- Aile & Toplum konusunda 948 cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin kendi fikri, kendi hayatı, kendi inancı. Bir başkasını yargılamak bize düşmez. Herkes başkasının hayatına müdahale etmemek kaydıyla dilediğini yapmakta, dilediği gibi yaşamakta özgürdür.
Bu sınırlar dahilinde karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde yaklaşıyorum.
Saygı duyana, saygı duyuyorum. Fakat açık olanları kötüleme politikası güdenlere saygı duymuyorum. Onun ucu çok başka yerlere gidiyor çünkü.22 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle, ozetlemissin👍
- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
En İyi Cevaplar
Açığa bakış açım neyse kapalıya da o. İkisi de insan. Ama bazı tesettürlüler eleştirilmeyecek gibi değil. Yani görünüşte sadece başı kapalı, "tesettürlüyüm" diye ortalıkta dolaşıyor. Ne yapalım. Her çeşit insan var.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen..
- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılkapalı ile açığı ayırt etmem... inançlar kişiye esastır... tercihler üzerine bir bakış açısı oluşturamam... herkezin kendi iradesi.. önce insan ahlaklı kalabilmeli bence.. bana o insanın kişiliği gerek inandığı şey inancı ile onun arasında olandır... ben arasına girmem
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle dini kullanıp çok kötü ahlaklı olanlar da var. Onemli olan yaptigini hakkıyla ve edebi ile yapabilmek.
- +1 yıl
aynen öyle...
+1 yılGıpta ile bakıyorum o tarz insanlara, nefsine sağlam bie tokat atmış, gençliğinin baharında en güzel görünmek istediği yıllarda kendini Allah rızası için sakınan insanlara saygı ve hayranlıkla bakıyorum.
24 Yorumla- +1 yıl
Allah razı olsun.
- +1 yıl
Amin ecmain inşaAllah 🙏
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Ricalar efendim :))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
+1 yılAhirette, sorgu gunu Allah katinda her insan esitse, sadece takva sahiplerinin ustunlugu varsa ve bu kurranda ve peygamberimizin veda hutbesinde acikmca belirtildiyse her insani sevip saygi duymaliyiz yaratandan ötürü...
23 Yorumla- +1 yıl
Yaratandan ötürü.. Aynen öyle.
- +1 yıl
Allah razi olsun. mm
- +1 yıl
Sizden de.
+1 yıldoğru kapananlarına saygı duyuyorum ama bir kısmı dap dar pantolon giyiyor, aşırı makyaj yapıyor, kafaları geriye doğru bir şey koyuyorlar bu da onları çok itici yapıyor
24 Yorumla- +1 yıl
Bence de.. bir şeyi ya yap ya da yapma. Gri de dolasinca komik oluyor.
- +1 yıl
hakkıyla kapanan az bütün vücut hatları ortada oluyor streç pantolondan veya ince, açık renk, yapışan kumaştan dolayı
- +1 yıl
bir de kafaları kocaman oluyor kafadakinden dolayı 😂
- +1 yıl
Evet çok kötü bir görüntü. Ama zaten o tarz kapaliliklar genelde moda için, heves için oluyor. Hakiki tesettür böyle değil ..
+1 yılBence de en doğrusunu yapıyorsun tesettürlü olmak onurdur.
41 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler.
- 24 Yorumla
- +1 yıl
Muhteşem bir konuşma. Ahmet Kaya ' yı çok severim, bu mücadele de cok açık sözlü bir şekilde savundu tesettüru. Bizim icin özgürlük isteyenlerden birisi de oydu.. cok hakkını yediler. Allah razı olsun ondan ve onun gibilerden. Mekani cennet olsun..
- +1 yıl
Amin..
Ben Önemli Olanın Kalp temizligi oldugunu düşünenlerdenim. çünkü çook tesettürlü gördüm ormanda sakso cekerken yakınlaşırken oo tesettür giyilirse laigiyle giyilmeli bazılarıda var üstü kapalı alta tayt giyiyo dar pantoln giyilioo..
11 Yorumla- +1 yıl
Evet hakkını vermek lazım, kirletmemek lazım.
gurur duyuyorum tesettürlü kardeşlerimle bacılarımla. Mevlam kabul eylesin niyetlerini.
32 Yorumla- +1 yıl
Amin Allah razı olsun.
Önemli olan niyetin. Niyetin dışında kapananı sevmem.
31 Yorumla- +1 yıl
Aynen.
+1 yılTesettürü cazip kılıp tahrik amaçlı kullananlardan hoşlanmıyorum onun dışında saygım var açığa da kapalıya da
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de
+1 yılÇok gariptir gerçekten şapkanın küfür alâmeti olduğunu bilmeyen daha doğrusu fıkıh bilgisinden yoksun kimseler yetişti çok yazık Ahirzaman alâmeti... hiçkimse yazı değişti falan kendini kandırmasın yeni yazıyla yazılan ilmihaller var ama önce Kur'an okumalı diyenler ibadetlere ve imanla ilgili konuları bilmeden bazende bilmeyerek dinden çıkarak müslümanlık iddiasındalar. bu yazıyı anime çizime şapka eklendiği için yazma gereği duydum ne çizen şuurlu ne kullanan şuurlu müslüman 32 ve 54 farzı bilmeden elfaz-ı küfr nedir bilmeden müslüman olduğumuzu falan sanıyoruz en basit örnek yaratmak kelimesini Allah ü Teala dan başkasına kullanmak imanı gideriyor şapka takmak zünnar kuşanmak gibi şeylerin bilinmesi şarttır daha birçok madde var bilinmesi gereken 2 örnek verdim sadece
00 Yorumla
+1 yılİnsanın giyimi, tarzı beni ilgilendirmiyor istediği gibi giyinsin kişi banane. 😊
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de ben de bakmam önemli olan ne kadar ,"insan" kalabildiği.
kim ne yakışıyorsa giyebilir 😊 kalpte örtü olmalı ilk önce
21 Yorumla- +1 yıl
Cok doğru.
+1 yılkendi isteği ile takmışsa saygı duyarım ama aile baskısı veya eşten dolayı takınca umursamıyorum pek
23 Yorumla- +1 yıl
Zaten Allah için takmak lazım öteki türlü samimi değil .
- +1 yıl
ben ateist olduğum için yorum yapamıycam :D bana göre arabın kültürüne inancına ihtiyacımız yok
- +1 yıl
Size göre 🙄👍
eğer hal ve hareketlerinizle kapanma şeklinizle başınızdaki örtüyü bir bez parçası haline getirmeden kapamıssanız güzel olur..
10 Yorumla
+1 yılTakmıyorum ama takana karşı saygım var. Lakin erkekler yüzünden kapanmak bana çok saçma geliyor. Saç telinden tahrik olmak mı? Yok artık
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltesettüründen çok ahlakına karakterine bakarım. nice tesettürlüler grdüm üstü kapalı çariı içi saman pazarı. nice açıklar grdüm. ahlak timsali
20 Yorumla
+1 yılŞahsi fikrim tesettürün gereksiz olduğu yönünde olmakla beraber, kişinin kendi inisiyatifindedir. Beğensek de beğenmesek de saygı duymak gerekir. Açık olana da, kapalı olana da.
10 YorumlaBu bildigin provokatif paylaşım. 😄 Sende insanlari bir kışkırtma cabalari var. Tesetturluysen tesetturlusun tatlis, reklam yapıp durmayın. Allah için kapaniyorsun sen, havani atmak için değil.
31 Yorumla- +1 yıl
Soru sormayı bile sinsice anlamayin :)) ben henüz dizin düşünceleriniz kadar kotulesmedim.
Sadece Tesettürlü olana saygı duyuyorum. Olmayana hukuk ve özgürlük çerçevesinde değerlendiriyorum; sonuçta TR bir müslüman ülkedi değil.
10 YorumlaNormal insan yani herhangi bir bakış açım yok isteyen istediğini yapar.
10 Yorumla
+1 yılBen insan ayırt etmem.
21 Yorumla- +1 yıl
Doğrusu bu 👍
+1 yılDin vicdan özgürlüğünden yanayım
Saygım var24 Yorumla- +1 yıl
Karşılıklı saygi.. 👍
- +1 yıl
Olması gereken saygı ve anlayış bence
- +1 yıl
Bence de canım..
- +1 yıl
Teşekkür ediyorum
Tesettür Kur'anda sadece Allah'ın huzuruna çıkarken, saygıdan ötürü yapılan bir şeydir. Önemli olan kalp temizliğidir. Bilmeyenlere söylemek istedim. Kapananlara da lafım yok tabii. Saygım sonsuz🙏🏻
412 Yorumla- +1 yıl
Yanlış bilgi vermeyin lütfen.. sadece Allah in huzuruna çıkarken değil her zaman ortunmemiz gerektiği ayetlerde açıkça söyleniyor. Ama yapıp yapmamak konusunda herkese benimde saygim sonsuz 👍
- +1 yıl
@Tolga0637 evet ayetler var hurafe felan yanlış kelimeler saygı duyuyorsaniz o zaman hurafe felan da dememelisiniz.
- +1 yıl
@Tolga0637 neyse benim sorum da tartışma olmasın lutfen👆
- +1 yıl
@Tolga0637 senin kadar kaba ve gerizekali yaratmadığı için Rabbim sukurler olsun. Sizin gibi kıt zekalilarla reelde karşılaşmak lazım aslında. Edepsiz ahlaksız defol git sorumdan. Beyinsiz.
- +1 yıl
Bence de ama bu şahsiyet terbiyesiz saygı sıfır.
Herkesin düşüncesi farklidir ikisinde saygı duyuyorum.
10 Yorumla
+1 yılaynı fikri paylaşıyorum
21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
kapalı değilim ama saygı duyuyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Bende açık olan insanlara duyuyorum herkesin kendi yaşamı , kendi inancı sonuçta.
sadece basortulu diger yerleri disarda olan tiplere uyuz oluyorum ama😊
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKıyafetle gurur duyulmaz. İnsanlığınla temiz kalbinle yaptıklarınla gurur duyarsın
01 Yorumla- +1 yıl
Kıyafetle değil, imanın esaslarından birini yerine getirdigim için gurur duyuyorum. Elhamdülillah.
+1 yılGurur duyulacak bir şey değil ki bu. D
27 Yorumla- +1 yıl
Gurur duyulacak bir şey bana göre.. dinimin görevini yapmadan gurur duyuyorum.
- +1 yıl
Gurur duymak evrenseldir, kişisel değil. Senin yaptığının evrene ya da insanlara ne faydası var ki? Allah ile kul arasındaki sevap, günah ilişiği yalnızca kişiyi ilgilendirir. Onun için kendinle gurur duym boş yere :D
- +1 yıl
Benim ne için kendinle gurur duyup duymayacagima siz mi karar vereceksiniz? Kendim ne yapmam gerektiğini dusunecek vede neyin ne olduğunu bilecek yastayim. Bosuna akıl vermeye çalışmayın, umrumda değil :))
- +1 yıl
Ezikliğini gösteriyor bu durum benden söylemesi, marifeti ve becerisi olmayan çok insan gördüm başörtüsüyle övünen :D
- +1 yıl
Ben üniversitesini bitirmiş, mesleğini eline almış bir insanım. Elhamdülillah yeteneğim de var basortusunden sizin gibi asla prim yapmaya çalışmam. Ve ailem bana sizin gibi insanlara karşı her zaman sunu der ; kişi kendinden bilir işi. Bu yüzden sizi kendi kotu dusuncelerinizle bırakıyorum, insan insanın aynasidir, bende size ayna tutuyorum. İyi günler.
- +1 yıl
Biz bu cümleleri cocukken karsilikli oyunlarda kullanırdık geciniz 😛
- +1 yıl
Peki :)) iyi günler.
Ayne saygı duyuyorum sizinle aynı fikirdeyim
21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler..
+1 yılTam anlamıyla yapılınca iyi bir şey
14 Yorumla- +1 yıl
Evet arada kalmamak lazım.
- +1 yıl
Arada kalan çok insan var sırf kapalıyım demek için kapanan
- +1 yıl
Evet bu yüzden tesettür ün de adını kirletiyorlar. Zamaninda ortu serbest olsun diye insanlar mücadele etti.. ama o mücadele bunun için degildi. Gerçekten tesettür içindi.
- +1 yıl
çok haklısın
+1 yılAllah için olursa çok güzel
12 Yorumla- +1 yıl
Evet. 👍
- +1 yıl
😊😊😊
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Tesettürlülerin de benim içkime aynı hoşgörü ile baktıkları sürece benim için sıkıntı yok.
22 Yorumla- +1 yıl
Şahsen ben hiç umursamam, banane. Her insana Allah akıl fikir vermiş herkes inandigi gibi yaşar. Kimse kimse yerine hesapda vermeyecek.. o yüzden karışmam.
+1 yılBunlar tesettür değil.
Moda akımı21 Yorumla- +1 yıl
Moda için kapanmaya bende karşıyım z fazla makyaj, dap dar pantolonlar.. normal bir insandan farkın sadece kafasındaki bez olmamalı.. zaten bu tesettür değil. Asil tesettür kuran da yazdığı gibi ge yalnızca Allah için olandır.
- Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılKarışmam insanların inançlarına
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Saygı duyuyorum her kesime
10 Yorumla
+1 yılEvet cok güzel bir şey
10 Yorumlabir gercek var ki kapalı kızlar çok çekici
10 Yorumla
+1 yılolmasi gereken
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılZerre hodlanmam, pek saygi da duydugum soylenemez
19 Yorumla- +1 yıl
Çok sığ bir düşünce tarzı.
- +1 yıl
Yoo degil. Teknik olarak kadinlari kadinliklarina yabancilastiran zararli bir ortacag gelenegi, saygi falan duymuyorum sahsen.
Asil siglik ezbere herseye saygi da saygi beklentisi icine girmek - +1 yıl
Ben de mesela sizin gibi kimseye saygısı olmayan şahsiyetlere asla ve kata saygı duymuyorum. Duygularımız karşılıklı.
- +1 yıl
Benim senin sahsinla bir derdim yok yalniz, turban takman ile turbanin kendisi ayri seyler.
Olayi kisisellestirmesek? - +1 yıl
Tesetturlü birisi olduğum için kisisellestirmemek diye bir şey söz olamaz çünkü benim basimdaki ortuden bahsediyorsunuz.. her neyse. İyi aksamlar
- +1 yıl
Evet ama soylenen hicbiseyi yanlislamayip saygi kavraminin arkasina siginmak da hiiic saygin bir davranis olamiyor
- +1 yıl
İste diyorum ya zaten benim ortume saygı duymadığınizi soyluyorsunuz, o halde bende size saygı duymuyorum. Vede boyle dusunenlere.
- +1 yıl
Farkli seyler, bir kisi ile bir kavrami karistirmamak lazim gelir.
Zaten bu basortusu denen seye boyle sig savunmalar disinda temeli olmadigi icin asiri zitim - +1 yıl
Her neyse, herkes kendi hayatını yaşar.. sonunda kimse kimsenin vebalini odemeyecek..
👏👏👏
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 21,8b cevap paylaştı. Saygı duyarım tabiki
10 Yorumlaİtici buluyorum.
00 Yorumla
+1 yılumrumda değil
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsevmiyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri