İnsana sevmeyi öğreten nedir sevmek mi sevilmek mi? Ne hissettiniz ilk sevildiğiniz de ya da sevdiğinizde?

Sevmek fabrika ayarlarımızda hali hazırda var olan bir şey gibi. Sevildiğimizde de anlamlandırıyoruz bunu ve hissedebiliyoruz. Büyüdükçe değişiyor tabii durumlar, unutuyoruz.
Sevilmek sevmenin bencilliğini törpülüyor gibi ya da serbestleştiriyor bilemedim şimdi.
Uzayda ayrı bir boyut açılıyor ve orada yaşıyorsun karşılıklı olunca. Karşındakiyle doğal olarak anlaşabiliyorsun.
İlk sevildiğimde annem sevmiş, bencilleşmiş onu biliyorum. Sonra babam bencilliği bırakması gerektiğini fark etmiş. Ben ne yaptım bilmiyorum hiç.
Her şey kararın da makbul çok sevilince bencilleşiyor insan.
Az sevilince de hırçınlaşıyor.
Hırçın ve bencil çoğu kişi.
Her sevgi eşit midir?
Hayır.
Iki insanin karşılıklı aynı anda birbirini sevmesi dünyada olabilecek en güzel mucizelerden biridir ben hem seviyorum hem seviliyorum herkesin bu duyguyu sonuna kadar yaşamasını isterim aşk bir kere gelir geri çevirmeyin
Öncelikle sevildiğinde pek bişey hissetmiyorsun eğer senin istediğin biriyse tabi bişey hissedebilirsin. Ama sen birini sevdin mi varya tenefüste sürekli onu takip etmek onun ilgi alanlarını araştırıp bilgi edinmek ve onu etkilemek için uğraşmaya deyen çok güzel bir şeydir :))
İnsana sevmeyi öğreten saygıdır. Saygıyla başlar her şey. Saygı yoksa sevgi de olmaz.
Cevap
18Cevap
Gerçekten sevildigimi 14 Agustosta itiraf olarak öğrendim. 😃 ilk defa bir erkek gelip bana beni begendigini soyledi. 23 senedir bu ani bekledim 😝
Ne hissettim konusunda utandim😃 cok utandim. 😐 hala daha utaniyorum.
Sonuç ne oldu peki :)
Tanimaya calisiyorum
Türkçeyi katlettiğin için KS hep soru başlığını değiştiriyor :D
Ben sevmiyorum. Beğeniyorum. Veya hayran kalıyorum. Neyine hayran kaldığımı da tam bilmiyorum. Kurcalamaya kalktığımda karşı taraftan da tepki aldım.
"Kişi kendisini sevmediğin de komşusunu sever" der Niçe... Sevmeyi SiyahKırmızıBulutlara sorduğumda bana "Yağmur yağdığında yanında o varken ıslanmaktan kaçmamak" dedi.
Kimdi :)
Türkçe ile aram hiç iyi değil dikkat etmeye çalışsam da :(
"Kimdi" derken?
Tepki aldım yazdın o kişiyi sordum
İlk ilişkim...
Kripton84. Aslinda 94 de keyfim 84 demek istedi. Neyse sadede gelelim. Senin iki tane kopegin var , birinci kopege hergun kotu davranyon, ikinci kopege ise her gun mamasini veriyon iyi davranyon seviyosun. Birinci kopek bir sure sonra seni gorunce boynunu bukuyo korku hissi olusyo uzaklasmak istiyo senden. Digeri ise seni gorur gormez havlayarak ustune zipliyo. Simdi sevgiyle gidince sevgiyle gelinyomus deglmi?
İnssna sevmeyi açlı öğretir ilk. Doğar acıkır, doyurana bağlılık duyar, yani anneye. İnsana sevmeyi, sevilmek öğretir ama anne sevgisi, ilk onunla tanır sevmeyi.
Acı öğretir bence acının tedavisi sevgidir.
Insanlara sevmeyi ögreten onun dogasinda olan birsey..
Yani insanlar yanliz olmak icin degil..
Es olabilmek icin dünyaya gelmis..
Ha diceksin ki hatalar..
Hatalar yapiyoruz ki gercegi ve dogruyu buldugumuz da kiymetini bilebilelim diye.. :/
İnsana Sevmeyi öğreten Özlem Düşünce Merak Hayal
Sevdiğimde ya da Sevildiğimde içim kıpır kıpır olur.
Kalbimde Kelebekler uçar gibi olurum.
Bulutlarda Uyur gibi olurum.
Bana göre sevmek öğrenilen bir şey değildir insanın doğasında olan bir şeydir. Bir de kin olmaması gerek. Kin'in olduğu yürekte sevgi barınmaz.
Gerçekten sevmeyi öğreten şey sevilmek oluyor
onun için fedakarlık yapmayı öğrendiğinde seviyorsun demektir
onu bilmem ama mantarlı tavuklu mısırlı baharatlı makarna hepsinden doyurucu oluyor 😂
Cidden sevgiyi bilen biriyim.. sevilmediğinde sanırım sevmeyi öğreniyorsun.
Muhtemelen sevgiyle olan açlık, duygusal karakter yapısı insana sevmesini öğrenebilir.
annemle olan sevgim hala devam ediyor ve bence doğuştan ve hissiyatla meydana gelen bir durum.
bence bu iş genetik daha çok yani evrimden gelen bir parça ama bazı insanlarda yok
Zamana bağlı kişi tanir tabi yakın olduğunda sever sonra aşk doğar öyle yolunu bulur
Bence öyle değil. Nasıl olduğunu tam açıklayamam ama idrak ile ilgili. Kişiden kişiye de değişir bu elbette.
Insan sevildiginden hiç bir zaman emin olamaz ama kendinden ve sevgisinden emindir..
ilk sevdiğimde de ağladım sevildiğimde de çünkü anlayabiiyordum onu
Eskiden çok güzel severdim ama şimdi gereksiz buluyorum
beni genelde sevdiklerini zannediyorlar. sevmiyorlar
maalesef bilmiyorm yaşamadığım için.
Çok güzel bir şeydir ya tarifi imkansız olan..
Ben sevmenin anlamını sevildiğimde öğrendim.
galiba terkedilmek gidince anlıyorsun işte
sevilmeyi yasamadım fikrim yok
Gerçekten cevabı merak ediyor musun?
Sevmek dünyayı yakarsın onun için
Sevmek ve sevilmek ikiside
Sadece biraz sevilmek istiyoruz hepsi bu kadar
Hiç anlamam
Hayat
Sevilmek.
Sevmek
sevmek
Sevmek