Bende boyle bir onyargı olustu ne bileyim. Izmirliler dindar olmuyor mu?
Ve olsa bile tuhaf bir din anlayislari var sanki. Öyle mi?
Ve olsa bile tuhaf bir din anlayislari var sanki. Öyle mi?
Yalan bos isler bunlar, millet din uzerinden ticaret yapiyor su devirde artik.
Sizene milletin acik sacik giyinmesinden? Hani her insan islamca kendisi icin cevap verecekti ahirette? Ee sen niye Allah ile kul arasina giriyorsun. Birak inanmiyorsa inanmaz. Her insandan daha yuce bilgili insan vardir. Simdi birisi kalkip yav sen islami cok yeterince bilmiyorsun diye dislamiyor. Insanlar saniyor ki aksam camiye gitmekle yetinmektir islam. Birakin ya, valla muslumanliktan tiksindiriyorlar insanlari. Ben oyle islam istemiyorum
Mesela sen bunu yazarak farklı bir din anlayışın oldugunu belli ettin İslam kusursuz bir hoşgörüyle bakar sen ne kadar dinindeysen onlarda o kadar dinindedir. Şimdi senin gibi 100 kişi gavur İzmir dese adamı dinden sogutursun o yüzden bence sen bir daha bu toplara girmemelisin ;) dinle ilgili soruları Allah sorar hesap Onadır ama sen tabikide uyarabilirsin okadardır.
Ne alaka? Dindar olan her yerde dindar olur. Saçma sapan. Ayrıca dinsiz olunca yargın değişecekse boşver hiç. İnsanları dinine inancına göre yargılamayın. Genel olarak evet fazla bağlı değiliz gibi duruyor ama içimizde tabii ki dinine bağlı olanlar var. Hem her koyun kendi bacağından asılacak, yapsa size ne yapmasa size ne? Şahsi söyliyim inancım biraz zayıf ahım şahım bir dindarlığım yok ama Müslümanım.
İzmirde yaşıyorum. Hayır değil, her kesimden her düşünceden insan var. Olması gereken de bu. Dindar da var ateist de.
Cevap
20Cevap
Evet bazı kesimlerinde tuhaf bir anlayış var.
Ben şafiiyim mesela ezan okunmadan camiye 2 gidersem 2 rekat namaz kılmam lazım kılmadan oturamam çünkü.
Ama bazen tam ezan okunmaya başlayınca gidiyorum.
E ezan okunduğu için sünnet namazı kılamıyorum ama oturamıyorum da insanlar tuhaf tuhaf bakıyor.
İmam dövülen camii şikayet edilen bir şehir İzmir .
Ama yine de genelleme yapmamak lazım.
Herkes aynı değil ayrıca kimin kalbinde iman var onu da bilemeyiz :)
Ben izmire gitmiştim bikere konak tarafina ya da basbane diye biyer galiba adını tam. bilmiyorum gittiğimde sokaklarda karilar nerdeyse çıplak gezicek o. ickili yerlerin kapısında o. ciplak karilar bekliyo o gittiğim yer çok kötüydü daha kotusude oranın insanı bu ortama alışmış dinsiz diyemem ama çokta ahlaklı biyer değil
öyle basmakalıp diyemem. dinsiz insan ben dinsizim der zaten ama bu insanların arasında müslümanlar varsa ve onların alayının dinsiz olduğu şüphesini beslersen biraz yanlırsın çünkü hacısı hocası da vardır elbet
öbür taraflar dindar da noluyor cumaya gittim adama yetişemiyom bir türlü hızlı dua okurum normalde adamın kafasını secdeye koymasıyla kaldırması bir namaz kılıyomuş gibi yapıyor sorsan kimseyi beğenmez ortada cok böyle sözde müslüman
Ne alaka. İzmirli bir tanıdığım var. Namazını hiç bir şekilde bırakmıyor. Üstelikte karakterli düzgün bir insan. Alakası yok
Evet ateist oranı çok yüksek ;) ama ne hikmetse müslümanım diye geçinen doğululardan daha ahlaklı ve hayvan severler
akepe kafası :))
dinsizliğin tanımını hak yiyen allahtan korkmayan dini üç kağıt işlerine alet eden olarak tanımlarsak ki hiç bir akepeli böyle tanımlamaz kimin dinsiz olduğu ortadadır bakara makara yı kim yaptıysa dinsizde odur
Bu bakarayı da makarayıda temize çıkarmıyor :)) gerçi senin sorunun bu değil
Ne alaka, sadece sol görüşlü bir şehir. Dinsizlikle alakası yok
Ben izmirliyim, İzmir dinsiz gelmeyin, burası ateizmin kalesi sakın gelmeyin..
En medeni dini yașayan ildir İzmir ... sanirim din deyince senin aklina direk turban karapece 4 kadinla evlilik tekbir getirme falan filan geliyor.. biz ona din demiyoruz radikal islam yani vahset diyoruz
alakası yok ne alaka ya mantığına uyuyormu böyle bişey?
mesela imam sela verirken onu dövenlere ceza yok ama şort giyene tekme atana ceza var anladınmı zihniyetlerini
çomar oluyoz tabi böyle deyince ama hiç demiyolarki ölünce ne olcak
Dinsiz olsalar ne olacak? Kafanı kes at.
O dinsiz dediğin doğaya senden daha iyi yardımcı oluyordur.
Dinsiz insan gelip inanan insana bu tarz sorular soruyor mu? Ne zaman insanlara dini var mı yok mu diye bakmayı öğreneceksiniz.
Seni kınıyorum bütün izmirlilerden özür dile
Milletteki yobazca yargıdır kır bence bu yargıyı eğer sahipsen
Dini olandan daha merhametliyse, duyarlıysa, saygılıysa çevresine olmazsa olmasın çok da şey bize ne
bir Konya kadar dinsiz değil..
Türkiyede yaşanılacak en iyi şehirlerden biri.
Bu senin düşüncen.
Onyargilidan cok yobazsin
Allah korusun...
yok be saçmalama ne alaka
Portakala elma diyebilirmiyim🤔
yobazliktan kurudunuz be
Gâvur İzmir
Evet biz izmirliler dinden uzağız biraz
evet ohh mis gibi
Hristiyan kanka
ne alaka ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?