Kozmetiğe ayrılan bütçenin yarısıyla dünyada hiç aç insan kalmayacağını biliyor muydunuz?

#Türkiye'de her yıl kozmetiğe ortalama 1,5-2 milyar dolar para harcanıyor. Kozmetik araştırmasına göre Türkiye'deki kadınların %3'ü kozmetik kullanıyor. #Avrupa'da ise %47. Araştırmalar sonucunda, Türk kadınlarının kozmetiğe fazla harcama yapmadığı ortaya atıldı. Peki bir yılda dünyada sadece kozmetiğe ne kadar para harcanıyor?

BİR YILDA KOZMETİĞE 200 MİLYAR DOLAR HARCANIYOR
Kozmetiğe ayrılan bütçenin yarısıyla dünyada hiç aç insan kalmayacağını biliyor muydunuz ?

Kozmetik firmalarının araştırmalarına göre dünyada kozmetiğe harcanan para 200 milyar dolar. Bunun yarısının bağışlanmasıyla dünyada aç insan kalınmayacağı söyleniyor. Üstelik kozmetik ürünlerinin önce hayvanlar üzerinde denenmesi de canilik olarak görülüyor. Çünkü zararı varsa ilk olarak hayvan üzerinden tespit ediliyor.
Biliyordum.
İlk defa duyuyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Senadreas, kaba konuşup hemen engellemekle seviyenizi düşürüyorsunuz.

Savunma Bakanlığı listede var mı? Dışişleri Bakanlığının ne gibi gideri olabilir? Diyanet İşleri Başkanlığının tüm ülkenin dinî kurumlarına bakmasına ilişkin yaptığı harcamalar normal.

Son olarak Diyanetin yıllık bütçesi 6 milyar, Milli Eğitim Bakanlığının ki 120 milyardır. Diyanet ile eğitim arasında nasıl bir bağ kurduğunuzu bilmiyorum ama önce kurumların işlevlerini öğrenin.
Kozmetiğe ayrılan bütçenin yarısıyla dünyada hiç aç insan kalmayacağını biliyor muydunuz?