Ya da şunu sorayım, olmalı mı? Dün bir yazı okudum, gelecekte tüm dünyanın aynı dili konuşacağı yazıyordu. Açıkçası sınırlar ve farklar olmadan, tek bir dünya düzeni fikri hoşuma gitmedi değil. Siz ister miydiniz?
Gelecekte Dünya tek bir dil konuşacak! Sınırlar olmadan, tek devlet dünyası olabilir mi sizce?
Tüm dünyanın tek bir yönetim anlayışına egemen olması imkansız. Devletin her yere ulaşması için mahalli idareler kurması gerekecek. Tıpkı county, municipality gibi belediyeler vs kurması gerekecek. Bu sefer de insanların sosyal statülerine göre yerleşim oluşacak. Ee sosyal statü farkı olması demek, insanların ayrışması ve dolayısıyla da savaşması demek.
Yani o dediğiniz öyle kolay olmaz. Birilerinin canı yanmadan birileri yükselemez. Bu durumda da tek bir devlet anlayışı olusamaz. Bunu en başta din farklılıkları etkiler.
hümanistler bayram eder ama kusura bakmasınlar kanla kaosla beslenen bir dünya haline geldik kimin silahı varsa onun kucağına oturuluyor ayrıca daha kendi ülkemizdeki suriyelilerden şikayetçiyiz şimdi tek bir ülkede kardeş kardeş yaşamaktan mı bahsedicez
Bütün hayvanlar tek tip tek beden ve tek dil ile anlaşabilir mi? İnsanlar da anlaşamaz, mümkün değil... Bir Hintlinin yaşam tarzı, bir İskandinav ile bir gün gelirde aynı çizgide buluşur mu? ASLA! Tek devlet olunca da kanunlar olacak, her milletin yaşayışı farklı. Olmaz da, farazi tek devlet oldu, 3 vakte kadar bölünmeler başlar. İnsanlık, varolduğu sürece hep diğer milletler ile savaşacak. Tüm dünya milletleri ultra zeka ultra zenginliğe ulaşılsa bile, yine savaşmak için sebepler bulacak.
Tek devlet dünyası (herkes için devletsizlik) benim hayalim. Fakat bunun için dillerin, dinlerin, geleneklerin de tekile inmesine gerek yok. Şu an aynı ülkede yaşayan farklı kültürler gibi... Kültürü oluşturan bu ögelerin de teke indirilmeye çalışılması insanların haklarına aykırı olur.
Dünya şu anda gelişiyorsa bu devletler arası rekabet sayesinde. İleride de bu böyle devam eder. İnsanlar ancak uzaydan bir tehdit gelirse birleşip hep beraber gelen tehdide direniş gösterebilir ama bu durum da tek dil konuşulacağı tek çatı altında toplanılacağı anlamına gelmez.
Eyalet sistemi kullanımının gittikçe artması Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu gibi büyük devler sisteminin yerini küçük devletlerin alacağının en büyük göstergelerinden biridir. Yakin siyasi tarihi incelediğimizde devletler küçülmeye gitmekte veya halkına küçülmeyi empoze etmeye çalışmaktadır. Dil konusu da imkansızdır.
Ben de isterdim. Savaslar ve ırkçılık sona ererdi. Dunya kaynaklarını birleştirerek çok daha büyük şeyler yapabilirdi. Bence medeniyet basamaklarında level atlamak için tek dünya düzeni olmalı. Tek dil hemen mümkün olmayabilir ama herkesin ana dili dışında bilmesi zorunlu olan, küçüklüğünden itibaren eğitimini alacağı bir dil belirlenebilir. İngilizce gibi kolay bir dil mesela..
Bu görüşü savunan kişi Adolf Hitler'di. O, bütün devletlerin tek bir çatı altında toplanması gerektiğini savunuyordu. Kendisinin de bunu yapabileceğini ifade ediyor ve "Dünyanın anahtarını Tanrı'ya teslim edeceğim! " diyordu. Onun kafasında bütün ulusları yok edip tek bir ulusu hakim kılmaktı. Bu sözü ettiği de üstün Alman ırkıydı. Kendisi sarı saçlı ve mavi gözlü olmadığı halde, tek bir bacağı noksan olduğu halde savunuyordu.
Rakamların, bilimsel tabirlerin aynı olması ne kadar güzel ve kolaylaştırıcı bir hareketse bu da en az o kadar güzel olur. Ve altta Türkçe olacaksa olur demeleri insanların kara mizah anlayışı mı yoksa genel olarak kültür empoze etmeye çalışmalarının bir göstergesi mi sorguluyorum.
Öyle bir şey olamaz. Dil yok olursa, toplum yok olur. Kültürler gelenekler yok olur. Tek devlet dunyası güzel görünüyor devletler düşman olmayacak birlik olacağız gibi. Ama şöyle ki tek devlet olsakta bize düşman olmayacaklar birlik olacağız diye bir şey yok. Yani imkansız gibi.
KESke olabilse ama insanoğlu bu duruma sanmıyorum adapte olabileceğini kendı ülkesinde bile aynı dilde konustuğu halde 10 parçaya bölünmüş durumdayız. Ama çok isterdim ırk din dil ayrımı yapılmadan insana insan gözüyle bakabilenlerin olmasını ama nerdee bunlar hayal 🙄😔
şu anda neredeyse herkes ingilizce biliyor. adamlar bir şekilde yaymışlar. sömürülüyoruz daha beter bir hâl alacak ama farkında değiliz. ingilizler kraliyetle yönetir bizleri ve biz de muassır medeniyerler seviyesine tam olarak ulaşırız. geçmişe bakınca da ya biz söveriz gelecek nesile ya da geçmiş nesil bize
Bu çok zor, ama elbette imkansız olduğunu söyleyemem. Son 100 yıl içerisinde yaşadığımız insanlık devrimi önceleri de defalarca yaşanmıştır. 1800 lü yıllarda 1500 lü yılları her zaman geri kalmış olarak görmüştür. Bugün biz her ikisini de çağ dışı görüyoruz. Demek oluyor ki gelecek sürekli yenileniyor ve değişiyor. Bu kez değişim neden bu yönde olmasın ki.
Her ne kadar istemesekde gelecekte gerçekten böyle olacak, ayrıca gelecekde insanlara pek ihtiyaç olmayacak zengin kısım yaşayacak diğerleri öldürelecek gerek savaş, gerek hastalık vs vs bir neden bulacaklar. Çünkü Dünya daha fazla nüfusu kaldıracak kadar geniş değil.
Tabiki çok güzel olurdu ama imkansız zira bir dil o ülkenin karakterini tarihini kültürünü belirtir ve belirler dikkat edersen iklim bile dili etkiler soğuk ülkeler daha sert bir aksana sahipken sıcak ülkeler daha hızlı ve melodik konuşur o yüzden imkansız hatta Türkiye de ki misafirperverliğin güzel Türkçenin bir nimeti olduğunu söylemek de yanlis olmaz
İşte bu bahsedilen şey illimunatinin yapmaya çalıştığı şey :) Ve inşallah biz oldukça başaramazlar. Aksi halde hepsi müslüman olup bizim dili konuşacaklarsa neden olmasın di mi 😀
Gene de o dil ağız ve lehçelere bölünecek. Latin dili aslında her batı dilinde var. Onun dışında ingilizce ne kadar dünya dili olsada ağızlara bölünmüş durumda. Bu her dil için geçerli. Yani gene bir farklılık olurdu.
Harika bir düşünce. Ama insanlar eskiden beri kabilelere ayrılmışlar. Ve kendilerine evcil çevre yaratmışlar. Sınırsız bir dünya olsa da, ten rengin den, bölge den farkındalık yaratip yine kabilelere ayrılacaktır malesef.
Dillerin aynı olması sınır ve farkları ortadan kaldıracağını sanmıyorum. O zaman da bugün ki gibi beyazlar siyahları, batılılar doğululuları, Farklı dinler birbirlerini yeyip duracak. Tek fark artık herkes bunu yazılı ve sözlü de anlayacak.
Tek bir dil cazip geldiği kadar cazip gelmeyen kurallar da olacak. Yeni dünya düzeni her devletin seve seve kabul ettiği bir düzen olmayacak bence. O yüzden amaçlarına farklı yollardan ulaşmaya çalışıyorlar ya...
Dünya üzerinde çeşitlilik tükendiğinde tekillik boy gösterecektir. Mevcut kaynaklara alternatif bir çok kaynak var. Bizler bunları tükettiğimizde herkes aynı amaç için çalışacak ve herkes aynı dili konuşacak. 😊
Ayni dili konussan ne fark edecek İnsanin insana saygisi yoksa Ne dedigini anlayacak kadar Onyargisiz ve temiz bir kabi yoksa Herkes ayni dili konusssa ne degisecek
Diller, ırklar, kültürler bir anda mı oluştu? Evet böyle bir hedefleri var kulağa iyi bile geliyor değil mi ancak bu şeytani bir amaç ve faşist luciferanlar bunu amaçlıyor.
Tek dünya devleti istiyorlar, tek iktidar tek otorite öyle mi? Dinler yok olacak tek din! spirütüelist inançlar. İnsanlar arı kovanındaki gibi çalışkan üretken ve embesil. İnsanlara çip takacaklarmış suçluları bulmak ve güvenliği daha iyi sağlamak için ahahaha :D bilinçlen, güçlen, bilinçlendir, silahlan ve örgütlen insan, tek geçerli olan koastur anarşidir bunu değiştirmek isteyen or*spu cocuğudur ve öldürülmesi gerekir.
En iyi tarafi sanirim toprak üstünlügü için yapilan savaslarin ortadan kalkmasi olur, savas için bir neden azalmis olur :) tabi bunlar ütopik düsünceler :)
şu an aslında emoji dediğimiz olay bunun başlangıcı. İmkansız değil zaten gelecekte doğan her insana direk çip takılacağı için insanların ne düşündüğü pek önemli olmayacak. İnsanlık için iyi mi kötü mü olur orasını bilemem insan bu insanın olduğu yerde savaşlar ve kötülük her zaman olacaktır doğanın kanunu bu.
İngilizce dünya dili oldu ve her geçen gün standarlaşıyor birkaç yüz seneye tek dilimiz olacaktır muhtemelen, tek devlet olayı için insanın daha da zekileşmesi lazım
yeni dünya düzeni diye bir safsata var senin sandığın kadar masum bı düşünce değil küresel sermayenin dünyayı toptan sömürmesi anlamına geliyor. en kısa anlatımı bu
Cengizhan zamanında denedi. Ama olmadı. Bunun olabilmesi için o tek dünyaynın tek lideri gerçek anlamda ölümsüz olmalı Lider değiştikçe herşey değişir.
en büyük hayalim ama oluşması imkansız Düşünsene insan renk dil. din. ırk vasıflarını bırakıp huzur ve mutluluk içinde yaşayacak Bu dünya için olacak şey değil açıkçası
O dünyada ben olmayacağım kesin. İngilizceyi yıllarca öğrenmeye çalıştım olmadı. Yani ya bütün dünya türkçe kürtçe ya da arapça konuşacak, ya da benim ölmemi bekleyip İngilizce konuşacak...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayır istemem. Hem bu çok büyük bir savaşın habercisi. Kimisi zorla kimisi de gizli yürüttüğü politikalarla güçlü olan devletler ana dilinin hükmetmesini isteyecektir. İçeriği bakımından çok fakir ve saçma olan dillerin yok olması gerekirken oldukça zengin diller gittikçe ölüyor zaten günümüzde.
Kesinlikle olacak. Irk dil din köken saçma sapan şeyler son bulacak. Tek bir hükümet olacak belki adı dünya hükümeti olur. Bilemeyiz tabi yüzde yüz fakat sonuçlarını tahmin etmek baya bir birikim ister
Biz ona hazır değiliz, kafamızda çözemediğimiz sorular var, mesela sakız orucu bozar mı, abisinin karısı ona helal mi, 14 yaşında kız ile nasıl evlenir, vs. vs biz bunların cevaplarını iyice oturtalım da sonra, global dünya düzenine kafa yorarız.
herkes kendi dilinde konuşmaya devam etmeli ama herkesin bileceği de ortak bir dil olsa iletişim sorunları ortadan kalkar.. dil kültürü oluşturur.. kültür aktarılamazsa ırkında kaybolur kimliğini kaybetmek ister miydin.
şu an ingilizcenin yerini japonca ve çince alacak gibi. türkiyden çine ürün yaptırmaya gidenler artıkingilizce bilen değil çince bileni tercuman diye alıyorlar
Korku savunma mekanizmasını geliştirir Savunma mekanizması saldırı mekanizmasını geliştirir ve tehlike durumunda saldırı tek dünya nizami olmaz olmazda tarihten türkü çıkar geriye bişey kalmaz
Sınırların kalkıp tek devlet dünyası benim savunduğum değer. Yalnız bunun için dillerin, kültürlerin aynı olmasına gerek yok. Farklılıklarla da insanlar bir arada yaşayabilir
Hayir. O zaman hayat boktan olurdu. Yabanci dil ogrenirken aldigim his cok guzel, kendini gelistirmek guzel sey. Dunyayi tek standart yapmak, insanlari robotlastirma operasyonu gibi birsey.
lennon un hayali gerçek olacak desene o zaman! ayrıca bunun pek mümkün olacağını sanmıyorum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnsanın doğasına aykırı '' New World Order '' çok eskiden planlanmış birşey günümüzde bu planı gerçekleştirmek için daha da sıkı çalışıyorlar orası kesin :)
En İyi Cevaplar