Bazı Amerikan araştırmalarında 2050 yılına kadar zamanda yolculuk yapmanın gerçekleşebileceği söyleniyor. Sizce 2050'ye kadar zamanda yolculuk mümkün olabilecek mi?
Araştırmalara göre 2050 yılında zamanda yolculuk yapılabilecek! Sizce o zaman kadar zamanda yolculuk mümkün olur mu?
Zamanda yolculuk yapılabileceğine inanmak zekadan çok bilgi ile ilgili durumdur. Fizik astrofizik ya da genel olarak bilimden uzak insanlar düşünür böyle şeyleri. Teorileri tam anlamadan yorumlamak bu insanların bir başka bir özelliğidir. "Ne malum teknoloji çok gelişiyor" gibi şeyler söylerler fiziğin kurallarının değişmeyeceğini anlamadan.
Solucan deliği mevzunu uzay-zaman açısından ele aldığınızda enteresan bir durum çıkar ortaya. kısaca ve basitçe özetlemek gerekirse evrenin bir noktasından milyonlarca (bkz: ışık yılı) ötedeki bir galaksiye gitmenin şu an pek bir yolu yok insanlar için ancak bu tip bir seyahat, solucan deliği ile mümkün olabilir. hem de anlık olarak.
şöyle ki solucan deliğine samanyolunda bir noktadan girip normalde 1.000.000.000.000 insan ömrü surecek bir mesafeyi anlık olarak kat edebilir ve solucan deliğinin diğer tarafından çıkabilirsiniz ancak bu zaman yolculuğu değil zamansız seyahat adlı farklı bir kavramdır yani hiç vakit geçmeden fiziken seyahat edip başka bir noktaya varmaktır.
bir ikinci karışıklığa sebep olan olgu ise zamansız yolculuk dönüşüdür. ki bu seyahati yapan kişi zaman harcamadan gidip geldiğinde döndüğü yerde zaman değişmiş olabilir bu da einstein field teoriye aykırı degildor çünkü gezgin orada değilken zaman akmaya devam etmiştir. sadece gezgin bu değişim sürecini yaşamamıştır. dolayısıyla bu zaman yolculuğu değildir.
farkı daha net anlatmak gerekirse geri gitmek mümkün değildir örneğin ya da seçilen her hangi bir zamana dönüş yapmak mümkün degildir. zaman akışı değişmez hızı ve gezgine etki edip etmemesi söz konusu olabilir. tabii bir de geri dönecek bir zaman olmaması da önemlidir tabii yani sizin geri dönmek istediğiniz zaman dilimi çoktan yaşanmış ve bitmiştir bir boyutta sürekli yaşanmaya devam etmemektedir dolayısıyla dönülecek ilgili zaman dilimi yoktur artık.
her cümlesini düşünerek ve yorumlayarak ikişer defa okudum beynim yandı ama gerçekten mantıklı valla şu saatten sonra bu konu benim için tartışmaya kapandı 😂😂
Biz de her şey gibi atomlardan oluşuruz. Zamanı belirleyen şey atomda, çekirdeğin etrafında dönen elektronlardır. Işık hızı aşılamayacağından,, ışık hızında seyahat edersek, elektronlarımız yavaş dönmeye başlar. Bunun sebebi, bulunduğunuz taşıt hız limitine yakın seyiriyor ve elektornlarda bu hız limitini aşamayacağından yavaş dönmeye başlıyor. Dolayısıyla bizim zamanımız dışarıda ki insanlara göre daha yavaş ilerliyor. 1 saat ışık hızında seyahat eden bir taşıta binerseniz indiğinizde, dünyada yaklaşık 50 sene geçmiş olur. Ve siz 1 saatte 50 sene ileriye ışınlanmış olursunuz. (bedeniniz her şeyiniz aynı kalır..)
Evet.. ve böyle diyim ışık yılı ile gittigimizde de nasıl zaman aynı zaman değil mi zaman soyut birşeydir zaman aklinn kaldirayacagi birşeydir. Abi beynim yandı bu gece zaten 250 gr di oda yandi
Bu araştırmalar da bir bitemedi. Hep bir şeyler olacak yapılacak derler zaten.
Ayrıca bu söyledikleri neye dayanıyor? Nerden çıktı bu? Madem bu olabilir, niye şimdi değil de 2050 yılında? Nasıl olacak o? Bundan da bahsetselermiş ya.
zamanda zaten yolculuk yapıyoruz ama farkında değiliz ve zamanda bu yaptığımız yolculuktan artan zamanımızı başka şekilde yine zaman bizden alıyor
nasılmı basit bir örnekle açıklayım x bankası saat 17 de kapanacak biz oraya yaya varamıycak kadar uzaktayız yaya olarak gitsek atıyorum 15 dk uzaklıkta alternatiflerimiz dolmuşa binmek veya kişisel araç kullanmak işte bu basit örneğe göre yaya gitmeyerek zamanda ileri doğru giderek o bankaya kapanmadan yetişiyoruz
aynı şekilde zaman bizden geri alıyor o zamanı onuda basit örnekle açıklayım trafikte araçlıysak beklemek zorunda kalıyoruz yaya isek karşıdan karşıya geçmek nerdeyse ışık yoksa imkansız gibi bir hal alıyor bekletiyor bizi zaman
kısaca ne kadar hızlanırsak okadar zamanın önüne geçiyoruz ve ne kadar bizi hızlandıracak şeyelr çoğalırsa o kadarda zamanda geri kalıyoruz
bunlar basit örneklerdi ha burada bahsedilen tarihler arası yolculuksa kusra bakamsınlar yaşanmamaış yazılmamış zaman yok zaman sürekli ilerliyor biz sadece dolduruyoruz içini
öyle 3000-4000 yıl saonrasına gideriz diye boşa kürek çekemsinler
bahsettiğim şekilde zamanda zaten yolculuk yapıp şimdiki zamanda ileri gidiyoruz o kadar bu tezimi çürütmek isteyen buyursunki bunu bende ilk dşünen değilimdir benim tezm demem yanlış ama bir başkasınında bulduğunu düşündüğünüü okuyana ya da duyana kadar hereksiin doğrusu tektir
2018'e kadar da tüm kansere çare bulunacağı söyleniyordu şöyle bir 10 yıl önce kadar.
''Yakında albino genetik bozukluğunun tedavisi çıkacak.'' diyorlar ama yıllar oldu bir şeyin çıktığı yok.
Gazete manşetleri ''Artık yeni evimiz Mars'' şeklinde başlık atarlar ama ertesi gün ''Mars için gerekli teknolojiye sahip değiliz.'' olarak değiştirirler başlığı.
Zaten Mars'ta yaşamak imkânsız. Bunun solar radyasyonu, Dünya'daki kasırgaların 3 katı ve sürekli olanı, oksijensiz bir ortam... Mümkün değil.
NASA kendi sitesinde, Jüpiter'in uydusu ''Europa'' ve Satürn'ün uydusu ''Enceladus'' hakkında araştırmalar yapmış, buzul tabakanın altında mikroorganizmaların yaşayabilmesinin mümkün olabileceği öne sürülmüştür. Bak insan demiyorum, mikroorganizma ve o da kesin değil daha.
Ama habercilere göre 2020'de Enceladus'ta kendimize arsa bakacağız. :D
Hiç bir zaman zamanda yolculuk yapılamayacak ve hiç bir zaman bir uzaylıya rastlamayacağız ve hiç bir zaman hiç bir insan veya başka bir canlı cansız nesne ışınlanmayacak ve 2050 yılında dünyamızın bir çoğu yok olmuş olabilirde 2 hafta önce marmara denizi büyüklüğünde buz parçalanmış kutuplarda bence bunun için uğraşmaları lazım boş işlerle değil..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Zaten su anda da zamanla yolculuk yapıosun yürüyerek gidecegin yere , aracla, ucakla gidoyrsun bu da zamanı yenmek zaten sen anlık ışınlanmadan bahsediyorsan öyle bir şey mümkün degil yolda moleküllerine ayrılırsın onun icin yapılacak tek şey. moleküllerine ayrılamayacak bir cıhaz. bir de insan için aşırı ısınma söz konusu olacaktır onun icin güclü koruma yapmaları lazım kısacası ışınlanma için cok erken eger hayat devam ederse 2200 2300 arası bir zamanda olacak gibi. izafiyet teorisinde karmaşayı cozmek icin zamanla bilgsayar kullanacaklar ayrıca eskisi gibi profesor cıkmıyor dünyada. cünkü digitale odaklandı herkes
Geçmişe yolculuğun teoriksel formülü daha yok. Fakat zamanda geleceğe yolculuğun teorisini Einstein net bir şekilde açıkladı. Cisimler ışık hızında hareket ederse enerjiye dönüşür ve toplamasi zor bir durum alir. Ancak ışık hizina yakin bir sekilse hareket edilirse dünya zamanina göre vakit yavaşlar ve dünyada zaman hizli akarken senin icin zaman cok yavas akmis olacaktir.
1-Zamanda yolculuk sadece ileri doğru yapılabilir. Kanıtlandı. 2-Diyelim ki zaman makinesi bulundu ve ilk maddede dediğim olayı görmeyelim. Yani geri gidebiliyoruz diyelim. En fazla geri dönebileceğin zaman, zaman makinesinin icat edildiği ve kullanıldığı gün olur. Kısaca geri dönüp Abraham Lincoln'ü tiyatroda vurulmaktan kurtaramazsın. ya da Marilyn Monroe ile yatamazsın.
Zaman yolculuğu şu anki teorilerle sadece geleceğe gitmenin mümkün olduğunu gösteriyor en yakın deney ve teorilere bakacak olursak einstein'ın izafiyet teorisinden yola çıkabiliriz ( kısa bir araştırmayla bilgi sahibi olabilirsin ) ayrıca uzayda zamanın daha yavaş geçtiği gözlenmiştir + yer çekimi insanı günden güne yıpratıp erken yaşlanmayı sağlıyor, sorunun cevabından fazla uzaklaşmadan şu anki gelişmelerle ışık hızına yakın bir hızda uzayda yolculuk yapabilirsek zamanda bükülme yaratabileceği ve geçen her 1dakika dünyada yaklaşık 10-20 yıl arası bir zamana denk geleceği hesaplanmıştır ancak dünya üzerindeki hiçbir elementin (elementlerin) permütasyon ve kombinasyonlarıyla elde edilecek alaşımlarıyla da ışık hızına yaklaşmak mümkün değildir.
Zamanda yolculuk imkansız bir olay. Işınlanma bile mümkün ama zamanda yolculuk yapılabileceğine asla inanmıyorum. Geleceğe gidecek olsalar yaşanmamış bir geleceğe nasıl gidecekler? Geçmişe gidecek olsalar geçmişte yaptıkları tek bir hareket şimdiki zamanın tüm dengelerini düzenini değiştirir ki bu da münkün değil. Zamanda yolculuk hep bir hayaldi herzamanda hayalde kalacak
sanmam bize lazım olan 33 yıl degil 1 asır ayrıca zamanda yolculuk için tekilliğe ulaşmamız gerek buda şu durumda çok zor bunun için ben en az 100 yıl diyorum. zaman yolculuğunu da atam parçacıklarından örnek alırlarsa işlerinin kolaylaşacaıgını düşünüyorum benim teorim :)
Zamanda yolculuk mümkün, zamanın göreceli olduğu kanıtlandı. Bence 10 asır daha beklemek gerekecektir. Işınlanmada mümkün ilave etmek isterim elektronlar üzerinde bu deneyler yapıldı. Saygılar. Not: Eğer ışık hızana çok yaklaşırsanız zaman sizin için bize göre olduğundan daha yavaş akar. Bunlar kanıtlanmıştır meraklısına kaynak gösterebilirim.
Zamana yolculuk diye birşey olmayacak. Bir adamda şansa ölümsüzlük ixirini bulmuşta şansa o gün şidetli bir yağmur yağmış elindeki formül silinmiş. Köprüden aşağıda ixir düşmüş bu da onun kadar saçma işte.
Zaman, mekandan kopuk değildir. Mekân da burasi yani dünya. Nereye gidecekmis peki zamanda yolculuk yapacak insan? Hangi yöne sürecek aracını? Ben insanin zaman perdesini çekmesine müsaade edileceğine inanmıyorum...
Eğer geçmişe yolculuk yapılabilseydi şuanki zamanda değişiklik yaparlardı. ya da geçmiş tarihle. Şuanki bir zamana bellirgin bir şekilde karışılmadığına göre zaman yolculuğu sadece geleceğe yapılabilme olasılığı var.
Zaman yolculuğunun zamanı olmaz 1000 yıl sonra bile yapılsaydı şu anda da olurdu. Hele bizim milletin elinde öyle bir cihaz olsa şu anda garanti görüyor olurduk.
Teorik olarak geçmişe gidemeyeceğimiz neredeyse kesin gibi. Geleceğe ise gidilebilir ama bunun için çok ciddi hızlar gerekiyor. Kozmik sınırlara ulaşmamız imkansız olabilir.
Ya şimdi anlamıyorum mesela ucak çok hızlı tamamını hızı kadar hızlı değil ama çok hızlı. 7 saat ucak yolculuğu ile dünyayı dolasabilirsin ee o zaman adam zamana yolculuk mu yapıyo yook
En fazla gelecege gidilebilir. O da yolda atomlarinizi kaybedip kolunuz basiniz baska bir yerde cikarsaniz sasirmayin derim. Gerek yok anin tadını cikarmak lazim
Hiç sanmıyorum bunu diyenler kanserin ilacını da yıllar öncesinden bulmuşlardı ama hala kanserden ölen insan sayısı neredeyse aynı 😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
hiçbir zaman mümkün olmayacak. filmlerle, kitaplarla insanların beynini oyaladıkları yetmiyor gibi birde tarih veriyorlar :D yok uzaylılar yok zaman yolculuğu. azıcık beyniyle yaşayan insanların kalan beynini de alıyorlar ellerinden.
Allahın cezası ben yarin 6 ise kalkicam nerden geldim bu siteye nerde bu cevaba soru sordum ki ben sabaha kadar uyuyamam.. peki bunun kaynağı var mı nasıl yaptığını soylememis mi?
şu an Einstein teorileri okuyorum o yüzden geç yazıyorum. Ben böyle şeylere çok fazla Meragim var ve kafama ciddi şekilde takıldı ben şimdi sabaha kadar onu düşünürüm
Ben bu konuları aratiracam daha doğrusu dini alimli kişilerle aratiracam İstanbul'da bildiğim bir hoca var ermiş. Gerçek Allah dostu onun yanına gidecem bunu soracam. Peki Einstein neden Atatürke geldi?
Benim bakış açım hepimiz bu dünyanın Ademin Havvanin çocukları Allahın özene bözene emek vere vere belki bizi yaratırken yüzünde tebessüm oluşmuş nekadar da tatlilar diye yarattığı ve sevdiği kullarız diye bakıyorum. Atatürk çok akıllı ileri görüşlü zekalı bir insan fakat zalim
Atatürk aslında Sana anlatılan gibi değil. Tamam belki çoğu dış ülke insanı öyle demiş olabilir ama aslında zalim. Gittiği her koyde köyde beğendiği en genç kızla ilişki ye girmesi içki İçmesi. Allah onuda affetsin. Hepimizide affetsin hepimiz gunah isledik içki içtik zinalar ilişkiler yaptık nefsimize yenildik.
Bunun kaniti yok elinde tamam icki iciyordu ama ona karisamayiz ona bkilirsa padisahlarda hergun farkli cariyeyle yatiyordu Atatürk'ü karalamaya calisiyorlar sadece icki icip icmemesi beni ilgilendirmez bu ulkeyi nerelere getirdigi benim menfaatim icin ne yaptigi onemli o olmasaydi Şu an tanimadigim birine kole olarak satilabilirdim
Ben kitap okumam pek ama eğer okuyosan sana Risale nur kitaplarını terch ederim bir oku butunn hepsini oku butunn serileri oku gerçekleri ordan göreceksin. O olmasaydı değil benim senin atan olmasaydı belki öyle olurduk benim o zamanlar dedelerim 7 kardeşler ve bütün aşiretine ile savaşa katılıyorlar sadece bir kaç tanesi geriye dönüyor hepsi oluyorlar. Ancak Atatürk bide sağ kolu olan kendisi benim memleketlim olur İsmet önünü bir çok çocuğu katlettiler insanlığı doğuda ercisten Bitlise Tunceli'de ağrıda coluk çocuk hamile yaşlı demeden katlediler sonra gazetelere zeylan dereleri temizlendi dediler ve o derslerden kaç gün boyunca kan aktı bu zalim lik değilde ne Saidi Nursi yüzyılın alımı muceddidi Atatürk bütün hekimleri karşısında sus pus bırakacağı bir alimdi şimdiler gibi değil gerçek hak alimdi bir kitaplarını oku. ☺ pisliklik yapma sabah 6 da uyanacam diyorum hala konusuyosun Allah car yukarda ☺☺
Araştıriyorum zaten az önce 80 yaşındaki bir açmayı tuttum yemek verdim çay içtim sırf o bildiklerini anlatsın diye tarihi geçmişi soylesin diye yani bildiklerim var araştırmacı biriyim okulda okumadım ama okuyandan daha çok bilirim. Yaşım 20 seninde heralde 19 ben 10 yaşındakindede bilgi alırım konustururum o konuda biraz aç gözlüyüm... bildiklerini anlatacaksan buyur ha demiyceksende eywallah
Einstein uzay hakkında bildiklerini söyle ve gerçekten de zamana yolculuk yaptimi. Bence kimse yapamaz ama Allah o sınırsız ilminden vermiş bence peşine düşseler olmayacak bişey değil. Ama aslında ruhani olarak. Gidilebilir
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Araştırmalara göre 2050 yılında zamanda yolculuk yapılabilecek! Sizce o zaman kadar zamanda yolculuk mümkün olur mu?
En İyi Cevaplar