..Bugün kullandığınız her aracın kendinden oluşmayacağına inanıyorsanız, neden insanları,bu doğayı yaratan büyük bir güç,bir yaratıcının olduğuna inanmıyorsunuz?
yani bu kadar mı zor bir yaratıcının varlığını kabullenmek..:?:( :(32 YorumlaAslında babanızın soruları hoşmuş :)
Ateistlik zaten inançsızlıktır. Herhangi bir inanca ya da guruba dahil olmuş değilsiniz.
İnananlar açısından da bir inançmetre yoktur ki kim neye ne kadar inanıyor ölçelim.
Herkesin inancı ya da inançsızlığı kendine.
Siz kimseye karşı inancınız kanıtlamak zorunda da değilsiniz inançsızlığınızı savunmak zorunda da değilsiniz.
Bence takılmayın bu konuya. Kimin ne dediği değil sizin ne düşündüğünüz önemli.01 Yorumla
Soran+1 yılAynen haklısınız :)
+1 yılKimi ne ilgilendirir ki. Arkadasim herseyi icinde yaşa. Kimse senin inancını, cinsel kimligini, siyasi dusunceni bilmek zorubda degil. Ateist olmak çok abes bir durumda degil. Yani ailene bir açıklama yapmak zorunda degilsin. Inanmiyorsan inanmiyorsun be mübarek :D
10 Yorumla
+1 yıltoplumda böyle geri zekalı haha475 gibi adamlar oldugu sürece boşver kimseye çaktırmamaya devam et ben şakasına falan yazmıştım diyip geç yoksa bu adi o...c ları yüzünden farklı düşünceli insanları dışlarlar üstüne basarak diyorum hepsi a.. kodumunun veledi millet ne düşünürmüş umrunda olmayan am... kodumunun sübyancıları hepsi sinirlerimi bozdu ya
21 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef arkadaşım. İstediğim sadece ufacık bir saygı bir tutamda anlayış. Maalesef toplumumuz bunu gösteremiyor.
+1 yılTabi ki başta kızarlar, bağırırlar ama sonra anlayış gösterirler diyorsan bahset ama bazı aileler var ki çocuklarını doktora götürmeye ne bileyim hapis etmeye çalışıyorlar, eğer öyle olacaksa hiç bilmesinler daha iyi.
21 Yorumla
Soran+1 yılYok yok asla demezler. Anlayış olacağı garanti ama ilk tepkilerini tahmin edemiyorum. Akşam konuşup gelişmeleri yazarım.
1) evrim var diyon! peki maymunların evrim geçirmediğini nasıl açıklıyon?2) allah yok diyon hani göremiyom nerde diyon peki çayın içindeki şekeri görüyon mu? ama çayın içinde şeker olduğunu biliyon.3) koministlik en iyi ynetim biçimidir diyon paylaşımcılıktır diyon o zaman sen çok afedersin karını da paylaşmayı da mı göze alıyon?4) müslümanlar cahildir diyon! peki allah cc yi görememek kadar büyük cahillik var mıdır bu alemde?
14 Yorumla
Soran+1 yılSen ne içtin?
- +1 yıl
1) İnsan topraktan yaratildi diyorsun ozaman neden simdiki topraklar insan olmuyor2) çayın içindeki şekeri goster diyorshn yarim saat bir bardak çayı kaynattiginda şekeri görüyorsun 4) allah var diyosun hic bir kanitin olmadan konusuyorsun ben zeus var desem tersini ispatliyabilir misin? Aziz nesin demiştir ki bu ülkenin yüzde 60 ı salak bence haklı
- +1 yıl
bu yorumun çok saçma çünkü burada soru soran kişi müslümanlar cahildir demiyor ve senin neden bunu saçma sapan bir biçimde açıkladığını anlamadım? ki bu soru soran kişi müslümanlar cahil dese de demese de bu seni ilgilendirmez çünkü arkadaşın görüşü ben de müslüman değilim ama dinsiz de değilim senin bu yorumda yazdığın şey ateistlerin cahil olduğunu açıklar çünkü allah ı görememek kadar büyük bir cahilliğin olmadığını söylüyorsun yorumlarına, yazdıklarına dikkat et başkalarının inancını küçümseyip senin inancına laf ettirmiyorsun bu saçmalıktan başka bir şey değildir sen kimsenin inancına müdahale etme hakkına da sahip değilsin ben diyorum ki İsa çarmıha gerildi sen bunu bana gidip kutsal kitabınla kanıtlayamazsın çünkü onun gerçek olup olmadığını yalnızca Tanrı bilebilir
+1 yılAçıkla gitsin. ''İslamda zorlama, dayatma yoktur.'' deniyor fakat gerçekleri görelim; Dedikodu vardır, dışlama vardır, boş konuşma vardır, korku yükleme, tehdit etme v.s v.s. vardır. Bence hiç gecikme söyle. Hayat senin, fikir senin.
212 Yorumla
Soran+1 yılYine sen canım arkadaşım :D İyiki varsın. Bu sefer gizliden takılıyorum :D
- +1 yıl
islamda zorlama ve dayatma yoktur evet kışılerı ayırmalısın arkadasım herkesın kendı dusucesıdır saygı duyarım be ıanıyorum dıye kımse benı yargılayamaz veya bu benı aptal salakda yapmaz herkes hur ıradesı ıle karar verebılır kişiler yozlastırabılır sonuna kadar haklısında ama bunu ıslama bağlaman yanlış...benım dusunceme gore..
- +1 yıl
Seni tüm kalbimle destekliyorum:)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim :)))
- +1 yıl
:)
- +1 yıl
O kadar korkulacak bir şey yok muş demek ki:) Sadece akrabaların öğrenmesin. Dedikodu malzemesi yapıp, aileni üzerler. Sırf bu yüzden Facebook'ta ki tüm akrabalarımı sildim.
Soran+1 yılBenim zaten yok akraba falan. Söylemez babamlar zaten utanırlar :PPP
- +1 yıl
İyi:)
Soran+1 yılAma ateistlikle ilgili paylaşımlardan dolayı twitter hesabım askıya alındı. Nasıl acağım bilmiyorum.
- +1 yıl
Çok dokundurmalı şeyler mi paylaştın? :) Şikayet gelmiştir. Twitter bende var ama kullanmayı bilmiyorum:)
Soran+1 yılÇok ya o kadarda değildi 2 kez oldu bugün. Off offf
- +1 yıl
Neyse, geçmiş olsun:)
+1 yılben de herkese kanıtlamaya çalışırdım ilk zamanlar sonra hepsine bir sünger çektim şimdi hiç bir fikrimi anlatmıyorum ve hepsinden çok ben mutluyum :)
00 Yorumla
+1 yılsenın dusuncen senın hayatın saklamamalısın bence kousabılırsın senın aılen nede olsa
14 Yorumla
Soran+1 yılDimi :D
- +1 yıl
kesınlıkle aılen muhtemelen ılk basta yok falan der olamaz der kabullenemz belkı ama senın dusuncene muhakkak saygı gosterır gosterecektırde ben kendıme gore ınanclı bır ınsanım ıslamı elımden geldığınce yasıyorum bu benımle allah arasında bırsey kımseyı ılgılendırmezde se ınanmıyorsan buda senınle aklın mantığın arasında kımseyı ılgılendırmez...
Soran+1 yılAynen müthişsinn cidden. Senin gibi insanlara ihtiyacımız var.
- +1 yıl
estağ. arkadasım müslamanlık ben boyle ınanıyorum ya da peygamber efendımızı taifde taşladıkları zaman cebrail a.s. soyle soyle yerle bır edeyım bu kavmı dıyor hayır dıyor peygamberimiz bu olay bence su zamandakı ınsanların ıdrak edemedi bır olay farklılıklarımız bızı bız yapar sen ateist olabılırsın baska bırı deist baska bır hristiyan yahudi veya musluman aynı yerde buluşmamız önemli bı orta yol elbette vardır ınsanız hepimiz aklımız var ben böyle dusunuyorum...teşekkür ederim.
ALLAH a dua et kızmasınlar die O.o allaha sükür müslümanım çok mutluyum :)
20 Yorumla1-bak ben müslümanım ama ateist gibi yaşıyom namaz falan yok :(( sende ailene söyleme
2-o hoca ne malmış neresi ora nerede yaşıyon
3-sosyal medyaya hiç bulaşmasaydın tweetleri oturup silcen artık
cut00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah yardımcın olsun diyecektim bir an ama senin için saçma olduğuna kanaat getirdim :D
47 Yorumla
Soran+1 yılOlsun kardeşim bende sana Amen derim :D :D
Cevap sahibi+1 yılNeyse İslam'da da zorlama yoktur, sana da saygımız var tabi.
Ailen de böyle düşünür diye tahmin ediyorum ama öyle olmazsa da böyle düşünmeleri gerektiğini söyle :)
Ama ister istemez bir baskı olacaktır gizliden sana :)
Soran+1 yıl:) Bakacağız artık ne olacak.
Cevap sahibi+1 yılDurum nasıl şu an, merak ettim :)
Soran+1 yılDurum gayet iyi haberleri var ailem pek bir şey demiyor lafınıda çok açmıyor. 1-2 akrabayla problemliyim onlarda önemli değil zaten. Arkadaşlarımda biliyor bazıları. Sorun yok yani :) Umarım böyle devam eder.
Cevap sahibi+1 yılİyi, senin adına sevindim :)
Ateist olmandan hocana ne? Nasıl bir ortam orası yavrucum? Niye bu kadar hayatlarınız iç içe?
01 Yorumla
Soran+1 yılYa o adamın ne yapacağı belli değil ciddiyim. En ufak bir şeyde velini falan arıyor. Karışmam falan inancınıza demişti bir kerede yalan dolan adam. Sevdiği 3-5 kişi sevgilileriyle ortalıkta kırışıyo. Normak sınıf arkadaşın soru sorsa sana erkek, hemen laf ediyo. Bende ailemin önceden bilmesi doğru olur diye düşündüm. Hemde biraz rahatlamaya ihtiyacım var.
Kendince mantıklı sebeplerinden bahset.Ben deist oldugumu söylemeye basladım cevreme aileme.Çok büyük tepkiler almadım.Sadece mantıklı konusman gerekiyo.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılo bişeymi ben imam hatipte okuyan bir ateistim :D bir duyulsa bittim :D
64 Yorumla- +1 yıl
bencede bir duyulsa linç ederler seni :D orda
Cevap sahibi+1 yılateist olduğumu söylemeyi bırak okulda bir cuma kılmasam laf ediyorlar mecbur kılar gibi yapıyorum :D:D
- +1 yıl
Oha senin durum çok betermiş :D
senin bu dünyada ve diğerdünyadaki yerini bilorsun değil mi
03 Yorumla
Soran+1 yılBen hiçlikten geldim hiçliğe gidiyorum. Diğer dünya yok. Tek dünya şu an yaşadığım yer.
ben 4 senedir hristiyan oldugumu gizlyorum o da ne seninkinin yanında..
12 Yorumla
+1 yılO slak arkadasini ikna etmeye calis anladigim kadariyla ailen pek sorun etmez topluma gelirsek ben bir musluuman olarak kimseyi dislamam ama yapan DANGALAKlar var tabi.
10 Yorumla
+1 yıleski bir agnostik olarak durumuna üzüldüm Rabbim senin gibileri uyandırsın inşallah.
20 Yorumlaaçıklama ihtiyacı duymaktan vazgeç senden başka birinin bilmesine gerek var mı?
09 Yorumla
Soran+1 yılŞu an ailem biliyor. Çok bir sorunumuz yok. 1-2 akraba ve 1-2 arkadaş dışında her şey yolunda.
Soran+1 yılSana tavsiye veriyormuş gibi olmayım ama en yakınına bile söyleme. Ciddiyim. Ailemle bile bu konuda diken üstündeyiz. Bir şey dmiyorlar ama bir laf duysunlar. Hemen demediklerini bırakmıyorlar. Sadece uygun ortamı bekle. Benim gibi gaza gelme :) Şuna bak ya fikirlerimizi bile açıkça söyleyemiyoruz.
Soran+1 yılAçıkçası dostum sevgilim yok basit sınıf arkadaşlarım ve bir tanede 11 yıllık eski bir arkadaşım var. O eski arkadaştan soğuyalı çok oldu. Çok basit biri. Gülmek eğlenmek ister sürekli. Hayat basit ona göre üzüldüğün an skılır hemen. Sınıf arkadaşlarımla tam bir çıkar ilişkisindeyiz sanırım ben pek değilim tabi ama çok salaklar kabul ediyorum. Okul bitsin yüzlerine bile bakmam. Senle aynı durumdayız diyebilirim.
Soran+1 yılTabiki olur ekleyebilirim.
+1 yılbende sandimki bir çoçukla parktayken komşun gördü.
00 YorumlaAllah sana da bir yol bir açık kapı bırakmıştır elbet.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende atheistim ve aynı zorlukları yaşıyorum aileme açıklamadım 5 yıl oldu
23 Yorumla
Soran+1 yılAçıkladım rahatım valla :D
Cevap sahibi+1 yılNe dediler?
Soran+1 yılValla düz konuşuyorduk o kadar muhafazakarızki. Baya delil sundum. Babama sen niye müslümansın dedim kaldı öyle :D Ailen öyle olduğu için dedim. En son ben iyi biri olmak ve insanlar için iyi şeyler yapmak istiyorum bu yeter dedim. Sorun çıkmadı hayret ettim :D
Açıklama. Katlin vacip. Skerler alimallah :D
07 Yorumla
Soran+1 yıl:D Bilemiyorum ama alnımdan öpmeyecekleri kesin :D
Soran+1 yıl:D :D :D Kafaya koydum bir şekilde yapacağım :D Aksiyon Dövüş Dram her tür film konusu çıkar :D
Soran+1 yılHobaaa inci akarrr :D :D Bende akıcam akşam :D Gelişmeleri yazarım :D
Soran+1 yıl:D Hahah :D
Allah yardımcın olsun. :P
01 Yorumla
Soran+1 yılAmen :D :D :D
+1 yılelhamdülilah yarabbim çok şükür iyiki müslümanım
10 Yorumlasen zaten paragrafta açıklamışın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence allaha dua et şükür namazı kıl :DDDDDDDDDD
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 988 cevap paylaştı. No comment.
00 Yorumlaotur ağla
00 Yorumlakölen olabilirmiyim
00 Yorumla
+1 yılKonuş tabii
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih