Bir köy düğününe gittik damadı meydana sandalyeye oturttular. Etrafında kızıl derili gibi tilili hilili oynuyorlardi sonra kına yakıldı ve damat birden havaya uçtu bağırışla.
Ulan desene damada çuvaldız batirmişlar. Sonra kavga çıktı arada kaldık mk.😂 misafiriz bide. Neyse kavgadan tartışmaya ve sakinlesmeye gitti çalgı çaldı kavga edenler oynadı. Sonra sorduk düğündekilere olay nedir ne oluyor. "Bu damat varya bu damat evlenen arkadaşlarına çuvaldız batırıyordu, simdi o evlenecek, o arkadaşlarıda toplanmış intikam alıyor"
Damat aynı anda kaç iğne yedi gtunden kim bilir 😂
Empati kurdum biri o gece bana aynısı yapsa ayağına iki tane sikardim çok ciddiyim. Ulan diğer gece gerdek var bu yaralı gütle nasıl sikisecem
düğün pastasını keserken bıçak kesmiyo diyip para isterler. ya da gelinin kız kardeşi çeyiz sandığının üstüne oturur ve bir miktar para alır damattan sonra kalkar ve damat çeyiz sandığını alır çıkar gelinde peşinden gider tabi arabayla giderler bu da düğünden sonra. :)
damada kadın kıyafeti yazma giydirip herkes çorabının tekini çıkarıp yıkatıyo yumurta pişirtiyorlar sonra masaya çıkartıp oynatıyorlar. hatta davul zurna arkasında sokak sokak gezedirip damat kılığında tabi oynatıyorlar...
Kına gecesinde gelin damadin etrafjnda oynayip içi şeker, para.. dolu testiyi çocuğun ayaklarinin yaninda kiriyo😂🙈 ya çok korkuyorum gòzüne ayağina gelcek o testinin parçalarini diye😄😄 Damadın arkadaşlarinin kollarina da yazma bağliyolar o hoş görünüyo:))
Bizim burda ağaca asılan yumurtayı vurmadan gelin çıkmaz evden. Herşey para ile döner😂 Gelinin kapısı kitlenir para karşılığın da açılır Gelinin beli bağlanıcak bağlanmaz para. O kadar çok var ki ben kadın halimle illet ettim.
Yıllar ince okuduğum bir şeydi, kafam hala almıyor. "Newlyweds’de evlenen çift gerdeğe tören sırasında yere serilen hasır üstünde konukların gözü önünde giriyor."
Bizde gelin evden çıkarılırken kapı açılmaz, sandık üzerine oturulur falan. Düğün sonrası da damatla gelin gelin evine kahvaltıya gider, damadın ayakkabıları saklanır.
taraf yok herhangi biri damadın ayakkabısını çalıp karşılığında para ya da istediği herhangi bir şeyi istemeye özgürdür ama yerine getirilebilecek bir şey doğu tarafı
Bide gelinin ayakkabısına para konulur kapan parayı alır onun dışında yatak odasında ki yastığın altına da maddi bir şey konulur sabah gelini ilk kutlamaya gelen arkadaşı içeri girer be yastığın altında alır
En İyi Cevaplar