Erkekler siz eşinizi çalıştırır mısınız, Yoksa çalıştırmaz mısınız? Bence bir erkek kendine güvenmeli ve karısına her şekilde bakabilmeli. Yoksa evlenmesin bence
Bence ekstrem bir durum olmadigi surece kadinin para icin calismamasi gerekir. Sevdigi bir is ise zevkle yapar ve eve geldiginde ne yorgun olur ne de sıkintidan konusupta eşini bunaltmaz. Ama sevmedigi bir is ise ne evine bakabilir ne esine ne de cocuklarina... eve sadece para girer. Cocuklara her istediklerini aliyoruz ama mutsuzlar meselesi cikar. Diyecegim o ki eger kadin universitesini okuduysa ve calismak istiyorsa esiyle bu konuyu konusmalari gerekir. Istemiyorsada kimse onu zorla calistiramaz erkek kadina bakmakla yukumludur Rabb'im cumlemize hayirli eşler nasip etsin ☺
Pardon da adam karısına bakacak ya kadın bütün evde oturup saçma sapan gündüz kuşağı programlarını izleyip döt mü büyütecek? Bu mudur kadının tüm vasfı? Çocuk doğurmak, ev işi yapmak mıdır? Kocasının eline mi bakmalıdır illaki? Hangi devirde yaşıyoruz yahu ne saçma bir düşünce bu?
Kadın dediğinde kendine bakabilmelidir, çalışmalıdır. Ekonomik özgürlüğünü kendisi sağlamalıdır. Benim evleneceğim adam "evlenince çalışamazsın, sana ben bakarım" gibi saçma sapan bir dayatma ule bana gelirse basarım kıçına tekmeyi.
Bence kadın zaten ev işi hele çocuk kolu komşu yemek temizlik derken birde kocanın sorumlulukları ile yorgun düşer ben ustune yardim bile ederim durumlar iyi ise musade ediyorsa gerek yok calismasina zaten bende mücadele mi eder elimden geldiğinden çok daha fazlası ile sahip çıkar ihtiyaçlarını maddi manevi karşılarım ALLAHIN izni ile
Benim bildiğim evi geçindirmekle yükümlu olan erkektir. Biz babamızdan böyle gördük ev hanımı çalışmakla mukellef değildir dolayısı ile karım olacak hatun kişisi bana evine çocuğuna olan sorumlulukları yerine getirsin gerisine karışmam keyfi bilir ister çalışır ister çalışmaz o onun paşa gönlünün bileceği iş dolayısi ile karışmam.
Maddi açıdan sıkıntı yoksa ve karım çalışmak istemiyorsa çalışmasın. Şimdi o kadar yıl okul okumuş çalışmış debelenmiş çalışma demek olur mu? Zira ben onunla evlenirken olduğu gibi kabul ettim olmasını istediğim gibi olarak değil.
Kadın okumuşsa çalışmalı, benim eşim çalışsada zaten parasını almam ki, kendine ait olur, önemli olan ayaklarının üzerine basabilmesi, ekonomik olarak bağımsız olması... Sana yazıklar olsun sen kadınsın, böyle düşünmen acı verici, ondan sonra gelip feminizmden bahsediyorsunuz, kadın çalışmayacak ve kadının hakları erkekle eşit olacak, sen inandın mı bu yalana? ;)
karisana baksn da bakmaya okullar tatil 3 ay evdeyim ben cildirdim bu 3 ayda gez gez nereye kadar ınsan sıkılıyor bir yerden sonra bir uğraşı bir meşgale şart. Kadını calistrmamak adama geri negatif enerji olarak döner diline vurur sürekli adamın beyninin etini yer neden ugrascak bişey yok çünkü adam var sadece. Büyük bir ışte de çalışmasına gerek yok kadının istiyorsa el becerisi olsn kurslarda egitmenlik olsn. kendini de değerli hisseder ise yarıyor hisseder hem.
Hayır. aerkegin görevi yediginden eşine de yedirmesi. giydiginden ona giydirmesidir. Erkek kadının koruyucu ve kollayıcısıdır. Onun geçimi ile mükelleftir.
Sen doğru olanı istiyorsun. her şeyin gönlünce olması dileklerimle. Evleneceğin kişiyle bunu önceden konuş. Zaten bir adam evlenip eşini çalıştırmayı düşünüyorsa, Neyse
Millet bu sekilde evliliğe bakıyor. Allah için mahkeme koridorlarini bir gezin. Millet birbirinden boşanmak için neler yapıyor. Hani nerde vefa nerde saygı
Ben evliyim ve bir kızım var. Elhamdulillah gecinip gidiyoruz. kimseye de muhtaç değiliz. eşim ev hanımı. kızım ne zaman annesine ihtiyaç duysa 24 saat yanında. Benim icin mutluluk ve huzur paradan çok daha önemli. Arada maddi sıkıntılar illaki oluyor ama onu da atlatıyoruz bir şekilde :)
Bence calismamali. Gelecegimizin ruhsal ve fiziksel yonden sağlıklı, annesi ile büyüyen -özellikle 6 yaşına kadar-bir nesle ihtiyacimiz var. Kadinlarin calismamasini direk eve hapis yobazlik algilmayin toplumda baska sekillerdede söz sahibi olabilirler. Çocuklar bizim geleceğimiz onlarida göz ardi etmemeliyiz.
Tabiki oyle ona diyeceğim bir sey yok. Bu benim fikrim o benimle ayni fikri paylasmaz onada saygi duyarım. Ama burda benden fikir istediğin icin bunu yazdim. Ortak fikriniz nedir deseydin onun isteginide alıp oyle bir cevap yazardık. 😊
Bu devir de ev hanımlığımı kaldı be? :D Eşitliğe gelince havlarsınız ama çalışmağa gelince Örkök Eşünü çalüştürmemelü dersiniz. Sen de kesin şu hayatta ki, tek başarısı güzellik olan bir kızsın hayatta yapa bildiğin becere bildiğin başara bildiğin hiç bir h@ltın yok :D Bu yüzden de sana bakacak bir eş arıyorsun yok yaa öyle beleş bir dünya yok. Eğer ki, eşitlik istiyorsanız bizim gibi çalışacaksınız okuyacaksınız bizim eve bakmak için siz de para kazanacaksınız. Kezban Olma Kadın Ol !
bakin gerizekalilar ikiside ayri bir birey, evcil hayvanmis gibi birinin birine bakması durumunu asla desteklemem bunu destekleyenede saygi duymam. Ne demek calistir mali mi? calismak icin ondan izin mi alacagim ben?
Sığ bir bakış açısı. Neden evlilikte tek cinsiyete yük bindirilir ki? Evliliğin asıl amacı zor olan yaşam şartlarının beraber üstesinden gelebilmek değil mi? Ee o zaman ya evliliğin lügatta ki karşılığı yanlış ya da beyinleriniz farklı işliyor.
Evet bu da binevi cinsiyet ayrımına girer. Zaten kadınlar çalışmayacaksa neden okuyor ki o zaman. Saçma tabii kadın çalışmak isyemezse ayrı yani kimse kimseyi zorlamaz
Neden kadında bir birey değil mi? Ekonomik özgürlüğü olamaz mı? O kadar sene okusun çalışsın evlendikten sonra işi bıraksın bu ne kadar mantıklı? Ben seviyorum çalışmayı evlendikten sonra da çalışan bir kadın olacağım küçükte olsa ev ekonomisine destek olmak isterim.. Bana göre bunda bir yanlış yok eşini çalıştırmak istemeyen erkekleri zira hiç anlayamam..
Erkek eşini şöyle mi yapmalı, şunu yapmasına izin vermeli mi bunu yaptırmalı mı diyen bir kezbanı eş olarak seçmem en baştan zaten. İnsanın biraz kişiliği karakteri olmalı cinsiyetinden önce.
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Elbette küçük çaplı işlerde çalışabilir ama Eve geldiğimde yoruldum, iş yerindeki cadoloz şöyle yaptı, zaten işten yeni geldim hemen uyuyacağım gibi şeyler söyleyecekse çalışmasın.
Çocuklarım yerine iş yerindeki projelere daha çok zaman ayıracaksa eve 1 trilyon para gelse ne işime yarar? Eve geldiğimde karımın gözlerinde iş yerindeki stresi görüyorsam bu evliliğin bana ne faydası olur ki?
öğlen 11 e kadar yatıp öğlen yemek yapmak mı çalışmak :) Ya ben farklı düşünüyorum, ben kamu da çalıştığım halde çalışan bir eşim olması ailemin hayat kalitesini artırır diye düşünüyorum ama sen çalışmak istemiyorsan muhakkak vardır topal atın bir kör alıcısı
Sığ bir düşünce. Evlilik iki kişinin de emeği olması gereken bir alandır. Tek kişinin kendisini kanıtlaması gereken bir arena değil. Çalışmayan kadının faydası ne topluma kendisine Çalışmalı kadın da erkekte
devir ve ülke şartları zaten kötü. Kadının çalışması çokta garipsenmemeli.. iki kişinin çalışması yaşam standartlarının artması demek.. çocukları için daha kaliteli bir gelecek demek kanımca
Kadın, 'kendisi' çalışmayı ister çalışır veya kendisi istemez çalışmaz, erkek eşini çalıştırmaz zaten kadın kendi çalışır. Bu durumda, "Erkek eşini çalıştırmalı mı?" tarzında bir soru soramazsın
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
erkek olsun kadin olsun. Zor durumlarda birbirlerine destek olmali. zor durumlar atlattiktan sonra zaten kadinin calismasina gerek yok. Erkekte tabi yardimci olmali kadina ev islerinde gerektiginde yoksa. Hayat zor. Eritir insani. Ya hep birlikte mucadele edip ters cevireceksin hayati ya da hayat aileyi yok edersiniz boyle
eski zamanlarda kredikartı diye birşey yoktu ve tek kişinin calısması yetiyordu ama şimdi taksitli onu alalım bunu alalım tabikide yetmiyor kadın vezirde eder rezilde eder :)
herkesin kendi bileceği bir iş ve kendi kararı. çalışsın desem kadın parası yemek istiyor derler. çalışmasın desem de geri kafalı olurum. işte bu yüzden yorum yok.
erkek ve eşi arasınd aolan bir şey ne bizi ne seni ilgilendirir. çalışmak işlevide sadece para için yapılmaz öğrenceksiniz bunları ilerde ama şimdiden önyargılar örmeyin etrafınıza gençler.
kadın isterse çalışabilir eğer erkek çalışmamasını istemiyorsa direkt ayrılsın kimse kimsenin özgürlüğüne karışamaz eş olsalar dahi. ben böyle düşünüyorum
aynen o ne ya ahhaha sen evinde otur diyecek ve ben oturacağım? pardon da senin karşında kölen yok senin benim kararlarıma saygı duyman gerekir. şu kadınlara sinir oluyorum kocası onu yap bunu yap diyor erkek de gece yarılarına kadar dışarılarda cidden bu durumlar çok kötüye gidiyor kimse kimsenin özgürlük hakkını kısıtlayamaz
Yok yaa.. evlenmesinmiş bnce bir kadın her daim ayakları üzerinde durabilecek güçte olmalı.. ve eşine her anlamda sahip çıkmalı.. Senin gibileri işte.. düzüp brakırlar sadece yavrum.. bir cacık olmaz sen gibiler
Çalışsın. Kendi parasını kazansın. Özgür olsun. Bana muhtaç kalmasın. İleride bana bir şey olursa.. Kendine bakabilsin. Ayrıca ev hanımı olunca kafayı yer temizlik hastası olur. Hİç sevmem.
En İyi Cevaplar