yaşadığım yerde sokakta buna benzer bir olay yaşadım. işlek bir cadde sendeliyor, ağlıyor ve hiç bir allahın kulu da yardımcı olmuyor. biraz gözlemledim idrak edebilmek için ve sonra yanına gittim. hayırdır amca dedim," ben bypass olucam yarın, hastanede kalıyorum, ilaç almak için çıktım ama bir tanesini alabildim param yetmedi hastaneye gidicem ama taksiye verecek param da kalmadı" yaw benim de aklım mantığım durdu o an. tamam dedim gel eczaneye gidelim ben alırım taksiye de bindirim seni. o sırada bu bir hüngürdemeye başladı yüzüme doğru ve çömeldi. inanamazsınız, bir rakı kokusu midem kalktı zaten nefret ederim alkol kokusundan.. birden döndümi dur dedim amcam sağlık müdürü -ki gerçekten il sağlık müdürü ama arayacağım falan yok. hemen arıyorum o ilgilenicek seninle dedim. nası kaçtı şerefsiz..
Betimlemendeki profil kimsesi olmayan ya da kimsesi olduğu halde sahip çıkılmayan bir amca olarak kafamda canlandı. Herkesin başına gelebil me ihtimalinden dahi korktuğu bir durum fakat bu durum toplumca bilinen bir görüş aklıma getirdi "acaba napti ki bu duruma düştü" ya da " eden bulur" acaba ettiğini mi buluyor. Acımasız biri olarak algılanmak istemem sonuç olarak tabiki üzülürüm o insanın o durumda oluşuna hatta bende ağlayabilirim onunla. Hüzünlerin kötülüklerin olmadığı bir dünya umuduyla yaşamaya devam 😊👋👋
Ben böyle bu olay görünce bir ay etkisinden çıkamıyorum çok üzülüyorum bu keresinde çalıştığım bu şirkete yaşlı teyzenin biri kulanim hatasından dolayı mağdur olmuştu elimden hiçbirşey gelmedi oda ağladı hiç aklımdan çıkmaz mesala 😧😟
Ya duygusalimdir ama aşırı değil ama bu konuda çok aşırı duygusalim yaşlılara hiç dayanamıyorum hele ki mesala fotoğraftaki gibi bir amcaya yani böyle çaresizlik ağlaması olur ya
Bir gün hepimiz yaslanacaz ben bilmiyorum büyük konusmayayim ama annemede bakarım babam ada kaynanamada bakarım kayın babamada ben her hafta babanemi dede mi ziyaret etmesem rahat etmem sakalasirim öperim ne bileyim ozeliklede babaannemi bide yaşlı kadın lara daha çok acıyorum erkeklere göre haralde
Ben orta okuldayken hocamız bizi huzur evine götürmüştü bu ton ton teyze vardı kolari baştan aşağı altın bilerzikler boynunda kolyeler parmağında yüzükler ne kadar zengin diye düşünmüştüm sonra ordaki görevli o na biz altın teyze deriz demişti hepsi sahteymis onu mutlu etmek için gelenler getiriyormuş altın takıları çok seviyormuş eve geldiğimde babama günlerce yalvarmistim baba imitasyon takı alıp teyzeyi görmeye gidelim diye
Yanina gider sorununu ogrenip çozmeye calisirim 🤔 bu konularda duyarli bir insan olduguma inaniyor kendi yanaklarimdan kendimi öpüyorum. Maşallah bana 🤔
Oradaki yetkili kurum kurulus kim varsa ayaga kaldırırım dayının ihtiyaclarını karsılardım elimden geldigince Allah kimseyi yalnız ve caresiz bırakmasın
Acimasizlikla ne alakası var be canım gibi konusma ne yapabilirim yaşlı bir adama ne kadar yardım edebilirim daha ben 19 yaşındayım isim yok gücüm yok evim yk barkim yok
Maddiyatla alakası yok zaten ama herkes aynı değil ben nasıl tanımadığım biriyle derdimi oturup konuşmazsam başka tanımadığım birini de dinleyemem çok yanlış düşünüyorsun bence bunun acımasızlıkla alakası yok
En İyi Cevaplar