Mutsuz bir kadın, mutlu çocuklar yetiştiremez. çocuğunu iyi yetiştirmesini isteyen adam, önce çocuğunun annesini sevsin, onu mutlu etsin ki, çocukları da mutlu olsun...
Mutsuz bir kadın mutlu çocuklar yetiştirebilir mi?
Bir bebeğin bilimsel açıklamalarla sabit anne karnında bile olumlu olumsuz durumlardan etkilendiği bilinirken dünyaya geldikten sonra anne psikolojisinden nekadar etkileneceğini ortada. Belki onun bu durumu farkedilmeye bilir fakat bilinç altı dediğimiz ve bir türlü müdahale edemediğimız o yer oldukça sinsi ve yaşamımıza zararı büyük. İmkan varsa mutsuzluğun içinde aile ortamında yetişmesindense huzurlu ve mutlu bir yalnızlıkta yetiştirilmeli. Değil mutsuz anne çocuk ilişkisi , mutsuz herhangi bir insan çevresine olumlu hiçbişey veremez.
Ne kadar da doğru bir söz. anne çok önemli , çocuğu yetiştiren kişi çoğunlukta annedir. bir nesil yetiştirmek büyük özveri ister , edep ister. keşke herkes bilincinde olsa bunun
Mutsuz isen yetiştirdiğin her şey bozuk olur, ters olur, iyi olmaz, olamaz çünkü ilgi gösteremezsin kendine yapılanları düşündüğün için, acıları ve mutsuzluğu hissettiğin için başarısız olursun... İstisnalar hariç bu böyle olmaya devam edecek maalesef ki...
Mutsuz kadın neden çocuğunu iyi yetişdiremez? Onu mutsuz eden kocası ise kadın kocasına olan hırsını çocuğundan alır. İstemez bunu yapmayı ve kendisine kızar. Mutsuz bir kadın : Kafası dağınık olduğu için kendini iyi bir şekilde çocuklarına adayamaz, çünkü kafasını sıkıntılar sürekli meşgul eder vs vs vs. Peki bu kadın haklı mı? değil çünkü onu mutsuz eden başkaları çocuklarından bunu çıkarmaya hakkı yoktur. Ama işte oluyor.
Yalnız soruyu hemen çok biliyormuş gibi cevaplayanlar da erkekler. Her şeye verecek bir cevapları illaki var. Bu soruya en iyi cevap verebilecek kişi, çocuk yetiştirmeye çalışan mutsuz bir anne olur ya da anne olmaya aday bir kadın. Ben henüz anne değilim, ama herhalde ne kadar mutsuz olsam da, çocuğum hayatımdaki en önemli varlık olacağı için onun mutluluğu benim mutsuzluğumdan önce gelirdi.
Kadının mutsuzluğunun kaynağı çocukları değilse çok da etkileyeceğini sanmam. Ayrıca herkes belirli zamanlarda mutsuz olabilir. Çocuklara birşey olmasın.
yetişdirir ben gördüm sorun eşi değil baska birsey var fakat hayat sevincinn gözünn artik eskisi gibi isildamadigi gördüm.. çoçukda tam tersi çok mutlu
En İyi Cevaplar