Tesettüre girmek ve cesaret?

Bunu buraya yazmak ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum. Ama sormak istiyorum.. Ha şunu belirtmeden geçmek istemiyorum başka yaşam tarzlarına veya dine saygısı olmayan insanlarla uğraşmak istemiyorum. Bu yüzden eğer tesettürlülere ve tesettüre karşı bir nefretiniz varsa ayrımcılık yapıyorsanız lütfen bu soruya hiçbir şekilde bir şey yazmayın. Herkesin kendi görüşüdür diyebilirim her şeye rağmen. Ben saygılıysam lütfen böyle düşünenler de bu konuya karşı saygılı olsun..

Ben bu sene üniversite sınavına hazırlanıyorum. Allah nasip ederse ve üniversite kazanırsam üniversiteye başladığımda kapanmayı düşünüyorum. (yanlış anlaşılmasın adak değil kendi kafamdaki bir plan) umarım düşündüğümü yapabilirim ancak ben hep çekingen biriydim annem kapalıdır babam namazında niyazındadır ama hiçbir şekilde beni zorlamadılar. Hatta anneme kalsa kapanmamı bile istemiyor. En çok da bu zorluyor beni. Annem az çok düşüncelerimi biliyordur diye düşünüyorum. Daha önce de birkaç defa yeri geldiğinde ilerde kapanıcam felan tarzı şeyler söyledim. Kapanmak istiyorum ama korkuyorum da etraftan çevremden çekiniyorum. Kapansam kimse bir şey demez demeye de hakları yok zaten ama karakterim böyle. İlk gün şalı nasıl yapıp dışarı çıkarım onu bilmiyorum. Kafamda bir sürü şey dönüyor böyle. Kapanıcam diyorum ama cesaret edemeyip o zaman geldiğinde vazgeçmek istemiyorum. (Allah'ın emri insanların söylediğini dikkate alma tarzı şeyler söylemeyin lütfen, elimde değil. Tabiki Allah için kapanıyorum.)
Hiç kimse beni kurtarmayacak diğer tarafta, benim hayatımda benim tercihlerim sonuçta.. Keşke istediğimi yapabilecek cesarette olabilsem. Nasıl yenebilirim, nasıl umursamayabilirim? Kapalı arkadaşlarım nasıl kapandılar ve ilk gün neler yaşadılar merak ediyorum. Yazarsanız sevinirim...
Tesettüre girmek ve cesaret?