Türkiye’de 276 bin kişiyle yapılan araştırma sonucunda IQ ortalaması en yüksek 20 şehir belirlenirken, ilk 5'te sırasıyla Ankara , Eskişehir, Çanakkale, İzmir ve Trabzon yer aldı. Sizce Türkiye'nin en zeki ili hangi il?
Bu tür istatistiklere inanmam. Zekâ birkaç kişi üzerine sorular sorup sayılarla ölçülemeyecek ve hemen akabinde istatiksel sıralama yapılamayacak kadar soyut bir kavramdır. Erzurum'da koyun otlatan bir adamın zekâsı yüksek olabilir ama kendisi de dahil bunu fark eden olmaz.
İlk iki sırada Ankara ve Eskişehir'in olmasının neeni buradaki üniversite öğrencilerinin daha fazla olmasıdır. Bir kimse, herhangi bir konu hakkında detaylı bilgiye sahipse bu durum, o kişinin zeki olduğunu göstermez.
Zekâ; güçlü hafızaya, pratikliğe ve yaratıcılığa bağlıdır. Her insanın zekâsı da aynı değildir. Kimisi bir konuyu 2 saatte anca anlar, kimisi 20 dakikada anlar. Hayvanlarda bile öyledir. Bazı köpeğe otur dersin sap sap yüzüne bakar, bazıları davranışlarından belli eder kendini.
Sonuç olarak okul okumamış, Erzurum'un yaylalarında çobanlık yapan bir kimsenin zekâsı, Oxford mezunu bir kimsenin zekâsından daha yüksek olabilir. Aralarında tek fark var, o da birisinin bunu kullanması diğerinin ise hiç kullanmaya tenezzül etmemesi.
Eskişehir kesinlikle eski Patronumun bir çok yeri var ve dükkanlarına uğramıyor bile... Adam tam anlamıyla üstün zeka:) Babam yaşında ama hakediyor çok iyi birisi
Şu ana kadar olan tüm izlenimlerim Bir tane bile işsiz aylak dolaşan veya kendi işini kurmamış ARTVİN ' li görmedim.. ben Artvin li değilim fakat Japonya da bile Artvinli kaynıyor Amerika da hepsinin iş yeri var.. kafaları iyi çalışıyor ve ticareti iyi yapıyorlar..
En zeki insanlar daima Tunceli ilinden çıkar. Bu istatislikler tamamen yanlış. Egitim ve ögrenim seviyesinin zirve ili Tuncelidir. Teog-ygs birincileri hep o ilden çıkar. Ayrıca okumayan, eğitimsiz insan sayısı yok denilecek kadar azdır. Ben Hatay'lıyım bu arada. 😊
Anam benim ilim listeye bile girememiş. :) Büyük şehirlerin listelerin başında gelmelerinin sebebi iş, yaşam ve sosyal hayat gibi konularda alternatiflerin fazla olması nedeniyle insanların buralara göç etmesi. İQ kütüğe göre yapılsaydı o zaman gör sen o büyük illeri. :)
Einstein'in de söylediği gibi. Sınav ve ders yeteneğine göre zeka seviyesi belirlemek ancak kendini zeki zanneden insanların ellerinde tutabilecekleri tek somut avutma aracıdır
Allah tan İstanbullu yum da bu tür saçmalıklara inanmayınız. Bana böyle bir anket yapılmadı buluyorlar en canım karı onlarla yapıyorlar anketi heralde 😀😂
En İyi Cevaplar