Kalıcı mutluluk diye birşey olsaydı dediğiniz o yol da olurdu.. o yol olsaydı dünya böyle çirkin olur muydu? Kalıcı mutluluk yok.. göremezsiniz? Çocukların çocuk olduğunu bilin, onlara toprağı anlatın toprağın güzelliğini gösterin çıplak ayakta çimlere basın beraber ekin biçin beraber toplayın, hayvan besleyin ozellikle sıcaktan havyan sahiplenin isim verin ona.. ailenizin icine alın. Erdemli olmayı ahlakı öğretin herşeyden önemlisi paylaşmayı öğretin ve herşeyin gelip geçici olduğunu farkına varın vardırın... bu bir çocuğa yapacağınız en guzel hediye, topluma verdiginiz bir armağan olacaktır dunyaya ise bir iyilik olacaktır. Çocuklar hep mutludur yeterki hayallerini çalmayın kızmayın vurmayın yeter ki dinleyin anlamak icin söz hakkı verin sorduğu sorulardan kaçmayın bilmiyorsanız bilmiyorum gel araştıralım beraber öğrenelim deyin.. sizce bu aradığınız kalıcı mutluluk değil midir?
Kalıcı mutluluktan kastım çocuğa öyle bir şey yapın ki hep mutlu olsun demek değildi. O çocukta güzel bir iz bıraksın ki kendi nesline de yansıtsın bunu demekti. Anlarsınız sanmıştım. Şu an soruyu açıkladığıma inanamıyorum 😂 her neyse.
Anlatmak istediğini zaten anlatmışsın ki bende doğru anlamışım ki ona göre de görüş paylaştım.. sanki anladığımı değilde anlamadığımı sanmış gibisin 🙂 Ben, mutluluğu kalıcılaştırma eğilimi içeren soru detayını biraz tepki gösterdim ama sadece biraz 🙂 soruyu açıklama zahmetinde bulunmuş olmana bende çok şaşkınım 😆
Bence bir çocuğun mutlu edilmesi Hayvan sevgisinden geçiyor. Sözlü hiçbir iletişim kuramadığın bir canlıya karşılıksız sevgi duymak ileride enn temiz merhameti sevgiyi getirir kuşaktan kuşağa.
En İyi Cevaplar