Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Ebced hesabına göre hilal kelimesinin karşılığı 66 dır. Allah kelimesinin karşılığı yine 66dır. Hilal Allahı önünde parlayan yıldızda Resulunü temsil eder. Yıldızın beş köşeli oluşu islamın 5 şartını temsil eder. Renginin kırmızı oluşu ise bedeldir. Dünyada ne yaparsan yap bir bedel ödemek zorundasındır. Cumhuriyetten sonra şehit kanı yerdeyken ay yıldız yansımış falan hikaye onlar. Bayrak cumhuriyetten çok önce tasarlanmıştı çünkü.
Evet bayrak cumhuriyet'ten çok önce tasarlanmiştı. En az yarım ay'ımızın bir 10 bin senelik geçmişi var.
Bayrağı bayrak yapan üstündeki kandır
Sizde Teşekkürler
bir deist olarak müslümanlığın simgesi hilalın bulunması rahatsız ediyor beni. nerede laiklik nerede sorarım size. şaka şaka istediğiniz gibi olsun bayrak, akıllı kadınlar böyle ufak şeylere takılmazlar
Aydınlattın..
Cevap
11Cevap
Rûhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu EZANLAR-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.
Cumhuriyet tarih'inde yarım ay'ın anlamımı😑devlet-i aliye osmaniyye yarım ay'ın anlamımı:) altay tarih'inde olan yarım ay anlamımı;) prototürklerdemi yarım ay anlamımı? yani o kadar kadim bir tarihe sahipki bu yarım ay uzadıkca uzar...
Hilal Müslüman halkı temsil eder yıldızın beş köşeli olması (ki Osmanlı da 6idi) İslam'ın beş şartını..
Altay Türklerine göre, “Büyük Tanrı Ülgen, ay ile güneşe dokunan bir dağda oturuyordu. (Bazı hikâyelere göre ise) Tanrı Ülgen, ay ile güneşin daha da ötelerinde idi. Onun tahtı, çok uzaklardaki yıldızlar üzerinde kurulmuştu. Esasen, ay ve güneşi yaratan da, yine Tanrı Ülgen idi.
(Altay Türklerine göre,) güneşin kırıntılarından meydana gelmiş ve insanlara daima iyilik getiren, bir Tanrı da vardı. Bu Tanrının adı “Suyla” idi. Bu Tanrı, insanları daima korur ve onların, gök altında rahat ve huzur içinde yaşamalarını sağlardı.
Yani'si kadim bir geçmişi var yarım 🌙 dostum..
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 30 Ağustos zafer bayramı kutlu olsun.
Sen şehit oğlusun. İncitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyaları alsanda bu cennet vatanı.
Ne mutlu ;
Müslümanım diyene. Kavimciliğin ve de pirimciliğin lüzumu yok
@karakalpak yaw hadi s. git teneke
Beyazı kefen kırmızısı şehit kanıdır
Ülke ve ırkların temsilidir.
Kıymetini bilmek gerek
Atatürk
Şehitlerimiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar