Öncelikle yaşını almış hiç bir insanın, ilk kez bana aşık olduğuna inanmam.
https://m.youtube.com/watch?v=h0YllhuGfLshttps://m.youtube.com/watch?v=JipV-J2TtbY
Ayrıca eşim diyeceğim insanı seçerken dikkat edeceğim kriter bu değil. Hiç sevgilisi olmamış olabilir, olmuş da olabilir. Bu ndan daha mühim konular var eş seçerken.
Önemli olan karakter, olgunluk, bir birey olduğunu hissetmektir. Aşk, sevgi önemsizdir ancak baktığımda ve bana baktığında, karışıklı olarak ikimiz de içimizde bir kıpırtı hissetmeliyiz.
Evliliğin anlamı ve değerini bilen, anlamını bilen biri de olmalı. İyi ve kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta cümlesini sık sık duya duya umursamaz oldu herkes. Ancak buradaki kelimenin öylesine söylenmediğini bilen sayısı az. Geç bu cümleleri de imza atalım diye bekliyor herkes...
Eskiler daha iyi bilir evliliği. Yüzünü dahi görnediği biri ile evlenip, ömrünün sonuna dek beraber kalanlar bilir. yoksa evlilik dediğin imzadan ibaret de kalabilir.
Eskiler, " bir tas çorba da pişse evimizde kimseye muhtaç etmedin, haram lokma getirmedin, aç ve aöıkta bırakmadın bey "der. Adam ise " bir gün başımı eğdirmedin, beni utandırmadın, hep yanımda oldun ve hatalarımın üzerini örttün hanım " der.
Şimdikiler aşık oluyor, evleneceğiz diyor, ucuz beyaz eşya alalım bu da işimizi görür ve bize yeter deyince ayrılıyor. Ben en iyilerine layığım diyor.
Sevgilisi yatakta tokat atıp sert davranınca bir daha vur diyen kadın, eşi haklı olarak tokat attığında boşanma davası açıp bana kimse tokat atamaz diyor. Bir de nafaka alıyor, miss...
Edep, adap, saygı, evlilik bilinci, karakter denen şeyler var hayatta. Evlilikte bunlar önemli.
Kimi var eşim sensin deyip başka kucaklarda nefes nefese kalır. Kimi var kimseye ses etmez, ama gün gelir ben onunla ömrümü geçirdim ve özledim der...
Evliliği aynı tatakta uyumak, seks yapmak, gelir ve gideri bölüşmek, çocuk yapmak bir de aşığım tamamdır zannedenlere örnek olsun.214 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yazmissin tabiki karakter daha önemli ilk önceliğimiz o. Ama karakterinide cozemezsin ki yüzüne maske takar gerçek kendini göstermez bide bakmissin evlenince ben bununla mi evlenmisim dersin? Hem de ben hayatımda hiç sevgili edinmemisim ama o, o kadar çok sevgili edinmiski aklı onlarda kalmış. Sencede bursa bir haksızlık yok mu?
Soran+1 yılHem erkeklerede guvenemiyoruz çünkü olayı hemen cinselliğe getiriyorlar. Sonra Cinsellik olunca tamam benim senle isim bitti diyenler de var. Bu durumda da kadın kendini korumak zorunda. Binlerce gayri meşru çocuk böyle olup ilerde anasiz babasiz buyuyolar onlara yazık değil mi sonra çöpe at çocuğu. Bunları gördüm ben..
Soran+1 yılHaklısın sende belirtmiş sin yazında yanlış anlama sana birşey demiyorum. Ama insanların fitratinda var şehvet duygusu. Mecburen her sevgili olayı buraya cinselliğe geliyor. Biz boşuna mi diyoruz evlenmeden sevgili olmayın diye. Sevgili edinmek haram zaten. Sonrada ıslam çağ dışı diyorlar çıldırıyorum 😠
- +1 yıl
Bir insan detaycı ve analizci ise az çok da olsa bilir karşısındakini. Karşısındakinin her söylediğine inananlar ve bunu sorgulamayanlar, karşısındakinin dudaklarından çıkan kelimeye odaklanır yalnızca.
Bu güne kadar silah kullanmış bir insan atış yaparken hedefi vuramayıp " ben daha önce silah tutmadım " diyebilir. Sen ise silah tutuşuna, tetiğe basmasına, silaha olan hakimiyetşne dikkat edersen yalan söyleyip bilerek hedefi vurmadığını bilebilirsin.
Bir hakim sanığı yargılarken delillere ve ihtinallere bakar, savunmaya bakar. Bu adam doğru söylüyor deyip sözlerine ve masumluğuna bakarak yargılamaz.
Sen de ihtimalleri, davranışlarını gözlemleyeceksin ! İhtimalleri değerlendireceksin. Ölçüp, biçip, tartacaksın. Sonrası ise zaten senin elinde değildir.
Hiç bir kadın bubadam beni aldatıyor diye boşuna demez. Üzerine sinmiş kadın kokusunu alır, saç teli görğr. Yoksa sen bana bağırıyorsun başkasımı var diyen kadın yok.
Akıl var, gerisi karşındakinin ustalığı.
Soran+1 yılBen onun rol yapıp yapmadığını nasıl anliycam peki. O senin dediğin zan da bulunmak önyargılı olmak. Üzerine parfüm kokusu sinen erkeğin belki iş yerinde çalıştığı bir arkadasidir belki olamaz mi? Tam kesin bir sonuç olarak bulamazsın karsindaki kişinin davranışlarını. Aldatılan kadın da var evet ama sırf bir saç teli uğruna yuvani yıkmak saçma olur. Mesela ben ayrılan bir akrabamdan biliyorum telefonda mesajlarını görmüş canimli cicimli konuşmuşlar. O zaman kesinlikle öğrenmiş. Yani senin dediğin ihtimal. Kocasıyla 1 yıl nişanlı kalmış ama uyuşturucu kullandığını anlamamış. Bazı insanlar çok acımasız ve iyi rol yapıp kandırıyor seni. Dusuncene saygı duyuyorum tabiki.
Soran+1 yılAşk yaradana ait bir kavramdır. Esin sana yaradanin hediyesidir. Eşine duydugun sevgi ve saygıdır. Benim düşüncem bu. Hani derler ya leyla leyla derken mevlayi buldum..
- +1 yıl
Yanımda parfüm sıkarken sıçramıyorsa üzerime bir kadının parfümü, iki ihtimal vardır. Ya çok yakınlaşmışızdır ya da o arabaya binmeden kısa süre önce sıkmıştır parfümü ve üzetime sinmiştir ki bu da en fazla kıyafetime az dozda siner.
Seviştiğim kadının rujunun tadı dudağımda, tenindeki kızmetik ürünün kokusu tenimdeyse bu tesadüf olamaz. Ki bunu bir kaç saate kadar kokuya alışmama rağmen hissedebiliyorum.
Canım diye hitab etmek ise kişiye göre değişir. Kimi için kardeşim, dostum gibi bir ağız alışkanlığı, kimi için samimiyet göstergesi, kimi için gereğinden fazla yakınlık yanı kişisrl ilgi ve samimiyettir.
Bir insanın sana karşı kullandığı kelimeler, ses tonu dahi bir çok şeyi ifade eder.
Bakkal sana para üstü verirken " alın para üzeri " diyebilir. Sert bir tavırla söylediğinde kıllık yaptı, sakince söylediğinde iyi niyetle yaklaştı diyebilir herkes.
Bu detayı herkes farkeder. Bu durum da aynı bunun gibi. Daha detaycı ve analizci biri isen bir çok şeyi farkedeceksindir.
Soran+1 yılInsan yanılır beşer sasariz sonuçta. Ilk başta ihtimal dedin sonra tesadüf değil dedin.
Canım cicim derken genel olarak söyledim. Zaten mesajları apaçık ortada.
Silah tutmak vb. şeyler kişiden kişiye değişir. Elindeki mikrofonu eminem gibi tutanlarda var. Ibrahim tatlıses gibi tutanlarda bu tercih meselesi yoksa herkes bilir mikrofonu nasıl tutacağını misal.
Bakkal bana sert tavırla söylediyse bu ihtimal değil kesin dir.
Soran+1 yılMadem senin dediğin gibi yapicaz bir açıdan bakmiycaz. Büyük resmi gorucez. Bir saç teli için boşanmak saçma çünkü bu ihtimal. Kesin sonuç degil. Onun üzerine kesin bir sonuç yasarsan gozunle görürsen mesajını okursan inanirsin..
- +1 yıl
Mikrofon tutmak kişiye göre değişir. Ancak silah tutmak ve hedef vurmak bu kadar büyük farklılıklar göstermez.
Saç teli kanıt değil drlildir. Saç teli aldatıyor olabilir der, kesin aldatıyor demez.
Polis ihtimalleri değerlendirmez, hakim bunları incelemezse suçlu bulunamaz.
Sen de olaylara at gözlüğü ile bakarsan düşünür durursun.
Saç teli görüpte aldatıyor demek, ben çoj bilirim diyen ve at gözlüğü ile bakanların işi. Hiç farketmemek, safların işi. Ve farkedip bunun ihtimallerini değerlendirip gözlemlemek, takip edio sorgulamak ise detaycı, analizci, sorgulayan, mantıklı düşünen ve diğerlerine göre en doğru sonuca varanların işi.
Sanırım kâfî.
Soran+1 yılDoğru hakim bunları incelemezse sonuca varamaz. Ama haksız yere de masum kişiyi hapse atmış olabilir. Tabiki de ihtimalleri gözden gecireceksin ben onu kast etmiyorum. Yalnızca yanlış karar verip. Hata yapanları kast ediyorum.
Neyse bu tartışmanın sonu yok. Görüşüne saygı duyuyorum tekrardan iyi geceler ☺
Soran+1 yılBu arada adalet suçu suçluyu aramak değil sonuna kadar masumu aramaktır. Iyi geceler
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Neden olmadığını anlamaya çalışırım..
Sessiz sakin kendi dünyasında yaşayan iyi biriyse seve seve kabul ederim.. Hatta öyle birine rastladığım için kendimi dünyanın en şanslı insanı sayarım.. :)
Ama geçimsiz biriyse zaten hemen anlaşılır, son hızla uzaklaşırım ondan..11 Yorumla
+1 yılBir zamanlar bende ilk olduğum için çok seviniyordum ama anladım ki ilk olmak hiç iyi değil son olun hangi ilkler hep elinizden gider yenileri eklenir
01 Yorumla
Soran+1 yılBirazda karakter meselesi
+1 yılİsterdim neden istemiyim ki ama benim sevgilim oldu eğer o kötü hissedecekse olmayadabilir ay ne bileyim nasip kısmet
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
+1 yılKesinlikle isterim. Çünkü aynı düşünceye bende sahibim. Tek olsun hep olsun.
21 Yorumla
Soran+1 yıl👏👏👏😏
+1 yılisterim. Ama kızlar takıntılı bir şekilde eskiden canlarını yakanı arzuluyorlar. Önüne cenneti ser kabul etmez hayatını mahfedeni düşünür.
10 Yorumla
+1 yılisterdim bende zaten eşime sakliyorum kendimi herşeyin ilkini onunla yaşamak istiyorum hayırlısı olsun ne diyim
02 Yorumla
Soran+1 yıl👍👏 Allah helalinden versin
- +1 yıl
sağ ol sizede :)
- Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılkim istemez bana onun dışında dünyadaki diğer kadınların değerini ytirecek kimse tabi aşık olmam şartıyla
00 Yorumla Benimle yasasin tüm Tecrübeleri beraber yasariz ilk lerimizi 😍 tabiiki isterim
20 Yorumla
+1 yılkızların güzel kardeşim sevdiği gerçeği diye ibretlik başlık atılacak soru
bune mk herkes mi kafayı yedi00 Yorumlatecrübesizliğin lüzumu yok. @barhan19 ( seni niye etiketliyorum bilmiyorum knk)
02 Yorumla
+1 yılEvet isterim ve zaten onunda bu durum geçerli olucak :)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,2b cevap paylaştı.
+1 yılHiç sevgilsi olmamış birinin vereceği sevgisi olmayacağı anlamına gelmez
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 10,6b cevap paylaştı. Benim hiç sevgilim olmadı bende hiç sevgilisi olmamış bir kadınla evlenmek isterim
04 Yorumla
Soran+1 yılAynı benim düşüncem 👍
Soran+1 yılVardır kesin 80 milyon insan yaşıyor türkiyede illaki vardır ☺😏
yok canım en az üç sevgili eskitmiş olmalı, yol yordam ögrenmeli az biraz dimi ama 😂
04 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂
Soran+1 yılHerkesle sevgili oluyorlar sevgisini herkese veriyorlar bir zaman sonra bıkıp ayrılıyorlar bu ne ya çocuk oyuncagimi bu haksizmiyim ☺😏
Soran+1 yılAynen😉
Ilk sevdiğim kişi olmadığı için onun da ilki olmak istemem, sorumluluk ister.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 490 cevap paylaştı. Evet mümkünse beyninde kimse olmasın sonra eski sevgilimi unutamıyorumlar olur
00 Yorumla
+1 yılevet ama bu sadece bir kriter değil anlaşabilmek önemli
11 Yorumla
Soran+1 yılBence de haklısın iyi anlaşmak daha onemli☺
+1 yılben basarım nikahı hemen
10 Yorumla
1 yılKeşke öyle biri olsa, anında nikahı basardım...
00 YorumlaEnder olan şey herzaman değerlidir.
01 Yorumla
Soran+1 yılBencede☺
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılZaten beklenen ve olması gereken bu bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılBencede👏
Evet ☺ bence daha iyi olurdu
00 Yorumla
+1 yılEvett neden olmasın hatta daha iyi olur
10 Yorumla
+1 yılIsterim niye istemeyim ki
10 Yorumla21. yy da hiç sevgilisi olmamış insan yoktur
04 Yorumla
Soran+1 yılBence sana öyle geliyor. Vardır.
- 1 yıl
Ben varım maalesef. 22 yaşındayım ve hayatım boyunca bırak sevgiliyi, flörtüm bile olmadı. Söyleyince kimse bana inanmıyor ama yemin ederim hiç olmadığına
çok zor öyle biriyni bulmak varsada neden olmasın
10 YorumlaTabikide bende öyleyim öyle birisini isterim
00 Yorumlaisterim , ama biraz acemi sevgi de bozar insani
00 Yorumla
+1 yılEvet şu an öyle biri var hayatimda
00 Yorumlaisterdim çünkü bende öyleyim
00 Yorumla
+1 yılBen isterim de o beni ister mi
00 Yorumla
+1 yılBenim hiç olmadı öyle kız bulsam alırım
00 YorumlaBilmem ne fark ederki zaten
00 Yorumla
+1 yılEl degmemis korpecik. tertemiz neden. olmasin
10 Yorumla
+1 yılevet evet evet
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumlahayir istemezdim
03 Yorumla- +1 yıl
Neden pe
- +1 yıl
Neden tecrubemi dion
Elbette😑
00 Yorumlaneden olmasn 😊
00 YorumlaIstemem tabiki
05 Yorumla- +1 yıl
Nedenki
- +1 yıl
Bise srcm
- +1 yıl
Burda olmaz
+1 yılEvet
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılöyle birini bulsam evleniırım
00 YorumlaNeden olmasınç
00 Yorumla
+1 yılIsterdim
00 Yorumla
+1 yılKim istemez
10 Yorumla
+1 yılAdil olmazdı
01 Yorumla
Soran+1 yıl👏👏👏
+1 yılElbette
00 Yorumla
+1 yılFarketmez benim icin
02 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
@Hayatiseven
Cok ozel bir sey olarak gormuyorum
1-2 kisiyle cikip tecrube edinmis olmak iyi ama birinin ilki olmak da iyi
Ama 10-20 kisiyle cikmis birini de hayatima almam sanirim
+1 yılİsterim ne güzel
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılİsterdim
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılFarketmez
00 Yorumla
+1 yılGuzel olurdu
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumlaİstemem
00 Yorumla
+1 yılEvet isterim.
00 Yorumlaisterdim
00 YorumlaTabii
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı. Ewtt
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Cirkindir o 😕