Erkekler neden kadınların başarısını kıskanıyor?

Bu çok daha önceden gelen bir durum önce kadınların okumasını engellediler eve hapsettiler yüzyıllarca Atatürk'ten sonra eşitlik sağlandı hala bile var sorun karşımızdakiler mesela kızlarını 4e kadar okutacaklarını söylüyorlar veya youtube videolarına bakıyorum mesela günah benim şarkısının yorumlarına çağatay akmanın şarkısının yorumlarına ya da 1 2 rap tarzı söyleyen şarkıların yorumlarına bakıyorum hepsinde aleyna tilki ne onu geçeceğiz diyorlar tamam bende sevmiyorum o kızı şımarık birisi fakat sesi güzel ve daha oturmamış sesi oysa çağataya kimse bir şey demedi bu kıza yok 16 yaşında yok küçük yok böyle dediler oysa arada 2 yaş var yani. I. H. L okudum kadınların kesinlikle çok ortada olmasını istemiyorlar erkek hocalarla sohbet edilmesine katlanamıyorlar kızlar ilahi söylüyor konferasta hemen kadın hocalar özellikle bu çok yanlış diyor kızın birisi başbakan olmak istiyorum diyor erkek hoca sen kendine uygun bir meslek seç diyor bazıları üniversite okumayın diyordu evlenine getiriyorlardı ya da açığa geçin falan kadınlarda da bu durum var fakat neden erkeklerde bu oran çok fazla geçen bir soru gördüm neden akademisyenler ve profesörler daha çok erkeklerden çıkıyor demiş bu soruyu kendi cinsini övmek için mi sordu yoksa kadın cinsiyle dalga geçmek için mi anlamadım siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Erkekler neden kadınların başarısını kıskanıyor?