Eninde sonunda enteller, yaşlılar, filozoflar ve yorgunlar köy hayatinı duyduğunda ahhh keşke der.. doğallık, sükunet, derli toplu yaşam ve az insan! Haa köy hayatı aslında fiziken daha yorucudur.. o elinizle toplayacağını domates kendiliğinden bitmez! Sıcacık yumurta öylece sizi beklemez! O süt kapının önüne konmaz! Kışlık yakacağınizi inekler yapıp sobaya koymaz😇 Ahhh köy hayatı ahhh..
Sen hiç köyde yaşayıp süte para veren, aracına bindiğinde trafikte takılan, hava kirliliğinden şikayet eden, pazar ve market alış-verişlerinde yüzlerce lira verip hormonlu sebze meyve yiyen bir kişi gördün mü? Tabiki de köy hayatı vazgeçilemez. Ama ne yazık ki şehirdeyiz :(
Sürekli köyde yaşayamam. Arabam olursa belki o zaman. Ama yanımda sevdiğim insan veya eşimle uzun süre yaşayabilirim, özellikle Karadeniz de sakin sessiz bir köyde bir ev çok güzel olur. O yeşillikte kahvaltı yapicaksin mis gibi temiz hava, geziceksin. Öğleden sonra dışarda kitap okucaksin çay demleyip, akşam sobası ayrı. Hayali bile güzel.
Köy hayatı elbette ki Şehir hayatının zorlu yorucu ve gürültülü ortamında insan hep bir huzur arıyor doğallık istiyor organik gıda gibi ve nereden geldiğini unutmuş insanlar olarak topraktan, doğadan uzaklaştık. Oysa sağlık toprakta, doğada.
Ben köyde büyüdüm belli yaşıma kadar ve hala annem yazın gider ben de giderim. Köy kadar güzeli yok. Heryer yeşillik ala bildiğine. Meyveni çık ağaca ye. Kiraz/Elma/Şeftali/Dut/Armut/İncir/Erik. Sebzelerini yetişdir organik ye sağlıklı ve ilaçsız. Doğduğum ve büyüdüğüm yer der geçerim. Köy hayatın da lakin hiç iş bitmez hayvanın ve tarlan varsa.
Bence köy hayatı. Çünkü insan o zaman doğayla iç içe oluyor. Kendi gıdasını kendi üretebiliyor. Ve köydeki insanlar hep birbirlerini tanırlar. Fakat şehir hayatında bir apartmanda oturanlar bile bazen komşularını tanışmaya dahi kalkınmaz.
Ben köyde yaşıyorum çok memnunum. Okul harika zaten egeli öğretmenler sevilesi olan öğretmenlerimiz, etrafı yeşil bol oksijenli, tanimadigim insanlar günaydın deyip geçiyor.
Ikisinide yaşadığım için şöyle diyebilirim! Köy hayatı daha huzur verici fakat bazen çok bunaltıcı olabiliyor ulaşım iletişim eksikliği olunca... kışları zordur
köyü özledim bile :l dizime kadar bulaşmış çamur hoşuma gidiyor, toprak diye herhalde :l serbest bağcık ve bozuk yollar sağolsun :l
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir yıldır köydeyşz taşındık buraya. Buraya gelmeden önce çok canım sıkkın köye gtcem dye ama o kadar çok alıştım ki köyün sakinliğine temiz havasına. Şimdi ne ilçede ne il de duramıyorum daralıyorum huzur yok herkes bir koşturma peşinde
En İyi Cevaplar